Föld alatti Pécs – séta a város alatt és tökös-boros pincenyitogató Hajóson

2020. október 23. (ünnep, péntek – 1 napos kirándulás)

8 990 Ft/fő

Izgalmas időutazás Pécs belvárosában! Merészkedj a föld alá és fedezd fel, mit rejt a múlt és a jelen! Vár Rád a Pezsgőház alatti pincelabirintus és számos izgalmas kaland.

Ha ez még nem lenne elég, akkor tovább fokozzuk a hangulatot és délután részt veszünk a legTÖKösebb hajósi borospince nyitogatáson! :)

 

Program:

 

Indulunk 2020. október 23-án Budapestről (Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől, Népliget oldalában) reggel 6:00-kor egy szuper csapattal.

Pest előtt csatlakozhattok még hozzánk Kecskeméten az Auchan parkolónál 4:15-kor.

Reggeli, délelőtti órákban érkezünk Pécsre, ahol egy kalandos belvárosi túra sok kihívással, mókával, pincelabirintussal vár ránk. A legenda szerint egy egész várost ki lehetne alakítani a Pécs alatt gyűrűző titkos pincerendszerekben. A mesét táplálja, hogy egyre több föld alatti járatot megnyitnak a nagyközönség előtt,  melyből mi is meg fogunk látogatni egyet.

Egy izgalmas időutazásra indulunk a belvárosba, valamint lemerészkedünk a föld alatti részekre is és megtudhatjuk, hogy mit rejt a múlt.

A program egy része szakavatott helyi idegenvezetéssel zajlik, de egyes helyszíneken 4-5 fős csapatokra fogunk oszlani, ahol "sétálólapokkal" feladatokat kell megoldanunk. A nyertes csapat jutalomban részesül. J Majd ismét együtt felfedezzük Pécs titkait, rejtett értékeit. A túránk a Pezsgőpincénél ér véget, ami középkori eredetű, ötszintes és közel 2 km hosszúságú pincerendszerével egyedülálló.
Megismerjük a Pezsgőházat és a történelmi hangulatot idéző pincelabirintust, valamint megtudjuk a hagyományos pezsgőkészítési eljárásokat is. A történelembe visszavezető pincetúra összekötve egy kis pezsgőkóstolással (1 poharas kóstolás) egyedi élmény, és a működő pezsgőgyár is ritkaságszámba menő látvány.
A pincerendszer egy szakaszán izgalmas zseblámpás túrán vehetnek részt a vállalkozó kedvűek, illetve a nagy erjesztőkádakba is bemászhatnak a kíváncsi kalandorok. :)

A kalandok után egy kis szabadprogram keretében lehetőség van megkóstolni a pécsi ízeket, ebédelni egy jót.

 

Délután egy lazább programra indulunk, a Hajósi Pincefaluba, mely a Hajós-Bajai borvidék gyöngyszeme. A hely Európa legnagyobb pincefaluja, népi építészet egyedülálló ékköve. A faluban különállóan 1200 borospincében csupán a borok laknak. :) Mesélik Hajóson, hogy valamikor több pince volt, mint ahány ház. A szőlőtermesztés és borkészítés tudományát a 18. század elején betelepülő sváb őseink hozták magukkal. Benépesítették a törökdúlás utáni lakatlan vidéket, lecsapolták a mocsarakat, új hazát alapítottak. Szorgos munkájukkal termővé tették a löszhátat: szőlőt ültettek a napsütötte dűlőkön és ők vájták az első pincejáratokat is. Nos, ezek a pincék és a hozzájuk épült csaknem 1200 présház alkotja messze földön híres Pincefalut.

 

A Hajósi Pincefalu legTÖKösebb őszi rendezvényét fogjuk meglátogatni. Ilyenkor a falu lakói várják a látogatókat ízletes borokkal, házi finomságokkal, és a messze földön híres hajósi vendégszeretettel és még sokáig sorolhatnánk...

A lakosok ilyenkor töklámpásokat helyeznek el a faluban a vendégeknek, amiket követhetünk, és elvezetnek a nyitott pincékben rejlő finomabbnál-finomabb borokhoz!

A több mint 1200 borospince közötti tájékozódást térképek és a présházak előtt világító töklámpások segítik. Buszunkkal érkezés után belevetjük magunkat a borozásba. 1500 Ft/fő-ért mindenki vásárolhat a helyszínen egy boros poharat (jelképes belépő) és térkép segítségével mindenki elkezdheti a pincelátogatást. A borokat a megvásárolt pohárba fogják tölteni és minden pincében lehet fizetni fogyasztás szerint. :) A hangulat garantált!

Hazaindulás az esti órákban.

Ár tartalmazza: oda-vissza utazást turista busszal, pályadíjat, áfát

Fizetés, foglalást és visszaigazolást követő 2 napon belül átutalással. Utas oldali lemondás esetén az 5000 Ft/fő összeg nem jár vissza.

 

Ár nem tartalmazza:

Pécs komplett vezetett túra ára: 4500 Ft/fő, mely külön fizetendő, helyszínre hozandó.

(Természetesen a program nem kötelező, de előre kell foglalni a helyi szolgáltatónál, így kérnénk, hogy aki nem szeretne részt venni, az jelezze nekünk, ez esetben szabad program lehetséges Pécsen)

A 4500 Ft/fő a következőket tartalmazza: 

  • Idegenvezetés díját
  • Sétálólapokat
  • Pezsgőpince látogatást
  • Belépőt
  • 1 poharas kóstolást

Ajánlott ruházat: Kényelmes réteges ruha, időjárástól függően. Kényelmes cipő. Kis hátitáska, esetleg szendvics.

Maszkot kérnénk a kézitáskába készíteni, mert zárt helyeken, pl pince, szükség lehet rá.

 

Az utazást 35 főtől indítjuk.

Az  utazást a Las Palmeras Csoport Buszos részlegének cégével kivitelezzük.