Októberi CoolTúra, mandarinszürettel

 Makarskai Riviéra - 4 csillagos resort - Peljesac-félsziget - Korcula szigete, bor-likőrkóstoló - Mandarin szüret a Neretva deltán, Split, Trogir, Trónok harca helyszínek

4,5 nap/ 3 éj

1. turnus: 2024. szept 29-október 3-ig - 89 990 Ft - betelt, várólistára tudunk felvenni jelentkezőket

2. turnus: 2024. október 9-13-ig - 85 990 Ft  betelt, 1 hölgy vár társításra

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Októberben itthon már a hideg ráz, de mi olyan helyre megyünk, ahol a mediterrán táj szépsége megbabonáz.

  Horvátországba utazunk, Splitben a dalmát feelinggel barátkozunk, majd szállásunkra a hangulatos makarskai tengerparton találunk.

Indulunk Marco Poló nyomába, részesülhetsz Korcula csodájában, a cooltúra templomában. Hajózunk a legzöldebb szigetre, minden lesz, mi szem szájnak ingere. Mutatunk titkos helyeket a szigeten, ami igazán egyedi, így elvi kérdés lesz a „selfie”.

Lesz még zamatos mandarinszedés, és nem marad el az ivás, evés. Neretván hajókba szállva hallatjuk énekhangunkat és bemutatjuk tánctudásunkat.

Zene, buli, relax, jó hangulat, mindenkit kerülget majd a bódulat.

Hazafelé Trogirban egy kis szünetre megpihenünk, hol az óvárossal ismerkedünk.

Alapár 1-es turnus: 89 990 Ft/fő

Alapár 2-es turnus: 85 990 Ft/fő

 

  Mit tartalmaz az alapár?

-3 éjszaka szállás 4 csillagos tengerparti medencés hotelben a Makarskai Riviérán

-Return buszjegyet turista busszal

-Oda-és visszafelé úton a programot Splitben és Trogirban

-Parkolási költségeket

-Szervezési költséget

-Magyar nyelvű csoportvezetőt

-Áfát

-2024-es vagyoni biztosíték díját minden utasra

 

Előleg: 40 000 Ft/fő - foglalást követő 8 napon belül fizetendő, fennmaradó rész július 15-ig


Program

 

1-2. nap:

Utazás Horvátországon keresztül - Split - szálláselfoglalás, 4 csillagos hotel, Makarskai Riviéra

Indulunk már az éjszakai órákban Szegedről 21:00-kor, majd Kecskemétről 22:15-kor és 23:55-kor Budapestről, Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől a Népliget oldalából. Pest után az M7-es autópályán be tudnak csatlakozni Székesfehérvárról, Siófokról, Nagykanizsáról is.


Utazunk pihenőkkel egyenesen Horvátország felé. Keresztül haladunk Horvátország legfőbb terültein, és a déli régiók felé tartunk, melynek szépségétől már szaporábban ver a szív, a kristálytiszta tenger, a szigetek, a lenyűgöző zöldellő természet, mesebeli az egész. Ezt látni kell! Érdemes lesz tehát már útközben nézelődnünk.

Reggel tájban érkezünk Spiltbe, ahol utunk során megpihenünk egy kis szabad séta keretében, kb 3 órát fogunk eltölteni itt. Egyből kezdhetünk egy finom kávéval a tengerparti Riva sétányon, majd felfedezhetjük az óvárost. A hely otthont adott a legendás Trónok harc filmforgatás helyszínének és séta alatt olyan érzése van az embernek, mintha az ókorban lenne. A várost átszővi a gazdag történelmi hagyaték valamint az egyedi hangulat.  

Legfőbb látnivaló az UNESCO gyöngyszeme, a fehér márványból készült, római kori 1700 éves Diokléciánusz-palota, ami nem csupán egy egyszerű palota, hanem egy egész épületkomplexum. Ennek pincerendszerében voltak bezárva Daenerys sárkányai a filmben. Miután bejártuk a palotát, megnéztük benne a katedrálist, fogadócsarnokot és a 3000 éves egyiptomi szifinxet, sétát tehetünk a kis, macskaköves utcák útvesztőiben. Megkereshetjük Nin Gergely szobrát a négy palota kapu egyikénél, aki teljesíti kívánságunkat is. Kihagyhatatlan  a különleges halpiac és utána egy pihenő a Ríván. A közevetlenül a tengerparton található „főutcán” a Ríván elfogyasztott kávé, sör, egyenesen rituálénak számít a splitiek körében. Eltölthetünk egy kellemes időt a kávézók teraszán, és élvezhetjük semmittevés ősi hatását. És egy extra újdonság a Trónok harca film kedvelőinek, hogy megnyitott Splitben a Game of Thrones Múzeum is :)

A pihenő után indulunk tovább.

