Albán "Bora Bora" - Ksamil

(11,5 nap/ 9 éj)

Ksamil-szigetek - Butrint romváros - Saranda - Jón tenger - hajókázás

Albánia jelenleg nem kér sem PCR-tesztet, sem vakcina útlevelet.

1. turnus: 2021. június 19-29-ig (11 nap/ 9 éj) - betelt

2. turnus: 2021. szeptember 4-14-ig (11 nap/ 9 éj) - betelt

Alapár: 112 990 Ft/fő

  Mit tartalmaz az alapár?

- 2 éjszaka szállás tranzitszálláson oda és vissza úton

- 8 nap/ 7 éjt Albánia legszebb nyaralóhelyén Ksamilban, 4 csillagos hotelben standard szobákban

- 9 éjre az idegenforgalmi adót

- Return buszjegyet turista busszal (kb 2900 km)

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű csoportvezetőt

- Áfát

- Parkolási költségeket


10 000 Ft/fő összeggel foglalható - 8 napon belül utalandó

Türkizkék víz, lenyűgöző hegyvonulatok,

egy darab trópus Európa szívében, mely ámulatba ejt!

Igazi fel nem fedezett gyöngyszem, Európa talán legismeretlenebb országa,

ahová, ha egyszer ellátogatunk, mindig vissza szeretnénk jutni!

Gyere velünk egy nem mindennapi országba!

Változatos, kalandos programot állítottunk össze nektek,

amiben bőven lesz időd a pihenésre és strandolásra is.

 

Program:

 

1-2. nap - Utazás Albánia felé – tranzitszállás elfoglalása - pihenés - medencézés, relax

Indulunk este 18:00-kor Budapestről, Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől a Népliget oldalától buszunkkal. :) Pest után csatlakozhattok még a csapathoz Kecskeméten (19:30-kor Auchan) és Szegeden (20:45-kor rókusi Tesco) is. Az éjszaka utazással telik, és csak rövid pihenőkre állunk meg. Célszerű hozni egy nyakpárnát, kisebb takarót, hogy minél kényelmesebb legyen az utazás.  Utunk során kb 1000 km-t fogunk megtenni a tranzitszállásunkig, hogy megpihenjünk útban Albánia legdélebbi része felé. (útvonalat az aktuális járványügyi szabályok alapján választjuk meg és esetleges korlátozás esetén fenntartjuk az útvonal és tranzitszállás  változtatásának jogát, mert jelenleg is van olyan alternatív útvonal más országon keresztül, ahol PCR-teszt nélkül lehet utazni Albániába)Kártyás típusú, érvényes személyi igazolvánnyal tudtok utazni, de természetesen az útlevél is jó.  Határra kérünk maszkot bekészíteni.

Délelőtti-déli órákban érkezünk meg a resortunkba, mely tranzitszállásként szolgál Ksamil felé.

Szobakiosztás kb délután 2 órától, elhelyezés 2-3 ágyas szobákban. Utána a nap hátralevő része szabadprogram keretében zajlik. Akinek van kedve kipakolás után már indulhat is mártózni egyet a hotel medencéjébe fürdeni és napozni, meginni egy koktélt, hogy felfrissüljön.

 

3. nap - Irány Ksamil! Utazás Ksamilra - fotószünet a betonbunkereknél – szállásfoglalás - szabadprogram

A hotel gazdag reggelijét elfogyasztjuk, majd kipihenten folytatjuk utunkat célállomásunkra, az Albán Riviérára - Ksamilra, ahol 7 éjszakát fogunk eltölteni. Utunk során átszeljük hegyeket, csodás kilátásban lesz részünk.

Albánia déli részeihez közelítve megállunk egy fotószünetre, egy az Enver Hodzsa által kiépíttetett bunkernél, és megismerkedünk történetével. A bunkerek jelentős része egy teljesen egyszerű, klasszikus, gomba alakú géppuskafészek, egy-két személy befogadására alkalmas, de készültek komolyabbak is, amelyek el voltak látva elektromos árammal, vízvezetékkel, szellőző-berendezéssel. Néhány közülük egy atomtámadást is kibírt volna. Nos most egészen közelről megnézhetjük és tanulmányozhatjuk miként is néznek ki ezek a létesítmények. 

