Általános Szerződési Feltételek, Utazás szabályai, Fontos tudnivalók, Biztosítás

Utazás szabályai, fontos tudnivalók:

 

Check-in: Beszállás az indulás időpontja előtt általában 15 perccel, de az utazási szerződés 1. oldala tartalmazza az adott út esetén az utasfelvétel időpontját. Kisgyermekekkel utazókat megkérjük, hogy fáradjanak előre, és elsőként szálljanak be, ezután szállnak be a különleges segítséget igénylő utasok, majd a többiek. A megadott találkozási helyen és időben a Las Palmeras táblával ellátott busz/buszok előtt munkatársainknál igazolnia kell személyazonosságát, be kell mutatnia az érvényes úti okmányát (kártyás személyi igazolvány vagy útlevél), hiszen csak az szállhat fel, aki előzetesen már regisztrált. Az útiokmányon kívül semmilyen egyéb dokumentumot nem kell a buszra hozni! (Az utazási szerződés 1. oldala a felszállási adatokkal segítségképpen nyomtatható) A busznál kollégánk megadja ülőhelyét és csomagját a busz poggyászterébe rakja.

 

Irodai segélyhívó telefonszám, mely elérhető az utasfelvétel időpontjában és utazás alatt is: 00 36 70 701 0900

 

Amennyiben munkatársaink nem találják az indulási időben, a megadott kapcsolattartási telefonszámon megpróbálják elérni. Várakozási idő késedelem esetén 10 perc. Ha az utas nem jelenik meg a társas út indulási időpontjában a tájékoztatóban megadott helyen, befizetett részvételi díj visszatérítésére nem tarthat igényt.

 

Poggyász:

Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:
- 1 db. nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (max. 70 cm X 50 cm X 25 cm, max 15 kg.)
- 1 db. kézipoggyász utastérbe maximum 3kg.
- 1 db. válltáska/retikül/laptop táska utastérbe


Felhívjuk Kedves Utasaink figyelmét, hogy 2017-től komoly ellenőrzéseket vetnek ki buszokra és amennyiben az előrít maximális tömeget meghaladja a busz utasokkal és csomagokkal való együttes tömege, a buszokat, csoportot nem engedik tovább és súlyos pénzbüntetést rónak ki a hatóságok. Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Az ettől nehezebb és több poggyászokat nem áll módunkban elszállítani, vagy amennyiben a helyszínen van szabad kapacitás a csomagtérben, akkor minden plusz csomagot és a megadottnál nagyobb bőröndöt 5000 Ft/felárért tudjuk szállítani.  
Az autóbusz utasterébe akkora poggyászt ajánlunk felvinni, ami nem zavarja a résztvevők mozgását és kényelmes utazását. Ezen kívül kötegelt ásványvizeket, sátrat, hűtőtáskákat stb. sajnos nem tudjuk magunkkal vinni az utazásra.
Az utas a poggyászának őrizetéről az utazás során, valamint a szálláshelyen maga gondoskodik. Az elveszett poggyászokért az iroda felelősséget nem vállal.

 

Ülőhely választás: A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket elsőként az iroda osztja be, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét, hiszen az a célunk, hogy a párok, barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek. Az ülésrendek a foglalások beérkezésének időrendjében lesznek kialakítva, az utazási iroda által. Az ezzel kapcsolatos kéréseknek az iroda igyekszik eleget tenni, de azok teljesítésére garanciát nem tud vállalni! Fix ülőhelyet autóbuszainkon 3000 Ft/fő árért tudunk biztosítani, ha mégsem, akkor visszafizetjük. A fix ülőhelyeket a gyűjtőjáratokon nem biztosítjuk! Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy az utazás indulása előtt 3 nappal semmiféle módosítást nem áll módunkban elfogadni! Az iroda az ülésrend módosításának jogát viszont az indulás időpontjáig fenntartja!

 

Úti okmányok: Minden külföldre induló utasunknak rendelkeznie kell a megfelelő útiokmánnyal. Az autóbuszra az aktuális országba való, érvényes úti okmánnyal lehet felszállni, kérünk mindenkit előzetesen ellenőrizze dokumentumait, kérjük minden esetben olyan helyen tároljuk, amit egy esetleges ellenőrzés során könnyedén elő tudnak venni, bármikor előfordulhat, hogy szükség van rá, ha útközben vagy esetleg a határon elkérik!

