Irány a Pirin-hegység, Bansko!

2018. február 12 – 18-ig - 89 990 Ft/fő

7 nap/ 5 éjszaka 4*-os hotelben + utazással + programokkal

Síelés vagy téli pihenés vagy Valentin-nap vagy az ideális Karácsonyi ajándék?

Szeretnél síelni/snowboardozni Európa legkedvezőbb árú síparadicsomában, ami már a világ 10 legjobb sícentruma közé is bekerült?

Vagy csak vágyódsz egy romantikus téli, hófödte fenyvesekkel körülvett pihenésre egy autentikus bolgár óvárosban?

És talán még Kedvesedet is meglepnéd Valentin-nap alkalmából vagy csak ismerkednél, mert nincs kivel ünnepelni? :)

Akkor itt a helyed egy vidám csapatban!!! Ne hagyd, hogy a tél letörje a kedved!


Bansko – egy paradicsom, de nemcsak a téli sportok szerelmeseinek, hanem tökéletes úticél azok számára is, akik csupán arra vágynak egy kis téli melegségre, hogy relaxáljanak és elmeneküljenek a hétköznapi világból.

Banskonak két oldala van, az egyik a modern újvárosni rész, minden igényt kielégítő éttermekkel, buli helyekkel, boltokkal, a másik pedig a történelmi óvárosi rész. Panorámája és sífelvonói pedig a Pirin-hegység csúcsaira irányulnak.

A festői óváros, Bansko Délnyugat-Bulgária egyik legcsodálatosabb hegyi területén fekszik – a Pirin-hegység lejtőin, az UNESCO Természeti Világörökség helyszínén, Rila és Rodopi-hegység között beékelődve. Banskó egy ókori város helyén található, ahol különböző kultúrák, más más időszakban éltek. A legjelentősebbek a trákok, rómaiak, bizánciak és szlávok. A vegyes kultúra mind mind nyomott hagyott a város mai építészetén, hagyományain, kultúráján. gasztronómiáján. A régészeti ásatások számos ősi civilizáció nyomait tárják fel. A város hangulatos óvárosi kő-fa kunyhókkal, kristálytiszta hegyi levegővel rendelkezik.

Banskónak több mint 140 helyi étterme, 12 clubja és 2 kaszinója van, mellyel Kelet-Európa egyik legnyüzsgőbb téli központjává vált. Mindenféle zenei stílus megtalálható a palettán. A hagyományos bolgár éttermet, ún „mehana”-nak hívjuk, ahol íncsiklandozó bolgár ételek, élő zene várja a vendégeket, az atmoszféra együlálló. A mehanak minden este zenés, táncos bolgár esteket kínálnak.

Bankso nem csak történelmi adottságai miatt érdekes, hanem Kelet-Európa legjobb, lemodernebb és legkedvezőbb árú síparadicsoma.

Az elmúlt években több tízmilló eurós fejlesztéseket hajtottak végre, lifteket, szállodákat, apartmanházakat építettek. Az egyedi sí üdülőhely megépítését – mely a legmodernebb és legfejlettebb technológiákra épül – osztrák szakemberek végezték. További jó pont, hogy ez a hely a leghóbiztosabb a bolgár síterepek közül, sokszor december közepétől egészen májusig lehet használni a sípályákat, köszönhetően persze a modern hóágyú rendszernek is. A városkára a hosszú tél és rövid, forrú nyár jellemző. Nem ritka 2 méteres hó sem. 

A Pirin-hegységnek több 2800 m magasságba nyúló csúcsai vannak, legalacsonyabb pontja 99 méter.  Ezeknek a csúcsoknak a lejtőin találhatóak a sípályák (2600 m-től indulnak lefelé), ahol mind a kezdő, mind a legtapasztaltabb síelők különféle nehézségi fokozatú pályák közül válogathatnak. A síterep összesen 75 kilométernyi sípályát ölel fel. Kb 50 hóágyú javítja a hóbiztonságot, és több mint 10 ratrakkal kezelik naponta a sípályákat. Banskon épült a Balkán első funparkja, szóval a freestyle-osok is találnak maguk szórakozási lehetőséget. A Dopplemayer cég legújabb négyüléseseiből is megtalálható több darab Banskon, úgyhogy a kényelemre egyáltalán nem lehet panasz, a beengedő kapuk csipkártyás rendszerrel működnek. A sí centrum a következő modern síliftekkel rendelkezik: 1 kabinos sílift, 8 ülőszékes lift, 6 húzólift, számos sí lift gyerekeknek

Interaktív sítérkép: www.banskoski.com/en/map

Síliftek és pályák részeletesen: www.banskoski.com/en/page/lifts-and-ski-slopes

Aktuális síbérlet árak: www.banskoski.com/en/page/prices

Síbérlet kalkulálátor, ahol foglalhatsz is: www.skipoint.info/cards/index?pid=00eedbb81002eb21dff1ccb90407ac15

(A menül angol nyelvű, az első mezőben a síbérelet kezdő dátumát ki kell valasztanod, majd megadni, hogy hány naposat szeretnél és kiválasztani, hogy felnőttről/gyerekről/vagy tanulóról van szó. Az árak bolgár levában vannak megadva, 1 bolgár leva kb. 150-160 Ft. (fél Euro))

Sífelszerelés árak pl: www.banskoski.com/en/wardrobe

Síbérletek, sífelszerelés kölcsönzés egyénileg, külön fizetendőek, az utazás ára nem tartalmazza!


