Kalandutazás Boszniába raftinggal, látnivalókkal és egy nagy Summer Pool and Beer Party-val

A nyár legnagyobb élménye!

Megismerjük Európa legtitokzatosabb és legérintetlenebb országát, Bosznia-Hercegovinát egy nagy kalandutazás keretében!

1-es turnus: 2024. július 16-23-ig (8 nap/6 éj) - hölgyek mellé keresünk szobatársat

2-es turnus: 2024. augusztus 14-21-ig (8 nap/6 éj) - Betelt

98 990 Ft/fő

  Mit tartalmaz az alapár?

- 6 éjszaka szállás 3 csillagos egyszerű, raftingos vendégházakban a Prenj hegységben

- 6 éjre az idegenforgalmi adót

- 6 reggelit

- Return buszjegyet turista busszal

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű túravezetőt

- Áfát

- 2024-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

40 000 Ft/fő összeggel foglalható - 8 napon belül utalandó, 2. részlet május 10-ig
 
Ajánlott korosztály: 10-60 éves korig.

Részletes program:

 

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

1-2. nap:

Utazás - Aladin egzotikus világa (Szarajevo) - Szálláselfoglalás

Indulunk este, Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) - 23:00-kor egy szuper csapattal és "Málnával" a busszal. :) Pest előtt csatlakozhattok még hozzánk Szegeden és Kecskeméten (Nektek ingyenes transzfert biztosítunk oda-vissza). Ha egyben a csapat, akkor utazunk Horvátországon keresztül az egzotikus és izgalmas Bosznia felé rövid pihenőkkel. Bosznia-Hercegovina nem EU-s tagállam, harmadik ország, tehát több határellenőrzésre is számítani kell.

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/
Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

A hajnali órákban belépünk célországunkba, Bosznia-Hercegovinába, mely számos természeti szépségével, ősi kultúrájával és nem utolsó sorban gasztronómiai finomságaival vonzza az idelátogatókat. Már útközben utazva felfedezhetjük az ország egzotikus kinézetét, a Bosna folyó kíséri utunkat. Reggel tartunk egy hosszabb pihenőt és megkávézunk, cicamosdunk :)

Első állomásunk, ahová reggel - délelőtt tájban érkezünk Szarajevó lesz,egy igazi Varázsvilág, Bosznia-Hercegovina fővárosa a különböző kultúrák találkozási helye. A város legérdekesebb része a Bascarsija, azaz a török városrész a bazár, kézművesek utcái, számtalan keleties üzlet, apró kávézók és éttermek jellemeznek. Úgy érzehetjük magunkat, mintha Aladin csodalámpák és repülőszőnyegekben bővelkedő világába csöppentünk volna. Ezt a különleges részt tekintjük meg egy kb. másfél órás városnézés keretében. Az Óváros legfőbb nevezetessége mór stílusú díszes Sebilj kút, itt fogunk kezdeni :) Megismerjük a bosnyák kultúrát, szokásokat, hogyan relaxálnak a helyiek :) és a főbb látványosságokat is. Megnézzük a török kori részt és az európai korzót, a Ferhadiját is. Ezalatt látni fogjuk a balkán legnagyobb dzsámiját, Gazi Huszerv Bég dzsámiját rituális kútjával, egy bezisztánt, karaván szerájt és a Jézus Szent Szíve Katedrálist is.

A városnézés után lehetőség lesz belevetni magunkat a Varázsvilágba, helyiek szokásaiba, a kávézásba, vizipipázásba, merákolásba, kipróbálni a helyi specialitásokat és megebédelni, valamint a legkülönlegesebb szuvenírok közül válogathattok a bazárban, és mindent nagyon kedvező áron. :)

Délután Szarajevótól búcsúzva szállásunk felé indulunk még délebbi vidékekre. Közben welcome drinkkel kínálunk Titeket a hangulatot megalapozva, majd az utolsó várost elhagyva, felkanyarodunk a Prenj hegységben. Elhagyjuk a civilizációt és a panoráma utunkon felfelé haladva, igazi bosnyák autentikus hangulatban elérjük raftingos szállásainkat, mely egy látványos gleccser tó, a Boracko-tó környékén fekszik. A csapat szállásra kettő egyszerű, raftingos, hangulatos, családi üzemeltetésű villa lesz, ahol megtapasztalhatjuk a helyi vendégszeretet is.

