Kalandnyaralás Albániában

Expedíció/fürdés az Albán-Alpokba - hajókázás - Shkoder - Tengerpart - Theth Nemzeti Park

1. turnus: 2024. július 2-9-ig (8 nap/6 éj) - 115 990 Ft/fő - Betelt

2. turnus: 2024. július 30-augusztus 6-ig - (8 nap/6 éj) - 115 990 Ft/fő

Betelt

3. turnus: 2024. augusztus 28-ig - szept 4-ig (8 nap/6 éj) - 115 990 Ft/fő

- még 10 db szabad szoba

Korosztály: 5-60 éves korig

Kalandos utazásaink egyik fő irányvonala, hogy ne csak a műemlékeknél töltsünk hosszú órákat, hanem a jelenre is koncentráljunk. Mesés látványt nyújtanak a hegyek, folyóvölgyek és a tenger, melyeket vétek lenne átutazni a kalandozásaink alatt, így kiemelten fontosnak tartjuk, hogy átéljük a természet adta pompás élményeket. Hiszen, hol lehetne a legjobban feltöltődni, ha nem a természetben?

Ha egy igazi kalandnyaralásra vágysz tele izgalmakkal, kedveled a bulikat és szeretnéd felfedezni az Albán-Alpok rejtett kincseit akkor itt a helyed!

50 000 Ft/fő összeggel foglalható, mely visszaigazolást követő 8 napon belül fizetendő. Fennmaradó rész május 1-ig

  Mit tartalmaz az alapár?

- 6 éjszaka szállást 4 csillagos resortban

- Return buszjegyet turista busszal

- Resortban a kültéri medence és napernyő/napágy használatát

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű túravezetőt

- Áfát

- 2024-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

 

Részletes program:

 

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

1-2. nap:

Utazás Albániába - Szálláselfoglalás

Indulunk  este, Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) - 19:00-kor egy szuper csapattal és "Málnával" a busszal. :) Pest után csatlakozhattok még hozzánk Kecskeméten és Szegeden (21:45). Ha egyben a csapat, akkor utazunk az egzotikus és izgalmas Albánia felé rövid pihenőkkel.

Délelőtti órákban belépünk célországunkba határ és forgalom függvényében, mely természeti szépségeivel, magas hegyeivel, a vendégszeretettel és finom ízeivel vár ránk.

Ebéd környékén, kora délután megérkezünk 4 csillagos, medencés resortunkba, ahol a következő napokat fogjuk eltölteni. A szállásunk egy mesés völgyben fekszik, a Drin folyó mellett, közel az Alpán-Alpokhoz.  A resort napágyakkal körülvett hatalmas medencével, medencebárral rendelkezik, ahol a vidám hangulat és zene garantált. A resortnak saját gazdalkodásuk van, melyet besétálni is már egy élmény. Wifi a közösségi területeken lesz elérhető. A modern és kényelmes szobák a medencére vagy hegyre néznek, vannak erkélyes és nem erkélyes szobák.

Érkezés forgalom és határ függvényében délután, szobakiosztás délután 2-től és utána megismerkedünk a hatalmas, több hektáros resorttal, öko gazdálkodásukkal, és ihatunk egy koktélt, kávét, sört vagy ebédelhetünk egyet a hotel éttermében vagy már érkezéskor mehetünk is fürdeni a medencébe. :) Mindenki relaxálhat kedve szerint a szobában, vagy akár a medence parton és kipihenheti az út fáradalmait. 

Este a hotelben svédasztalos vacsorával zárjuk a napot.

(Kérnénk, hogy aki nem eszik húst, vegetáriánus, glutén, stb érzékeny vagy speciális étrendet folytat, ők egyeztessenek még foglalás előtt velünk, hogy megvalósítható-e: laspalmerastravel@gmail.com)

 

3. nap:

Expedíciós utazás a vadonba -  Hajózás az ismeretlen vizeken - Albán-Alpok

Reggelink elfogyasztását követően először szárazföldi úton kisebb helyi albán járművekkel utazunk a vad és izgalmas hegyekbe, amíg el nem hagyjuk a civilizációt (kb. 2 óra). Ez idő alatt betekintést nyerünk az autentikus albán hegyek világába, majd szárazföldi gépeinket vízi járművekre cseréljük.

