Dévény vára és városnézés Pozsonyban - május 1. - 7 990 Ft

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program:

 

Indulás 2014. május 1-én (szabad nap) 6:00-kor Budapestről a Hősök teréről. Utazás rövid pihenővel.

 

Érkezés délelőtt Dévény várához. A Duna és a Morva folyó fölötti hatalmas sziklacsúcson magasodó dévényi vár a vidék rendkívül hatásos látványossága. A Dévényi várat csak a Duna választja el Ausztriától, a vár egyik különlegessége a csodálatos fekvése, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a Dunára és a három ország határára.

 

Utunkat folytatva a délutáni órákban idegenvezetőn kíséretében megtekintjük Pozsony városát. A főváros nagyságát számos apróság alkotja, amelyekkel lépten-nyomon találkozhatnak, és amelyek együtt alkotják az elragadó Duna-menti város mindennapi hangulatát. Több mint ezeréves történelemének köszönhetően számos látványosságot nyújt. (főtér, Mihály-torony, érdekes szobrok, Grassalkovich-palota, Nemzeti Színház, Szent Martin Dóm, Pozsonyi Vár, Székesegyház, Mihály utca)

Pozsony főtere szép polgárházaival igazi turistalátványosság, de legfeltűnőbb a gótikus- reneszánsz régi Városháza. A Városháza mögötti teret a Prímási Palota rózsaszínű, impozáns épülete uralja. A Főtérről nyílik egy bájos kis tér, a Ferencesek tere hatalmas, árnyas fáival, a Ferencesek kolostorával és egy gyönyörű barokk jezsuita templommal. Az egyik legfontosabb látnivaló Pozsonyban a nemrég felújított Vár. A négytornyú várpalota monumentális udvarára négy kapun keresztül léphetünk be: kelet felől a Zsigmond király által építtetett, későgótikus Corvin kapun át, nyugat felől a III. Károly által emelt Bécsi kapun, délnyugat felől a Koronatorony kapuján, a Duna feletti szakaszon pedig a Győzelmi kapun. Városszerte néhány, kedves szobor várja a látogatókat! Ezek a kisszobrok annyira kedveltek, hogy sokan külön időt szentelnek a felkeresésükre! Szerencsére nincs nehéz dolguk, mindegyik a belvárosban található! Az egyik leghíresebb közülük a Kandi, az Úri utca és a Halászkapu utca sarkán található. 1997 óta nézelődik a csatornából kikandikálva.

 

Szabad program alatt, akinek van kedve az bemehet a várba vagy esetleg a Szent Martina Dómtól indulva végigsétálhatunk az óvároson keresztülvezető egykori koronázási útvonalon, ha követjük a járdába ágyazott aranykoronák sorát, a városban lévő kis utcácskákban sétálgathatunk a számos üzlet között, vagy egyszerűen kávézhatunk egy belvárosi kávéház teraszán és ha megéhezünk ehetünk egy igazi szlovák különlegességet is egy helyi vendéglőben.
 

Visszaindulás: 18:00 körül, érkezés az esti órákban.

Ár tartalmazza: buszos utazás oda-vissza, magyar nyelvű idegenvezetést

Ár nem tartalmazza:

Dévény vár belépő: felnőtt kb. 3 Euro

Pozsonyi vár belépő: felnőtt kb. 3 Euro