A Koronavírus miatt a II. részletek befizetésének határidejét elhalasztjuk, amíg nem csillapodik a járvány. Köszönjük :)

Nyaralj a bosnyák és dubrovniki riviéra legdélebbi részén!

Neum – Dubrovnik – Korcula-szigete – Ston - Peljesac beach (7 nap/6 éj)

1. turnus: 2020. július 25 - 31-ig - 63 990 Ft - 2 db. szoba van és társítási lehetőségünk van még hölgy részére

2. turnus: 2020. augusztus 5-11-ig - 66 990 Ft - még 6 db. szabad szobánk van

Előleg: 25 000 Ft/fő - foglalást követő 8 napon belül, 2. részlet május 15-ig

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, illeve saját fotók! Letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

Ki ne álmodozna a vadregényes dalmát tengerpartról, napozásról a fehér sziklákon, reggelbe nyúló éjszakákról?

Kössük össze ezt egy bosnyák kisvárossal, Neummal, mint kiindulópont, és fedezzük fel együtt Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti szakaszát, amit Horvátország ölel körül. Ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma, ahol a hófehér házak, zöld övezetek igazi mediterrán hangulatot árasztanak. Majd szálljunk hajóra is nézzük meg Korcula-szigetét, utazzunk át Dubrovnikba, mely óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Kalandra fel, menjünk még délebbre!

 

Program:

1. nap    Indulás Neumba, utazás és szálláselfoglalás

Indulunk július 25-én és augusztus 5-én hajnali órákban, 1:00-kor Budapestről, Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől (Népliget oldala).

Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig. (Szeged és Kecskemét esetén előző nap lesz még a felszállás, július 24-én és augusztus 4-én)
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.

Szóval Bosznia-Hercegovina. Van egyáltalán ennek az országnak tengerpartja?  De van ám!
Egy körülbelül 24 kilométeres szakaszról van szó, mely egyetlen pici, tengerparti városkából áll, ez Neum.

Déli órákban meg is érkezünk ide, ahol 3 csillagos szállásunk is lesz. Szobakiosztás délután 2-3 órától, majd a nap hátralévő részét relaxálással, strandolással, pihenéssel tölthetjük.
Este pedig egy finom vacsorával zárjuk a napot.

Jó, ha tudjuk a szokatlan közlekedés miatt, hogy a város idomulva a természeti adottságokhoz “emeletes” hegyoldali részekből áll. A házak, villák, hotelek szabályszerűen hozzá vannak ragasztva a hegyoldalhoz.. Minden négyzetcentimétert hasznosítanak, ki virágot, ki fűszernövényt ültet a cserépnyi szabad helyre, amik a sziklák között van. Az utcák tele vannak virágzó leanderekkel, bokrokkal, sok helyen pálmák adnak árnyékot és sok háznál szőlő lugasok törik meg a kőrengeteget. Kisebb nagyobb vendéglátóhelyek várják a vendégeket, és szolgálják ki őket először “vendégként” de másodjára már jó ismerősként. Szinte kézzelfogható a vendégszeretet.

2. nap    Bikiniket fel! Ránk fér egy kis pihenés!

Egy hosszú buszút elég ahhoz, hogy a megfáradt utasoknak szükségük legyen egy pihenőnapra, amikor nincs kötött program. Igazán megérdemeljük, hogy ma lógassuk kicsit a lábunkat! Reggeli után kapjuk fel a legmenőbb úszógumi unikornisukat vagy flamingónkat :) és fürödjünk, napozzunk, kóstoljuk meg a tengeri finomságokat és élvezzük a tenger és a napfény feltöltő nyugalmát.

A szálláshely 100 méterre található Neum finom kavicsos strandjától, mely egy zárt kis öböl, a Peljesac-félszigetnek hála védett a nyílt tengeri széltől. Ebben a nyugodt öbölben lehet fürdőzni, barnulni vagy akár csak hűsölni a pálmafák árnyékában egész nap és este eltölteni vacsoránkat a szálláson.

3. nap   Kirándulás a Marco Polo szigetre, Korculára - hajókázás, fürdés, borozás

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

Reggelink elfogyasztása után, buszra szállunk és Orebic városába indulunk, ami már Horvátország.

Kanyargós és meredek utunk a Peljesac-félszigeten át vezet. A Peljesac-félsziget Horvátország második legnagyobb félszigete, tipikus dalmát táj, piros háztetőkkel, kopár, magas hegycsúcsokkal. Horvátország déli csücskét nyilván az emberi szem kényeztetése végett teremtette a jóisten, erről utunk során meg is bizonyosodhatunk, az ablakból kitekintve végig a Mljet szigetcsoportokat láthatjuk majd.

