Kalandutazás Boszniába raftinggal, látnivalókkal és egy nagy Summer Pool and Beer Party-val

A nyár legnagyobb élménye!

Megismerjük Európa legtitokzatosabb és legérintetlenebb országát, Bosznia-Hercegovinát egy nagy kalandutazás keretében!

2022. július 7-14-ig (8 nap/6 éj)

64 990 Ft/fő - betelt

  Mit tartalmaz az alapár?

- 6 éjszaka szállás 3 csillagos vendégházakban

- 6 éjre az idegenforgalmi adót

- 6 reggelit

- Return buszjegyet turista busszal

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű túravezetőt

- Áfát

- 2022-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

25 000 Ft/fő összeggel foglalható - 8 napon belül utalandó, 2. részlet május 20-ig

Részletes program:

 

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

1-2. nap:

Utazás - Aladin egzotikus világa (Szarajevo) - Szálláselfoglalás

Indulunk 2022. július 7-én este, Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) - 23:00-kor egy szuper csapattal és "Málnával" a busszal. :) Pest előtt csatlakozhattok még hozánk Szegeden és Kecskeméten (Nektek ingyenes transzfert biztosítunk oda-vissza). Ha egyben a csapat, akkor utazunk Horvátországon keresztül az egzotikus és izgalmas Bosznia felé rövid pihenőkkel. Bosznia-Hercegovina nem EU-s tagállam, harmadik ország, tehát több határellenőrzésre is számítani kell.

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/
Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

A hajnali órákban belépünk célországunkba, Bosznia-Hercegovinába, mely számos természeti szépségével, ősi kultúrájával és nem utolsó sorban gasztronómiai finomságaival vonzza az idelátogatókat. Már útközben utazva felfedezhetjük az ország egzotikus kinézetét, a Bosna folyó kíséri utunkat. Reggel tartunk egy hosszabb pihenőt és megkávézunk, cicamosdunk :)

Első állomásunk, ahová reggel - délelőtt tájban érkezünk Szarajevó lesz,egy igazi Varázsvilág, Bosznia-Hercegovina fővárosa a különböző kultúrák találkozási helye. A város legérdekesebb része a Bascarsija, azaz a török városrész a bazár, kézművesek utcái, számtalan keleties üzlet, apró kávézók és éttermek jellemeznek. Úgyérzehetjük magunkat, mintha Aladin csodalámpák és repülőszőnyegekben bővelkedő világába csöppentünk volna. Ezt a különleges részt tekintjük meg egy kb. másfél órás városnézés keretében. Az Óváros legfőbb nevezetessége mór stílusú díszes Sebilj kút, itt fogunk kezdeni :) Megismerjük a bosnyák kultúrát, szokásokat, hogyan relaxálnak a helyiek :) és a főbb látványosságokat is. Megnézzük a török kori részt és az európai korzót, a Ferhadiját is. Ezalatt látni fogjuk a balkán legnagyobb dzsámiját, Gazi Huszerv Bég dzsámiját rituális kútjával, egy bezisztánt, karaván szerájt és a Jézus Szent Szíve Katedrálist is.

A városnézés után lehetőség lesz belevetni magunkat a Varázsvilágba, helyiek szokásaiba, a kávézásba, vizipipázásba, merákolásba, kipróbálni a helyi specialitásokat és megebédelni, valamint a legkülönlegesebb szuvenírok közül válogathattok a bazárban, és mindent nagyon kedvező áron. :)

Délután Szarajevótól búcsúzva szállásunk felé indulunk még délebbi vidékekre. Közben welcome drinkkel kínálunk Titeket a hangulatot megalapozva, majd az utolsó várost elhagyva, felkanyarodunk a Prenj hegységben. Elhagyjuk a civilizációt és a panoráma utunkon felfelé haladva, igazi bosnyák autentikus hangulatban elérjük a szállásainkat, mely egy látványos gleccser tó, a Boracko-tó környékén fekszik. Szobakiosztás után, a nap hátralevő részét pihenéssel tölthetjük a csodás környezetben. :)

A tó partján este válogathatunk a helyi kis éttermek kínálata közül.

3.nap:

Rafting a Neretván - bosnyák est, buli

A közös reggelit követően, délelőtt elindulunk egy adrenalin dús fakultatív raftingolásra, vadvízi evezésre a Neretva folyóra. Ez lesz az út egyik legszebb és legizgalmasabb programja! Megismerjük az érintetlen természetet és garantáltan találkozol Európa egyik legszebb folyójával és kanyonjaival.