A legtöbb európai országokba elegendő a plasztik kártyás személyi igazolvány, míg más országokba útlevél illetve vízum szükséges. Az útiokmány ellenőrzése és esetleg az új útiokmány beszerzése az utas felelőssége. A Las Palmeras Tourst nem terheli felelősség abban az esetben, ha valamely résztvevő azért nem tud részt venni egy utazáson, mert nem érvényes vagy hiányzik az útiokmánya.

 

Valuta/pénzváltás: Előzetes pénzváltást javaslunk minden esetben! Programleírás irányadó az adott ország pénznemére vonatkozóan.

 

Ajánlott felszerelés: Kényelmes, stabil cipő. Réteges öltözék. A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges, meleg öltözéket javaslunk. Kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni. Szendvicsek, ásványvíz. Buszra takarót és nyakpárnát javaslunk hozni a pihentetőbb utazás érdekében.

 

Szolgáltatások a buszon/ tanácsok utazáshoz:

 • Indulás előtt, kérünk mindenkit - mielőtt felszállnak a buszra - mosdó szükségleteiteket legyenek kedvesek elintézni! Az autóbusz - "sürgős helyzet" kivételével, kb. 3-4 óránként áll meg pihenőt, mosdószünetet tartani.
 • Utazásra, buszra kényelmes lábbelit, réteges öltözéket javaslunk. A buszok sajátossága, hogy egyes részein kellemes meleg, más részein hűvösebb van, így a buszon is réteges öltözet javasolt, könnyed pulcsi, póló, mivel egy egész csoportnyi embernek egymáshoz képest eltérő lehet a hőérzete. A kényelmesebb utazáshoz javaslunk még párnát, nyakpárnát, plédet hozni, főként az éjszakai utazás esetén!!!
 • A busz azon ülésein, ahol biztonsági övek találhatóak, az övek bekötése kötelező. A mozgó buszon a járkálás biztonsági okokból nem megengedett. Ülni kizárólag az erre kijelölt üléseken lehet, járóközben, asztalokon tilos. A busz vezetői melletti álldogálás, a buszvezető figyelmének elterelése tilos.
 • A csoportvezető felhívására helyet kell foglalni, az instrukciókat betartani.
 • A program ütemtervének betartása a vezetési idők figyelembevételével a csoportvezető feladata, így az ezzel kapcsolatos instrukciók elfogadása kötelező.
 • Időjárástól függően kis esőkabát, esernyő is hasznos lehet.
 • Mobiltelefon, teljesen feltöltött akksival, bekapcsolt állapotban! Feltöltőkártyás készülék esetén külföldi hívásokhoz megfelelő egyenleggel, ne feledjétek, kint a hívott fél is fizet! Telefontöltő - ha esetleg kint lemerülsz, akkor is lehetőség legyen tölteni. Egyes buszainkon telefontöltési lehetőség is van.
 • A buszokon az 1 napnál hosszabb utak esetén az utasok frissítőket vásárolhatnak a sofőröknél.
 • Érdemes az utazásra apró valutát (pl 0,5 Euro) hozni, ha esetleg fizetős mosdókat tudunk igénybevenni.
 • Van-e WC a buszon?: Általában van WC az autóbuszokon, de kényelmi (a WC közelében ülőknek kellemetlen) és praktikus (a téli hidegben befagyhat a tartály) szempontok miatt nem lehet használni. Kb. 3 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni.