Szobatípusok: 2,3,4 ágyas, valamint nagy légterű, szeparált családi szobáink vannak. Kérjük, hogy aki 2 ágyas szobákba szeretne lenni, mielőbb jelentkezzen. A szobákat a társaságok, párok méretét figyelembe véve a szállás osztja be. Vannak erkélyes és nem erkélyes szobák is.

A szobák egyszerű berendezéssel rendelkeznek: ágy, ágynemű, elektromosság, privát tusolós fürdőszoba. Van törölköző és wc papír is, de egy strandos törölközőt még érdemes hozni. A villák 2 és 3 szintesek, lift nincs. A szállásokat csodás természeti környezet veszi körül és hangulatos közösségi, buli térrel rendelkeznek. Wifi van a közösségi terekben. Az egyik szállásunkon van egy panoráma medence, a másik pedig a tó partján fekszik, mindkettőt korlátlanul lehet használni.

Szobakiosztás után, a nap hátralevő részét pihenéssel tölthetjük a csodás környezetben. :)

A tó partján este válogathatunk a helyi kis éttermek kínálata közül.

3.nap:

Rafting a Neretván - bosnyák est, buli

A közös reggelit követően, délelőtt elindulunk egy adrenalin dús fakultatív raftingolásra, vadvízi evezésre a Neretva folyóra. Ez lesz az út egyik legszebb és legizgalmasabb programja! Megismerjük az érintetlen természetet és garantáltan találkozol Európa egyik legszebb folyójával és kanyonjaival.

A szálláson neoprén ruhát, mentőmellényt és sisakot kapunk, kb. 8 fős csapatokat alkotunk, majd elindulunk az arany örvény kiinduló pontra kisebb autókkal, jeepekkel.

A folyóhoz érve csónakokba szállva a profi vezetőnkkel elindulunk a kb. 15-18 km-es vadvízi kalandra. Kristály tiszta víz, kisebb-nagyobb zúgók, lenyűgöző zöldellő természet, sziklafalak, különleges Body Rafting is várnak ránk, ha a folyó vízállása megengedi. A fergeteges hangulat garantált, különböző evezési technikákkal és játékokkal, ugrási lehetőségekkel szórakoztatjuk magunkat. :) Programunk egy bosnyák helyi különlegességekből álló bőséges ebédet is tartalmaz.

Technikai információk: Az rafting ideje kb. 4-5 óra, de előkészületekkel együtt egy egész napos program lesz. A pálya nem veszélyes, de izgalmas, nem kötelező mindenhol evezni, vannak pihenős szakaszok is. Előképzettség nélküli programot állítottunk össze. Jöhet olyan is, aki nem tud úszni, de őket kérjük, hogy jelezzék a helyszínen a túravezetőnek.

A helyi bosnyák csapat biztosítja az öltözéket: neoprén ruhát, mentőmellényt, sisakot, rafting felszerelést. A helyszínen vannak különböző méretű rafting cipők is, de javaslojuk, hogy hozzatok magatoknak saját vízicipőt vagy vékony talpú sportcipőt, vászoncipőt, ami vizes lehet. A program alatt a csónakokat, ún. szakképzett skipperek irányítják, segítik. Mobiltelefonoknak, fényképezőknek érdemes vízálló, nyakbaakasztós tokot hozni. Ezen kívül fürdőruha kell még :) és egy kis zacskóba bele lehet rakni a személyes dolgokat, ami nagyon szükséges (dohány, gyógyszer, hölgyeknek női dolgok)

Komplett rafting ára ebéddel 50 Euro, mely a helyszínen fizetendő.

Egy kis pihi és átöltözés után este összegyűlünk hangulatos terasztunkon és ízelítőt kapunk egy bosnyák, autentikus zenekar muzsikájából, közben megismerkedünk a helyi zenével a sevdalinkával és egymással. :) :) Az est folyamán megvendégeljük a csapatot egy vacsorával is. Bulizunk, táncolunk ameddig bírjuk!!!!

4.nap:

Relax - Boracko gleccser tó

Nem túl korán felkelve :), reggelinket elfogyasztva felfedezzük a környéket, megismerjük a gleccsertavat. Egész napunk a friss levegőn és a gleccsertóban fürdéssel, napozással telik. A környéken kisebb vendéglők és egy kis bolt is található, valamint a szállásainkon is tudnak ételt készíteni.

