Szilveszteri varázs Krakkóban

3 nap/2 éj

44 990 Ft/fő helyett 38 990 Ft/fő

2019. december 30 – 2020. január 1-ig

 

(2 éj 3 csillagos hotelben, Krakkóban, teljes útiköltséggel, idegenvezetéssel)

Tölts el egy varázslatos Szilvesztert Lengyelország második legnépesebb városában,  a Kis-lengyelországi vajdaság fővárosában, Krakkóban, és garantáltan nem mész haza élmények nélkül!

Az év utolsó éjszakáján sokan nem szeretik az ilyenkor “kötelező bulizást”. Remek alternatíva erre az utazás.
Töltsd külföldön a Szilvesztert 2019-ben! Ha velünk tartotok a hintók városában, Krakkóban koccinthatunk az Újévre. Rendszerint hatalmas újévi utcabálok és tűzijátékok színesítik a város amúgy sem unalmas képét. 
Csatlakozzatok a hagyományos szilveszteri visszaszámláláshoz a Főtéren, vagy gyönyörködjetek az éjféli tűzijátékban a Waweli dombon.  Látogassatok el a nagyszabású Újévi parádéra, amin több ezren vesznek részt és élvezzük Krakkó szilveszteri varázsát!

„Lengyel, magyar két jó barát, együtt harcol, s issza borát, vitéz, s bátor mindkettője, áldás szálljon mindkettőre!”

 

Program

1. nap: Utazás - Krakkó városnézés idegenvezetővel - szabadprogram - szállásfoglalás

Indulunk (hétfőn), a reggeli órákban 6:30-kor Budapestről – a SYMA Rendezvényközpont – Dózsa György út elől. Szegedieknek és Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig. Vidáman utazunk Lengyelországig rövid pihenőkkel.  Útközben welcome drinkként megkóstoljuk a hagyományos bölényfű vodkát, a Zubrowkát. De szilveszteri program révén a pohár pezsgő is kihagyhatatlan lesz.

Első állomásunkra, Krakkóba a délutáni órákban érkezünk, mely a Visztula völgyében fekvő mesés város, 2000-ben elnyerte az Európa Kulturális Városa címet.

Krakkóban az a jó, hogy sok meglepetést és izgalmas programokat ígér mindenkinek, aki jól szeretné érezni magát. Az egyik legszebb lengyel város Krakkó, ahol a múlt és a jelen szorosan összekapcsolódik. Krakkóban, az egykori királyi székhelyen még egy délután alatt is számtalan, nagyon különböző benyomás éri az idelátogatókat.

belváros és az óvárosi rész lenyűgöző, elsőre azt se tudjuk, merre induljunk, annyi a látnivaló. Idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk részletesen a várossal és történeteivel, alaposabban szemügyre vesszük a történelmi részeket. Legősibb városnegyede az óváros, a királyi várral és a székesegyházzal. Az óváros bejárata a Flórián-kapu, mellette található az úgynevezett Barbakán-bástya, mely a középkorban erődként védte a várost.

A Wawel-dombra épült Királyi vár nem véletlenül része a Világörökségnek. Messziről is impozáns látványt nyújt a vörös téglából épült várfal, egészen biztos, hogy nem fogunk csak úgy elsétálni mellette. Megismerjük a híres krakkói sárkány legendáját is. Ide tartozik még közigazgatásilag az egykori városfal helyén fekvő Planty is, melyet Európa legnagyobb parkjaként tartanak számon. Az óváros számos különleges épülettel, érdekes múzeummal, sétálóutcával, rengeteg apró kocsmával és remek étteremmel büszkélkedhet.

A Királyi út elején található a Matejko térről a Főtéren lyukadunk ki, melyet minden oldalról reneszánsz, barokk és klasszicista polgári házak öveznek. Ezt tartják a középkori Európa legnagyobb terének, aminek középpontját a Posztócsarnok, vagyis az egykori vásártér adja. A közelében álló gótikus Mária-templom páratlan fafaragványokkal és lenyűgöző szárnyas oltárával hívja fel magára a figyelmet, gazdagon díszített freskói pedig semmihez sem hasonlíthatók. A Főtéren található az egykori hatalmas Városháza épülete, melyből mostanra csupán a torony maradt meg.

A városnézés után lehetőség lesz szabadprogram keretében megkóstolni a helyi lengyel specialitásokat, ételeket és italokat vagy sétálgatni a régi macskaköves utcácskákon. Kolbászka, Bigos, Zurek, Zubrowka!!!

Késő délután elfoglaljuk szállásunkat, ami Krakkó történelmi központjának közelében egy 3 csillagos hotelben található. A szálloda hangulatos szobái saját fürdőszobával és wifivel rendelkeznek.  A hotel törölközőt és természetesen ágyneműt is biztosít. Reggelinél hideg és meleg termékeket is tartalmazó svédasztalos reggelit fogyaszthatunk. Este a szálloda bárjában is iszogathatunk. Elhelyezés kétágyas szobákban történik.

