Adria "arany szigete" - non stop fürdőzés, kirándulás az olasz Gradon
Előfoglalási kedvezménnyel 19 990 Ft. helyett 11 990 Ft.

2015. július 24-26-ig

Az alábbi linken foglalható: maikupon.hu/akciok/orszagos/adria-arany-szigete-non-stop-furdozes-kirandulas-az-olasz-gradon-1-fo-reszere-most-kedvezo-aron-19-900-ft-helyett-11-990-ft-ert-most-fizetendo-1-800-ft-idopont-2015-julius-24-26-ig

Program:


Indulás 2015.július 24-én (pénteken) 22:00-kor Budapest - Hősök tere – Műcsarnok oldalában lévő parkolóból. Egyéb felszállóhelyek: Siófok (Tesco parkoló) – kb. 00:30 (csörgünk előtte)
Felszállási lehetőség Szegeden, Kecskeméten is + 3000 Ft. felárral.
 
Éjszaka folyamatos utazás, pihenőkkel. Érkezés a szombat reggeli órákban.
 
Grado a Trieszti–öbölben, az olasz Adria Magyarországhoz legközelebb eső részén található, amolyan kis Velenceként tartják számon lagúnáival, hangulatos utcáival. Só- és jódtartalmú levegője, a tengervíz só koncentrációja, termálvize, s egészséges természeti környezete miatt évszázados hagyományokra visszatekintő klimatikus gyógyhely, napjainkban pedig egy kulturált, de kisvárosias jellegét megőrzött, tengerparti üdülőhely. A szolgáltatás minősége és a tiszta környezet alapján méltán nevezik Grado-t „Európa kék zászlajának”. Ferenc József császár rendeletével 1892-ben minősítette Gradót fürdőhelynek.
A több kilométer hosszú homokos strand mellett vonzerőt jelent a román kori alapokra épült városka számos látványosságaival (Szent Eufémia Bazilika, Santa Maria delle Grazie Bazilika, Baptisterium, Lapidarium, Citta Giardino), templomaival, régi épületeivel, keskeny utcácskáival.
Grado fő strandja a Spiagga Principale fizetős (kb. 2-3 Euro), aranyhomokos, kék zászlós, a város keleti részén fekszik: számos sportolási, kikapcsolódási lehetőséget, medencéket, szaunát, wellness-szolgáltatásokat, konditermet, víziparkot kínál. A nyugati Spiazza Azzurra ingyenes szabadstrand. A tengerpart mellett Grado gyógyfürdőiről is híres: a Spiagga Principale mellett lévő termálfürdőkben homokkúrákat, és víz alatti masszázst is igénybe lehet venni.
Sekély víze miatt különösen alkalmas gyermekek és úszni nem tudók számára is.
Az egész napot a szabad strandon töltjük, napozással, fürdőzéssel, vízi sportolással, de kikapcsolódásként, akinek kedve van meglátogathatja a település ódon belvárosát, vagy múlathatja az időt egy-egy hangulatos étterem vagy koktélbár teraszán, megkóstolhatjuk az olasz gelatot - fagyit is.
 
Ha már kellően lebarnultunk és feltöltődtünk a tenger látványával, hazaindulás előtt még egy kellemes nyárestét tölthetünk el a szigeten, szép nyári szombatunkat megkoronázva. Sétálhatunk a város középkori hangulatú utcáin, a kikötőben megcsodálhatjuk a mai modern vitorlásokat és jachtokat, esetleg egy ízletes olasz vacsorával búcsúzhatunk el a szigettől.
 
Hazaindulás kb. 22:00-kor, visszaérkezés a reggeli órákban.
Éppen ezért Grado szigetét minden olyan utasunknak ajánljuk - legyen az kisgyermekes család, sportkedvelő baráti társaság, szórakozni vágyó emberek -, akik nyári hétvégéjüket, szabadidejüket színvonalas, de mégis eredeti hangulatú helyen szeretnék eltölteni.
Ár tartalmazza: utazást busszal, csoportvezetőt (idegenvezető nincs, mert szabadprogram van), adót, Áfát.
Főstrandra a belépő kb. 3 Euro, a többi ingyenes.
Tudnivalók: A kényelmes utazás érdekében javaslunk nyakpárnát és kistakarót a buszra hozni, melyet a buszban lehet hagyni napközben. Javaslunk még egy kistáskát hozni, amiben a szükséges strandfelszerelés van összekészítve, mert a buszba a sofőrök pihenőideje miatt napközben nincs lehetőség a visszajárkálásra.