5.nap:

Mostar - Kravica vízesés és fürdés a lagúnában

Reggeli után Bosznia legismertebb, legelragadóbb, varázslatos városába, Mostarba indulunk. Az ország jelképe a szintén Csontváry által megörökített Öreg-híd, mely a Neretva folyó felett 21 m. magasan ível és köti össze az óváros két felét. A gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és az emblematikus látványt nyújtó Öreg Híd az UNESCO Világörökség része. Mostarban számos látnivaló található. A város hangulata egészen különleges és egyedülálló. Törökország legszebb részeit idéző utcák, mecsetek, bazárok és a Neretva hűsítő folyóparti éttermei és kávézóinak felfedezése maradandó élményt jelent.

Szabadprogram keretében fel fogjuk fedezni a bazárt és csodás képeket készítunk. Lehetőség van megnézn a régi törökkori szokás szerinti hídugrást is.

Edéd időnket itt töltjük, élvezhetjük a hangulatot, és számos vásárlási lehetőség közül is válogathatunk.

Kora délután Mostar után az ország legcsodásabb vízi látványosságához, a Kravice-vízeséshez indulunk. A lezúduló folyók víztömege egy utópisztikus lagúnát fog közre. A lagúnában fürdeni fürdeni fogunk, amíg a forróság tart. :) Rengeteg fotó- és felfedezni való helyszín vár ránk! :)

A térségben kíváló, helyi narancs, lime és gránátalma pálika kóstolható, kapható. Mivel késő délutánig maradunk, ezért itt lesz érdemes meleg vacsit fogyasztani.

6. nap:

Prenj-hegység - függőhíd - Steccik - Tito objektum - Konjic


Nem túl korán felkelve :), reggelinket elfogyasztva megismerkedhetünk a környék természeti szépségeivel.

Elindulunk a Prenj hegységbe és utunk során a Neretva folyón átívelő izgalmas függőhídon fotószünetet tartunk, és ezt követően egy kicsit letelepedünk a Neretva folyó partjára, fotózunk, relaxálunk picnic plédeken és feltöltődünk a hely látványával, akinek kedve van, meg is csobbanhat a folyóban.

Délután elindulunk Konjic város felé és útközben egy fotószünet erejéig egy letűnt kor, a Bogumilok történelmi emlékével, a steccikkel ismerkedünk.

Ezután meglátogatjuk Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök titkos, földalatti atombunkerét. Boszniában volt a legnagyobb és legdrágább objektuma, összesen 8,5 milliárd dollárba került és 6500 négyzetméteres területen, a hegység gyomrában van beágyazva. Fölötte álcázásnak három hétvégi faházat húztak föl, a föld alatt 280 méter mélyen volt az atombunker. Atomháború esetén katonai hadműveleti központként működött volna, és óvóhelyként szolgált volna Tito, családja és asszisztenciája számára. Építése teljesen titkosan történt és 26 évig tartott.

Az izgalmak után Konjic törökkori városával fogunk megpihenni, ahol lesz lehetőség lesz bosnyák módon korzózni és enni egyet egy helyi étteremben. Este visszatérünk a szállásunkra.

7. nap:

Lazulás - fürdés a Boracko-gleccsertóban - Summer Pool and Beer Party (záró buli)

Reggelink után egy lazulós nap következik hazaindulás előtt, és méltón megemlékezünk az útról. :) Fürödhetünk a Boracko gleccser tóban, napozhatunk a parton a magas helyek oltalmában, délután pedig elkezdjük a fergeteges Summer Pool and Beer Party-t.

Hogy mi lesz itt? Medence, fürdés, napozás, italok, zene és buli!!!! És mindez egy csodás környezetben! Már itthon készítsd be a bőröndödbe a legmenőbb nyári party cuccaidat, fürdőruhádat, napszemcsid, labdákat és az infantilis unikornis és flamingó úszógumikat!

Ezen a napon együtt vacsorázik a csapat.

A nap hátralevő részét a fantáziátokra bízzuk!

 

8. nap:

Reggelinket elfogyasztva elbúcsúzunk szállásunktól.