Este egy kis átöltözés és pihenés után lehetőség van taxival visszamenni a központba vagy gyalog és belevetni magunkat a krakkói éjszakába :) A szállás körülbelül 1,5 km-re fekszik a főtértől, mely gyalog kb. 20 perc séta, taxival, 5-10 perc. A hotel privát, kedvező árú taxiszolgáltaltást nyújt számunkra, egy taxi 1000 Ft-nyi zlotyira jön ki, tehát ha pl 4-en mentek vele, akkor 4 felé oszlik.

2. nap: Reggeli - készülődés Szilveszterre - buli - buli - buli

Az év utolsó reggelijét elfogyasztva, kávézzunk egyet, pihenjünk. Ma sehova nem rohanunk, nincs kötelező program, mindenki saját magának oszthatja be a napot és hangolódhat rá az év utolsó éjszakájára.

Emlékezetes ünneplésben lesz része mindenkinek, aki itt tölti a Szilvesztert, hiszen egy olyan nagyvárosban, mint Krakkó, búcsúztatni az Óévet és köszönteni az Újat nem mindennapi élmény. Krakkó a lengyel és az európai éjszakai élet fellegvára.

A helyiek nappal teljes nyugalomban fogyasztják feketéjüket egy kis kávézó teraszán, estére azonban megtelik minden: a pubok, éttermek, clubbok, az élet teljesen felbolydul. Lépten-nyomon egymást érik az éjszakai élet színhelyei, hisz nagyon szeretnek mulatni a lengyelek. Számos party hely közül választhattok, s közben gyönyörködhettek a mindig nyüzsgő városban, a díszes lovaskocsikban és a csodás épületekben is.

A Szilveszter éjszaka központja egyértelműen a krakkói főtér, mely a legfontosabb és legnagyobb tér az országban, valamint az egyik legnagyobb Európában. 

Aki a szilvesztert Krakkó belvárosában szeretné tölteni, lehetőség van taxival vagy gyalogosan bejutni, hogy a Főtéren helyi szokásoknak megfelelően elvegyüljön a szilveszteri hangulatú Krakkó műsoraiban. Ilyenkor show műsorok gazdagítják a szilveszteri programot, melynek mesés hangulata Önt is magával ragadja. Az utcákon pezsdítő hangulat uralkodik, koncertek, bulik szórakoztatják az ünnepelni vágyókat egészen az éjféli tűzijátékig, majd utána is. Az éjszaka folyamán mindenki tetszőleges ideig maradhat az Óvárosban, és a szállásra való visszatérés egyénileg akár taxival vagy gyalog történik. A hotelben nem lesz külön szilveszteri buli, hanem mindenki egyénileg a városban programozhat saját elképzelése szerint!

3. nap: Késői reggeli - Hazautazás

Késői reggelit követően, amit délig van lehetőség elfogyasztani, elhagyjuk szállásunkat. Bepakolás után, élményekkel gazdagodva hazafelé vesszük utunkat. A buszon lesz még alkalom folytatni az alvást,  hiszen forgalom és időjárás függvényében este 8 felé érkezünk Budapestre.

 

 

Részvételi díj: 44 990 Ft + 30 Euro (kb 9700 Ft)

Ár tartalmazza:

 • teljes útiköltséget Krakkóba és vissza turista busszal
 • 2 éjszaka szállás 3 csillagos hotelben, Krakkóban, a Szilveszteri periódusban
 • szervezési díjat
 • áfát

 

Ár nem tartalmazza: 30 Euro - kb 9700 Ft, mely helyszínre hozandó!

 • 2 reggelit
 • idegenforgalmi adót
 • idegenvezetés költségét Krakkóban
 • parkolási díjat
 • szervezési költséget

 

Fizetési feltételek: 20. 000 Ft - foglalást követő 8 napon belül, a második részlet pedig október 15-ig.

 

Biztosítás külön köthető: EUB - kb. 500 Ft/fő/nap

 

Helyi fizetőeszköz: Lengyel Zlotyi - Előzetes pénzváltás javasolt. 1 Zlotyi kb. 75 Ft.

 

Szállás: Krakkó történelmi központjának közelében, Főtértől kb 1.5 km-re, egy 3 csillagos hotelben található. A szálloda hangulatos szobái saját fürdőszobával és wifivel rendelkeznek.  A hotel törölközőt és természetesen ágyneműt is biztosít. Reggelinél hideg és meleg termékeket is tartalmazó svédasztalos reggelit fogyaszthatunk. Este a szálloda bárjában is iszogathatunk. Elhelyezés kétágyas szobákban történik. Lehetőség van egyágyas felárra is, ez esetben ennek díja a 2 éjszakára 14. 600 Ft.

 

Jótanácsok, felszerelések:

 • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében
 • Feltöltött mobiltelefon
 • Fényképezőgép
 • Pénzváltás még itthon
 • Jókedv, party cuccok, pálinka :)

 

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!