Orebicbe érkezve hajóra szállunk és Korcula szigetére indulunk , ahol lehetőség lesz felfedezni a város főbb látványosságait. Csodaszép sziget, minden négyzetcentimétere fényképre kéredzkedik. Korcula az Adria-i tenger egyik legzöldebb szigete. Sűrű erdők, kanyargós partú öblök, pálmafák, hullámzó dombok és egy fallal körülvett városka is jellemez, amely olyan, akár Dubrovnik kicsinyített mása.

Csendes, nyugodt, pihentető sziget, melynek hangulatát a polgári házak, tornyok és kapuívek között kígyózó keskeny göröngyös utcácskák határozzák meg. Sokan úgy tartják, hogy ez a város a legszebb város az egész Adrián.

Korcula leglátogatottabb része a varázslatos Óváros, ahol a legfontosabb látnivalókat találjuk. Ide a Városkapun keresztül lehet bejutni, amelyhez egy monumentális neobarokk lépcsősor vezet. A házak szorosan egymásra épültek az erős szél és az égető napsugárzás elleni védekezés miatt. Az óvárost egy bástyákkal megerősített Városfal veszi körül. Szinte azonnal a középkorban érezhetjük magunkat.
Megnézhetjük a XVI. századi Városházát, majd a Dóm térre kijutva, melynek főbejáratát két oroszlán őrzi, a Szent Márk katedrális fekszik, mely Korcula egyik fő látnivalója, és legnagyobb épülete.

A Dóm térről továbbhaladva egy kis utcán elérünk a város turistalátványosságához Marco Polo, a híres világjáró tengerész szülőházához. A híres velencei utazó és kereskedő, Kína felfedezője a történészek szerint Korcula szigetén született. Itt meg is tekinthetjük szülőházának maradványait.

A fürdőruhánkat sem kell mellőzni a mai nap, mert akinek kedve van fürdőzhet a Korculát körülvevő kristálytiszta, türkiz vízben. A szabadidő után késő délután visszahajókázunk Orebic városába.

A visszafelé út is tartogat még meglepetést! A szigeten a szőlő  termesztése a jelentősebb, melyből finom nedűt készítenek a helyi emberek. A félszigeten taláhatóak Horvátország leghíresebb borai, mint a Dingac vagy Plavac Mali, és sok más finom likőr. Egy családi pincészetet látogatunk meg, ahol borkostolás keretében megalapozzuk esti hangulatunkat és megismerkedünk a félsziget híres boraival, likőrjeivel. Kiváló szuvenírként haza is vihenünk a finom darabokból. Estére garantált a jó hangulat. :)

Szállásunkra visszaérkezve vacsorázunk, és rápihenhetünk a következő napra.


A program ára: 30 Euro, mely a helyszínre hozandó (tartalmazza a teljes útiköltséget, hajójegyet, bor és likőrkóstolót, magyar nyelvű csoportvezetőt)

 

4. nap  Fürdés egy titkos öbölben - Ston városa

Ma reggelink után indulunk egy csodaszép kristálytiszta öbölbe strandolni, mely a Peljesac-félsziget legszebb strandja. A krisztálytiszta, sekély strand fenyvesekkel és oliva erdőkkel van körbevéve. A strand nagyrésze finom homokos, mely igazán egyedinek számít az Adrián :) A strand nagyon lassan mélyül, homokos alapja van és ha hoztok magatokkal búvár szemcsit és pipát, akkor megfigyelhetitek a víz alatti élővilágot. Egészen késő délutánig strandolás!!!

Info: Buszunk az öböl felső szintjén tud ki-és beszállítani, ahonnan pár perces sétával jutunk le a strandra.

A késő délutáni órákban a fürdés után visszafelé menet még megállunk Ston városában, melyet szabadprogram keretén belül lehet majd felfedezni.

A Peljesac félsziget kapujaként elhelyezkedekő kis várost, a “só városaként” is sokszor emlegetik.

Ston 600 fős települése több mint 2000 éves hírnevét a sókitermelésének és kiváló osztrigájának köszönheti.

Itt található Európa leghosszabb kőfala (5,5km), amit a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként" is emlegetnek, több kilométer hosszú, hegyeken át kanyargó falaival. Valóban, ha körbenézünk, a hegyek ölelésében fekvő települést szinte végeláthatatlanul koszorúzza az erőd fala, mely egykor az egész környék védelmét volt hivatott szolgálni. A fal nagyon jó állapotú, nemcsak romjaiban, hanem teljes valójában megcsodálhatjuk és készíthetünk néhány jó fotót.

Stonnak az óvárosa a legelbűvölőbb, mely furcsamód inkább a francia kisvárosok hangulatát idézi.