Az utolsó nap is tartogat még izgalmakat és hazafelé úton a kirándulásunk legmisztikusabb helyszínére a boszniai kőgömbökhöz érkezünk, amiket utasaink elsőként tekinthetnek meg, szervezetten bemutatva és ismertetve Magyarországról, mivel irodánk munkatársai is részt vettek az ásatásokon és kutatásokban, kőgömb megtalálásában, amikor a kőgömbnek csak kis része látszott ki a földtakaró alól. Egy sétát követően felfedezzük az erdőben rejtőző hatalmas kőgömböt. A kőgolyók a jelenkor régészet rejtélyei. Keletkezésük, eredetük és hogy miért hozták őket létre: ismeretlen. Kétségkívül mesterséges eredetűek. A tudomány elsőként a Costa Ricában található hatalmas, tökéletes alakú kőgömbökre figyelt fel. Ezután számos helyen találtak kőgömböket a világban. Boszniában is előkerültek több helyen, mikor egy vihar elmosta a Zavidovici mellett lévő hegy talajrétegét. Átmérőjük a 30 cm-től a 3 m-ig előfordulnak. Mi a legnagyobb 3 m átmérőjű gömböt fogjuk meglátogatni és érdekes informáiókat fogunk mesélni. A helyszínen lehetőség lesz kedvezményesen ebédelni, meleg ételt elfogyasztani a hazaút során (kb 5 Euroért), majd a program alatt a túravezető segít ebben.

A délutáni órákban hazafelé vesszük az irányt.

Érkezés Budapestre az éjszakai-hajnali órákban forgalom függvényében.

 

Alapár: 98 990 Ft/fő

Mit tartalmaz az alapár?

 • 6 éjszaka szállást egyszerű, raftingos vendégházakban
 • 6 éjre az idegenforgalmi adót
 • 6 reggelit
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű profi túravezetőt
 • Áfát
 • 2024-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

Fizetési feltételek:

40 000 Ft/fő összeggel foglalható, maradék május 10-ig.

 

Helyszíni program árak, belépők (aki nem kíván részt venni valamelyik programon, kérjük, hogy foglalás előtt jelezze):

 • 50 Euro/fő - rafing teljes felszereléssel, ebéddel, transzferrel
 • 140 Euro/fő - programok ára a kiránduláskor fizetendő, mely tartalmazza: 5. és 6. nap programjainak útiköltségét, belépőjegyet a Kravica-vízeséshez, belépőjegyet a Tito objektumba, belépőjegyet a kőgömbökhöz, 3. nap a bosnyák zenekart, vacsorát a bosnyák est alatt, helyi idegenvezetést Szarajevoban, bosnyák turista adót, 7. nap közös vacsorát, parkolási költségeket
Helyszínen készpénben Euroban fizetendőek. A programok napi sorrendeje felcserélődhet.
------------
 

Fontos és hasznos tudnivalók:

Útiokmány: Boszniába utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges

Covid info: Jelenleg az utazás meghirdetésekor nincsen korlátozás.

Aktuális határátlépési szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

Jelenleg 2020 novemberében, az utazás meghirdetésekor egy negatív PCR teszttel és útlevéllel lehetsége a beutazás Boszniába. Várjuk a normál korlátozás nélküli utazási feltételeket a 2021-es nyárra. Idén nyáron fennálltak a járványügyi korlátozások, ezért Neum helyett a horvát oldalra helyeztük át út előtt a szállásunkat és a teljes programot le tudtuk bonyolítani korlátozások nélkül.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Ajánlott korosztály: 10-60 éves korig. Olyanoknak ajánljuk az utazást, akik szeretik a izgalmakat, a jó és vidám társaságot, szeretnének ismerkedni, vagy csak szimplán jól érezni magukat. Az út során lesznek bulik és zene is! :)

Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 200 Ft, fél Euro. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.

Kalandutazás fogalma: Az utazás nem megerőltető, de a kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természet közeli helyszín, ami szinte sok esetben a lakott területektől távoli, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára. Szállásainkat úgy választottuk ki, hogy azok természetközeliek legyenek, hangulatosak és illeszkedjenek az utazás vagy a természetben végzett tevékenység stílusához. Ezek a szállások azonban egyszerűbbek, mint a nagyvárosokban szokásos hotelek.

Felszerelés: A kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk.  A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Nyáron Boszniában meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.