 

Tolerancia, viselkedés társas utazás alkalmával: A résztvevőknek utastársaikkal szemben az utazások során kellő toleranciával kell lenniük, mivel nincs olyan ok, ami bárkit feljogosítana arra, hogy elrontsa, megnehezítse vagy ellehetetlenítse a csoport bármely tagjának utazását, kikapcsolódását. Az utas köteles elfogadni és betartani a csoportos utazásokon elvárható, általánosan elfogadott etikai és utazási szokásokat, illetve elfogadott viselkedésformákat. Amennyiben ezt többször és utastársakra vonatkozóan is bántóan megsérti, akkor a csoportvezető az utas utazását megszakíthatja. (Pl. deviancia, csúnya beszéd, alkoholos befolyásoltság, agresszív magatartás, más esetleg a Büntető Törvénykönyvbe is ütköző cselekvőség) Ebben az esetben hazautazásáról az utas maga kell, hogy gondoskodjon és kártérítési igénnyel az iroda felé nem fordulhat, a Las Palmeras Tours Kft. követelheti az utastól az általa okozott kár megtérítését. Az utazás és túrázás mind fizikailag, mind szellemileg megterhelő és fárasztó tevékenység; ilyen esetben a résztvevők könnyen közelebb kerülhetnek mentális tűréshatárukhoz. Nem szabad elfelejtenünk azonban, hogy bárhol járunk, vendégek vagyunk, ahol ennek megfelelően, kulturáltan kell viselkednünk. Amint megérkezünk utazásunk helyszínére, azonnal egy más kultúrkörben találjuk magunkat, ahol országtól függően a mienktől gyökeresen eltérő szokások, világnézet, életritmus, értékrend és vallás lehet érvényben. Ezekkel szemben kellő toleranciával kell viseltetnünk. Sok ország a magyarországinál alacsonyabb infrastruktúrával rendelkezik, ahol sokkal alacsonyabb az életszínvonal. Az itt élő embereket, ha lehet, még nagyobb tisztelet illeti. Egyes országokban szigorú öltözködési és viselkedési szabályok honosak, amiket a külföldi utazóknak is kívánatos betartani. Sok helyen a mienktől gyökeresen eltérő mentalitású emberek élnek, akiktől nem szabad ugyanazt a rugalmasságot várnunk, mint amit esetleg idehaza megszoktunk. Az utazásokon az első és legfontosabb szabály, hogy a biztonság érdekében nem szabad elválni a csoporttól. Erre csakis a csoportvezető adhat engedélyt a helyszínen. Csoportos út esetén ugyanis a csoportvezető, idegenvezető feladata a helyszín ismerete, a csoport egyben tartása és az út biztonságos és gördülékeny lebonyolítása. A csoport minden tagjától elvárható a túravezető útmutatásának követése.

 

Az egyes utazások részleteit, programjait az egyes utazási tájékoztatók tartalmazzák, melyek a szerződés részét képezik, ill. a www.laspalmeraskft.com weboldalon is elérhetőek. Utazás szabályai, egyéb tudnivalók elérhetőek a weboldalon: https://www.laspalmeraskft.com/utazas-szabalyai/

 

Kalandutazás definíciója: A kalandutazás az utazás egy olyan formája, melynek során előfordulhat, hogy az utazók a világ civilizált, kiépített élettereitől távoli, alig felfedezett helyein a megszokottól eltérő helyszíneken tartózkodnak.  A kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természet közeli helyszín, ami szinte sok esetben a lakott területektől távoli, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára. Szállásainkat úgy választottuk ki, hogy azok természetközeliek legyenek, hangulatosak és illeszkedjenek az utazás vagy a természetben végzett tevékenység stílusához. Ezek a szállások azonban számos alkalommal egyszerűbbek, alacsonyabb színvonalúak, mint a nagyvárosokban szokásos hotelek.

 

Fakultatív programok:

Az iroda lehetőséget nyújt egyes programok bejelentkezésére belföldön és külföldön is. A leadott és befizetett bejelentkezések után, a program indulása előtt 3 nappal, illetve a programra indulás előtti estén, reggelen nincs lehetőség lemondásra, mivel a külföldi irodák bevett gyakorlata, így a mi irodánk visszatéríteni nem tudja a program árakat. A Las Palmeras Tours által kiadott programfüzetben (tájékoztatóban) meghatározott fakultatív programokat kivétel nélkül a külföldi partnerirodák szervezik és bonyolítják. Ezekért a Kft. semmilyen felelősséget nem vállal. Bármilyen probléma esetén azonnal, helyben kell intézkedni az idegenvezető által. A programok létszámfüggőek; változó minimumlétszám alatt nem indítják azokat.