Ez a kis település a csendesebb, elvonulós kikapcsolódásra sokkal inkább alkalmas. A világ pörgéséből itt valóban nem sokat érzékelhetünk. Az élet lassú mederben folyik, érezhetjük, hogy valóban az Adria egyik eldugott szegletében járunk. A gazdag történelmi múltra visszatekintő városba mindenképp érdemes egy nagy sétát tenni, és megkóstolni az osztrigát és bohár jó bor kíséretében.

 

A program ára 20 Euro, mely a helyszínre hozandó.

5. nap   Irány a Dubrovniki Riviéra! Fürdés - kultúra - kajakozás (program még változhat)

Reggelinket elfogyasztva, útnak indulunk Dél-Európa egyik legszebb városába, Dubrovnikba. Még a délelőtti órákban meg is érkezünk így a nap további részét itt töltjük Horvátországban.

Szabadprogram keretében  lehetőség van sétálni a városban vagy fürdeni, napozni a dubrovniki parton. A kristálytiszta tengervíz közelsége csak fokozza a vidék rendkívül gazdag növény- és állatvilágának élményét. A Dubrovniki Riviérát a horvát tengerpart egyik legcsábítóbb színhelyeként is emlegetik. A városfalak melletti és alatti strandokat nem egy idegenforgalmi magazin is kontinensünk egyik legfestőibb fekvésű strandjaként emlegeti – méltán, hiszen valóban egyedülálló élmény a több mint fél évezredes, impozáns falak alatt fürdőzni!

Dubrovnik a több száz éves fehér várfalakkal körülzárt óváros, tűzpiros háztetőkkel a türkiz tenger partján, varázslatosan szép! 25 m magas falakkal van körülvéve, ami körbe is lehet sétáni (kb 200 kuna a belépő). Egyik oldalról masszív mészkőhegyek, másik oldalról az Adriai tenger határolja Dubrovnikot, a világ egyik legszebb és legjobb állapotban megmaradt középkori városát.

Óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Az egész óvároson körülvezet a Placa, vagy Stradun, a széles főutca csillogó fehér köveivel, kávézóival és kis üzleteivel, ahol elénktárul a Földi Paradicsom, az Onofrio-kút, Rektori palota, Szent-Balázs templom, kis spanyol lépcső, Sponza palota, Harangtorony, kikötő, katedrális. Ezen az utcán minden ablak, ajtó az üzletek kirakatai és bejárata egyforma, olyan, ahogy a középkorban felépítették, igazi időutazás! Sok turista szerint a Stradun a világ legszebb utcája.

Hasznos info: Ebben az időszakban Dubrovnikban nagyon meleg idő szokott lenni, ezért inkábba a fürdős programokat javasoljuk napközben. Lehet fürdeni a dubrovniki strandokon, melyből van ingyenes és fizetős rész is, vagy ki lehet próbálni a híres óvárosi standot a várfal tövében vagy akár lehet az Adrián, Dubrovnik körül tengeri kajakozni.

A kajakozós programot igény szerint indítjuk, kérjük az előzetes bejelentkezést, mert főszezonban a kajakokat jó előre fogalalni kell. Tehát akinek kedve van kajakozni, kérjük jelentse le előre. A kajkozás ára csoport mérettől függően kb. 32 Euro/fő.

Tengeri kajakozás: a kajakok 2 fősek, és van bennük egy vízálló hordó, ami a felszerelését lehet rakni. A kajakozás időtartalma csoporttól függően kb. 3 óra. Normál, jó fizikum szükséges a programhoz. A kajakok biztonságosak, nem borulékonyak. Az áraban benne van a teljes felszerelés bérlés (kaja, mentőmellény, evező), egy szendvics, folyadék és egy guide, akit követni kell a vízen és biztosítást. Kajakkal kievezünk Dubrovnikból és a kajkozunk Lokrum-szigetéig, ahol szünetet tartunk, majd tovább evezünk a kék barlangig, ahová csak vízi úton lehet eljutni, itt fürdési és snorkelling lehetőség is van. (az útvonal az időjárástól függően változhat). Az ár egy szendvicset és vizet is tartalmaz.

Késő délután, amikor kellemesebb az idő a városban való sétálást ajánljuk.

Késő délután, este felé indulunk vissza szállásunkra, utána vacsi :)

A program ára: 25 Euro, mely a helyszínre hozandó, mely tartalmazz az útiköltséget, ki és beszállítási illetéket Dubrovnikba, magyar nyelvű csoportvezetőt és parkolási költségeket (plusz a fakultatív kajakozás külön fizetendő, akinek van kedve)

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

6. nap  Szabadnap

Hazaindulás előtti nap még mindenki kiélvezheti utoljára szabadprogram keretében a tenger nyugalmát reggeli után, a pálmafák hűs árnyékát. Fürödjünk, napozzunk, élvezzük, amíg lehet… Akinek kedves van érdemes elmenni a neumi öbölben az üveg aljú hajó-tengeralattjáróval és feledezni a víz alatti osztriga telepeket és kagylókat. :)

Este egy utolsó vacsival zárjuk a napot.