Szükséges a szokásos utazós gyógyszereket hozni, mert sok esetben távol leszünk a gyógyszertáraktól: Deadalon, széntabletta - hasproblémákra gyógyszer, láz- és fájdalomcsillapító, sebtapasz, stb.... Akinek a szerpentineken érzékeny a gyomra, nekik mindenképp Deadalon javasolt.

Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást. Nem kell számítani hosszas gyaloglásra, viszont néhány helyen a talajon kőtörmelékek, szikladarabok lehetnek vagy a törökkori kisvárosokban csúszós térkő. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  A kalandutazás illetve a rafting előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást saját költségére és felelősségre.

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; raftingos és speciális kalandutazós biztosítás kb. 900 Ft/nap, melyet e-mailben a születési dátumok megküldésével igényelhető

Storno (útlemondási biztosítás út előtti baleset vagy betegség esetére): Az útlemondási biztosítást pedig születési dátum alapján pár ezer Ft-nyi költség. Az utazás foglalásakor igényelhető, út előtt már nem. Nagyon hasznos a storno biztosatás az út előtti időszakra, ha valaki nem tud eljönni az utazásra betegség vagy baleset esetén, mert ilyenkor a biztosító, ha igazolt az eset, megtéríti a részvételi díjat arányosan, amikor mi már nem tudjuk. 

Rafting: Előképzettséget nem igényel. A helyi bosnyák csapat biztosítja az öltözéket: neoprén ruhát, mentőmellényt, sisakot, rafting felszerelést. A helyszínen vannak különböző méretű rafting cipők is, de javaslojuk, hogy hozzatok magatoknak saját vízicipőt vagy vékony talpú sportcipőt, vászoncipőt, ami vizes lehet. A program alatt a csónakokat, ún. szakképzett skipperek irányítják, segítik. Mobiltelefonoknak, fényképezőknek érdemes vízálló, nyakbaakasztós tokot hozni.

Étkezés és ivóvíz:

 • Az utazásunk részvételi költsége tartalmazza minden szállásunkon a reggelit, a rafting alatt az ebédet, bosnyák est alatt a vacsorát, az utazás többi része azonban önellátó. Ez azt jelenti, hogy a programok ideje alatt biztosítunk elegendő időt arra, hogy bevásároljunk egy-egy élelmiszerüzletben vagy étkezzünk éttermekben, vendéglőkben. A szállásokon is készítenek menüt, amiből lehet válogatni. Az éttermek árai alacsonyabbak a magyarországi áraknál. Egy főétkezés kb 8-9 Euro. Az éttermeken kívül rengeteg színvonalas pékség és bisztró kínál remek étkezési lehetőségeket a programok alatt. A szállásunknál a gleccser tónál is üzemel egy kisbolt és néhány étterem. A szállásainkon a bárban jó áron lehet üdítőt, alkoholt, kávét vásárolni. Boszniában egyrészt olcsón tudunk étkezni, másrészt a remek balkáni-török konyhának köszönhetően mindig kitűnő ételek közül válogathatunk, tapasztalataink alapján kedvelték az utasaink, hogy ebédjüket, vacsorájukat egy hangulatos helyen, pl. a Kravica vízesésnél vagy a Mostari hídnál fogyaszthatták el. :)

 • A szállásainkon iható a vezetékes ivóvíz.

 • Glutén- és laktózmentes étkezést külön nem tudunk biztosítani, maximum ki lehet hagyni az étkezésből a nem kívánt ételeket, mert a hegyen a feltételek nem adottak ehhez

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de Boszniában a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.

Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

 

Poggyász:
 
Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:
 • 1 db nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (maximum 15 kg/fő)
 • 1 db kézipoggyász utastérbe maximum 5 kg/fő
 • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe nyugodtan jöhet
A csomagokat és a kézipoggyászokat mérlegeljük az autóbuszok kötlező tengelysúlymérése miatt!  Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkuláljátok bele, ha valaki visszafelé több kg, liter szuvenírt, italt szeretne hozni, ez esetben érdemes helyet hagyni a bőröndben. Plusz súlyt csak akkor tudunk elvinni, ha van üres hely a csomagtartóban és belefér a tengelysúly szabályozás szerinti súlyba, 10 Euro/kg díjért.

 

 

 

 

 

A programot szerzői jogok védik!

Vélemények, hozzászólások