Program:

1. nap:

Indulunk 2018. február 12-én hétfőn este 23:30-kor Budapest, Hősök tere Műcsarnok oldalában lévő buszparkolóból. A csoporthoz csatlakozhattok még Pest után Szegeden és Kecsekméten is.

2. nap:

Utunk Szerbián keresztül vezet, útközben pihenőket tartunk és a téli pihenésünket, a síelést megalapozva vidám hangulatban igyekszünk célországunk, Bulgária felé. Kora délután érkezünk 4 csillagos szállásunkra, Banskoba. Bansko városa 160 kilométerre található Szófiától, 925 méteres magasságban. Szobakiosztás után mindenki válogathat a számos program közül vagy éppen relaxálhat a hotelben.

3. - 4. - 5.  - 6. nap

A napjaink a reggelink elfogyasztása után síeléssel, snowboardozással, szórakozással, sétával, pihenéssel telnek, az esték és éjszakák pedig buliva és romantikus vacsorákkal. A síelések után, közben akinek kedve van részt vehet hócsatában, hóemberépítő versenyben :), szórakoztató, csapatépítő programokon  - kincskeresés és a győzteseknek a jutalom nem marad el. :)

Program:

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk vasárnap éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök tere (Műcsarnok oldala). (További felszállóhelyek: Szeged, Kecskemét)
Utazás pihenőkkel Neum felé.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Program:

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk vasárnap éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök tere (Műcsarnok oldala). (További felszállóhelyek: Szeged, Kecskemét)
Utazás pihenőkkel Neum felé.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Információk:

Az egész csoport számára reggeli van foglalva, mely a helyszínen fizetendő. A reggeli bőséges svédasztalos reggeli.

Reggeli után mindenki egyénileg dönthet, hogy síel, várost néz, pihen, stb... Javasoljuk este egy hangulatos vendéglőben, mehana-ban eltölteni a vacsorát, de a hotelben is 7 Euro/fő áron igényelhető vacsora.

Szállás: 4 csillagos hotelben 5 éjszakát töltünk el. A hotel az egyik legideálisabb helyen helyezkedik el Banskoba. Kb. 400 m-re a síliftől és kb. 600 m-re az óvárostól található. Gyalog is elérhető minden. A hotel viszont indít síbuszt minden nap. Általában délelőtt 8-12-ig és délután 14-17-ig, aminek ára az utazás díjában benne foglaltatik. Bevásárlóközpont kb. 200 m-re.

A hotelben beltéri úszómedence, szauna és gőzfürdő áll a vendégek rendelkezésére. Ezen kívül pénzváltó, síkölcsönző, sífelszerelés tároló helység, lobby bár és étterem is van. WIFI a lobbyban ingyenes.

Szobák: A kapacitás függvényében választható 2, 4 és 6 fős egység. A 2 fős egység pároknak ajálott, a 4 és 6 fős egységek pedig baráti társaságoknak, családoknak. A 4 fős (1 háló és nappali szófával) és 6 fős (2 háló és nappali szófával) egységek szeparáltak. Minden szoba modern, lágy színekkel díszített, saját fürdőszobával rendelkezik. Ágynemű, törölköző és hajszárító, hűtőszekrény minden szobában megtalálható.

7. nap

Elérkezik az utolsó nap is és a Pirin Nezmeti Parkot és az élményeket hátrahagyva vasárnap, reggelink után bepakolunk és elindulunk haza.

Érkezés Szegedre az esti órákban, Budapeste pedig a késő esti - éjszakai órákban forgalom függvényében.

 

Ár tartalmazza (89 990 Ft): oda-vissza utazást turista busszal Banskóba, 5 éjszakát 4 csillagos hotelben, a hotel medence, szauna és gőzfürdő használatát, síbuszt, magyar nyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget

Gyerekkedvezmény: 12 éves korig - 5000 Ft kedvezmény

 

Ár nem tartalmazza: Helyszínre hozadó - 35 Euro/főt, ami tartalmazza a hotelben a 5 reggelit, idegenforgalmi adót, áfát

(masszázs és billiárd a hotelben külön fizetendő)

 

Feláras szoba (aki egymaga szeretne egy kétágyas szobát): 26 000 Ft/utazás

 

Biztosítás külön köthető: Irodánk erősen ajánlja valamely téli sportra megfelelő biztosítás megkötését, mert az átlagos nyaralásoktól gyakrabban történnek a téli síelésekkor balesetek.

