Nyaralj a Dubrovniki Riviérán!

Dubrovnik – Lapad-félsziget - Korcula-szigete – Ston - Peljesac beach - 4 csillagos hotel

Beutazás feltétele: www.laspalmeraskft.com/utazasok/horvat-hataratlepeshez/

Kérjük a horvát határátlépésre az adatok leadását az alábbi linken: www.laspalmeraskft.com/utazasok/horvat-hataratlepeshez/

2021. július 3-11-ig (8,5 nap/6 éj)

Alapár: 84 990 Ft/fő - betelt

Foglalást követő 5 napon belül utalandó

  Mit tartalmaz az alapár?

- 6 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben a Lapad-félszigeten

- 6 éjre az idegenforgalmi adót

- Return buszjegyet turista busszal

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű csoportvezetőt

- Légkondi használatot

- Áfát

Ki ne álmodozna a vadregényes dalmát tengerpartról, napozásról a fehér sziklákon, reggelbe nyúló éjszakákról?

A Dubrovnik Riviéra, ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma, ahol a hófehér házak, zöld övezetek igazi mediterrán hangulatot árasztanak. Utazzunk Dubrovnikba, mely óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Szálljunk hajóra is nézzük meg Korcula-szigetét, Marco Polo szülőhazáját, fürödjünk titkos homokos beacheken és kóstoljuk meg a helyi borokat, likőröket.

Kalandra fel, menjünk még délebbre!

 

Program:

1-2. nap    Indulás a Dubrovniki Riviérára, utazás és szálláselfoglalás

Indulunk július 3-án az esti órákban, 23:00-kor Budapestről, Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől (Népliget oldala).

Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországba rövid pihenőkkel.

Dél körüli órákban meg is érkezünk meg a Dubrovniki Riviérára, ahol 4 csillagos szállásunk is lesz.

Szállás: A szálláshelyünk a Dubrovnik Riviérán, Dubrovnik újvárosi, Lapad félszigeti részén található. 4 csillagos minősítéssel rendelkezik, medencés hotel. 90 méterre található a Lapad Standtól, egy rövid lépcsősoron kell lemenni a strandra. Az óváros belseje, 1,5 km-re (kb 15-20 perc) van.

A hotelben a medence és a napágyak használata az árban van. Lift is van. Wifi ingyen és minden egyéb szolgáltatás pl légkondi, ágynemű, törölköző, pipercikk, hajszárító benne van.

Aki fixre igényelni szeretne tengerre néző, erkélyes szobát, az felár ellenében megteheti 20 000 Ft/egység/turnus áron. A tengerre néző kilátás esetén a hotel szobák/egységekhez tartozó erkélyekről láthatjátok a tengert

Szobakiosztásig meg lehet ebédelni, inni egy jó kávét a tengerparton, felfedezni a környéket és délután 2-3 órától becsekkolás, majd a nap hátralévő részét relaxálással, strandolással tölthetjük. Irány a tenger! A Lapad Beach lassan mélyülő, nagyon tiszta, kavicsos part, de a vízben vannak sziklás részek is. A környéken rengeteg étterem, bár található.

Este pedig egy finom vacsorával zárjuk a napot.

 

3. nap    Bikiniket fel! Ránk fér egy kis pihenés!

Egy hosszú buszút elég ahhoz, hogy a megfáradt utasoknak szükségük legyen egy pihenőnapra, amikor nincs kötött program. Igazán megérdemeljük, hogy ma lógassuk kicsit a lábunkat! Reggeli után kapjuk fel a legmenőbb úszógumi unikornisukat vagy flamingónkat :) és fürödjünk, napozzunk, fedezzük fel a beacheket, kóstoljuk meg a tengeri finomságokat és élvezzük a tenger és a napfény feltöltő nyugalmát. A Lapad Beahcen lehet fürdőzni, barnulni vagy akár csak hűsölni a pálmafák árnyékában egész nap.

Este eltöltjük vacsoránkat a szálláson.

4. nap   Fakultatív program keretében: Kirándulás a Marco Polo szigetre, Korculára - hajókázás, fürdés, korlátlan borozás és likőrözés

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

Reggelink elfogyasztása után, buszra szállunk és Orebic városába indulunk, ami már Horvátország.

Kanyargós és meredek utunk a Peljesac-félszigeten át vezet. A Peljesac-félsziget Horvátország második legnagyobb félszigete, tipikus dalmát táj, piros háztetőkkel, kopár, magas hegycsúcsokkal. Horvátország déli csücskét nyilván az emberi szem kényeztetése végett teremtette a jóisten, erről utunk során meg is bizonyosodhatunk, az ablakból kitekintve végig a Mljet szigetcsoportokat láthatjuk majd.

