Mitikus Epirus – Kalandutazás Görögországba raftinggal

 

2023. Április 23 – 30-ig (8 nap/ 6 éj)

Még 2 db szabad szobánk van

127 990 Ft/fő + helyszínen fizetendő

Mit tartalmaz az alapár (127 990 Ft)?

- 2 éjszaka tranzit szállást a termálforráshoz közel Észak-Görögországban

- 4 éjszaka szállást 5 csillagos hotelben standard szobákban Ioanninában

- Return buszjegyet turista busszal

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű túravezetőt

- Áfát

- 2023-as vagyoni biztosíték díját minden utazóra

 

Utazás típusa: kalandutazás raftinggal/túrával

Részletes program:

1-2. nap:

Utazás Görögországba - Szálláselfoglalás

Indulunk  este, Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) - 20:00-kor egy szuper csapattal és "Málnával" a busszal. :) Pest után csatlakozhattok még hozzánk Kecskeméten és Szegeden (22:45). Ha egyben a csapat, akkor utazunk Görögország felé rövid pihenőkkel.

Délelőtti órákban belépünk célországunkba határ és forgalom függvényében, mely természeti szépségeivel, magas hegyeivel, a vendégszeretettel és finom ízeivel vár ránk. Most nem egy tipikus görögországi nyaralásra indulunk, hanem egy kevesek által ismert részre, a görögországi közép-makedóniai hegyekbe és a mitikus Epirus tatományba egy izgalmas kalandutazás keretében.

Kora délután megérkezünk tranzitszállásunkra, egy 4 csillagos hegyi stílusú hotelbe, ahol a következő 2 éjszakát fogjuk eltölteni. A szállásunk a Kaimaktsalan-hegy lábánál lévő településen bújik meg, Nagy Sándor születési helyétől nem messze, ahol természetes hőforrások fakadnak és a görögök ide járnak felfrissíteni testüket és lelküket. A jórészt csak görögök által ismert helyet mi is felfedezzük. 

Délután szobakiosztás következik és utána mindenki relaxálhat kedve szerint a szobában, kipihenheti az út fáradalmait vagy felkeresheti a naturális termálforrást.

Este érdemes egy étteremben megkóstolni a helyi görög ízeket és inni egy jó cipurót vagy ouzót.  

3. nap:

Vad termál forrás a természetben – görögös lazulás

Kellemesen kipihenve, reggelinket elfogyasztva vár ránk a vad termálforrás és vízesések.

A hőforrás a hoteltől egy kellemes, kb negyed órás sétával (kb 1 km) közelíthető meg, egy túraútvonalon, melyet egy folyó szegélyez. A hőforrás előtt egy tradicionális görög piacot találunk, ahol mindenféle finomságot, görög terményeket, hegyi gyógynövényeket, fűszereket és szuveníreket lehet vásárolni.

Meredek sziklafal, vízesések, vad növényzet és természetes 37 fokos termálvíz. Mi kell még ennél több a tökéletes ellazuláshoz?

Az ún forró folyó – a Thermopotamos által alkotott termál medence a természet szívében fakad és kialakított egy természetes medencét, melyben kedvünkre lazulhatunk és elkészíthetjük vízesések fotóinkat.  

A vad termál medence mellett közvetlenül helyezkedik el egy látványos hidegvízes patak is vízeséssel, melyben felváltva lehet fürdeni és egyedülálló fürdőzési élményt nyújtanak.

Melegvízforrások ásványianyag tartalma jótékony hatással vannak az egészségre és a jó közérzetre.

Az egész napunk a tiszta erdei környezetben, vízesésések, források között telik, kóstolgatva a görög ízeket.

Este ajánlunk egy jó görög vendéglőt vacsira.

Van kialakított toalett, néhány öltöző, tusoló, de naturális helyről van szó. A belépő a termálforráshoz kb 3 Euro/fő. Vannak további mesterséges létesítmények, amik belépősek (egyéb medencék, masszázs, stb) ha valaki igénybe venné.

Szükséges felszerelés: papucs, fürdőruha, könnyed ruha, amit egyszerűen le lehet venni és fel, egy kis táska kevés felszereléssel

4. nap:

Epirus - Pindos-hegység - Metsovo – Joannina 5 csillagos hotel elfoglalása

Közös reggeli után, elhagyjuk szállásunkat és Epirus tartomány és a magas hegyek felé vesszük az irányt. Útközben csodálatos látványban lesz részünk, utunkat alagutak, hidak, hegyek és völgyek tagolják.

