Kalandnyaralás Albániában

1. turnus: 2021. július 22-28-ig (7 nap/5 éj) - 56 990 Ft/Fő -

betelt

2.turnus: 2021. augusztus 14-20-ig (7 nap/5 éj) - 59 990 Ft/fő - betelt

  Mit tartalmaz az alapár?

- 5 éjszaka szállás 4 csillagos, medencés hotelben-resortban

- 5 éjre az idegenforgalmi adót

- Return buszjegyet turista busszal

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű túravezetőt

- Áfát

Covid info: Kiutazáshoz nem kell sem PCR-teszt, sem oltás. Albánia nem kér semmit. Hazafelé sincs jelenleg karantén.

Részletes program:

 

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

1-2. nap:

Utazás Albániába - Szálláselfoglalás

Indulunk  este, Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) - 18:00-kor egy szuper csapattal és "Málnával" a busszal. :) Pest után csatlakozhattok még hozzánk Kecskeméten és Szegeden (20:45). Ha egyben a csapat, akkor utazunk az egzotikus és izgalmas Albánia felé rövid pihenőkkel.

A hajnali órákban belépünk célországunkba, Bosznia-Hercegovinába, mely számos természeti szépségével, ősi kultúrájával és nem utolsó sorban gasztronómiai finomságaival vonzza az idelátogatókat. Már útközben utazva felfedezhetjük az ország egzotikus kinézetét, a Bosna folyó kíséri utunkat.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/kalandutazas-boszniaba-1-nap/

Hajnali - reggeli órákban belépünk célországunkba határ és forgalom függvényében, mely természeti szépségeivel, magas hegyeivel, a vendégszeretettel és finom ízeivel vár ránk.

Délelőtt megérkezünk 4 csillagos, medencés resortunkba, ahol a következő napokat fogjuk eltölteni. A szállásunk egy mesés völgyben fekszik, a Drin folyó mellett, közel az Alpán-Alpokhoz. A légkondicionált modern és kényelmes szobák a medencére vagy hegyre nyílnak. A resort napágyakkal körülvett hatalmas medencével, medencebárral rendelkezik, ahol a vidám hangulat és zene garantált. Minden ételt, amit itt készítenek kiváló minőségű, saját ökogazdalkodásukban állítanak elő. A gazdálkodást is besétálni már egy élmény. Wifi a közösségi területeken lesz elérhető.

Szobakiosztásig megismerkedünk a hatalmas, több hektáros resorttal, öko gazdálkodásukkal, és ihatunk egy koktélt, kávét, sört a medencebárban, vagy ebédelhetünk egyet a hotel éttermében.

Kora délután szobakiosztás következik és utána mindenki relaxálhat kedve szerint a szobában, vagy akár a medence parton és kipihenheti az út fáradalmait és összeszedheti energiáit estére. :)

Este egy tradicionális, zenés vacsorát, albán estet fogunk tartani, ahol megkóstoljuk a jellegzetes helyi ételeket és táncra is perdülhetünk a ritmusos albán zenére. :) Lesz helyi alapanyagokból készült előétel, sült hús, desszert és raki. (Kérnénk, hogy aki nem eszik húst, vegetáriánus étrendet folytat, az jelezze nekünk utazás előtt)

3. nap:

Irány a tenger - fürdőruhákat fel!

Kellemesen kipihenve, finom házi reggelinket elfogyasztva nem túl korán, de elindulunk egy közeli albánok által kedvelt tengerpartra, aminek különlegessége, hogy a homokos partja gyógyító jóddal van tele, amitől a homok egy kicsit sötétebb árnyalatot kap.

A strand széles homokos fövénnyel rendelkezik és mivel itt torkollik a tengerbe a Buna folyó, ezért számos védett faj él itt. Az albán mentalitáshoz híven, kitűnő vendéglőket és remek hangulatot találunk. Egész nap barnulhatunk, pihenhetünk, fürödhetünk és megkóstolhatjuk a finomabbnál finomabb halételeket is és természtesen egy kis gyógyító iszappakolást sem hagyhtunk ki.

Késő délután visszaindulunk a szállásunkra és este közös vacsi következik.

Fakultatív program ára: 15 Euro/fő - helyszínen fizetendő

4. nap:

Expedíciós utazás a vadonba -  Hajózás az ismeretlen vizeken - Albán-Alpok

Reggelinket elfogyasztva először szárazföldi úton kisebb helyi járművekkel utazunk a vad és izgalmas hegyekbe, amíg el nem hagyjuk a civilizációt (kb. 2 óra). Ez idő alatt betekintést nyerünk az autentikus albán hegyek világába, majd szárazföldi gépeinket vízi járművekre cseréljük.