Közel 400 km-t utazunk ma szállásunkig. Délutáni órákban forgalom és határ függvényében érkezünk 4 csillagos hotelünkbe, Ksamilba, ami egy igazi trópus Európa szívében. Ksamil lenyűgöző, fehérhomokos strandjával vár minket, mely Albánia legszebb tengerparti állomása, egy igazi kis gyöngyszem. Vakítóan fehér tengerpartja biztosan ámulatba ejt. Az alig 3000 lakosú festői szépségű falucska eldugott, kristálytiszta vizű strandjairól ismert. 

Szobafoglalás-kipakolás után szabad a program. Mindenképp kóstoljuk meg az albánok nemzeti italát a Raki-t, amely lényegében szőlőből párolt pálinkát jelent. Lazítsunk, estefelé pedig foglaljuk el helyünket egy kellemes asztalnál, vacsorázunk egy szimpatikus étteremben, ahonnan ráláthatunk a naplementére. 

Szállás: Albánia legszebb nyaralóhelyén Ksamilban, 4 csillagos hotelben. Kétféle szállástípus közül választhattok majd. Leírást lásd majd lentebb. Svédasztalos reggelis ellátás a helyszínen.

 

 

4. nap - Szabadprogram - fürdés - relax

Reggeli után már élvezhetjük is a kristálytiszta tengervíz hullámait. A hotel kiváló elhelyezkedésének köszönhetően, alig 5 perc sétával már lent is vagyunk a parton. Itt található az a fehér homokos partszakasz, amelyet az ’albán Bora Borának’ is neveznek. A homok vakítóan fehér, a víz türkizkék. Nincs is ma más dolgunk, mint feküdni a parton, megmártózni a frissítő habokban, elkészíteni tökéletes nyaralási fényképeket.  :) Pihenjünk, töltődjünk fel a napsütésben. Ha már úgy érezzük eleget barnultunk ma és elkészítettük a kellő mennyiségű fotót is, akkor délután felfedezhetjük a környéket is.

 

5. nap - Fakultatív program keretében: Butrint romvárosa és korzózás Sarandán

Reggeli után strandolással töltjük a napunk nagyrészét, majd a késő délutáni órákban, amikor a forróság alábbhagy, elindulunk Butrint romvárosának felderítésére, mely Albánia egyik legjelentősebb történelmi épületegyüttese. Butrint romvárosa, mely 1992 óta az UNESCO Világörökség listáján szerepel. A nagy kiterjedésű Burint-tó partján fekvő települést görögök és rómaiak is lakták. Romépületei az elmúlt kétezer év valamennyi korszakát megidézik. Hellenisztikus, római, bizánci, velencei és török emlékek keveréke, ezért is olyan különleges. Még a mai napig is folyik a feltárás.

A romváros után továbbállunk a nyüzsgő Saranda városába.

Saranda, Albánia tengerparti gyöngyszeme. Az albán riviéra nem hivatalos fővárosa. Ez az egyik legfontosabb és jelenleg leginkább felkapott turistacélpont a vidéken, ami gyönyörű fősétányának, mediterrán hangulatának és nyüzsgő éjszakai életének köszönhető. A domboldalra legyezőszerűen fel- kapaszkodó házikók, apró csónakok sokasága a kék tengeren, idilli helyszín a kikapcsolódáshoz. Sarandán lépten nyomon érik egymást a boltok, szuveníresek, éttermek, szórakozóhelyek. Kedvünkre bevásárolhatunk a szuvenírekből, Skander bég konyakból és márkás termékekből, majd korzózhatunk a fősétányon.

Estefelé pedig foglaljuk el helyünket egy kellemes asztalnál, vacsorázunk egy szimpatikus étteremben. Később belevethetjük magunkat Saranda éjszakai életébe is, küldjünk le pár jégbehűtött Korҫa sört, amire szükség is lesz, hisz a sötétség leszálltával sem számottevő a lehűlés. A legjobb, amit ebben a hőségben tehetünk, ha mi is bekapcsolódunk az albánok éjszakai életébe, korzózásba. Késő este indulunk vissza szállásunkra.

Program ára: 25 Euró, helyszínen fizetendő, mely tartalmazza az útiköltséget, belépőjegyet Butrintba, magyar nyelvű csoportvezetést, szervezési költséget

6. nap - Fakultatív program keretében: Hajókázás a Jón-tengeren titkos öblöknél - ebéddel

Reggeli után egy igazán különleges hajókirándulásra indulunk. Mindenki csomagolja be a bikinijét, fürdőgatyóját, egy nagy törölközőt, innivalót, naptejet, fényképezőt és útnak is indulhatunk buszunkkal a kikötőbe, ahol hajóra szállunk, hogy felfedezzünk újabb lenyűgöző strandokat, titkos öblöket a Jón-tengeren és az albán vidéket. 