A szálláson neoprén ruhát, mentőmellényt és sisakot kapunk, kb. 8 fős csapatokat alkotunk, majd elindulunk az arany örvény kiinduló pontra kisebb autókkal, jeepekkel.

A folyóhoz érve csónakokba szállva a profi vezetőnkkel elindulunk a kb. 20 km-es vadvízi kalandra. Kristály tiszta víz, kisebb-nagyobb zúgók, lenyűgöző zöldellő természet, sziklafalak, különleges Body Rafting is várnak ránk, ha a folyó vízállása megengedi. A fergeteges hangulat garantált, különböző evezési technikákkal és játékokkal, ugrási lehetőségekkel szórakoztatjuk magunkat. :) Programunk egy bosnyák helyi különlegességekből álló ebédet is tartalmaz.

Az rafting ideje kb. 4-5 óra. A pálya nem veszélyes, nem kötelező mindenhol evezni, vannak pihenős szakaszok is. Előképzettség nélküli programot állítottunk össze. Javaslunk vízálló, nyakbaaksztós tokot hozni a telefonnak, amivel tudtok fotókat készíteni.

Komplett rafting ára ebéddel 40 Euro, mely a helyszínen fizetendő.

Egy kis pihi és átöltözés után este összegyűlünk hangulatos terasztunkon és ízelítőt kapunk egy bosnyák, autentikus zenekar muzsikájából, közben megismerkedünk a helyi zenével a sevdalinkával és egymással. :) :) Az est folyamán, aki szeretne lesz lehetőség vacsizni és iszogatni is. Bulizunk, ameddig bírjuk!!!!

(Aki a raftingot inkább kihagyná, de nem érdemes, annak van lehetősége a szálláson maradni és élvezni a minket körülvevő természetet, sétálni)

4.nap:

Relax - fürdés a Boracko-gleccsertóban - Tito objektum - Konjic by night

Nem túl korán felkelve :), reggelinket elfogyasztva megismerkedhetünk a környék természeti szépségeivel, déelőtt fürödhetünk a Boracko gleccser tóban, napozhatunk a parton a magas helyek oltalmában.

Délután elindulunk Konjic város felé és útközben egy fotószünet erejéig egy letűnt kor, a Bogumilok történelmi emlékével, a steccikkel ismerkedünk.

Ezután meglátogatjük Josip Broz Tito egykori jugoszláv elnök titkos, földalatti atombunkerét. Boszniában volt a legnagyobb és legdrágább objektuma, összesen 8,5 milliárd dollárba került és 6500 négyzetméteres területen, a hegység gyomrában van beágyazva. Fölötte álcázásnak három hétvégi faházat húztak föl, a föld alatt 280 méter mélyen volt az atombunker. Atomháború esetén katonai hadműveleti központként működött volna, és óvóhelyként szolgált volna Tito, családja és asszisztenciája számára. Építése teljesen titkosan történt és 26 évig tartott.

Az izgalmak után Konjic törökkori városával fogunk megismerkedni, ahol lesz lehetősé bosnyák módon korzózni és vacsorázni egy étteremben.

5.nap:

Relax - fürdés a Boracko-gleccsertóban - függőhíd - Prenj hegység - fürdés a Neretvában

Reggeli után lazulás, majd  elindulunk hegyi - mountain picnic programunkra, melynek keretében a Prenj hegységet ismerjük meg. Utunk során a Neretva folyón átívelő izgalmas függőhídon fotószünetet tartunk, és ezt követően letelepedünk a Neretva folyó partjára és fürdünk, sétálunk a természetben, fotózunk, relaxálunk picnic plédeken és feltöltődünk a hely látványával.

Estefelé visszautazunk a szállásunkra.

6.nap:

Mostar - Kravica vízesés és fürdés a lagúnában

Reggeli után Bosznia legismertebb, legelragadóbb, varázslatos városába, Mostarba indulunk. Az ország jelképe a szintén Csontváry által megörökített Öreg-híd, mely a Neretva folyó felett 21 m. magasan ível és köti össze az óváros két felét. A gyönyörű, oszmán középkori állapotokat megőrző belváros és az emblematikus látványt nyújtó Öreg Híd az UNESCO Világörökség része. Mostarban számos látnivaló található. A város hangulata egészen különleges és egyedülálló. Törökország legszebb részeit idéző utcák, mecsetek, bazárok és a Neretva hűsítő folyóparti éttermei és kávézóinak felfedezése maradandó élményt jelent.

Szabadprogram keretében fel fogjuk fedezni a bazárt és csodás képeket készítunk. Lehetőség van megnézn a régi törökkori szokás szerinti hídugrást is.