 

Split után elindulunk a szállásunkra, mely olyan helyen lesz, ahol még októberben is élvezhetjük a napsütést.

A kora délutáni órákban meg is érkezünk ide, ahol elfoglaljuk 4 csillagos tengerparti szállásunkat a Makarskai Riviérán Podacában. 

A vízparti medencés resortban két- és háromágyas modern, igényes szobákban lesz az elhelyezés. Minden szoba saját fürdővel rendelkezik, törölköző, ágynemű, hajszárító, tv biztosított. A hotelben ingyenes wifi, fitness terem áll rendelkezésre. Jó idő estén napernyő, napágy és természtesen medence használat. Szobakiosztás után szabadprogram, élvezhetjük a tengert, sétálhatunk. A hotel bárjában már iszogathatjuk a helyi alkoholos és nem alkoholos italokat (van egy bizonyos fix választék, nem minden típusú alhoholra értendő), melynek árát az ellátás tartalmazza és 4 órától fogyaszthatunk snackeket is és este pedig finom vacsi következik.

3. nap:

Fakultatív program keretében: Kirándulás a Marco Polo szigetre, Korculára - hajózás, jó idő estén fürdés, korlátalan borozás, likőrözés a Peljesac-félszigeten


A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!


Reggelink elfogyasztása után, buszra szállunk és egy szép hosszú kirándulásra indulunk. (úticsomagot fogunk készíttetni)

Kanyargós és meredek utunk a Peljesac-félszigetre vezet elsőként. A Peljesac-félsziget Horvátország második legnagyobb félszigete, tipikus dalmát táj, piros háztetőkkel, kopár, magas hegycsúcsokkal. Horvátország déli csücskét nyilván az emberi szem kényeztetése végett teremtette a jóisten, erről utunk során meg is bizonyosodhatunk, az ablakból kitekintve végig szigetcsoportokat láthatuk majd.

A kikötőbe érkezve hajóra szállunk és Korcula szigetére indulunk , ahol lehetőség lesz felfedezni a város főbb látványosságait. Csodaszép sziget, minden négyzetcentimétere fényképre kéredzkedik. Korcula az Adria-i tenger egyik legzöldebb szigete. Sűrű erdők, kanyargós partú öblök, pálmafák, hullámzó dombok és egy fallal körülvett városka is jellemez, amely olyan, akár Dubrovnik kicsinyített mása.

Csendes, nyugodt, pihentető sziget, melynek hangulatát a polgári házak, tornyok és kapuívek között kígyózó keskeny göröngyös utcácskák határozzák meg. Sokan úgy tartják, hogy ez a város a legszebb város az egész Adrián.

Korcula leglátogatottabb része a varázslatos Óváros, ahol a legfontosabb látnivalókat találjuk. Ide a Városkapun keresztül lehet bejutni, amelyhez egy monumentális neobarokk lépcsősor vezet. A házak szorosan egymásra épültek az erős szél és az égető napsugárzás elleni védekezés miatt. Az óvárost egy bástyákkal megerősített Városfal veszi körül. Szinte azonnal a középkorban érezhetjük magunkat.
Megnézhetjük a XVI. századi Városházát, majd a Dóm térre kijutva, melynek főbejáratát két oroszlán őrzi, a Szent Márk katedrális fekszik, mely Korcula egyik fő látnivalója, és legnagyobb épülete.

A Dóm térről továbbhaladva egy kis utcán elérünk a város turistalátványosságához Marco Polo, a híres világjáró tengerész szülőházához. A híres velencei utazó és kereskedő, Kína felfedezője a történészek szerint Korcula szigetén született. Itt meg is tekinthetjük szülőházának maradványait.

A fürdőruhánkat sem kell mellőzni a mai nap, mert ha jó idő lesz és akinek kedve van, fürdőzhet a Korculát körülvevő kristálytiszta, türkiz vízben. Aki szereti a természetet, nekik lehetőségük van Korcula óvárosán kívül felderíteni gyalogos módon a vadregényes tengerparti sétányt, melyről gyönyörű kilátás nyílik a vízre, és rengeteg egzotikus növénnyel is találkozhatunk. A szabadidő után délután visszahajókázunk a kikötőbe és buszra szállunk.

