Koronavírus közlemény: Kedves Utasaink! A programot sajnos a vírus és az azt körülvevő intézkedések miatt le kell, hogy mondjuk. Kérünk Titeket, hogy írjatok egy e-mailt és küldjétek el a bankszámlaszámotokat, hogy vissza tudjuk utalni az utazás árát. A későbbiekben majd megrendezzük új időpontban az utat, rengeteg az adminisztrációnk, de igyekszünk mielőbb intézni. :( Köszönjük! 

Tavaszi kulturális- és gasztro túra Zágrábban

Zágráb - Samobori hegység - borkóstolás

2020. május 9. (szombat) - 9 990 Ft


 

Program:

Indulunk buszunkkal 2020. május 9-én, 5:00-kor Budapestről, Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől (Népliget oldala).

A csapathoz csatlakozhattok még Szegeden, Kecskeméten Pest előtt és Pest után Székesfehérváron és Siófokon. Utazunk rövid pihenőkkel Horvátország felé, Zágrábba, hogy megcsodáljuk a fővárost tavaszi pompájában.

A város a Medvednica-hegység déli lábánál a Száva bal partján, fontos közlekedési útvonalak mentén, a Pannon-síkság délnyugati részén a Dinári-hegység és az Alpok között fekszik.

Ebéd körüli órákban meg is érkezünk, és helyi, humoros idegenvezetőnk, Ádám nagy szeretettel fogad minket, hogy részletesen bemutathassa Zágrábot, mely egy mesebeli óvárossal várja az ide látogatókat. Először városnéző sétára indulunk kb. két óra keretében és megismerjük a látnivalókat. Zágráb látnivalói már a 11. századtól elkezdtek kialakulni. A legtöbb érdekesség, műemlék azonban az Osztrák-Magyar Monarchiához köthető. Alapítása egy magyar király, Szent László nevéhez kötődik, aki 1093-ban alapította meg a zágrábi püspökséget. A számos magyar vonatkozást is megismertet velünk vezetőnk.

A legtöbb látnivaló Zágráb főterére, illetve annak környékére épült. A Jelacic tér helyét 1641-ben jelölték mi, mint városi vásártér. A legtöbb épület a 19. században épült szecessziós, post-modern stílusban. Különös látnivaló a tér keleti oldalán látható Manduševac kút, mely a 19. században biztosította Zágráb édesvízét. Rögtön a Jelacic térről nyílik a zágrábi piac, a gasztrorész. A piacról már láthatók a Katedrális tornyai. Ez a legszebb gótikus szentély az Alpokban. Tovább sétálunk a Tkalciceva utcán. Ez Zágráb legszínesebb, és egyik legszebb utcája, amely a város központjában áll, és a régi Zágráb hangulatát nyújtja. Butikok, bárok, éttermek, felújított 19. századi palotákban található galériák találhatók itt. Az utca kávézókkal is tele van, és általában a rengeteg kávézó szinte minden asztala foglalt. Az itt sétálgató, táncoló, vásárló, kávézó, vacsorázó számos ember, és a mediterrán hangulat szinte magával ragadja az embert. A sétáló utca után meglátogatjuk a Véres hidat, Kőkaput, ami már a Felsővárosba vezet. Zágrábnak egykor volt 5 városkapujából már csak a Kőkapu maradt meg. A Felsőváros látnivalói pedig a Szent Márk tér köré gyülekeztek fel, amiket szintén megtekintünk. A közelében lévő Lotrscak kúla is megérdemel néhány fotót :)

A város megtekintése és helyismeret megszerzése után szabadprogram következik. A séta után biztosan mindenki és alig várja, megpihenjen kicsit. Megkóstolhatjuk Zágráb hagyományos specialitásait, mint amilyen a káposztás tészta, kolbászok vagy a strukli… és egy-két szuvenírt is vehetünk emlékbe. A város számos színes, szórakozató és kulturális programmal készül az idelátogatóknak a Jelasics téren és sok kis közeli utcácskákban számos finomság, ajándék, kézzel készített termék kapható.

Késő délután továbbindulunk idegenvezetőkkel a Szamobor-hegység felé.


A Szamobori hegység és a Zumberak-hegy egyedi domborzati egységet alkot egyfelől a Száva-folyó és Krka és Kupa mellékfolyói között, megy egy tipikus hegyvidéki-dombos terület. Festői tájak, gyönyörű kilátás és autentikus hangulat jellemzi a vidéket. Hiába közel helyezkedik el a fővárostól, a helyieken kívül a turisták számára többnyire ismeretlen terület.

A vidék mentén helyezkedik el Horvátország egyik nevezetes borrégiója, ami ideális hely  a lazításra. A hegyekben, dombok között megbújú hagyományos falvak között húzódik, az ún borút.

E nagy terület számtalan érdekességet és lehetőséget nyújt a sétára és kutatásra, és még mindig sikeresen őrzi a kellemes hegyvidéki nyugalmat.
Mi egy híres, helyi családi borászatba látogatunk majd el és ennek a horvátországi régiónak a legkiválóbb, legjellegzetesebb borait ismerjük meg egy kis helyi finomság kíséretében. A horvát borrégiók területén számos nemzetközi szőlőfajtát ültetnek, de figyelmet azon őshonos fajtáknak szentelnek, melyek lehetővé teszik Horvátország bor identitásának fejlesztését.

6 féle, jó minőségű bort fogunk megkóstolni, és ahogy fogyasszuk poharanként az isteni nedűt, hangulatunk is fokozódni fog. :) Mellé jó féle, házi kolbászt, sonkát, sajtot kínálnak majd a vendéglátóink. A kilátás is páratlan és megnyugtató, távol a város zajától.

Jókedvűen, ellazulva buszunkra szállásunk és elindulunk hazafelé.

Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

Ár tartalmazza (9 990 Ft):

 • utazást turista busszal
 • csoportvezetőt
 • szervezési díjat
 • áfát

Fizetési feltétel: Fogalást követő 8 napon belül

 

Ár nem tartalmazza – helyszínre hozandó: 25 Euro/fő

 • helyi idegenvezetés díját Zágrábban és a borkóstolás alatt
 • 6 féle bor megkóstolását
 • helyi sonka, sajt tálat
 • parkolási költséget

 

Biztosítás külön köthető az születési dátum megküldésével: EUB - kb. 750 Ft/fő/nap

 

Jótanácsok, felszerelések:

 • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges öltözéket javaslunk.
 • Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
 • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
 • Feltöltött mobiltelefon.
 • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
 • Fényképezőgép
 • Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a horvát kuna, 1 kuna kb. 45 Ft.)
 • Jókedv és hangulat indító italok a buszra :)

 

 

Az utazást 35 főtől indítjuk.