Egy igazán egyedi 100%-ban fából készült, régi stílusú hajó lesz ma "Málna, a busz" helyett a paripánk, ami végigrepít a nap folyamán minket szebbnél szebb tájakon. A hangulatot megalapozzuk majd egy kis albán zenévellehetőség lesz a hajón alkoholos, alkoholmentes italok fogyasztására. Egy-két Rakia legurítását mindenképp ajánlunk. :) Közös ebédünk lesz. Útközben felmehetünk a hajó tetejére is és ott napozhatunk, onnan panorámafotózhatunk. A hajókázás során megállunk titkos öblöknél, barlangoknál, ahol fotózhatunk, és úszhatunk is  a tengerbe. Akik szeretnek snorkellingezni, lehet hozni felszerelést, búvárpipát, szemcsit, lesz alkalom a víz mélyére is nézni. A program egészen késő déutánig tart majd. Daedalon bekészítése javasolt, az érzékenyebb gyomrúaknak. :)

Program ára: 50 Euró, helyszínen fizetendő, mely tartalmazza a transzfert a kikötőig, a hajókirándulás díját, ebédet egy itallal, magyar nyelvű csoportvezetést, szervezési költséget

7. nap - Szabadprogram keretében a Ksamil szigetek felderítése

Biztosak vagyunk benne, hogy még nem kellően barna a csapat. Úgyhogy reggeli után indulhat a Beach-túra! :) Ksamilban egymást érik a beachek (Bora Bora, Paradise, African, Puerto Rico..). Több kicsi sziget fekszik a partjainál. A szigetekre nem vezet híd, úszva vagy csónakkal közelíthetőek csak meg. Ha felejthetetlen élményre vágyunk, akkor béreljünk egy motorcsónakot vagy vizibiciklitcsónakázzunk be a kis lakatlan szigetek közé és fedezzük fel a szigeteket. Átjuthatunk vadromantikus partokra, belemerülve a víz lenyűgöző árnyalataiba és a pálmafák hűs árnyékába.

8. nap - Fakultatív program keretében: A romantikus Parga - Görögország - elmarad, helyette másik program vagy szabadnap lesz

 

 

9. nap - Szabadprogram - Utolsó Albán nap

Közös reggeli után az egész napot mindenki saját igényeinek megfelelően lazulással, fürdéssel töltheti a tengerparton.

 

 

10-11. nap - Utazás  - tranzitszállás - hazaút

Reggeli után, leadjuk a kulcsokat és bepakoljuk a csomagokat a buszba. Elindulunk visszafelé, tranzitszállásunkra, ahol most is megpihenünk egy éjszakára.

Az időeltolódás és a határok és forgalom függvényében késő délután érkezünk meg tranzitszállásunkra.

Csobbanhatunk egyet, illetve  lazíthatunk egy koktél vagy egy sör és egy jó vacsora mellett. Elbúcsúztatjuk Albániát.

Másnap lényelmesen reggelizünk, kicsekkolnk, bepakolunk, majd tranzitszállásunkat elhagyva hazafelé tartunk.

Forgalom és a határ függvényében Budapestre a várható érkezés a hajnali-reggeli órákban lesz.

 

--------

Mit tartalmaz az alapár?

- 2 éjszaka szállás tranzitszálláson oda és vissza úton

- 8 nap/ 7 éjt Albánia legszebb nyaralóhelyén Ksamilban, 4 csillagos hotelben standard szobákban

- 9 éjre az idegenforgalmi adót

- Return buszjegyet turista busszal (kb 3200 km)

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű csoportvezetőt

- Áfát

- Parkolási költségeket

-------

Egyéb helyszíni lehetőségek, költségek (ellátás, programok, szobatípusok):

 

Hotelekben csoportos, kedvezményes svédasztalos reggeli és légkondi használati lehetőség: 5,5 Euro/fő/éj = 50 Euro/fő a teljes turnusra, mely a helyszínen fizetendő Euroban készpénzben

(Ezt mindenképp javasoljuk a kedvező ára miatt, aki nem kívánja igénybe venni, kérjük, hogy fogaláskor jelezze a megjegyzésben, hogy nem kér!, mert a foglalást pontosan továbbítanunk kell, és később változtatni nem biztos, hogy tudunk rajta). 