Orebicbe érkezve hajóra szállunk és Korcula szigetére indulunk , ahol lehetőség lesz felfedezni a város főbb látványosságait. Csodaszép sziget, minden négyzetcentimétere fényképre kéredzkedik. Korcula az Adria-i tenger egyik legzöldebb szigete. Sűrű erdők, kanyargós partú öblök, pálmafák, hullámzó dombok és egy fallal körülvett városka is jellemez, amely olyan, akár Dubrovnik kicsinyített mása.

Csendes, nyugodt, pihentető sziget, melynek hangulatát a polgári házak, tornyok és kapuívek között kígyózó keskeny göröngyös utcácskák határozzák meg. Sokan úgy tartják, hogy ez a város a legszebb város az egész Adrián.

Korcula leglátogatottabb része a varázslatos Óváros, ahol a legfontosabb látnivalókat találjuk. Ide a Városkapun keresztül lehet bejutni, amelyhez egy monumentális neobarokk lépcsősor vezet. A házak szorosan egymásra épültek az erős szél és az égető napsugárzás elleni védekezés miatt. Az óvárost egy bástyákkal megerősített Városfal veszi körül. Szinte azonnal a középkorban érezhetjük magunkat.
Megnézhetjük a XVI. századi Városházát, majd a Dóm térre kijutva, melynek főbejáratát két oroszlán őrzi, a Szent Márk katedrális fekszik, mely Korcula egyik fő látnivalója, és legnagyobb épülete.

A Dóm térről továbbhaladva egy kis utcán elérünk a város turistalátványosságához Marco Polo, a híres világjáró tengerész szülőházához. A híres velencei utazó és kereskedő, Kína felfedezője a történészek szerint Korcula szigetén született. Itt meg is tekinthetjük szülőházának maradványait.

A fürdőruhánkat sem kell mellőzni a mai nap, mert akinek kedve van fürdőzhet a Korculát körülvevő kristálytiszta, türkiz vízben. A szabadidő után késő délután visszahajókázunk Orebic városába.

A visszafelé út is tartogat még meglepetést! A szigeten a szőlő  termesztése a jelentősebb, melyből finom nedűt készítenek a helyi emberek. A félszigeten taláhatóak Horvátország leghíresebb borai, mint a Dingac vagy Plavac Mali, és sok más finom likőr. Egy családi pincészetet látogatunk meg, ahol borkostolás keretében megalapozzuk esti hangulatunkat és megismerkedünk a félsziget híres boraival, likőrjeivel. Kiváló szuvenírként haza is vihenünk a finom darabokból. Estére garantált a jó hangulat. :)

Szállásunkra visszaérkezve vacsorázunk, és rápihenhetünk a következő napra.


A program ára: 40 Euro/fő, mely a helyszínre hozandó (tartalmazza a teljes útiköltséget, hajójegyet, bor és likőrkóstolót, magyar nyelvű csoportvezetőt)

Gyerek ár: 20 Euro/fő

 

5. nap  Fakultatív program keretében: Fürdés egy titkos, pihe-puha homokos öbölben - Ston városának felfedezése

Ma reggelink után indulunk egy csodaszép kristálytiszta öbölbe strandolni, mely a Peljesac-félsziget legszebb strandja. A krisztálytiszta, sekély strand fenyvesekkel és oliva erdőkkel van körbevéve. A strand nagyrésze finom homokos, mely igazán egyedinek számít az Adrián :) A strand nagyon lassan mélyül, homokos alapja van és ha hoztok magatokkal búvár szemcsit és pipát, akkor megfigyelhetitek a víz alatti élővilágot. Egészen késő délutánig strandolás!!!

Info: Buszunk az öböl felső szintjén tud ki-és beszállítani, ahonnan pár perces sétával jutunk le a strandra.

A késő délutáni órákban a fürdés után visszafelé menet még megállunk Ston városában, melyet szabadprogram keretén belül lehet majd felfedezni.

A Peljesac félsziget kapujaként elhelyezkedekő kis várost, a “só városaként” is sokszor emlegetik.

Ston 600 fős települése több mint 2000 éves hírnevét a sókitermelésének és kiváló osztrigájának köszönheti.

Itt található Európa leghosszabb kőfala (5,5km), amit a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként" is emlegetnek, több kilométer hosszú, hegyeken át kanyargó falaival. Valóban, ha körbenézünk, a hegyek ölelésében fekvő települést szinte végeláthatatlanul koszorúzza az erőd fala, mely egykor az egész környék védelmét volt hivatott szolgálni. A fal nagyon jó állapotú, nemcsak romjaiban, hanem teljes valójában megcsodálhatjuk és készíthetünk néhány jó fotót.

Stonnak az óvárosa a legelbűvölőbb, mely furcsamód inkább a francia kisvárosok hangulatát idézi.