Senkinek nem kell kapkodni az összecsomagolásban sem, kényelmesen lesz időnk mindenre.

7. nap   Hazaút

Hát eljött ez a nap is…

Reggelink elfogyasztása után, megkezdjük hazautunkat Budapest felé.

Hazaérkezés az éjszakai órákban, kb. éjfél hajnali 2 között a 8. nap

 

Szállás:

Igényes, kulturált és tiszta hangulatos 3 csillagos hotel Neumban.
Néhány perces sétára van a tengerparttól. Neum üdőlőrész szerkezete lépcsőzetes, az üdülőfalu hegyoldalba van beékelődve, a hotelekből lépcsősoron lehet lesétálni a tengerig. A hotel 5 szintes, lift nincs.

A hotel ingyenes Wi-Fi-t biztosít. Valamennyi modern szoba és apartman lágy színekkel díszített, légkondicionált és saját fürdőszobával rendelkezik. Vannak erkélyes és nem erkélyes, valamint tengerre néző és nem tengerre néző egységek is a hotelben. Az egyes társaságok méretét és a csoport létszámát figyelembe véve a hotel véletlenszerűen osztja be. 

Aki fixre igényelni szeretne tengerre néző kilátást is, az felár ellenében megteheti 15 000 Ft/egység/turnus áron. A tengerre néző kilátás esetén a hotel szobák/egységekhez tartozó erkélyekről láthatjátok a tengert, a neumi öblöt.  A tengerre néző egységek elehelyezkednek a hotel két oldalán, és a tenger felé eső részen. A helyek korlátozott számban érhetőek el!

Ár tartalmazza: az oda-vissza utazást turista autóbusszal, 6 éjszaka szállást Neumban 3+ csillagos hotelben légkondi használattal, magyarnyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget, áfát.
Ár nem tartalmazza: a fakultatív programok árát, valamint a félpanziós ellátást a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó költségét, mely a helyszínre hozandó
  • Félpanziós ellátás ára a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó: 100 Euro, mely kb 30 000 Ft: A félpanziós ellátás az egész csoport számára foglalva van, a hotel félpanziós ellátású hotel.  A félpanziós ellátás ízletes, büfé, svédasztalos stílusú, reggel szabadon szedhető szalámik, tojás, zöldségek, forró italok, stb... A vacsora általában leves és főételek, szabad szedéses és még külön választható egy pohár sör, bor vagy cola is. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így készüljön. (100 Euro az alábbi részekből tevődik össsze: 15 Euro/fő/nap a félpanzió és 1,6 Euro idegenforgalmi adó)

Fakultatív programok (helyszínen fizetendőek):

  • Hajókirándulás Korculára: 30 Euro (kb 9300 Ft)
  • Fürdés egy titkos öbölben, Ston városa: 20 Euro (kb 6300 Ft)
  • Dubrovnik: 25 Euro (kb 7700 Ft) (fakultatív kajakozás külön fizetendő)

Kérjük az előzetes bejelentkezést a programokra e-mailben, mivel főszezonról van szó és előre minden helyet szükséges lefoglalni, egyéb esetben a helyek nem garantáltak. Különös tekintettel a Korcula kirándulásra és tengeri kajakra.

 

Gyerekekre vonatkozó információk, kedvezmények 12 éves korig:

A helyszínen a félpanzió árából 10 Euro kedvezményt ad a hotel (tehát gyerekeknek 100 Euro helyett 90 Euro ( kb 26 000 Ft) a teljes turunusra idegenforgalmi adóval együtt).

Fakultatív programok esetén 5 Euro, mely kb 1600 Ft/program kedvezmény érvényes.

Az utazás akciós részvételi díjából további kedvezményeket nem tudunk érvényesíteni, mivel a szállásunkat eleve kedvezményes, csoportos áron vesszük igénybe.

 

Fontos tudnivalók:

Útiokmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Védőoltás: nem szükséges

Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 160 Ft. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.
Horvátországban a hivatalos fizető eszköz a Kuna (kn) váltópénze Lipa, 1 kn = 100 lipa. Kb 41 Ft.

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések nem jellemzőek ebben az időszakban, de rövid záporok előfordulhatnak.

Neum tengerpart: Neumban aprókavicsos és betonos strandok vannak, a város szerkezete lépcsőzetes, a strand egy hegyoldalba ékeli be magán. A szállások a hegyoldalon helyezkednek el. Egész nap és este is nagyon jó hangulat van. Szuvenírshopok és bárok széles kínálatát találjuk.

A programot 3 éven felülieknek ajánljuk!

A egyes napok programjai felcserélődhetnek!

 

A programot szerzői jogok védik! 

 

Vélemények, hozzászólások