Egy lélegzetelállító hajótúra vár ránk az ismeretlen vizeken és kb 1,5 órát fogunk még mélyebbre menni az érintetlen természetbe a hegyek között. Már maga az utazás is komplett program, de végcélunk egy paradicsomi, egzotikus hely, ahol néhány órát fogunk eltölteni. Itt lesz lehetőség felfedezni a helyet, a természet szépségeit és fürdeni is a kristálytiszta folyóban. Meglepetés ebéddel is készülünk.

Délutáni órákban visszaindulunk szállásunkra és érkezünk az esti órákban, ahol már ízletes vacsora vár ránk.

Info: Mivel egy expedíciós túra lesz, fel kell készülni a természetes közegre! Nem városnézés lesz! Aki nincs hozzászokva, hogy a civilizációtól és vívmányitól távol leszünk, valamint sziklák, kövek, hegyek és természetes közeg lesz, nekik nem ajánljuk a programot. Vízicipőt vagy olyan sportcipőt szükséges hozni, amiben lehet köveken és vízben mászkálni és nem baj, ha vizes lesz. Vízállástól függően elfordulhat, hogy a hajónkból kiszállva a kanyonban, vízben gyalogolnunk kell. A helyi minibuszok nem minden esetben légkondícionáltak, mert az erős hegyi emelkedő miatt nem tudják használni, így mindenképp meleg időre kell számítani utazás közben.

Fakultatív program: 60 Euro/fő - helyszínen fizetendő

4. nap:

Relax - Shkodra by night

Reggeli után ránk fér egy kis medencézés, pihenés és egészen délutánig lazulunk, majd megindulunk egy késő délutáni programra. Megnézzük, hogy hol és hogyan készülnek a híres Velencei maszkok, mivel kevesen tudják, hogy ezeket a csodaszép alkotásokat nem Olaszországban, hanem Albániában gyártják. Betekintük a kézműves műhely titkaiba és utána meglátogatjuk az új látogató termet, ahol a legszebb alkotások vannak kiállítva. Vásárlási lehetőség is lesz.

Ezután utazunk egy tipikus albán városba - Shkodrába, ami régi történelmi múltra tekint vissza, i.e. 4 század óta létezik. Itt átélhetjük a nyüzsgést, sétálhatunk a főutcán, megismerjük a különleges vallási és kulturális közeget, vásárolhatunk szuvenírt.

Szállásunkra visszatérve vacsora vár ránk.

Fakultatív program ára: 15 Euro/fő belépővel együtt - helyszínen fizetendő

5. nap:

Albán-Alpok legelszigeteltebb vidéke - Theth Nemzeti Park

Reggeli után kalandra fel és indulás az Albán-Alpok rejtett zugaiban nyúló völgyek felé, ahol egész napos vad utazás során megismerünk Albánia legelszigeteltebb részével, számos természeti szépséggel,  mint például a Thethi Nemzeti Parkkal, 2000 méter feletti hegycsúcsokkal, a kristály tiszta vizű folyókkal, a rózsaszín sziklaszirtekkel, gyönyörű szurdokokkal, kanyonokkal. A vad terület hagyományosan a Shala törzs területéhez tartozott.  Edith Durham, a híres utazó, így jellemezte a vidéket: „Úgy vélem, egyetlen emberlakta hely sem töltött még el ennyire a világtól való fenséges elszigeteltség érzésével.

Az útra érdemes vizes palackot hozni, mert kristálytiszta vízzel tudjuk majd megtölteni és inni belőle.