Mai programunk alatt ellátogatunk az egyik leghíresebb görög hegyi faluba, Metsovoba, ami a Pindos-hegység északi és déli vonulatainak találkozásánál fekszik. Egy hegyi, szerpentines úton fogjuk megközelíteni a falut, ami egyedi látványával, különleges színvilágával rabul ejti az idelátogatókat. Neve medvét jelent, és ez is a falu jelképe, ugyanis a környéken rengeteg medve él. :) A városka főterét és tradicionális görög kanyargós utcácskáit szuveníresek, éttermek, tavernák, kávézók, kézművesek, sajtosok és borozók szegélyezik.

Érkezés után szabadprogramra lesz lehetőség, majd délután tovább indulunk Epirus tartomány székhelye, Joannina felé, hogy ott is elfoglaljuk a következő 4 éjre a szállásunkat. A város a hatalmas Pamvotis tó partján terül el 520 méteres magasságban, festői képet alkotva a szinte karnyújtásnyira fekvő gyönyörű hegyekkel. Mivel a terület sokáig török uralom alatt állt, az oszmán emlékek egy része ma is hozzájárul a multikulturális egyveleghez.  A város híres a feta sajtgyártásáról, a baklava süteményéről, az ezüstművességéről. A Joánnia Egyetem 1960-as években lett alapítva és jelenleg mintegy 20 ezer diák a hallgatója, ezért egyetemi városról beszélünk és főként esténként nagy a nyüzsgés, pezsgés a központban a várfalak mellett. J

Késő délután érkezés a szállásra, becsekkolás az 5 csillagos központi elhelyezkedésű, keleti stílusú hotelbe. Elhelyezés standard, 2-3 ágyas, saját fürdőszobás szobákban. (szobákban van hajszárító, hűtő, törölköző, wifi).  Szobaelfoglalás után szabadprogram.

5. nap:

Tzoumerka Nemzeti Park - Rafting az Arachthos folyón

Reggeli után helyi buszokkal vágunk neki a hegyeknek, magaslatoknak, elhagyjuk a civilizációt és az érintetlen természet felé vesszük az irányt a Tzoumerka Nemzeti Park felé. A rafting kezdőpontig kb 1 órás hegyi, szerpentines út vár ránk, ami mesebeli tájakon át vezet. Zeusz hihetetlen jó kedvében lehetett, amikor ezt a helyet megteremtette. :)

Érkezés után a kezdőponton átöltözünk, felvesszük neoprén rafting ruháinkat, védő sisakokat, mentőmellényeket, majd ismertetjük az instrukciókat és nekivágunk a vad és lenyűgöző Arachthos folyónak. A leglátványosabb és legadrenalindúsabb programunk fog következni. Minden csónakban szakképzett raftingos vezető lesz, aki instruálja a csapatot. A pályát magas hegyek, vízesések, gyönyörű és érintetlen természet szegélyezi. Útközben több megállót fogunk tartani látványos helyeken, ahol megpihenünk, és az útvonal két részből áll. A rafting kb 23 km, tehát közepes nehézségű, hosszú pályának felel meg. Kérjük, azok jelentkezzenek az utazásra, akik hajlandóak evezni, illetve követni a vezető utasításait. A csoport sebessége és vízállás függvényében kb. 6 órát leszünk a vízen.

Késő délután fogunk kikötni és visszaöltözni, majd estére térünk vissza a szállásunkra.

Szükséges felszerelés:

Célszerű vízálló, nyakba akasztós tokot hozni a mobiltelefonnak, lesznek helyek, ahol lehet fényképezni, illetve javaslunk vizet, vizes palackot is hozni, lesznek források, ahol fel lehet tölteni, mert útközben szomjasak leszünk.

A raftingra nem tudunk magunkkal vinni felesleges és sok felszerelést. Amire szükség van, az a  fürdőruha, amit már a hotelben kérük felvenni, majd rá egy könnyű, gyorsan fel és le vehető ruhát venni. Aki szeretne hozhat magával saját vízicipőt vagy sportcipőt, de a raftingcsapat is tud biztosítani. Lehet hozni még egy kis táskát/hátizsákot, amiben egy váltás fehérnemű kerül, amit majd a rafting végén felveszünk és a rafting előtt bele lehet rakni a levetett ruhát. Egy kis törölközőt is lehet hozni, amivel a rafting végén megtörölközünk.

A biztosítási kötvényt is kérjük bekészítni a csomagba. Aki gyógyszert szed, vagy női problémja van, vagy zsepit szeretne hozni, kérjük, hogy egy kis zacskóba rakja bele, amit jól beköt és a mentőmellény alá be tud rakni.

Mindenképp javaslunk hozni csokit, gyümölcscukrot is, mert kelleni fog az energia. Ezt is célszerű egy kis zacskóba rakni.