A programleírásoknál feltüntetett belépőjegyeket mikor kell befizetni? A belépőjegyeket kollégáink a buszon szedik össze kiránduláskor, kiírás alapján. Kérjük, hogy készítsenek aprópénzt, mert nem biztos, hogy mindig vissza tudnak adni..

 

Biztosítás, egészségügyi állapot

 

Utasbiztosítás és storno biztosítás: minden esetben külön köthető

Egészségi és fizikai állapot és Biztosítás: Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. A Las Palmeras Tours erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését, amely nem csupán az egészségügyi ellátást foglalja magába, hanem az esetleges mentés szervezését és költségét is. Az általunk ajánlott biztosításokról az Utasbiztosítás menüpont alatt olvashatsz. Abban az esetben, ha az utas nem köt utasbiztosítást, akkor betegségéből, balesetéből fakadó összes felelősség és költség őt terheli. A résztvevőktől elvárható a saját fizikai, szellemi állapotuk ismerete. Az utazásokat azoknak ajánljuk, akik általánosan jó egészségnek örvendenek és nincs olyan általuk ismert betegségük vagy sérülésük, ami gátolná vagy megakadályozná az utazáson való részvételt. A Las Palmeras Tours és csoportvezetői, idegenvezetői nem tehetők felelőssé abban az esetben, ha egy résztvevő általa előzetesen ismert egészségügyi problémájában a utazások során romlás következik be.

 

Komplex biztosítás külön köthető irodánknál. Partnerünk az Európai Utazási Biztosító. Aki szeretne biztosítást kötni, azokat megkérjük, hogy pontos születési dátumukat e-mailben küldjék el. Irodánk utazás előtt e-mailben elküldi a biztosítási kötvényeket, melyet ki kell nyomtatni és átutalással befizetni a biztosító felé a díjat. Ezután kérjük, hogy küldjék el részünkre az átutalási bizonylatot.

vagy

 

Online biztosításkötés: https://www.laspalmeraskft.com/utasbiztositas/

 

Általános szerződési feltételek/ utazásra vonatkozó jogszabályok

 

A Las Palmeras Tours Kft. először is kijelenti, hogy jelen megállapodásban rögzített szolgáltatásaira és az általa értékesített utazásokra a Ptk. 416. §-a és az utazási szerződésekről szóló 281/2008. számú Kormányrendelet, illetve ezek módosító kiegészítő rendelkezései az irányadók és rá nézve kötelező jellegűek. Jelen Felek között az utazási szerződés hivatalosan akkor jön létre, amikor az utazást megrendelő (utas vagy az utas képviselője) az utat megrendelte, az erre vonatkozó díjelőleget a Las Palmeras Tours Kft-nek igazoltan megfizette, jelentkezését a Las Palmeras Tours Kft. elfogadta, visszaigazolta, nyilvántartásba vette. Ha az utazási iroda a jelentkezést csak feltételesen fogadta el, akkor a szerződés csak a végleges visszaigazolás után jön létre. Az utazási iroda szerződéses partnerének, megrendelőnek – kétség esetén – a foglalást intéző személy tekintendő akkor is, ha név szerint más utasok számára intézte a foglalást. Esetleges jogosulatlan megbízás esetén minden ennek kapcsán felmerülő kárért az eljáró személy a felelős. Jogi személy esetén a Las Palmeras Tours Kft. árajánlatát követő írásos megrendelés átadásával egyidejűleg jön létre az utazási szerződés. Szerződés létrejöhet hivatásos (bejegyzett) utazásszervező, utazásközvetítő vagy annak irodája útján is és erre vonatkozó engedéllyel kell, hogy rendelkezzen.  A Las Palmeras Tours Kft. az utas megbízásából más utazási iroda, szolgáltató utazási termékét, szolgáltatásait is lekötheti, megrendelheti. Ebben az esetben az utazást, szolgáltatást szervező iroda utazási feltételei érvényesek. Ilyen esetben a Las Palmeras Tours Kft. a szolgáltatást teljesítő magatartásáért csak akkor felel, ha az utas felé történő megfelelő tájékoztatás átadásában mulasztás terheli.