Programunk során nagy buszunkat helyi minibuszokra cseréljük és utazunk az Albán-Alpokba lenyűgöző hegyi szerpentineken, és áthaladunk a híres albán gyógynövény mezőkön a magaslatok felé. Már maga az út is páratlan és lenyűgöző. Tartunk egy rövid fotó szünetet egy olyan magaslati ponton, ahonnan 360 fokban belátjuk a hegyeket, megtekintjük Edit Durham emlékművét.

Utunkat folytatva egy mesés völgybe érkezünk és 20 perces nehezen járható, off road kalandos hegyi út és némi sziklamászás után megérkezünk a rózsaszín sziklaszirtek kilátójához, felderítjük a különleges sziklaformációkat, fényképezkedünk, megpihenünk.

Ezt követően a nemzeti park szívébe, falu központjába megyünk, ahol megtekintünk egy kőtemplomot és hagyományos toronyházat, ahová vérbosszú esetén menekültek. Túravezetőnktől izgalmas történetet tudhatunk meg az ősi szokásjogról, a helyi életmódról, vagy pl a vérbosszú intézményéről.

A közös program után szabadprogram következik a csodálatos hegyi környezetben. A hegyi folyók vízállásától függően lehet majd fürdeni, relaxálni, sétálni, megkóstolni valami helyi finomságot valamelyik vendéglőben, inni egy finom sört.

Miután feltöltöttünk a friss hegyi levegővel, élményekkel teli napunk után visszatérünk a szállásra, majd vacsora következik.

Felszerelés: Stabil, kényelmes túra vagy sportcipő szükséges. Réteges, kényelmes öltözék.  A fürdőzéshez fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni, amibe a vizespalack kerül.

Egészségügyi állapot, fontos információk: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk a programot. Számítani kell gyaloglásra, az útvonalban kőtörmelékek, szikladarabok lesznek. A helyi mikrobuszok nem légkondisak, hegyi emelkedőkön, szerpentinen fogunk, nagy magasságokban utazni, ezért az emelekedőn nem tudnak légkondizni. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését.

Fakultatív program: 50 Euro/fő  - helyszínen fizetendő

Fontos 3. turnus időpontja esetén esetén: 

(A 3. augusztus végi - szeptember turnusban bővített program lesz, túrával a Kék-szem forráshoz és ebéddel, mert már nincs annyira meleg szeptemberben, ekkor az ár 70 Euro

Plusz túra leírás: egy 20 perces nehezen járható, off road kalandos hegyi úton haladva megérkezünk  a rózsaszín sziklaszirtekhez, felderítjük a különleges sziklaformációkat és innen tovább gyalog, egy közepes nehézségű kb 1 órás gyalogos túrával érünk el a nemzeti park kék szem forrásához ahol lehetőségünk nyílik fürdeni vagy csak szimplán relaxálni.

Miután megpihentünk, visszatúrázunk a minibuszokhoz és délután elfogyasszuk az autentikus falusi ebédünket. Ebéd után egy fotószünetet tartunk egy csodás vízesésnél.

Felszerelés: Stabil, kényelmes túra vagy sportcipő szükséges. Réteges, kényelmes öltözék.  A fürdőzéshez fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni, amibe a vizespalac kerül. Csoki és/vagy gyümölcscukor a túrára.)

6. nap:

Irány a tenger - fürdőruhákat fel!

Kellemesen kipihenve, házi reggelinket elfogyasztva nem túl korán, de elindulunk egy közeli albánok által kedvelt adriai tengerpartra, aminek különlegessége, hogy a homokos partja gyógyító jóddal van tele, amitől a homok egy kicsit sötétebb árnyalatot kap.

A strand széles homokos fövénnyel rendelkezik és mivel itt torkollik a tengerbe a Buna folyó, ezért számos védett faj él itt. Az albán mentalitáshoz híven, kitűnő vendéglőket és remek hangulatot és beach clubbokat találunk. Egész nap barnulhatunk, pihenhetünk, fürödhetünk és megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb halételeket, kokétlokat is és természtesen egy kis gyógyító iszappakolást sem hagyhtunk ki.