Egy lélegzetelállító hajótúra vár ránk az ismeretlen vizeket és kb 1,5 órát fogunk még mélyebbre menni az érintetlen természetbe. Már maga az utazás is komplett program, de végcélunk egy paradicsomi, egzotikus fürdőhely, ahol néhány órát fogunk eltölteni. Érkezést követően fürdeni fogunk egy folyóban, felfedezzük a helyet és feltöltődünk a természet szépségeivel.

Délutáni órákban visszaindulunk szállásunkra és érkezünk az esti órákban, ahol már ízletes vacsora vár ránk.

Info: Mivel egy expedíciós túra lesz, fel kell készülni a természetes közegre! Nem városnézés lesz! Aki nincs hozzászokva, hogy a civilizációtól és vívmányitól távol leszünk, valamint sziklák, kövek, hegyek és természetes közeg lesz, nekik nem ajánljuk a programot.

Fakultatív program: 45 Euro/fő - helyszínen fizetendő

 

5. nap:

Relax - Balkán legnagyobb tava - Shkodra by night

Reggeli után ránk fér egy kis medencézés, pihenés és egészen délutánig lazulunk, majd megindulunk a balkán legnagyobb tavát megcsodálni. Ezt követően megnézzük, hogy hol készülnek a híres Velencei maszkok, mivel kevesen tudják, hogy ezeket a csodaszép alkotásokat nem Olaszországban, hanem Albániában gyártják.

Ezután utazunk egy tipikus albán városba - Shkodrába, ami régi történelmi múltra tekint vissza, i.e. 4 század óta létezik. Itt átélhetjük a nyüzsgést, sétálhatunk a főutcán, megismerjük a különleges vallási és kulturális közeget, vásárolhatunk szuvenírt.

Szállásunkra visszatérve vacsora vár ránk.

Fakultatív program: 15 Euro/fő - helyszínen fizetendő

6. nap:

Relax - Medencés buli - pihenés

Ezen a napon átadjuk magunkat reggeli után a szállásunk adta hangulatnak és lehetőségeknek. Egész napos medencézésről, buliról, lazulásról, pihenésről fog szólni a napunk a csodás környezetben.

Este vacsora.

 

7. nap:

Hazautazás

Utolsó reggelink elfogyasztása után kényelmesen elindulunk haza.

Érkezés július 29-e és augusztus 21-e hajnali órákban.

------------------

Alapár:

Mit tartalmaz az alapár?

  • 5 éjszaka szállás 4 csillagos, medencés hotelben-resortban
  • 5 éjre az idegenforgalmi adót
  • Return buszjegyet turista busszal
  • Szervezési költséget
  • Magyar nyelvű túravezetőt
  • Áfát

Helyszíni lehetőségek, étkezés, programok:

Félpanziós ellátás (reggeli és vacsora) és az albán est ára: 65 Euro/fő a teljes turnusra, melyet elég a helyszínen fizetni (aki nem kér, kérjük foglaláskor jelezze)

Fakultatív programlehetőségek:

Aki szeretne csatlakozni, kérjük, hogy jelentkezéskor adja meg, hogy mely programokra szeretne jönni. Befizetni elég a helyszínen. Aki nem jön valamelyik programra, ők a hotelben maradnak pihenni.

  • Irány a tenger: 15 Euro/fő
  • Expedíciós program: 45 Euro/fő
  • Shkodra: 15 Euro/fő

------------

Útiokmány: Személyi igazolvány

Aktuális határátlépési szabályok: Kiutazáshoz nem kell sem PCR-teszt, sem oltás. Albánia nem kér semmit. Hazafelé az oltottaknak nincs karatén, az oltatlanoknak még igen. konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Jelenleg 2020 novemberében, az utazás meghirdetésekor egy negatív PCR teszttel és útlevéllel lehetsége a beutazás Boszniába. Várjuk a normál korlátozás nélküli utazási feltételeket a 2021-es nyárra. Idén nyáron fennálltak a járványügyi korlátozások, ezért Neum helyett a horvát oldalra helyeztük át út előtt a szállásunkat és a teljes programot le tudtuk bonyolítani korlátozások nélkül.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Ajánlott korosztály: 5-65 éves korig. Olyanoknak ajánljuk az utazást, akik szeretik a izgalmakat, a jó és vidám társaságot, szeretnének ismerkedni, vagy csak szimplán jól érezni magukat. Az út során lesznek bulik és zene is! :)

Valuta: Kis címletű papír Eurosokat ajánlunk hozni és ezzel lehet fizetni, és a helyik legfeljebb albán lekben adnak vissza.

Kalandutazás fogalma: A kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természeti helyszín, ami a civilizációtól, lakott területtől távol esik, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára.  Így aki gyógyszert szed, bármi speciális dologra szüksége van, illetve női dolgok, kérjük hozzák magukkal.

Felszerelés: A kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk.  A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt, vízi cipőt, érdemes pakolni. Nyáron igen meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.

Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást.  Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését.

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; normál biztosítás kb. 560 Ft/nap

Ivóvíz: A szállásunkon iható a vezetékes ivóvíz.

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.

Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.