 

Az alábbiakban leírt szerződési feltételek a Las Palmeras Tours Kft., mint online utazási iroda - elektronikus kereskedelmi szolgáltatást nyújtó (a továbbiakban: Szolgáltató) által üzemeltetett www.laspalmeraskft.com weboldalon történő foglalás, vásárlás jogi feltételeit tartalmazza. Az Ön online megrendelésének jóváhagyásával az alábbi magyar nyelven írt, de nem írásos szerződést elfogadja, amely az Európai Unió vonatkozó 97/7/EK irányelvének szabályaira épülő 17/1999. (II.5.) Korm. rend. előírásainak figyelembe vételével készült. A szerződés nem javítható, illetve iktatásra nem kerül. Kérjük, a megrendelés elküldése előtt olvassa el az Ön által kiválasztott utazás tájékoztatóját, programját és az általános szerződési feltételeket (ÁSZF.) Ha úgy dönt, hogy igénybe veszi az oldal szolgáltatásait és a www.laspalmeraskft.com oldalán foglalást küld, akkor ezzel egyidejűleg kijelenti, hogy ismeri, magára nézve kötelezőnek tekinti, és elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, amely Ön (foglalást végző személy) és a Las Palmeras Tours Kft. között létrejött. Az online felületen csak cselekvőképes természetes ill. jogi személy vásárolhat és adhat le megrendelést. A foglalás elküldésével a megrendelő és a szolgáltató között, mint távollévők között kötött magyar nyelvű szerződés jön létre a jelen dokumentumban leírt feltételek szerint. A szolgáltató kötelezettséget vállal a megrendelés tárgyában a tőle elvárható legkörültekintőbb magatartás tanúsítására, a megrendelő kötelezettséget vállal arra, hogy a megrendelt szolgáltatás részvételi díját kiegyenlíti. A szerződés oly módon jön létre, hogy a megrendelő az online foglalás menüpont alatt a szükséges adatok megadásával kiválasztott utazást elektronikusan megrendeli. A foglalási folyamat előtt Ön megismerte az utazás részleteit, elolvasta a tájékozatót, jellegzetességeit, a bruttó árakat. A foglalás érvényesítéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket (ÁSZF). A Las Palmeras Tours Kft. elektronikus formában leveleket küldhet Önnek, melyről e-mailben bármikor leiratkozhat.

A szerződés az utazási iroda és a foglalást végző személy – utas között jön létre. A foglalást végző személy - utas felelősségvállalása: Megrendelő tudomásul veszi, hogy foglalásával jelen szerződést elfogadja, és az itt leírtak be nem tartásával szerződésszegést követ el, melyért jogi felelősséggel tartozik. Ha az utas nem személyesen, hanem harmadik személy közreműködésével foglalja le az utat az Iroda nem köteles vizsgálni, hogy e harmadik személy jogszerűen képviseli-e az utast. E harmadik személyt az utas képviselőjének kell tekinteni.  A mennyiben a szerződésen alapuló kötelezettségeket az utas nem teljesíti, azok az utas javára szerződést kötő harmadik személyt terhelik, ide értve azokat a kötelezettségeket, amelyek természetüknél fogva csak személyesen az utast érintik.

 

Megrendelés mente:

Az iroda által üzemeltetett weboldalon, e-mailben, telefonon keresztül lehet fogalásokat leadni, melyeket az iroda nyilvántartja és, ha fogalást elfogadottnak tekinti az iroda is, akkor írásban, e-mailben visszaigazolja és a szerződés keretei között teljesíti. A foglalás elfogadásához az Ön és utastársainak valós adatai szükségesek, amelyeket a weboldalon az online foglalás menüpontban vagy e-mailben kell megadni. Téves vagy hamis személyazonosság megadása esetén a fogalást nem áll módunkban fogadni.

