Bajorország Tündérpalotái

1. turnus: 2016. március 25-27-ig

2. turnus: 2016. május 20-22-ig

Meglátogatná a kastélyt, ami döntős volt a világ hét új csodája választáson? Tartson velünk egy rövid hétvégi utazás keretében a bajorországi Csipkerózsika - Neuschwanstein és Hohenschwangau kastélyokhoz!

15 990 Ft

Aki szereti a meséket, a királyok, királynék birodalmát, érdekli a történelem, szívesen mereng a múlton, annak Bajorország maga a földi paradicsom. A bajor Alpok csodálatos vidékén egymást érik a romantikus, gazdagon díszített kastélyok.

 

 

Program:

Indulás pénteken 21:30-kor Budapestről a Hősök teréről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Bajorország felé. További felszállóhelyek: Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár

 

  Szombat reggelre megérkezünk célállomásunkhoz a királyi kastélyok parkjába. A délelőtt folyamán a Neuschwansteint, majd délután a Hohenswangau kastélyt tekintjük meg. A kettő látványosság között és után a szabadidőt tetszőlegesen lehet eltölteni.

 

   A Neuschwanstein várkastély a Pollat folyó mellett, egy magányos szirtfokon áll, fehéren csillogó falait, csúcsos tornyait, bástyáit már messziről látni akár ködös időben is. Ha felhő ereszkedik a hegyek közé, akkor egyszerűen  lélegzet elállító. Nem csoda, hogy Walt Disney-t is megihlette, valamint Walt Disney ez alapján tervezte meg a Hamupipőke c. rajzfilmben látható épületet, mely alapján később a Hamupipőke kastély megépült.Olyannyira megihlette, hogy a Disney-filmek logójában ma is láthatjuk.

 

A Csipkerózsika-kastélyként elhíresült palotát II. Ludwig bajor király zabolátlan fantáziájának köszönhetjük, aki a 19. század végén építtette álompalotáját. A kastély 1869 és 1886 között épült. Lajos rajongott a német mitológiáért, Wagner zenéjéért: a lelkesedés lélegzetelállító eredménye ez a tündérlak. A tökéletesen kidolgozott és megmunkált, fehéren csillogó épület a távolból olyan, mintha a fák tetején lebegne.

 

A neuschwansteini kastély öt emeletét számtalan torony, csúcsos fiatorony és oszlop tagolja: az egész épület homokvárra emlékeztet. Meseszerűségét annak is köszönheti, hogy terveit nem valódi épületek, hanem két Wagner-opera, a Lohengrin és a Tannhäuser színpadi díszlete ihlette. A király lohengrini hatásra Új Hattyúkőnek nevezte el. Lohengrin mondabeli közlekedési eszköze volt a hattyú, és stílusosan a palota számos termében, folyosóján találunk hattyúkat: az olvasósarokban fából, a kilincsek helyén rézből, de még a királyi mosdó csapja is hattyúcsőr formájú. Pompásan berendezett belső termeiben különböző építészeti stílusok keverednek: gótikus, román, bizánci. A kastély minden egyes szeglete bámulatba ejtő. Kevés olyan kastély van a világon, amibe annyi pompát zsúfoltak, mint ebbe a lovagvárba. A király hatalmas faágyát a krónikák szerint 15 ember négy és fél éven át faragta.

A Hohenschwangau kastély Németország másik közkedvelt kastélya, ami a Neuschwanstein kastély a közvetlen közelben helyezkedik el.  A kastélyt II. Miksa bajor király építtette, ez a kastély volt fia, II. Lajos gyerekkori rezidenciája.

 

A Hohenschwangau kastély a Schwangau erőd romjaira épült, amelyet már a 12. századból említenek történelmi feljegyzések. Egy lovagi családot bíztak meg az erőd felépítésével, később ez az épület szolgált a schwangaui helyi önkormányzat központjául. A lovagok 16. századi hanyatlása után a kastély többször gazdát cserélt. Innentől folyamatosan romlott az állapota, mígnem a 19. századra teljesen az enyészeté lett.

 

1829 áprilisában Miksa koronaherceg fedezte fel a helyet egy séta alkalmával, és elragadta a környék szépsége. 1832-ben megszerezte magának a romokat. 1833 februárjában megkezdődtek a kastély újjáépítésének munkálatai, melyek 1837-ben fejeződtek be, a kastély pedig 1855-ig további kiegészítéseket is kapott.

Mária királyné később alpesi kertet adott a kastélyhoz, melyben az Alpok minden területéről összegyűjtött növényfajok megtalálhatóak voltak

 

Hazaindulás kb. délután 5 óra felé, utazás hazafelé rövid pihenőkkel. Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

Tudnivalók:

 

Szükséges fizikai kondíció: A kirándulást normál, jó fizikummal rendelkező utasoknak ajánljuk. A hohenschwangaui kastély az alacsonyabban fekvő, így azt a jegyirodától kb. negyed órás kényelmes sétával lehet megközelíteni, ám a neuschwansteini már csak szerpentinen, jó háromnegyed órás sétával hódítható meg, de különdíj ellenében buszok és lovaskocsik segítenek a fel- és lejutásban.

 

A lovaskocsizás kb. 4-9 Euroig/fő/út

 

Ajánlott felszerelés: Kényelmes, stabil cipő. Réteges öltözék. Kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni. Szendvicsek, ásványvíz.

 

Jegyet csoportosan fogjuk megvásárolni, mivel így kedvezőbb áron juthatunk be, és csak előzetes foglalással tudjuk látogatni a kastélyokat. Tehát a két túra során csoportosan haladunk, a nap többi részét pedig egyéni ütemben, tetszés szerint lehet beosztani.

 

A vezetés a kastélyban magyar nyelvű audio készülékkel lesz.

 

A kastélyok területén éttermek, mosdók, szuvenír shopok, egy tó (Alpsee), kilátók és néhány túraútvonal található.

 

Valuta: Euro

 

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget turista busszal, magyar nyelvű csoportkísérőt, áfát.

Ár nem tartalmazza: A helyszíni belépőket, melyet Euroban szükséges hozni.

Kombinált csoportos belépő a kastélyokba + foglalási díj + parkolási díj : 23 Euro/fő (pontosan kérjük hozni)