Ez a kis település a csendesebb, elvonulós kikapcsolódásra sokkal inkább alkalmas. A világ pörgéséből itt valóban nem sokat érzékelhetünk. Az élet lassú mederben folyik, érezhetjük, hogy valóban az Adria egyik eldugott szegletében járunk. A gazdag történelmi múltra visszatekintő városba mindenképp érdemes egy nagy sétát tenni, és megkóstolni a világhírű stoni osztrigát egy pohár jó bor kíséretében.

 

A program ára 30 Euro/fő, mely a helyszínre hozandó.

Gyermek ár: 20 Euro

6. nap   Fakultatív program keretében: Dubrovnik -  Fürdés - kultúra - tengeri kajakozás

Reggelinket elfogyasztva, Dél-Európa egyik legszebb óvárosának, Dubrovniknak a felfedezésére indulunk.

 

Többféle opciót is kínálunk Nektek Dubrovnik megismerésére:

 • Szabad séta (0 Euro): A hoteltől egyéni besétálás az óvárosba a tőlünk kapott térkép segítségével és a város szabad felfedezése
 • Transzfer az óváros kapujáig a hotelből oda és vissza (7 Euro): csak transzfer az Óváros főbejáratáig és vissza este, mely során ki-és beszállási illetéket szednek a turista buszoktól, tehát ez a költség mindössze, napközben szabad program, csoportvezetőnk természtesen mindenben segít és Dubrovnikről minden információt megad.
 •  

Tehát lehetőség van sétálni a városban vagy fürdeni, napozni a dubrovniki parton szabadprogram keretében. A kristálytiszta tengervíz közelsége csak fokozza a vidék rendkívül gazdag növény- és állatvilágának élményét. A Dubrovniki Riviérát a horvát tengerpart egyik legcsábítóbb színhelyeként is emlegetik. A városfalak melletti és alatti strandokat nem egy idegenforgalmi magazin is kontinensünk egyik legfestőibb fekvésű strandjaként emlegeti – méltán, hiszen valóban egyedülálló élmény a több mint fél évezredes, impozáns falak alatt fürdőzni!

Dubrovnik a több száz éves fehér várfalakkal körülzárt óváros, tűzpiros háztetőkkel a türkiz tenger partján, varázslatosan szép! 25 m magas falakkal van körülvéve, ami körbe is lehet sétáni (kb 200 kuna a belépő). Egyik oldalról masszív mészkőhegyek, másik oldalról az Adriai tenger határolja Dubrovnikot, a világ egyik legszebb és legjobb állapotban megmaradt középkori városát.

Óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Az egész óvároson körülvezet a Placa, vagy Stradun, a széles főutca csillogó fehér köveivel, kávézóival és kis üzleteivel, ahol elénktárul a Földi Paradicsom, az Onofrio-kút, Rektori palota, Szent-Balázs templom, kis spanyol lépcső, Sponza palota, Harangtorony, kikötő, katedrális. Ezen az utcán minden ablak, ajtó az üzletek kirakatai és bejárata egyforma, olyan, ahogy a középkorban felépítették, igazi időutazás! Sok turista szerint a Stradun a világ legszebb utcája.

Hasznos info: Ebben az időszakban Dubrovnikban nagyon meleg idő szokott lenni, ezért inkábba a fürdős programokat javasoljuk napközben. Lehet fürdeni a dubrovniki strandokon, melyből van ingyenes és fizetős rész is, vagy ki lehet próbálni a híres óvárosi standot a várfal tövében vagy akár lehet az Adrián, Dubrovnik körül tengeri kajakozni.

 

Tengeri kajakozás lehetőség:

A kajakozós programot igény szerint indítjuk kora délután, kérjük az előzetes bejelentkezést, mert főszezonban a kajakokat jó előre fogalalni kell. Tehát akinek kedve van kajakozni, kérjük jelentse le előre.

A kajakok 2 fősek, és van bennük egy vízálló hordó, ami a felszerelését lehet rakni. A kajakozás időtartalma csoporttól függően kb. 3 óra. Normál, jó fizikum szükséges a programhoz. A kajakok biztonságosak, nem borulékonyak. Az áraban benne van a teljes felszerelés bérlés (kaja, mentőmellény, evező), egy szendvics, folyadék és egy guide, akit követni kell a vízen és biztosítást. Kajakkal kievezünk Dubrovnikból és a kajkozunk Lokrum-szigetéig, ahol szünetet tartunk, majd tovább evezünk a kék barlangig, ahová csak vízi úton lehet eljutni, itt fürdési és snorkelling lehetőség is van. (az útvonal az időjárástól függően változhat). Az ár egy szendvicset és vizet is tartalmaz.

A kajkozás ára 30 Euro/fő. Gyerek: 25 Euro

Késő délután, amikor kellemesebb az idő a városban való sétálást ajánljuk.