Késő délután visszaindulunk a szállásunkra és lesz idő előkészülni az estére.

Fakultatív program ára: 15 Euro/fő - helyszínen fizetendő

Este egy tradicionális, zenés vacsorát, albán estet fogunk tartani, ahol megkóstoljuk a jellegzetes helyi ételeket és táncra is perdülhetünk a ritmusos albán zenére. :) A környék legjobb albán zenekarát hívjuk el.  Lesz helyi alapanyagokból készült előétel, sült hús, desszert és raki és buli, tánc, ameddig csak bírjuk!

 

7. nap:

Relax - Medencés buli - pihenés

Ezen a napon átadjuk magunkat reggeli után a szállásunk adta hangulatnak és lehetőségeknek. Egész napos medencézésről, buliról, lazulásról, pihenésről fog szólni a napunk a csodás környezetben.

Este vacsora.

8. nap:

Hazautazás

Utolsó reggelink elfogyasztása után kényelmesen elindulunk haza.

Érkezés a hajnali órákban.

------------------

Alapár (115 990 Ft):

Mit tartalmaz az alapár?

 • 6 éjszaka szállást 4 csillagos resortban
 • Resortban a kültéri medence és napernyő/napágy használatát
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű túravezetőt
 • Áfát
 • 2024-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

 

Étkezés, helyszíni költségek:

Félpanziós alap ellátás (reggeli és vacsora) 6 éjre, 6 éjre az idegenforgalmi adó és az albán est ára: 120 Euro/fő a teljes turnusra, melyet elég a helyszínen fizetni készpénzben, Euroban

A csoport kedvezményes, csoportos árú félpanziós ellátáson lesz, mely naponta 15,5 Euro/főre jön ki. Ez 6 éjszakával + albán esttel és idegenforgami adóval összesen 120 Euro/főbe kerül mely a helyszínen fizetendő Euroban, készpénzben.

Az ellátás egy alap svédasztalos reggelit és vacsorát tartalmaz. Többször lehet szedni, reggelinél van tea, kávé, üdítő, víz, felvágottak, tojás, kenyérfélék, sajtok, lekvárok és gyümölcs. Vacsorára pedig általában van egy leves, és néhány főétel (husok/tészta), desszert vagy gyümölcs. Szintén van üdítő és víz is.

Aki speciális étrenden van, kérjük, hogy egyeztessen velünk, mielőtt foglal, mivel pl gluténmentes- és laktózmentes étkezés jóval magasabb árkategóriába tartozik és nincs benne a csoportos étkezésben, de mivel svédasztalos az étkezés, így akár ki lehet hagyni a nem kívánt ételeket.

 

Napközben lehet majd venni fagyit, inni sört, koktélt, üdítőt ahol éppen vagyunk, vagy ebédelni pl a resort a la carte éttermében, akinek nem elég az alapellátás vagy mást szeretne. Az a la carte étteremben vannak európai és olasz fogások is. (árak tekintetében Észak-Albániában egy tál étel kb 15-20 Euro környékén mozog)

A resortban a csapvíz iható, de kifelé és hazafelé is lesz market és még néhány helyen az út során, aki csak ásványvizet szeretne.

 

Mivel kalandutazáson leszünk és sokszor távol a civilizációtól hozni szükséges a szokásos utazós gyógyszereket: Deadalon, széntabletta - hasproblémákra gyógyszer, láz- és fájdalomcsillapító, sebtapasz, stb.... Akinek a szerpentineken érzékeny a gyomra, nekik mindenképp Deadalon javasolt.

 

Fakultatív programlehetőségek:

Aki szeretne csatlakozni, kérjük, hogy jelentkezéskor adja meg, hogy mely programokra szeretne jönni. Befizetni elég a helyszínen. Aki nem jön valamelyik programra, ők a hotelben maradnak pihenni.