 

Hotelekben vacsora lehetőség: Van vacsora lehetőség is, de előre nem foglalható, tranzitszálláson működik étterem jó árakon. Ksamilban pedig azt javasoljuk, hogy a helyi tavernákban töltsék el a vacsorát, mert szintén kedvezőbb áron jön ki és Ksamilban nem a durresi all-inclusive hotel kiszolgálásra rendezkedtek be, hanem többségben családiasabb, reggelis ellátására és helyi kis éttermekben érdemes a vacsorát bonyolítani.

 

Fakultatív program lehetőségek (helyszínen fizetendő Euroban, készpénzben):
  • Butrint romvárosa, Sarandai korzózás-vásárlás: 25 Euro
  • Hajókázás a Jón-tengeren titkos öblöknél - ebéddel: 50 Euro

Kérjük az előzetes bejelentkezést e-mailben a programokra indulás előtt 3 hétig! A fakultatív programok napjai, sorrendje az egyes turnusokban felcserélődhetnek.

 
 

- Luxury szoba felár lehetőség (szoba típusról olvass lentebb): 11 500 Ft/fő

- Biztosítás külön köthető (storno/utasbiztosítás)

- Fix ülőhely díj felára választás esetén (olvasd lentebb): 3000 Ft/fő

--------

Fizetési feltételek:

1. részlet: 10. 000 Ft/fő összeggel foglalható - 8 napon belül fizetendő

Utas oldali lemondás esetén a 10 000 Ft/fő összeg nem jár vissza.

2. részlet: 2021. május 15-ig

Gyermekkedvezmény 12 éves korig: 10. 000 Ft

 

Info: csak szállás vagy csak return buszjegy igény esetén kérjük írjon nekünk: laspalmerastravel@gmail.com

 

Szállások:

2 éjszaka 4 csillagos tranzitszálláson, de esetleges korlátozás esetén fenntartjuk az útvonal és tranzitszállás változtatásának jogát, mert jelenleg is van olyan alternatív útvonal, amin keresztül PCR-teszt nélkül lehet utazni Albániába.  
Elhelyezés standard 2 ágyas szobákban történik. Reggelis ellátás van foglalva.

 
 
7 éjszaka Albánia legszebb nyaralóhelyén Ksamilban, 4 csillagos hotelben:

Kétféle szállástípusból választhattok majd, amit foglalásnál kérünk jelezzetek nekünk előre!!!

A két újépítésű hotel épülete teljesen egyben van, viszont  két bejárattal, két szárnnyal rendelkezik. Frekventált helyen, 300 m-re  a fehérhomokos parttól. Az egyik rész egy alap, standard szálloda, míg a másik luxury stílusban berendezett, melyhez egy kisebb medence is tartozik. 3 szintes épületek, lift van mindkét szárnyban. A szobák modernek, igényesen berendezettek, saját fürdőszobával  mind a két helyen. Továbbá éjjel-nappali recepció, ingyenes wifi van a szálloda területén. Reggelis ellátás van foglalva.

  1. Standard Hotel: modern stílusban berendezett 2 ágyas standard szobák, erkéllyel, wifivel, légkondival. Felszerelés: hajszárító, tv, ágynemű,  törölköző, mini hűtő.
  1. Luxury Hotel: luxus stílusban berendezett 2 ágyas szobák, erkéllyel, wifivel, légkondival., szabadtéri medencével. Felszerelés: hajszárító, tv, ágynemű,  törölköző, mini hűtő, széf
    Luxury Hotel felára: 11 500 Ft/hét/ fő
 

A parton napágyak, napernyők bérelhetőek, ezek külön fizetendőek helyszínen. A parton, fősétányon rengeteg taverna, bár,  jó árú étterem található, ahol napközben ebédelhetünk, vacsorázhatunk. Szupermarket pár percre, és már van OTP automata is a közelben :)

Svédasztalos reggelis ellátás a helyszínen.

A hotelekben 3 ágyas szoba is kérhető, előre egyeztetés alapján, korlátozott számban!

Egyedül utazóknak társítási lehetőség.