Bónuszos és kuponos utasok esetén a bónusz, kupon leütését követő 3 napon belül az utasnak be kell jelentkezni a személyes adataival és kódjaival, mivel 3 napon túl nem tudjuk garantálni a szabad helyeket. Késedelmes bejelentkezés miatti keletkezett károkért az iroda nem vállal felelősséget. Abban az esetben, ha kuponos és bónuszos utak esetén a cégek véletlenül több férőhelyet értékesítenének, mint amennyi rendelkezésre áll, akkor az utazási iroda vállalja, hogy visszatéríti az utasnak a befizetett összeget.

A hiányosan, hamisan, megtévesztően vagy pontatlanul megadott adatokkal a foglalás elutasításra kerül, illetve a szerződés nem jön létre. Amennyiben kiderül, hogy a regisztrált, közölt adatok nem felelnek meg a valóságnak a foglalást töröljük és a teljesítésétől indoklás nélkül elállunk.

A leadott utasadatok pontosságáért felelősséget nem vállalunk. A foglalás státuszáról e-mailben értesítést, visszaigazolást küldünk. Az utazások pontos időtartamát, az egyes szolgáltatások helyét, jellegét, módját, programjait és a részvételi díjat a Las Palmeras Tours Kft. tájékoztatója és utazási szerződése tartalmazza. Az út megrendelésekor – ha speciális utazási feltétel másként nem rendelkezik -, a teljes részvételi díj minimum 40%-a a befizetendő előleg, az iroda hozzájárulásával, speciális esetekben, kisebb összeg befizetésével is létrejöhet a szerződés. Erről külön értesítést nem küld az iroda a megrendelőnek. Ha a befizetési határidőt az utas nem teljesíti, a Las Palmeras Tours Kft. a szerződést érvénytelennek és a megrendelést lemondottnak tekintheti, függetlenül attól, hogy a visszaigazolás már megtörtént – e vagy sem. Ez vonatkozik a más közvetítő útján történő szerződéskötésre is.

A fizetési feltételek teljesítése után automatikusan várjuk az utazáson. A részvételi díjról az iroda számlát állít ki.

 

Lemondási feltételek:

Az utasnak jogában áll az utazást bármikor lemondani. Az utazásról történő lemondást (szerződéstől történő elállást) írásban kell az utasnak, vagy minimálisan teljes bizonyító erejű magánokiratban igazolt képviseleti jogosultsággal rendelkező képviselőjének megtennie. A lemondás napjának az számít, amikor a lemondás, írásban, ajánlott levélben irodánkba igazolhatóan beérkezett.

Lemondás esetén a megrendelt teljes részvételi díjból személyenként az alábbi, a részvételi díjhoz arányított százalékos összegben meghatározott visszatérítés fizetendő az utasnak, bánatpénz jogcímén:

 • A lemondás az indulás előtt 35 napon túl történik, az iroda a teljes összeget visszaküldi az utas részére (csekk és átutalási költségre az iroda igényt tarthat)
 • 15 - 35. nap között: a befizetett összeg 40 %-a jár vissza
 • lemondás és az indulási idő közötti idő: 0 - 14. nap között: 0 % semmilyen összegű és jogcímű visszatérítésre sem jogosult az utas.

 

Bónuszos, kuponos cégen keresztül történő foglalás esetén, amikor a részvételi díjat nem az utazási irodának fizetni az utas, akkor a lemondás kapcsán azt a céget kell keresni legelső esetben, ahová az utas a részvételi díjat befizette, mert a pénzügyi elszámolt velük kell rendezni, ilyen esetben a bónuszos cégek szerződési és lemondási feltételei az irányadóak az utasra nézve. Az utasnak ilyen esetben hozzánk is jeleznie kell a lemondását, mivel mindaddig a foglalása érvényesnek minősül és helyét az iroda lefoglalja és tartja, ameddig azt le nem mondja.

 

Az utas jogosult az utazási jogát másnak átadni, engedményezni, ha az eredeti utas helyébe lépő személy aláírásával elfogadja az utazási szerződést és megfizeti az ezzel a körülménnyel járó esetleges többletköltségeket. Az engedményezés csak a Las Palmeras Tours Kft. jóváhagyásával, írásbeli visszaigazolásával és – amennyiben ez felmerül - esetleges többletköltséget megfizetésével válik érvényessé.