 • Expedíciós hajós/fürdős program az Albán-Alpokba: 60 Euro/fő
 • Irány a tenger: 15 Euro/fő
 • Velencei maszk műhely belépővel - Shkodra korzózás: 15 Euro/fő
 • Albán-Alpok legelszigeteltebb része - Theth Nemezeti Park: 50 Euro  (A 3. turnusban bővített program lesz, túrával és ebéddel, mert már nincs annyira meleg szeptemberben, ekkor az ár 70 Euro)
A program sorrendeje az egyes turnusokban változhat, majd kiutazáskor a túravezető ismerteti a pontos beosztást.
 
Egyágyas felár, ha valaki egyedül szeretne egy kétágyas szobában lenni: 55 000 Ft
 
5-12 éven aluli gyermekeknek 10 000 Ft/fő kedvezmény jár

------------

Útiokmány: Kizáróliag érvényes személyi igazolvány megfelelő, útlevél nem!

Aktuális határátlépési szabályok: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Jelenleg 2020 novemberében, az utazás meghirdetésekor egy negatív PCR teszttel és útlevéllel lehetsége a beutazás Boszniába. Várjuk a normál korlátozás nélküli utazási feltételeket a 2021-es nyárra. Idén nyáron fennálltak a járványügyi korlátozások, ezért Neum helyett a horvát oldalra helyeztük át út előtt a szállásunkat és a teljes programot le tudtuk bonyolítani korlátozások nélkül.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Korosztály: 5-60 éves korig.

Olyanoknak ajánljuk az utazást, akik szeretik a izgalmakat, a jó és vidám társaságot, szeretnének ismerkedni, vagy csak szimplán jól érezni magukat. Az út során lesznek bulik és zene is! :)

Valuta: Kis címletű papír Eurosokat ajánlunk hozni és ezzel lehet fizetni, és a helyik legfeljebb albán lekben adnak vissza.

Kalandutazás fogalma: A kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természeti helyszín, ami a civilizációtól, lakott területtől távol esik, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára.  Alap gyógyszereket, illetve aki rendszeresen gyógyszert szed, vagy bármi speciális dologra szüksége van, illetve női dolgok, kérjük hozzák magukkal.

Felszerelés:

kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk.  A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt, vízi cipőt, érdemes pakolni. Nyáron igen meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.

Biztosítás, Egészségügyi állapot:

Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást.  Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért.

Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást/orvost saját költségére és felelősségre.

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; sport biztosítás kb 900 Ft/nap 70 éves korig, amelyet mi ajánlunk, mert a kirándulás speciális terepnek minősül. Utazásig a biztosítás igényelhető e-mailben a születési dátumok megküldésével.

Storno (útlemondási biztosítás út előtti baleset vagy betegség esetére): Az útlemondási biztosítást pedig születési dátum alapján pár ezer Ft-nyi költség. Az utazás foglalásakor igényelhető, út előtt már nem. Nagyon hasznos a storno biztosatás az út előtti időszakra, ha valaki nem tud eljönni az utazásra betegség vagy baleset esetén, mert ilyenkor a biztosító, ha igazolt az eset, megtéríti a részvételi díjat arányosan, amikor mi már nem tudjuk. 

Ivóvíz: A szállásunkon iható a vezetékes ivóvíz.

 

Poggyász:
 

Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

 • 1 db nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (maximum 15 kg/fő)
 • 1 db kézipoggyász utastérbe maximum 5 kg/fő
 • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe nyugodtan jöhet

A csomagokat és a kézipoggyászokat mérlegeljük az autóbuszok kötlező tengelysúlymérése miatt!  Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkuláljátok bele, ha valaki visszafelé több kg, liter szuvenírt, italt szeretne hozni, ez esetben érdemes helyet hagyni a bőröndben. Plusz súlyt csak akkor tudunk elvinni, ha van üres hely a csomagtartóban és belefér a tengelysúly szabályozás szerinti súlyba, 10 Euro/kg díjért.

 

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.

Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, vagy bármilyen előre nem várt szituácó lehet a hegyekben, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok vagy váratlan vis major események esetén – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.