 

Fontos és hasznos tudnivalók

Úti okmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Albániába utazáskor a határátlépésnél szükség lesz a pontos születési dátumok megadására, illetve a személyi igazolvány/útlevél érvényességére (kezdete-vége). A foglalás visszaigazolása után, az alábbi linken kell megadniuk a határátlépéshez szükséges adataikat. Kérjük, hogy válasszák ki az Önök által foglalt turnust, majd egyesével legyenek kedvesek megadni az Utas adatokat, és a "Leadom gombra" kattintani. Minden Utasra külön kell kitölteni.

https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/albania-utas-adatok-leadasa/

Covid helyzet függvényében a hatóságok PCR-tesztet vagy más dokumentumot is előírhatnak, de

esetleges korlátozás esetén fenntartjuk az útvonal és tranzitszállás változtatásának jogát, mert jelenleg is van olyan alternatív útvonal, amin keresztül PCR-teszt nélkül lehet utazni Albániába.  

Aktuális beutazási szabályok Görögország: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?gorogorszag

Aktuális beutazási szabályok Albánia: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszerelés: Utazáshoz nyakpárna, kisebb takaró. A nyári időszakban a meleg és az UV sugárzás miatt is ajánlott a magas SPF számú naptej használata a városi sétáknál, a kalap, a szellős és kényelmes nyári ruházat, illetve egy kényelmes nyitott nyári lábbeli. A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni és egy fürdős papucsot, cipőt. Aki szeret búvárkodni hozhat búvárpipát, szemüveget. Egy kisméretű hátizsákra is szükség lesz a napi fakultatív programokhoz. Fényképezőgép vagy telefon mindenképp legyen nálunk.

Időjárás: Albánia  éghajlata is mediterrán jellegű: forró, száraz nyár és enyhe, csapadékos tél jellemzi. Májustól megérkezik a forróság és a tenger vize is felmelegszik, amely egészen októberig alkalmas a fürdőzésre. Utazásunk időpontja általában tipikus száraz meleg, nyári időszak.  A hőmérséklet nap­köz­ben elérheti a 32-34°C-ot, míg reggelente 20-22 °C vár­ha­tó. Tartós esőzések nem jellemzőek, de rövid záporok előfordulhatnak.

Tengerpart: Ksamil tengerpartja homokos és aprókavicsos.

Valuta:

Albániában: Hivatalos fizetőeszköz az albán lek, de a legtöbb helyen fizethetünk Euróval. Kis címletű papír Eurost érdmes hozni. Itthon kevés helyén váltják az albán leket. 
1 albán lek (ALL) kb 2.6 HUF, 130 lek kb 1 Euró

Bankkártyát korlátozottan fogadják el, kevésbé lehet használni, de bankautomatát minden bankfiók mellett találunk. Tanácsos azonban arra készülni, hogy a legtöbb helyen készpénzzel tudunk csak fizetni.

 

Étkezés, ivóvíz: Minden szállásunk reggelis ellátással lett foglalva, így arra nem lesz gondunk. A többi étkezést viszont mindenki önállóan oldja meg. Ez azt jelenti, hogy a programok vagy szabadidő alatt biztosítunk elegendő időt arra, hogy bevásároljunk egy-egy élelmiszerüzletben vagy étkezzünk éttermekben, vendéglőkben.

Csoportvezetőnk aktuálisan tájékoztatni fog majd a helyszínen mit hol érdemes venni/enni.

 

Busz: emeletes turista busz, büfével, légkondival, dönthető ülésekkel, csoportvezetővel (fix ülőhelyet kérhetsz + 3. 000 Ft/fő áron foglalható, mely az oda és vissza útra is érvényes)
 

Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

  • 1 db nagyméretű bőrönd/táska (max. 70 cm X 50 cm X 25 cm, max. 15 kg)
  • 1 db kézipoggyász 3 kg
  • 1 db válltáska/retikül/laptop táska

 

Biztosítás:
Biztosítás külön köthető nálunk, opcionálisan kérheted emailben a pontos születési dátumod megadásával és mi lekötjük Neked. Partnerünk Magyarország piacvezető utasbiztosítója, az EUB (Európai Utazási Biztosító Zrt.) Fizetés ez esetben is utalással történik a biztosító bankszámlaszámára.

Az utazás időtartamára ajánlott - Tengerparti biztosítás - kb 5600 Ft/ fő
 
 

 

A programot szerzői jogok védik! A változtatás jogát fenntartjuk!