A visszafelé út is tartogat még meglepetést! A szigeten a szőlő  termesztése a jelentősebb, melyből finom nedűt készítenek a helyi emberek. A félszigeten találhatóak Horvátország leghíresebb borai, mint a Dingac vagy Plavac Mali, és sok más finom likőr. Egy családi pincészetet látogatunk meg, ahol korlátlan bor-és likőrkóstolás keretében megalapozzuk esti hangulatunkat és megismerkedünk a félsziget nedűivel. Kiváló szuvenírként haza is vihetünk a finom darabokból. Estére garantált a jó hangulat. :)

Szállásunkra visszaérkezve vacsorázunk, iszogatunk, és rápihenhetünk a következő napra.


A program ára: 45 Euro/fő, mely a helyszínre hozandó (tartalmazza a teljes útiköltséget, hajójegyet, korlátlan bor- és likőrkóstolót, uti ételcsomagot, magyar nyelvű csoportvezetőt)

Gyerek ár (14 éves korig): 25 Euro/fő

A képek a Las Palmeras saját tulajdonát képezik! Engedély nélkül felhasználni szigorúan tilos!

4. nap:

Fakultatív program keretében: Mandarin szüret a Neretva deltán

Bőséges reggelink elfogyasztása után egy élménydús napnak nézünk elébe, fotószafarira és mandarin szüretre indulunk.
A Neretva völgye, más néven mandarin-völgyként is ismert.  A Neretva vidékén ugyanis körülbelül 1,5 millió mandarinfa van, melyek évente körülbelül 60 ezer tonna gyümölcsöt teremnek és teljesen más zamata van a friss, érett mandarinoknak, mint a hazai boltokban. A mandarinszüret októberben van és egy kellemes napon becsatlakozunk mi is a helyi szüretbe Opuzen városában.

A hagyományoknak megfelelően, a helyi tradicionális csónakokba ülünk és elindulunk a Neretva folyó csatornáin, ágain, hogy bepillantást nyerjünk a természet szívébe. Felfedezzük azokat a helyeket, ahol az ókori illérek, rómaikat hajózat és ahol a neretvai kalózók támadásokat intéztek az ellenséges gályák ellen. Útközben kikötünk egy mandarin ültetvényen is és megismerkedünk a mandarinszedés technikájával. Jó hangulat közben zsákjaink megtelnek az értékes vitaminnal teli gyümölccsel, amelyből 3 kg-ot fejenként magunkkal hozhatunk. A szüret után hajóval visszatérünk a buszunkig és feltöltődve jó kedvvel, napsütéssel és C vitaminnal telve térünk vissza szállásunkra az ebéd körüli órákban.

A hotelben lehetőség eltölteni a finom ebédünket és nap hátralevő részében szabadprogram, séta és jó idő esetén fürdés a tengerparton, evés-ivás a hotelben, majd este közös vacsi. :)

A program ára: 25 Euro/fő, mely a helyszínre hozandó (tartalmazza a teljes útiköltséget, hajókázást a Neretván az ültetvényig, mandarinszüretet 3 kg mandarinnal, magyar nyelvű csoportvezetőt, szervezési díjat)

 

 

5. nap:

Trogir - Hazaút

Utolsó reggelink elfogyasztása után bepakolunk és elindulunk hazafelé.

Útközben megállunk egy érdekes városban, Trogirban.

Trogir az egyik leghangulatosabb, piciny szigeten fekvő tengerparti városka. Szárazföldről egy kis hídon jutunk át a belvárosba, mely az UNESCO Világörökség részét képezi. A régi városkapun keresztül átlépve megkezdhetjük a csatangolást a keskeny, fényesre kopott mészkővel borított, macskaköves középkori utcákon.

Az óváros a 13. és 15. század között épített városfalakon belül alakult ki. A város főterén a gyönyörű Szent Lőrinc-székesegyház áll. Néhány fotó után, megpihenhetünk a székesegyházzal szemben lévő Városháza (Loggia) előtti kávéházban, és ha már ott vagyunk, érdemes megnézni a tér másik felén található Cipiko-palota gyönyörű faragott ablakait is. Továbbsétálva a pálmafák alatt a tengerparton a komor Szent Miklós erdőhöz juthatunk el. Trogir kikötője a dalmát tengerpart egyik leghangulatosabb része. A pálmafák és csodaszép középkori épületek melletti széles sétányon végigkorzózhatunk egy nagy fagyival a kezünkben, majd a sétány végén leülhetünk egy kicsit a Kamerlengo erőd előtt.