Tehát a csónakba csak a létfontosságú dolgok jöhetnek, a kis zacsiba összekészített dolgok (biztosítási kötvény, gyógyszer, zsepi, női dolgok, csoki, cukorka, vizes palack) és nyakbaakasztós telefontok. A kis táska a váltás ruhával, törölközővel marad a buszban, amihez a végponton jutunk hozzá.

 

Rafting ára: 70 Euro/fő, mely a helyszínen fizetendő készpénzben. Tartalmazza a transzfert a hotelből a kezdőpontig és vissza, teljes felszerelést, szakképzett vezetőt minden csónakban, nemzeti park belépőt.

 

6. nap:

Túra a Pindos-hegységben – Aoos Nemzeti Park

Kényelmesen megreggelizve elindulunk buszunkkal a Pindos-hegységbe, Zagori régióba, ahol több mint 40 hagyományos kőből épült pici falvacska van elszórva a görög erdő hegyvidékén sok-sok hasonló, kőből épült pici hidacskával.

Útközben megállunk Európa egyik legtisztább folyója feletti hídon fotószünetre, majd folytatjuk utunkat az Aoos Nemezeti Park szívébe. Érkezünk egy hegyi faluba, ahonnan egy kb összesen 5 órás (oda-vissza értendő) gyalogos túrára indulunk a hegyekbe. Célunk a hegy magaslatán fekvő festői monostor, remete háza lesz, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik a környező tájra, itt fogunk majd megpihenni és vizespalackjainkat megtöltjük friss forrásvízzel. Túraútvonalunkat gyönyörű folyó és hegyek szegélyezik. Élvezzük a színeket, a folyó csobogását, a lágy szellőt. A természet és mi leszünk. :)

Az ösvény első fele könnyű útvonalnak számít, második felénél pedig emelkedőre számíthatunk, így ez a nehezebb része.

Túra adatai:

Távolság: 5 km oda és 5 km vissza, összesen 10 km

Szintemelkedés odafelé: kb 250-300 m

Nehézség: a túra eleje könnyű, majd a végén található erősebb hegyi emelkedő, mely közepes nehézségű

Szükséges felszerelés: stabil túra vagy sportcipő, könnyű, de réteges öltözék, hátizsák, víz, csoki

A túra végeztével visszatérünk az autóbuszunkba és visszafelé úton megállunk egy tradicionális vendéglőbe, ahol finom étellel várnak minket. Vacsi után visszatérünk a szállásunkra.

Túra ára: 50 Euro/fő, mely helyszínen fizetendő készpénzben. Tartalmazza az utazás költségét, túrát, hegyi túravezető díját, belépőt a nemzeti parkba, túra után korai vacsorát, szervezési költséget.

7. nap:

Dodonai-jósda, Ioannina szabadprogram, pihenés

Reggeli után a mai nap csak egy rövidke programra indulunk, a mágikus, ókori Dodona régészeti helyszínre, mely az ókori Görögországban fontos szerepet töltött be. A hely Zeusz-templomáról, a világ legrégebbi jósszentélyről ismert. Az utazás során megismerjük a hely történetét, és a helyszínre érkezve megtekintjük a fennmaradt romokat az régészeti helyszínen. A jósda romjai a Tamarosz-hegy lábánál helyezkedik el és egy könnyed sétával megtekinthető. A séta és fényképek elkészítése után visszatérünk a hotelbe és a nap többi részében lehetőség nyílik szabadprogam keretében Joannina városát bejárni, szuvenírt venni, sétálgatni a tó partján, megenni egy jó gyrost, meginni egy Mythos sört vagy akár a hotelben pihenni.

A program árát és belépőt az utazás ára tartalmazza.

8. nap:

Hazautazás

Utolsó reggelinket elfogyasztva bepakolunk az autóbuszba és hazaindulunk. Érkezés forgalom és határ függvényében a másnap hajnali órákban.

 

Fontos tudnivalók:

 

Mit tartalmaz az alapár (127 990 Ft)?

 • 2 éjszaka tranzit szállást a termál forráshoz közel Észak-Görögországban
 • 4 éjszaka szállást 5 csillagos hotelben standard szobákban Ioanninában
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű túravezetőt
 • Áfát
 • 2023-as vagyoni biztosíték díját minden utazóra

Ár nem tartalmazza:

150 Euro, mely a helyszínre hozandó, készpénzben fizetendő, mely tartalmazza:

 • 6 db reggelit a hotelekben
 • 6 éjre az idegenforgalmi adót
 • Programot Metsovoba
 • Belépőt és úti költséget a Dodonai-jósdába
 • Parkolási költségeket

Programok:

Rafting ára: 70 Euro/fő, mely a helyszínen fizetendő készpénzben. Tartalmazza a transzfert a hotelből a kezdőpontig és vissza, teljes felszerelést, szakképzett vezetőt minden csónakban, nemzeti park belépőt.

