Luca napi karácsonyi vásár Zakopaneban és Krakkóban

8 990 Ft. - 2017. december 9-10.

Ajándékozd meg szeretteidet a magas tátrai helyek között fekvő Zakopane látványával, a történelmi Krakkó karácsonyi vásárának varázslatos élményével és próbáld ki a lengyel finomságokat!

Ingyenes transzfer szegedieknek és kecskemétieknek :)

 

Program:

Jókedvvel indulunk reggel 5:00-kor (szombaton) Budapestről a SYMA Rendezvényközpont – Dózsa György út elől. A csapathoz csatlakozhattok még Szegeden és Kecskeméten is. Ingyenes transzfert biztosítunk!!! Utazunk rövid pihenőkkel.

Első rövidebb állomásunk Lengyelország egyik kulturális központja, a Tátra csodás helyei és mesés völgyei közt rejtőző, csak erre a vidékre jellemző górál hangulatot árasztó Zakopane. A vonzerő maga a lengyel Tátra, mely sokak szerint a világ legcsodálatosabb hegyvidéke.

Főutcája a Krupówki utca Lengyelország öt leghíresebb utcájának egyike. Ezen az alig 1 km-es utcában számos nemzet tagjai találkoznak egymással. Végig kereskedők árulják kedvesen és jókedvűen portékájukat, ennek köszönhetően szinte mindig pezsgő élet folyik itt.

Zakopane híres piaca a Krupówki utca folytatása. Az első részén található Zakopane gasztronómiailag egyik legfontosabb része, a híres sajtpiac, itt helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit, lekvárjait lehet megvenni. Sajtokból van vagy ezer féle, ízük függ a füstölés mértékétől, a sózástól, hogy milyen tejből készítették. Szerintünk mindenképpen érdemes kóstolni vásárlás előtt.  A sajtpiacon túl, a regionális termékek kapnak helyet. Itt bőr- és faárúból hihetetlen nagy választék van, de regionális mintájú kendők, ékszerek is kaphatók, no meg persze rengeteg szuvenír.

 

   

 

Zakopanét elhagyva utunkat Krakkó felé vesszük. Krakkóban az a jó, hogy sok meglepetést és izgalmas programokat ígér mindenkinek, aki jól szeretné érezni magát. Az egyik legszebb lengyel város Krakkó, ahol a múlt és a jelen szorosan összekapcsolódik. Krakkóban, az egykori királyi székhelyen még egy délután alatt is számtalan, nagyon különböző benyomás éri az idelátogatókat. Megérkezni a városba a délutáni órákban fogunk és egy izgalmas idegenvezetésen veszünk részt, helyi vezetőnk kíséretében.

A belváros és az óvárosi rész ugyan nem nevezhető nagynak, viszont lenyűgöző. Különösen a főtér, ahol elsőre azt se tudjuk, merre induljunk, annyi a látnivaló. Érdemes besétálni a tér közepére és körülnézni, majd közelről is alaposabban szemügyre venni a Posztócsarnokot, a piacteret, a Mária-templomot vagy a Szent Adalbert-templomot, de érdemes sétálgatni a macskaköves, régi utcákon. 

A Wawel-dombra épült Királyi vár nem véletlenül része a Világörökségnek. Messziről is impozáns látványt nyújt a vörös téglából épült várfal, egészen biztos, hogy nem fogunk csak úgy elsétálni mellette.

A városnézés után lehetőség lesz estig belevetni magunkat az adventi forgatagba és megkóstólni a lengyel gasztronómia finomságait.

Krakkóban a főtéren, a történelmi óvárosban van a legnagyobb adventi vásár, 1994 óta tartják itt minden évben, és az itt élők nem véletlenül büszkék rá. Estére fénylő díszbe öltözik a város. A vásáron házikókban kínálják az árusok az ünnephez kötődő díszeket, ajándéknak valókat, lengyel kézműves termékeket, sok helyen kínálnak ünnepi ételeket, "hordókból" pedig az ünnepi forralt bort kóstolhatják meg a látogatók, ami jól esik a hidegben. Közben hagyományos lengyel énekek zendülnek fel.

 

 

Az élmények után este hazafelé vesszük utunkat, érkezés a hajnali órákban.

 

Ár tartalmazza: oda-vissza utat turista busszal, magyar nyelvű csoportvezetőt, áfát

Ár nem tartalmazza: 5 Euro/fő - helyi idegenvezető díját Krakkóban és az autóbusz parkolási költségét

 

Biztosítás külön köthető: EUB - kb.1000 Ft. 2 napra

 

Jótanácsok, felszerelések:

  • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges, meleg öltözéket, sálat, sapkát, kesztyűt javaslunk.
  • Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
  • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
  • Feltöltött mobiltelefon.
  • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
  • Fényképezőgép
  • Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a lengyel zlotyi)
  • Jókedv :)

 

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!