 

Módosítási díjak:

Utas nevének módosítása buszos utazások esetén nálunk díjtalan! :)

Utazás típusának módosítása estén az adminisztrációs költsége 4000 Ft/alkalom (számla és pozíció módosítások miatt) Pl. buszos utazásra jelentkezik az utas, majd később egyéni utazás mellett dönt, másik utazásra való átjelentkezés, stb.

 

Abban az esetben, ha a bejelentkezett utasok létszáma nem éri el a megadott minimális utaslétszámot, a 35 főt, a Las Palmeras Tours Kft. az utazás megkezdése előtti 20. napig, a befizetett összeg visszafizetése mellett a szerződéstől írásban elállhat. Amennyiben a fakultatív programra csak az indulás előtt Magyarországon lehet bejelentkezni, és ezt a lehetőséget az utas elmulasztotta, a helyszínen az iroda képviselője (pl. idegenvezető) azt nem köteles már elfogadni, amennyiben az utazás vis major okok (előre nem látható külső körülmények, valamint túlfoglalást) miatt elmarad, akkor az iroda kártalanítási felelősséggel nem tartozik, de a befizetett összeget az adott időszakra eső jegybanki alapkamattal megemelve haladéktalanul köteles visszafizetni. Egyéb esetben köteles az utas kárát megtéríteni. Ez nem vonatkozik arra az esetre, ha a programban csak minimális módosításra, időpontváltozásra kerül sor, vagy ha az utas azonos vagy magasabb értékű szolgáltatást kapott.

 

Fakultatív programok:

Az iroda lehetőséget nyújt egyes programok bejelentkezésére belföldön és külföldön is. A leadott és befizetett bejelentkezések után, a program indulása előtt 3 nappal, illetve a programra indulás előtti estén, reggelen nincs lehetőség lemondásra, mivel a külföldi irodák bevett gyakorlata, így a mi irodánk visszatéríteni nem tudja a program árakat. A Las Palmeras Tours által kiadott programfüzetben (tájékoztatóban) meghatározott fakultatív programokat kivétel nélkül a külföldi partnerirodák szervezik és bonyolítják. Ezekért a Kft. semmilyen felelősséget nem vállal. Bármilyen probléma esetén azonnal, helyben kell intézkedni az idegenvezető által. A programok létszámfüggőek; változó minimumlétszám alatt nem indítják azokat.

 

Vis major okok:

Abban az esetben, ha a Las Palmeras Tours Kft. partner szállásadója az utasokat nem a szerződés szerinti helyen helyezi el, Társaságunk szavatolja, hogy a szálloda az adott országban ugyan olyan vagy magasabb kategória szerinti besorolású, mint amit előzetesen a konkrét útra vonatkozóan meghirdetett. Kivételes és nem várt, vis major esetekben a Las Palmeras Tours Kft. fenntartja a jogát a változtatásokra (pl. szálloda, szálláshely) kategórián belüli változtatására, valamint a programok azonos vagy magasabb értékű programokkal történő módosítására, a napok, valamint az azon belüli programok felcserélésére. Ilyen esetben az utas kártalanítási összegre nem tarthat igényt. Szintén nem nyújtható be kártérítési igény, utólagosan a busz ülésrendjével kapcsolatosan. Programcsere esetén külön díjat nem számolhat fel az utazási iroda.

 

Nem vállal azért felelősséget, hogy az adott szálloda kategóriája egy adott országokban ugyanolyan vagy azonos besorolású szálloda színvonalának megfelel-e egy másik országban. A szállásosokat minden esetben az adott országok minősítik, kategorizálják. 

 

Buszos utakra vonatkozólag: Az utazási iroda, vagyis az utazásszervező az autóbuszos fuvarozócégekkel kötött szerződés alapján a fuvarozónak a busz műszaki meghibásodása, vagyis ha a jármű nem tud továbbhaladni, akkor belföldön 6, külföldön 12 órán belül kell gondoskodni a jármű javításáról vagy pótlásáról. Ezen időn túl az utazásszervező köteles az utasnak a késésből származó igazolt kárt megtéríteni, mely a közlekedési költség erejéig terjedhet. Késedelmes indulás esetén az utas elállhat a szerződéstől, ha a késedelem meghaladja a 36 órát. Az igénybe vett autóbusz balesete miatt keletkezett károkra a 181/2011/EK rendelet előírásait kell alkalmazni. A baleset miatt keletkezett kár megtérítését a rendelet alapján az utas az autóbusz társaságtól követelheti. A baleset miatt a kárenyhítési és segítségnyújtási kötelezettség a rendelet alapján az autóbusz társaságot terheli.