A Trónok harca filmsorozatban Qarth városának használják a helyszínt és a „Legmagasztosabb város a világon minden idők óta és a jövőben is“ kifejezéssel illetik. Ezt elég könnyen el is mondhatjuk Trogirról, hiszen Közép-Európa legjobban megóvott romantikus-gótikus városának szépsége kitűnően illeszkedett be a Tizenhármak által uralt magasztos kereskedő városról szóló történetbe. Ha pedig a Kamerlengo várban, a várfalakon és a katedrálisban járunk, eszünkbe juthat majd, hogy Trogir volt az a hely, ahol a önmaga által kiválasztott Xar Xhoan Daxos Qarth király rabul ejtette Daenerys sárkányait. Trogirt, valamint az első napon megtekintett Splitet használták filmfelvételi helyként Qarth kereskedelmi kikötőjéhez is.

Pihenőnk után hazafelé folytatjuk utunkat. Érkezés Budapestre a éjszakai órákban (1-2 óra).

 

Alapár: (1-es turnus: 89 990 Ft/fő; 2-es turnus: 85 990 Ft/fő)

Mit tartalmaz az alapár?

 • 3 éjszaka szállás 4 csillagos medencés tengerparti hotelben a Makarskai Riviérán
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Oda-és visszafelé úton a programot Splitben és Trogirban
 • Parkolási költségeket
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű csoportvezetőt
 • Áfát
 • 2024-es vagyoni biztosíték díját minden utasra
Előleg: 40 000 Ft/fő - foglalást követő 8 napon belül fizetendő, fennmaradó rész július 15-ig
 

Ellátás a hotelben és idegenforgalmi adó ára összesen: 110 Euro/fő a helyszínen fizetendő.

Az ellátás áll ízletes, svédasztalos stílusú reggeliből és vacsorából. Délután 4-5-ig snack-eket fogyaszthatunk. 8-24-óráig a bárban helyi válogatott alkoholos és nem alkoholos italokatat ihatunk. (nem minden típusú alkoholt)

Úticsomagok kapunk a Korculás napra ebédre és ebédelünk a hotelben a mandarinszüretes napon.

(Az ellátás az egész csoport számára foglalva van, aki nem igényli, kérjük, még foglalás előtt érdekődjön, mert később már változtatni nem tudunk. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így készüljön.)

Fakultatív programok költsége, mely a helyszínen fizetendő:

 1. Korcula sziget felfedezése, bor-és likőrkóstoló – 45 Euro: mely tartalmazza az útiköltséget a Peljesac félszigetre, hajójegyet Korcula szigetére, korlátlan bor-és likőrkóstolót, úti ételcsomagot, magyar nyelvű csoportvezeőtt, szervezési díjat
 2. Mandarin szüret – 25 Euro: mely tartalmazza az útiköltséget az ültetvényig, hajózást a Neretvánt az ültetvényig, fejenként 3 kg mandarin leszedését, magyar nyelvű csoportvezetőt, szervezési díjat
Kérjük, hogy ha valaki nem szeretne részt venni valamely programon út előtt 2 héttel legkésőbb jelezze, mert helyeket kell fogalnunk és utólagosan és a helyszínen visszamondásra nincs lehetőség. Minden helyet fixre kell foglalnunk, a hajón, szüreten, borkóstolásra, stb.
Aki fixre igényelni szeretne tengerre néző kilátást is, az felár ellenében megteheti 15 000 Ft/egység/turnus áron. A tengerre néző kilátás esetén a hotel szobák/egységekhez tartozó erkélyekről láthatjátok a tengert, a neumi öblöt.  A tengerre néző egységek elehelyezkednek a hotel két oldalán, és a tenger felé eső részen.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/
Aki fixre igényelni szeretne tengerre néző kilátást is, az felár ellenében megteheti 15 000 Ft/egység/turnus áron. A tengerre néző kilátás esetén a hotel szobák/egységekhez tartozó erkélyekről láthatjátok a tengert, a neumi öblöt.  A tengerre néző egységek elehelyezkednek a hotel két oldalán, és a tenger felé eső részen.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

 

 

- Tengerrenéző, erkélyes szoba felára választás esetén: 9 000 Ft/fő

- Biztosítás külön köthető (storno/utasbiztosítás), mely kb 650 Ft/nap - már Covidra is biztosítva van

(Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást/orvost saját költségére és felelősségre.)