A Télisport utasbiztosítás a síelôk speciális igényei szerint lett összeállítva, így valamennyi népszerû téli sportra – kijelölt pályán történô
sízésre, snowboardozásra, szánkózásra, korcsolyázásra, motoros szánra, hóraftingra – érvényes Európa területén. Tartalmazza a síbérlet
visszatérítését betegség vagy baleset esetén, a sí- és snowboard felszerelés biztosítását, valamint felelôsségbiztosítást és jogvédelmet is.
Felhívjuk figyelmét, hogy a téli sí utakra csak a Télisport utasbiztosítás nyújt fedezetet, a Klasszikus utasbiztosítás nem!

Partnerünk az EUB Zrt, akiknél 3 féle síbiztosítás érhető el.

  • Sí Star (alap csomag, 70 éves korig felnőtteknek a teljes turnusra kb. 4655 Ft)
  • Sí Profi (közepes csomag, 70 éves korig felnőtteknek a teljes turnusra kb. 5985 Ft)
  • Sí Extra (teljeskörű csomag, 70 éves korig felnőtteknek a teljes turnusra kb. 8925 Ft)

Gyerekeknek fél áron!

Kérünk mindenkit, hogy az alábbi linkre feltöltött biztosítás típusok közül válassza ki a számára megfelelőt (felszerelés értéke, stb függvényében):

3 féle téli sport biztosítás és értékhatárok.pdf (98880)

Amennyiben szeretne biztosítást kötni nálunk, akkor legyen kedves e-mailben irodánknak megírni az utasok neveihez tartozó születési dátumokat és a válaszott síbiztosítás típusát (Star/Profi/Extra).

 

Egyéb info:

Bulgáriában a legtöbb helyen az Eurot is elfogadják, de rengeteg pénzváltó is van a helyszínen!

Budapest - Bansko: kb. 900 km

A helyszínen lehetőség van sífelszerelés bérlésére jó árakon, akinek pedig saját felszerelése van, azt is lehet hozni. A busz utasterébe fejenként egy kézipoggyász, laptop és síbakacs (ülés alá) hozható fel. A busz csomagterébe pedig fejenként egy maximum 15 kg-os nagybőrönd és egy sífelszerelés (sílécek bottal vagy snowboard). Aki több felszerelés is szeretne hozni, azt kérjük előre jelezzétek az irodának, pl síléceket és snowboardot, a szabad kapacitás függvényében csomagonként 4000 Ft-os áron tudjuk szállítani, mivel 2017-től szigorú súlykorlátozást, tengelysúly mérést vezettek be az utakon a hatóságok, és minden túlsúlyért fizetni kell. A több, nagyobb, előre nem jelzett csomagok elszállítását nem tudjuk garantálni.

 

Ár tartalmazza: az oda-vissza utazást turista autóbusszal, 6 éjszaka szállást Neumban 3 csillagos hotelben légkondi használattal, magyarnyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget, áfát.
Ár nem tartalmazza: a fakultatív programok árát, valamint a félpanziós ellátást a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó költségét, mely a helyszínre hozandó
  • Félpanziós ellátás ára a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó: 90 Euro: A félpanziós ellátás az egész csoport számára foglalva van, a hotel félpanziós ellátású hotel.  A félpanziós ellátás ízletes, büfé, svédasztalos stílusú, reggel szabadon szedhető szalámik, tojás, zöldségek, forró italok, stb... A vacsora általában leves és főételek, szabad szedéses és még külön választható egy pohár sör, bor vagy cola is. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így


Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/
Ár tartalmazza: az oda-vissza utazást turista autóbusszal, 6 éjszaka szállást Neumban 3 csillagos hotelben légkondi használattal, magyarnyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget, áfát.
Ár nem tartalmazza: a fakultatív programok árát, valamint a félpanziós ellátást a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó költségét, mely a helyszínre hozandó
  • Félpanziós ellátás ára a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó: 90 Euro: A félpanziós ellátás az egész csoport számára foglalva van, a hotel félpanziós ellátású hotel.  A félpanziós ellátás ízletes, büfé, svédasztalos stílusú, reggel szabadon szedhető szalámik, tojás, zöldségek, forró italok, stb... A vacsora általában leves és főételek, szabad szedéses és még külön választható egy pohár sör, bor vagy cola is. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így


Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/
Ár tartalmazza: az oda-vissza utazást turista autóbusszal, 6 éjszaka szállást Neumban 3 csillagos hotelben légkondi használattal, magyarnyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget, áfát.
Ár nem tartalmazza: a fakultatív programok árát, valamint a félpanziós ellátást a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó költségét, mely a helyszínre hozandó
  • Félpanziós ellátás ára a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó: 90 Euro: A félpanziós ellátás az egész csoport számára foglalva van, a hotel félpanziós ellátású hotel.  A félpanziós ellátás ízletes, büfé, svédasztalos stílusú, reggel szabadon szedhető szalámik, tojás, zöldségek, forró italok, stb... A vacsora általában leves és főételek, szabad szedéses és még külön választható egy pohár sör, bor vagy cola is. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így


Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Az utazást 35 főtől indítjuk! Fenntartjuk a változás jogát!