 

Mivel utazások során bármikor előfordulhat, hogy az időjárás változékony lesz, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.

 

Panaszügyintézés, jogérvényesítési lehetőségek

Az Utas fogyasztói kifogásait az alábbi elérhetőségeken és módon terjesztheti elő:

A szerződés hibás teljesítése esetén az utas visszatérítési kérelmét a hazaérkezéstől számított 3 napon belül, ajánlott levélben, vagy egyéb az átvétel tényét és dátumát hitelesen igazoló módon nyújthatja be a Las Palmeras Tours Kft irodájánál. Az utast – az utazásszervező hibás teljesítése esetén is – együttműködési és kárenyhítési kötelezettség terheli. A panaszt az utasnak kötelező a helyszínen bejelenteni a csoportvezetőnek/utaskísérőnek/idegenvezetőnek. A panaszt kizárólag abban az esetben vizsgáljuk ki és bíráljuk el jogosságát, ha azt a helyszínen már bejelentette az idegenvezetőnek, utaskísérőnek, a Las Palmeras Tours Kft. helyi megbízottjának, vagy a szállodának. A bejelentéshez csatolni kell a kifogásra okot adó körülmény, illetve cselekmény helyén a kísérő vagy szolgáltató, vagy több utas által felvett és igazolt dokumentumok, jegyzőkönyvek egy példányát. Amennyiben az utas kárigényét késve vagy nem megfelelő feltételekkel jelenti be, akkor az utazási iroda mentesül a kárigény elbírálása alól (Ptk. 306/4). A felek elfogadják, hogy a kártérítés összege (vagyoni és nem vagyoni jellegű) összesen semmilyen esetben sem haladhatja meg az utazási irodához befizetett összeget, illetve a törvényben meghatározott mértéket. A hatályos jogszabályok értelmében a szóbeli panaszt az iroda azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Az írásbeli panaszra, benyújtott kárigényre történő válaszadási határidő 30 nap.

 

A panasz bejelentésének elsődleges helye, az Ügyfélszolgálat:

Levelezési cím: 2615 Csővár, Madách u. 1.

00 36 70 701 0900, info@laspalmeraskft.com, laspalmerastravel@gmail.com

Amennyiben az iroda és az Utas között esetlegesen fennálló fogyasztói jogvita az irodával való tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva:

 

Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben az Utas fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztói jogvita bíróságon kívüli, békés rendezése céljából az Utas eljárást kezdeményezhet a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes békéltető testületnél illetve fordulhat a Szolgáltató székhelye szerint békéltető testülethez.

 

Budapesti Békéltető Testület elérhetőségei:​

Cím: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. III. em. 310.
Levelezési cím: 1253 Budapest, Pf.: 10.
Központi telefonszám: +36 1 488 2186

 

Adatkezelés:

A részletes Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat és tájékoztató az alábbi linken tölthető le: https://www.laspalmeraskft.com/online-foglalas/

Személyes adatainak védelme érdekében nagy hangsúlyt fektetünk adatainak titkosságára. A Szolgáltató kiemelt figyelmet fordít az általa kezelt elektronikus levélcímek felhasználásnak jogszerűségére, így azokat csak az alábbiakban meghatározott módon használja fel (tájékoztató vagy reklám) e-mail küldésére. Amennyiben Ön a Las Palmeras Tours Kft-vel szerződést köt, hozzájárul, hogy adatait a hatályos jogszabályoknak megfelelően nyilvántartásba vegye és kezelje, valamint hozzájárul ahhoz, hogy esetleges marketing tevékenység céljából irodánk ajánlatával legközelebb is felkeresse. A hírlevelekről való leiratkozást az Utas automatikusan megteheti.

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-106725/2016