Edéd időnket itt töltjük, élvezhetjük a hangulatot, és számos vásárlási lehetőség közül is válogathatunk.

Kora délután Mostar után az ország legcsodásabb vízi látványosságához, a Kravice-vízeséshez indulunk. A lezúduló folyók víztömege egy utópisztikus lagúnát fog közre. A lagúnában fürdeni fürdeni fogunk, amíg a forróság tart. :) Rengeteg fotó- és felfedezni való helyszín vár ránk! :)

A térségben kíváló, helyi narancs, lime és gránátalma pálika kóstolható, kapható. Mivel késő délutánig maradunk, ezért itt lesz érdemes meleg vacsit fogyasztani.

7. nap:

Lazulás - Summer Pool and Beer Party (záró buli)

Reggelink után egy lazulós nap következik hazanindulás előtt, és méltón megemlékezünk az útról. :) Délelőtt a Boracko-tónál lehez fürdeni, vízibiciklizni és délután elkezdjük a fergeteges Summer Pool and Beer Party-t.

Hogy mi lesz itt? Medence, fürdés, napozás, italok, zene és buli!!!! És mindez egy csodás környezetben! Már itthon készítsd be a bőröndödbe a legmenőbb nyári party cuccaidat, fürdőruhádat, napszemcsid, labdákat és az infantilis unikornis és flamingó úszógumikat!

A nap hátralevő részét a fantáziátokra bízzuk!

8. nap:

Reggelinket elfogyasztva elbúcsúzunk szállásunktól.

Az utolsó nap is tartogat még izgalmakat és hazafelé úton a kirándulásunk legmisztikusabb helyszínére a boszniai kőgömbökhöz érkezünk, amiket utasaink elsőként tekinthetnek meg, szervezetten bemutatva Magyarországról. Egy sétát követően felfedezzük az erdőben rejtőző hatalmas kőgömböt. A kőgolyók a jelenkor régészet rejtélyei. Keletkezésük, eredetük és hogy miért hozták őket létre: ismeretlen. Kétségkívül mesterséges eredetűek. A tudomány elsőként a Costa Ricában található hatalmas, tökéletes alakú kőgömbökre figyelt fel. Ezután számos helyen találtak kőgömböket a világban. Boszniában is előkerültek több helyen, mikor egy vihar elmosta a Zavidovici mellett lévő hegy talajrétegét. Átmérőjük a 30 cm-től a 3 m-ig előfordulnak. Mi a legnagyobb 3 m átmérőjű gömböt fogjuk meglátogatni.

A délutáni órákban hazafelé vesszük az irányt.

Érkezés Budapestre az éjszakai-hajnali órákban forgalom függvényében.

 

Alapár:  Ft/fő

Mit tartalmaz az alapár?

 • 6 éjszaka szállást vendégházakban
 • 6 éjre az idegenforgalmi adót
 • 6 reggelit
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű túravezetőt
 • Áfát
 • 2022-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

Fizetési feltételek:

25 000 Ft/fő összeggel foglalható. Utas oldali lemondás esetén ez az összeg nem jár vissza.

 

Helyszíni program árak, belépők (aki nem kíván részt venni valamelyik programon, kérjük, hogy foglalás előtt jelezze):

 • 40 Euro/fő - rafing teljes felszereléssel, ebéddel, transzferrel
 • 120 Euro/fő - programok ára a kiránduláskor fizetendő, mely tartalmazza: 4, 5 és 6. nap programjainak útiköltségét, belépőjegyet a Kravica-vízeséshez, belépőjegyet a Tito objektumba, belépőjegyet a kőgömbökhöz, 3. nap a bosnyák zenekart, helyi idegenvezetést Szarajevoban, parkolási költségeket
 
------------
 
Szállás: Igényes, kultúrált, hangulatos 3 csillagos vendégházakban 2,3,4 és 5 fős szobákban, egyszerű bútorzattal, kalandutazáshoz illő egyszerű felszereltséggel. Minden szobához privát fürdőszoba tartozik, de néhány szoba esetén a fürdő a szobák mellett, kívül taláható. 

Wifi ingyenes a közösségi helyeken a szálláson.

A szobákat a társaságok, párok méretét figyelembe véve a szállás osztja be. Vannak erkélyes és nem erkélyes szobák is.

Érdemes egy plusz töröközőt a csomagba rakni.

