Advent Csehországban – Kultúra – Sör – Brno – Prága

  35 990 Ft/fő

2023. december 16-17-ig (szombat és vasárnap) – 2 nap/1 éj

 

Gyere el Csehországba, a sör és vidámság hazájába,

Találkozunk a Brnoi sárkánnyal és a Capucinusok kriptájával.

Ismerkedünk a történelmi szobrokkal, a szomjunkat oltjuk forralt borral,

Szállásunkra a Kozel sör hazájában lelünk, reméljük, hogy este nem egyedül csevegünk :)

Másnap elindulunk a mágikus Prágába, ellátogatunk a legszebb karácsonyi vásárba,

Becherovkával melegítünk, a főváros történetét megismerjük.

Élményekkel hazatérünk, hogy legyen mire emlékeznünk. :)

 

  

Fizetés egyben vagy két részletben lehetséges. Foglalást követő 8 napon belül utalandó 20 000 Ft/fő előleg vagy a teljes összeg. 2. részlet november 15-ig.

 

Program:

1. nap:

Indulunk (szombaton), Budapestről – 4:00-kor Budapest, Üllői út 110 - OMV Benzinkút elől (Népliget oldala). Szegedieknek és Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig. Pest után lehetőségetek van még a pálya mellett felszállni Tatabányánál, Győrnél, Mosonmagyaróvárnál.

Vidáman utazunk Csehországig rövid pihenőkkel.  Útközben welcome drinkként megkóstoljuk a hagyományos cseh Becherovkát.  

Első állomásunkra, Brnoba a délelőtti órákban érkezünk, mely Csehország második legjelentősebb városába.

Helyi, brunoi degenvezetőnk kíséretében ismerkedünk részletesen a várossal és történeteivel, legendáival szemügyre vesszük a történelmi részeket.

 

Brno (Brünn) Morvaország fővárosa ideális helyen fekszik, Magyarország és Prága közt félúton. Nagyvárosias jellegű központja számos építészeti látnivalót tartogat, főbb nevezetességein kívül a legnagyobb élmény a sörözőkkel, éttermekkel, teraszos vendéglátóhelyekkel sűrűn megtűzdelt, vibráló hangulatú belvárosában tett séta.

Brno jelképe, a belváros egyik dombján magasodó impozáns gótikus Szent Péter és Pál székesegyház meghatározza a város sziluettjét. A város felé közelítő turista már messziről gyönyörködhet a brnói katedrális égbeszökő gótikus tornyaiban, a büszke székesegyház városon uralkodó terjedelmes tömegében. A város szimbólumának tekinthető katedrális található a cseh tízkoronás érméjén, mutatva ezzel a cseh nép büszkeségét és szeretetét a monumentális gótikus templom iránt.

Jelentős a városi piac – Káposztás tér kaotikus színtere, közepén Fischer von Erlach érdekes kinézetű Parnasszus szökőkútjával.

A 4-5 emeletes épületekkel körülvett, háromszög alakú, sétálóövezetté alakított főtér igazán nagyvárosias jellegű. Közepén egy hatalmas barokk Pestis-oszlop, házainak stílusa a reneszánsz kortól a modernig terjed.

Óvárosháza legjellegzetesebb része a bejárat feletti furcsa gótikus portál. A híres gótikus szobrász Anton Pilgram alkotásának szembetűnő furcsasága, hogy a középső tornyocska elgörbült, mintha megolvadt volna. A legenda szerint a mestert nem fizették ki, s ezért bosszúból hajlította meg a faragványt.

A boltozatos kapualjban további két további szokatlan dolgot találunk, a Brünni Sárkányt és a brünni kereket, melynek legendáját megismerjük.

Amennyiben megszomjaztunk a kissé bizarr kulturális ismerkedésre, akkor még szabad program keretében lehetőség van megnézni Brno egyik legnépszerűbb látnivalóját, a mumifikálódott testek tucatjait őrző kapucinusok kriptáját. A belvárosban található templom alatti félhomályos pincében több száz éve halott szerzetesek, nemesek korabeli ruhába szépen felöltöztetett, tökéletesen kiszáradt múmiái hevernek a poros padlón, némely szerencsések üvegkoporsóban állják a látogatók kíváncsi pillantásait. A hátborzongató látvány sokak számára felejthetetlen brünni élmény marad. (Belépő cseh koronában külön fizetendő felnőtt kb. 120 CZK, nyugdíjas/diák: 70 CZK, fotójegy 30 CZK – ár tájékoztató jellegű)

Szabadprogram alatt még bátran betérhetünk valamelyik étterembe, sörözőbe és megkóstolhatjuk a remek söröket, mint például a helyi Starobrnot és megízlelhetjük a remek ízeket. Kizárt, hogy csalódás érjen bennünket, mert ugyan az itteni sörök nem annyira ismertek, mint a plzeni, de vannak olyan finomak. Valamint lehetőség lesz belevetni magunkat a brno karácsonyi vásárba a Piactéren.

Brno meglátogatása után utazunk tovább Velké Popovicére a Kozel sör hazájába, ami Prágától kb 25 km-re található, ahol a késő délutáni órákban elfoglaljuk a szállásunkat.

A szállásunknak 3 csillagos minősítése van, minden szobához privát fürdőszoba tartozik.

Wifi elérhetőség biztosított. Az elhelyezés két vagy háromágyas szobákban történik.

A becsekkolás és kis kipakolás után estefelé, akinek van kedve csatlakozhat a csapathoz egy tradícionális, cseh vacsorára, lazulásra, sörözésre és csapatépítésre.