- Fix ülőhely díj felára választás esetén: 3000 Ft/fő

- Egyágyas felár: 40 000 Ft a teljes turnusra


Fontos tudnivalók:

Útiokmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Akutális beutazási feltételek: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Valuta: Kis címletű papír Eurosokat érdemes hozni. Horvátországban: a hivatalos fizető eszköz az Eurot.

Átlaghőmérséklet: októberben a horvát riviérán 19 – 25 C között szokott mozogni

Esetlegesen a programos napok sorrendje felcserélődhet.

Biztosítás, Egészségügyi állapot:

Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért.

Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését. Biztosítás hiányában, ha baleset van, mindenkinek egyénileg kell intéznie az ellátást/orvost saját költségére és felelősségre.

Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; sport biztosítás kb 650 Ft/nap 70 éves korig, amelyet mi ajánlunk, mert a kirándulás speciális terepnek minősül. Utazásig a biztosítás igényelhető e-mailben a születési dátumok megküldésével.

Storno (útlemondási biztosítás út előtti baleset vagy betegség esetére): Az útlemondási biztosítást pedig születési dátum alapján pár ezer Ft-nyi költség. Az utazás foglalásakor igényelhető, út előtt már nem. Nagyon hasznos a storno biztosatás az út előtti időszakra, ha valaki nem tud eljönni az utazásra betegség vagy baleset esetén, mert ilyenkor a biztosító, ha igazolt az eset, megtéríti a részvételi díjat arányosan, amikor mi már nem tudjuk. 

 

 

Szükséges felszerelés:

 • Fürdőruha, aki szeretne fürdeni, vízicipő
 • Kényelmes, réteges öltözék, stabil cipő
 • Kis hátizsák a programokra
 • Buszra nyakpárna, takaró
 • Fényképező, mobiltelefon feltöltött állapotban
 • Aprópénz az esetleges mosdók miatt (0,5 - 1 Euros)
 • Esetleg szendvics, üdítő a buszra. A buszban ital büfé működik.
 • Jókedv :)

 

Fontos csomaginformáció a mandarin szüret és szuvenírek miatt:
 
A hatóságok által előírt szigorú tengelysúly mérések és súlykorlátozások miatt az előzetes tájékoztatásra helyezzük a hangsúlyt és szeretnénk felhívni a figyelmeteket a szállítható poggyászok súlyára és megköszünjük, ha betartátok. Ez a típusú utazásunk speciálisnak minősül, mert általában rengeteg szuvenírrel szokott hazatéri a csoport.
 
A mandarin szüret fakultatív programon résztvevő utasainknak a poggyász az alábbiakból állhat:
 • Maximum 10 kg/fő nagybőrönd/táska kerülhet az autóbusz csomagtartójába beleértve a hazafelé utat is (3 éjre kell pakolni)
 • A busz utasterébe normál 3 kg-os kézipoggyászokat lehetséges felvinni + nyakpárna/takaró + laptop
 • Ehhez jön majd a + 3 kg/fő mandarin, melyet a csomagtartóban külön névreszóló zsákokban helyezünk el

Kérjük, hogy kalulkálják bele a szuvenír súlyát is, amit hazafelé jelentkezik: olíva olaj, lekvár, ital, stb


Azon Utasaink, akik a mandarin szüret fakultív programon nem vesznek részt, nekik 13 kg-os csomagot lehet a busz csomagterébe elhelyezni oda és visszafelé úton is.
 
Kérjük a csomagokat név szerint felcímkézni.
 
Az utazás során irodánk mérlegelni fog, mivel a túlsúly általában hazafelé szokott jelentkezni és Magyarországra átérve az autóbusznak át kell haladnia majd a hatóság által előrt autópályába épített tengelysúly mérő berendezésen. Az esetben a túlsúlyos poggyászokat eltávolíttathatják, illetve a túlsúlyos poggyászok után súlyos büntetés a poggyász tulajdonosát terheli.
 

 

A két fakultatív program időpontja felcserélődhet.

A programleírásban számos, a Las Palmeras által készített saját, valamint megvásárolt képek szerepelnek. Engedély nélkül felhasználni szigorúan tilos!