 

Fontos és hasznos tudnivalók:

Útiokmány: Boszniába utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges

Covid info: Jelenleg az utazás meghirdetésekor egy 48 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel vagy 2 db oltással lehet utazni (védettségi + fehér oltási lap vagy EU-s Covid igazolás) 

Aktuális határátlépési szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?bosznia-hercegovina

Jelenleg 2020 novemberében, az utazás meghirdetésekor egy negatív PCR teszttel és útlevéllel lehetsége a beutazás Boszniába. Várjuk a normál korlátozás nélküli utazási feltételeket a 2021-es nyárra. Idén nyáron fennálltak a járványügyi korlátozások, ezért Neum helyett a horvát oldalra helyeztük át út előtt a szállásunkat és a teljes programot le tudtuk bonyolítani korlátozások nélkül.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Ajánlott korosztály: 12-50 éves korig. Olyanoknak ajánljuk az utazást, akik szeretik a izgalmakat, a jó és vidám társaságot, szeretnének ismerkedni, vagy csak szimplán jól érezni magukat. Az út során lesznek bulik és zene is! :)

Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 160 Ft. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.

Kalandutazás fogalma: Az utazás nem megerőltető, de a kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természet közeli helyszín, ami szinte sok esetben a lakott területektől távoli, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára. Szállásainkat úgy választottuk ki, hogy azok természetközeliek legyenek, hangulatosak és illeszkedjenek az utazás vagy a természetben végzett tevékenység stílusához. Ezek a szállások azonban egyszerűbbek, mint a nagyvárosokban szokásos hotelek.

Felszerelés: A kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk.  A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Nyáron Boszniában meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.

Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást. Nem kell számítani hosszas gyaloglásra, viszont néhány helyen a talajon kőtörmelékek, szikladarabok lehetnek vagy a törökkori kisvárosokban csúszós térkő. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  A kalandutazás illetve a rafting előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást saját költségére és felelősségre.

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; normál biztosítás kb. 560 Ft/nap, raftingos biztosítás kb. 750 Ft/nap

Rafting: Előképzettséget nem igényel. A helyi bosnyák csapat biztosítja az öltözéket: neoprén ruhát, mentőmellényt, sisakot, rafting felszerelést. A helyszínen vannak különböző méretű rafting cipők is, de aki gondolja, az hozhat magának egy vékony talpú sportcipőt, vászoncipőt, ami vizes lehet. A program alatt a csónakokat, ún. szakképzett skipperek irányítják, segítik. Mobiltelefonoknak, fényképezőknek érdemes vízálló, nyakbaakasztós tokot hozni.

Étkezés és ivóvíz:

 • Az utazásunk részvételi költsége tartalmazza minden szállásunkon a reggelit, az utazás többi része azonban önellátó (a rafting és mountin picnik fakultatív programon van étkezés is). Ez azt jelenti, hogy a programok ideje alatt biztosítunk elegendő időt arra, hogy bevásároljunk egy-egy élelmiszerüzletben vagy étkezzünk éttermekben, vendéglőkben.

 • Az éttermek árai alacsonyabbak a magyarországi áraknál. Az éttermeken kívül rengeteg színvonalas pékség és bisztró kínál remek étkezési lehetőségeket. A szállásunknál a gleccer tónál is üzemel egy kisbolt és néhány étterem. A szállásainkon a bárban jó áron lehet üdítőt, alkoholt, kávét vásárolni.

 • Boszniában egyrészt olcsón tudunk étkezni, másrészt a remek balkáni-török konyhának köszönhetően mindig kitűnő ételek közül válogathatunk, tapasztalatank alapján kedvelték az utasaink, hogy ebédjüket, vacsorájuka egy hangulatos helyen, pl. a Kravica vízesésnél vagy a Mostari hídnál fogyaszthatták el.

 • A szállásainkon iható a vezetékes ivóvíz.

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de Boszniában a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.

Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

 

Poggyász:
 
Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:
 • 1 db nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (maximum 15 kg/fő)
 • 1 db kézipoggyász utastérbe maximum 5 kg/fő
 • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe nyugodtan jöhet
A csomagokat és a kézipoggyászokat mérlegeljük az autóbuszok kötlező tengelysúlymérése miatt!  Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkuláljátok bele, ha valaki visszafelé több kg, liter szuvenírt, italt szeretne hozni, ez esetben érdemes helyet hagyni a bőröndben. Plusz súlyt csak akkor tudunk elvinni, ha van üres hely a csomagtartóban és belefér a tengelysúly szabályozás szerinti súlyba, 10 Euro/kg díjért.

 

 

 

 

 

A programot szerzői jogok védik!

Vélemények, hozzászólások