Az alábbi csoportos menü ajánlat közül lehet választani:

 • A menü: marhahúsleves, 200 g sertés sült darabok knédlivel, káposztával, házi gyümölcsös süti és 1 ital (Sör vagy 2 dl bor vagy üdítő) - 16 Euro/fő
 • B menü: marhahúsleves, 200 g vadas knédlivel, házi gyümölcsös süti és 1 ital (Sör vagy 2 dl bor vagy üdítő) - 16 Euro/fő

A hotel étteremben ezen kívül kaphatóak a kiváló helyi csapolt sörök is. A város nevezetessége, a világos és barna Kozel sör, valamint még sok más finomság, Pilsner sör, a cseh Grog vagy forralt Cherry.

A menü igényeket kérjük indulás előtt legalább 10 nappal az iroda felé jelezni. A nagy létszámra való tekintettel csak azoknak tudunk fix helyet biztosítani, akik vacsora igényüket időben lejelentik és előre meg tudjuk rendelni. Ez a vacsora lehetőség van a hotel éttermében vagy egyéb esetben egyénileg szükésges intézni az étkezést.


2. nap:

Másnap nem kelünk túl korán, majd reggelink elfogyasztása után elhagyjuk kastélyunkat és utazunk Prága felé.

Érkezés után szabadprogram keretében van lehetőség megismerkedni a varázsaltos Prágával. Egészen az Óvárosi, központi térig visszük be utasainkat és onnan mindenki szabadon indulhat felfedezni a várost.

A misztikus Prágát gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A hely számos látnivalót kínál, egyik legszebb tér az Óvárosi tér, ahol a karácsonyi vásár is megrendezésre kerül. Látjuk a szecessziós Reprezentációs házat, a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet. Megtekintjük Prága szívét, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. Prága egyik legszebb, leglátványosabb tere, melyet teljesen mindegy, hogy télen, nyáron, nappal vagy este keresünk fel, egészen biztos, hogy rabul ejt szépségével. A tér a Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. Megtekinthetjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal. Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak.

Lehetőség van egy hangulatos cseh ebédet eltölteni és a város további látnivalóival megismerkedni. A történelmi és irodalmi jelentőségű város kedvelt helye volt költőknek, művészeknek. A régi, keskeny utcák a középkorias hangulatot árasztanak és visszarepítenek minket az időben több évszázaddal ezelőttre. Átsétálhatunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. Csodás látványosság a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal.

Napnyugta után minden fényárba borul, kürtös kalács és forralt bor illata terjeng a levegőben. A legnagyobb és legismertebb karácsonyi vásárt az Óváros Főterén tartják, ilyenkor a karácsonyi fények, színek, illatok meseszerűvé varázsolják a világ egyik legszebb terét.

Ez az esemény tökéletes lehetőség arra, hogy beszerezd a még hiányzó karácsonyi ajándékoka. A faházikók között sétálva gyönyörködhetünk a különféle kézműves termékekben és a csábító karácsonyi dekorációkban. A leggyönyörűbb karácsonyi vásár Európában!!! J

A prágai karácsonyi vásár nemcsak felejthetetlen esemény, de kiváló lehetőség a cseh karácsonyi hagyományok, a hangulat, az ételek és az italok felfedezésére. Kóstolhatunk tradicionális ételeket és italokat, hatalmas szelet sült sonkát, sült kolbászokat, édességeket és a forralt bor mellett megízlelhetjük a híres cseh söröket is.

Az élmények után este hazafelé vesszük utunkat, érkezés Budapestre a hajnali órákban.

Ár tartalmazza: oda-vissza utat turista busszal, 1 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Velke Popovicében 3 csillagos hotelben, áfát, szervezési díjat, vagyoni biztosítékot

 

Ár nem tartalmazza:

 • 30 Eurot (helyszínre hozandó): mely tartalmazza az 1 reggelit, idegenvezetést Brnoban, idegenforgalmi adót, parkolási költségeket, magyar nyelvű csoportvezetést

 

Tradícionális vacsora Velké Popovicén: 16 Euro/fő (helyszínen fizetendő) - kérjük az előzetes bejelentkezést

Biztosítás külön köthető: EUB - kb. 600 Ft/fő/nap, vagyis kb 1200 Ft.

 

Helyi fizetőeszköz: Cseh korona - Előzetes pénzváltás javasolt. 1 CZK kb. 16 Ft.

Társítást biztosítunk egyedül utazóknak!

 

Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset/betegség van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást saját költségére és felelősségre.

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; raftingos és speciális kalandutazós biztosítás kb. 600 Ft/nap (70 éves korig), melyet e-mailben a születési dátumok megküldésével igényelhető

Storno (útlemondási biztosítás út előtti baleset vagy betegség esetére): Az útlemondási biztosítást pedig születési dátum alapján pár ezer Ft-nyi költség. Az utazás foglalásakor igényelhető, út előtt már nem. Nagyon hasznos a storno biztosatás az út előtti időszakra, ha valaki nem tud eljönni az utazásra betegség vagy baleset esetén, mert ilyenkor a biztosító, ha igazolt az eset, megtéríti a részvételi díjat arányosan, amikor mi már nem tudjuk.

 

 

Jótanácsok, felszerelések:

 • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges, meleg öltözéket, sálat, sapkát, kesztyűt javaslunk.
 • Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
 • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
 • Feltöltött mobiltelefon.
 • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
 • Fényképezőgép
 • Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a cseh korona)
 • Jókedv, pálinka :)

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!