Késő délután, este felé indulunk vissza szállásunkra, utána vacsi :)

 

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

7. nap  Szabadnap

Hazaindulás előtti nap még mindenki kiélvezheti utoljára szabadprogram keretében a tenger nyugalmát reggeli után, a pálmafák hűs árnyékát. Fürödjünk, napozzunk, élvezzük, amíg lehet… Akinek kedves van érdemes elmenni a dubrovniki öbölben az üveg aljú hajó-tengeralattjáróval és feledezni a víz alatti élővilágot vagy felfedezni a környező szigeteket.

Este egy utolsó vacsival zárjuk a napot.

Senkinek nem kell kapkodni az összecsomagolásban sem, kényelmesen lesz időnk mindenre.

8-9. nap   Szobaelhagyás - "meglepetés program" - hazaút

Hát eljött ez a nap is…

Reggelink elfogyasztása után, megkezdjük hazafelé tartó utunkat. Útközben a nagy melegre tekintettel, hogy ne a buszan töltsük,  megállunk egy meglepetés programra, ami az utolsó napunkat is megkoronázza és amikor alább hagy egy kicsit a hőség, tovább indulunk hazafelé :)

Hazaérkezés a hajnali órákban.

 

----------------------------

Alapár: 84 990 Ft/fő

Mit tartalmaz az alapár?

 • 6 éjszaka szállás 4 csillagos hotelben
 • 6 éjre az idegenforgalmi adót
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű csoportvezetőt
 • Légkondi használatot
 • Áfát

- Félpanziós ellátás felár a hotelben: 100 Euro/fő a kiránduláskor, helyszínen fizetendő vagy átutalással előzetesen. A félpanziós ellátás az egész csoport számára foglalva van, aki nem igényli, kérjük, még foglalás előtt érdekődjön, mert később már változtatni nem tudunk. A félpanziós ellátás ízletes, büfé, svédasztalos stílusú, reggel szabadon szedhető szalámik, tojás, zöldségek, forró italok, stb... A vacsora általában leves és főételek, desszert, szabad szedéses. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így készüljön.  (gyermekeknek 12 éves korig 90 Euro)

- Tengerrenéző, erkélyes szoba felárat választás esetén: 20 000 Ft/szoba

 

- Biztosítás külön köthető (storno/utasbiztosítás)  - már Covidra is biztosítva van

 

- Fix ülőhely díj felára választás esetén (olvasd lentebb): 3000 Ft/fő

 

- Fakultatív programlehetőségek (helyszínen fizetendőek):

 • Dubrovnik: 7 Euro/fő (transzfer) (Fakultatív tengeri kajakozás: + 30 Euro/fő)
 • Hajókirándulás Korculára bor és likőrkostolóval: 40 Euro/fő
 • Fürdés egy titkos homokos öbölben, Ston városa: 30 Euro/fő

Kérjük az előzetes bejelentkezést a programokra e-mailben, mivel főszezonról van szó és előre minden helyet szükséges lefoglalni, egyéb esetben a helyek nem garantáltak. Különös tekintettel a Korcula kirándulásra és tengeri kajakra.

 

Gyerekekre vonatkozó információk, kedvezmények 12 éves korig:

A helyszínen a félpanzió árából 10 Euro kedvezményt ad a hotel, tehát gyerekeknek 100 Euro helyett 90 Euro ( kb 26 000 Ft) a teljes turunusra.

Gyermek programárak a leírásban.

Az utazás akciós részvételi díjából további kedvezményeket nem tudunk érvényesíteni, mivel a szállásunkat eleve kedvezményes, csoportos áron vesszük igénybe.

 

Fontos tudnivalók:

Útiokmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges békeidőben.

Covid info: Horvátországba lehet jönnni oltás nélkül EU által elfogadott antigén gyorsteszttel, vagy PCR-teszttel vagy pedig akinek van oltás, tőlük a határon a védettségi igazolványt és fehér színű oltási könyvet kérik (oltás után el kell telnie 14 napnak). Aki átesett utazás előtt 180 nappal a Covid fertőzésen, és hitelt érdemlően bizonyítja, azt elfogadják.

Konzulátus oldala, az aktuális, részletes szabályok kapcsán: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

Valuta: Kis címletű papír Eurot és kunát érdemes hozni. Horvátországban a hivatalos fizető eszköz a Kuna (kn),  1 kn  Kb 45 Ft.

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-39 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések nem jellemzőek ebben az időszakban, de rövid záporok előfordulhatnak.

Dubrovnik tengerpart: Dubrovnik különböző részein több tengerpartot is találunk, sziklás, kavicsos és homokos és betonos strandok is vannak.

A programot 3 éven felülieknek ajánljuk!

A egyes napok programjai felcserélődhetnek!

 

A programot szerzői jogok védik!  A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, illeve saját fotók! Letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

 

Vélemények, hozzászólások