A legromantikusabb karácsonyi vásár Prágában vár Rád!!! Hozd el Kedvesed és Szeretteid és barangoljátok be a hatalmas adventi óvárosi teret!

2017. december 2-3-ig

11 990 Ft

Csehország fővárosa minden évben otthont ad egy adventi karácsonyi vásárnak, amelyet a belvárosban rendeznek meg. Télen az ország talán leglátványosabb eseménye.

Gyömbér, forralt bor, narancs, fahéj és mézeskalács illata lengi be a levegőt, helyi kézművesek árulják portékáikat, a városok terei ünnepi díszbe öltözve várják a látogatókat.

Program:

Indulás 2017. december 2-án 1:00-kor Budapestről, a Syma Rendezvényközpont - Dózsa György út elöl. A csoporthoz csatlakozhattok még Szegeden, Kecskeméten Pest előtt és Pest után Tatabányán, Győrben és Mosonmagyaróváron. Utazás a történelmi Csehországba rövid pihenőkkel.  Érkezés előtt egy kicsit felfrissülünk még egy kávészünetre, cicamosdásra és a napot egy igazi cseh Becherovkával indítjuk welcome drinkként.

Délelőtt mindenkinek lesz lehetősége helyi idegenvezetőnk segítségével megismerkedni a varázsaltos Prágával, bemutatjuk a város legfőbb látnivalóit.

A misztikus Prágát gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A hely számos látnivalót kínál. Megismerkedhetünk a Vencel-térrel, Prága Újvárosának kereskedelmi és kulturális központjával, láthatjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet. Megtekintjük Prága szívét, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. Prága egyik legszebb, leglátványosabb tere, melyet teljesen mindegy, hogy télen, nyáron, nappal vagy este keresünk fel, egészen biztos, hogy rabul ejt szépségével. A tér a Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. Megtekinthetjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal. Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak.

A városnézés után szabadprogram következik és lehetőség van egy hangulatos cseh ebédet eltölteni és a város további látnivalóival megismerkedni. A történelmi és irodalmi jelentőségű város kedvelt helye volt költőknek, művészeknek. A régi, keskeny utcák a középkorias hangulatot árasztanak és visszarepítenek minket az időben több évszázaddal ezelőttre. Átsétálhatunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. Csodás látványosság a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal. A három udvarból álló prágai várnak kereken 60 épülete van. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

Napnyugta után minden fényárba borul, kürtös kalács és forralt bor illata terjeng a levegőben. A legnagyobb és legismertebb karácsonyi vásárt az Óváros Főterén tartják, ilyenkor a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a világ egyik legszebb terét.

Ez az esemény tökéletes lehetőség arra, hogy beszerezd a még hiányzó karácsonyi ajándékoka. A faházikók között sétálva gyönyörködhetünk a különféle kézműves termékekben és a csábító karácsonyi dekorációkban.

A prágai karácsonyi vásár nemcsak felejthetetlen esemény, de kiváló lehetőség a cseh karácsonyi hagyományok, a hangulat, az ételek és az italok felfedezésére. Kóstolhatunk tradicionális ételeket és italokat, hatalmas szelet sült sonkát, sült kolbászokat, édességeket és a forralt bor mellett megízlelhetjük a híres cseh söröket is.


Hazaindulás az esti órákban. Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

 

Ár tartalmazza: utazást turista busszal, csoportvezetőt, áfát

Ár nem tartalmazza: 5 Euro/fő, Helyszínre hozandó a helyi idegenvezető költségére és parkolásra!

 

Biztosítás külön köthető: EUB - kb. 500 Ft/fő/nap, vagyis kb 1000 Ft.

Jótanácsok, felszerelések:

  • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges, meleg öltözéket, sálat, sapkát, kesztyűt javaslunk.
  • Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
  • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
  • Feltöltött mobiltelefon.
  • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
  • Fényképezőgép
  • Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a cseh korona)
  • Jókedv :)

 

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!