Túra ára: 50 Euro/fő, mely helyszínen fizetendő készpénzben. Tartalmazza az utazás költségét, túrát, hegyi túravezető díját, belépőt a nemzeti parkba, túra után korai vacsorát, szervezési költséget.

Aki bármelyik programon nem szeretne részt venni, kérjük, hogy foglaláskor, de legkésőbb indulás előtt 2 héttel jelentse le, mert egyéb esetben a programok foglalva vannak a helyi partnereknél.

Összesen: 270 Euro/fő

 

Tájékoztató információk

Kalandutazás fogalma: A kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természeti helyszín, ami a civilizációtól, lakott területtől távol esik, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára.  Alap gyógyszereket, illetve aki rendszeresen gyógyszert szed, vagy bármi speciális dologra szüksége van, illetve női dolgok, kérjük hozzák magukkal.

Hozni szükséges a szokásos utazós gyógyszereket: Deadalon, széntabletta - hasproblémákra gyógyszer, láz- és fájdalomcsillapító, sebtapasz, stb.... Akinek a szerpentineken érzékeny a gyomra, nekik mindenképp Deadalon javasolt.

Útiokmány: Személyi igazolvány

Ajánlott korosztály: 14-65 éves korig. Olyanoknak ajánljuk az utazást, akik szeretik a izgalmakat, a jó és vidám társaságot, szeretnének ismerkedni, vagy csak szimplán jól érezni magukat és rendelkeznek normál/jó fizikai kondícióval. Az út során lesznek bulik és zene is! :)

Időjárás: Csak ebben az időszakban megfelelő a folyó vízállás a teljes raftinghoz. Időjárás tekintetében meleg időre számítsunk – 25 fok. Raftingnál megfelelő öltözetet kapunk, amiben nem fázunk.

Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.

Info: a programok sorrendje felcserélődhet

Egyágyas felára, ki egyedül szeretne egy szobába kerülni: 85 000 Ft/teljes út. Javasoljuk a társítási lehetőséget.

Valuta: Euro

Étkezés: A szállásokon reggeli ellátás van foglalva, illetve a túra után pedig vacsora egy étteremben a hegyekben. A többi étkezést egyéni módon lehet bonyolítani. Van étterem a szállásokon, illetve a szállások mellett rengeteg taverna, étterem, gyorsétterem működik. Ioanninában pedig sok boltot, pékséget is találunk.

Biztosítás, Egészségügyi állapot:

Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást.  Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Az úton olyanok vehetnek részt, akik képesek evezni a rafting csónakban és az vezető instrukcióit követni tudják. Szükséges normál erőnlét. Aki nem túl jó kondícióval rendelkezik, neki nem ajánljuk az utat.

Kérdés esetén nyugodtan vegyék fel a kapcsolatot velünk: lapalmerastravel@gmail.com

Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást/orvost saját költségére és felelősségre.

Storno (útlemondási biztosítás út előtti baleset vagy betegség esetére): Az útlemondási biztosítást pedig születési dátum alapján pár ezer Ft-nyi költség. Az utazás foglalásakor igényelhető, út előtt már nem. Nagyon hasznos a storno biztosatás az út előtti időszakra, ha valaki nem tud eljönni az utazásra betegség vagy baleset esetén, mert ilyenkor a biztosító, ha igazolt az eset, megtéríti a részvételi díjat arányosan, amikor mi már nem tudjuk. 

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; sport biztosítás kb 900 Ft/nap 70 éves korig, amelyet mi ajánlunk, mert a kirándulás speciális terepnek minősül. Utazásig a biztosítás igényelhető e-mailben a születési dátumok megküldésével.

Poggyász:

 Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

 • 1 db nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (maximum 15 kg/fő)
 • 1 db kézipoggyász utastérbe maximum 5 kg/fő
 • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe nyugodtan jöhet

A csomagokat és a kézipoggyászokat mérlegeljük az autóbuszok kötelező tengelysúlymérése miatt!  Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkuláljátok bele, ha valaki visszafelé több kg, liter szuvenírt, italt szeretne hozni, ez esetben érdemes helyet hagyni a bőröndben. Plusz súlyt csak akkor tudunk elvinni, ha van üres hely a csomagtartóban és belefér a tengelysúly szabályozás szerinti súlyba, 10 Euro/kg díjért.

 

Kérdés esetén: laspalmerstravel@gmail.com