Advent Lengyelországban – Kultúra - Sör – Buli – Zubrowka – Krakkó by night

–  24 990 Ft helyett 19 990 Ft.  2 nap/1 éj 3*-os hotelben 

BETELT!!

1. turnus: 2019. november 30 - december 1-ig (szombat és vasárnap) 

2. turnus: 2019. december 7-8-ig (szombat és vasárnap)

Hangolódj Lengyelre, csatlakozz, hogy ne maradj le,

Történelmi óváros, ami nappal és éjjel is ragyogó, nem más, mint Krakkó

Megnézzük a Wavelt, de lesz még látnivaló bőven

Szállásunkra Krakkóban találunk, este sok bulit meglátogatunk

Jóitalal a lengyel Zubrowka, ez lesz a jókedvünk tartozéka.

Másnap elindulunk a Tátrába, ellátogatunk a Górálok világába,

Magas hegyek között adventezünk, Zakopane városát megismerjük

Élményekkel hazatérünk, hogy legyen miről mesélnünk. :)

Program:

 

1. nap:

Indulunk (szombaton), Budapestről – 3:00-kor a SYMA Rendezvényközpont – Dózsa György út elől. Szegedieknek és Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig. Vidáman utazunk Lengyelországig rövid pihenőkkel.  Útközben welcome drinkként megkóstoljuk a hagyományos bölényfű vodkát, a Zubrovkát.

Első állomásunkra, Krakkóba a déli órákban érkezünk, mely a Visztula völgyében fekvő mesés város, 2000-ben elnyerte az Európa Kulturális Városa címet.

Krakkóban az a jó, hogy sok meglepetést és izgalmas programokat ígér mindenkinek, aki jól szeretné érezni magát. Az egyik legszebb lengyel város Krakkó, ahol a múlt és a jelen szorosan összekapcsolódik. Krakkóban, az egykori királyi székhelyen még egy délután alatt is számtalan, nagyon különböző benyomás éri az idelátogatókat.

A belváros és az óvárosi rész lenyűgöző, elsőre azt se tudjuk, merre induljunk, annyi a látnivaló. Idegenvezetőnk kíséretében ismerkedünk részletesen a várossal és történeteivel, alaposabban szemügyre vesszük a történelmi részeket.

Legősibb városnegyede az óváros, a királyi várral és a székesegyházzal. Az óváros bejárata a Flórián-kapu, mellette található az úgynevezett Barbakán-bástya, mely a középkorban erődként védte a várost.

A Wawel-dombra épült Királyi vár nem véletlenül része a Világörökségnek. Messziről is impozáns látványt nyújt a vörös téglából épült várfal, egészen biztos, hogy nem fogunk csak úgy elsétálni mellette. Megismerjük a híres krakkói sárkány legendáját is. Ide tartozik még közigazgatásilag az egykori városfal helyén fekvő Planty is, melyet Európa legnagyobb parkjaként tartanak számon. Az óváros számos különleges épülettel, érdekes múzeummal, sétálóutcával, rengeteg apró kocsmával és remek étteremmel büszkélkedhet.

A Királyi út elején található a Matejko térről a Főtéren lyukadunk ki, melyet minden oldalról reneszánsz, barokk és klasszicista polgári házak öveznek. Ezt tartják a középkori Európa legnagyobb terének, aminek középpontját a Posztócsarnok, vagyis az egykori vásártér adja. A közelében álló gótikus Mária-templom páratlan fafaragványokkal és lenyűgöző szárnyas oltárával hívja fel magára a figyelmet, gazdagon díszített freskói pedig semmihez sem hasonlíthatók. A Főtéren található az egykori hatalmas Városháza épülete, melyből mostanra csupán a torony maradt meg.

A városnézés után lehetőség lesz szabadprogram keretében megkóstolni ebéd gyanánt a helyi lengyel specialitásokat, ételeket és italokat vagy sétálgatni a régi macskaköves utcácskákon. J Kolbászka, Bigos, Zurek, Zubrowka!!!

Késő délután elfoglaljuk szállásunkat, ami Krakkó történelmi központjának közelében egy 3 csillagos hotelben található. A szálloda hangulatos szobái saját fürdőszobával és wifivel rendelkeznek.  A hotel törölközőt és természetesen ágyneműt is biztosít. Reggelinél hideg és meleg termékeket is tartalmazó svédasztalos reggelit fogyaszthatunk. Este a szálloda bárjában is iszogathatunk. Elhelyezés kétágyas szobákban történik.

Este egy kis átöltözés és pihenés után lehetőség van taxival visszamenni a központba vagy gyalog és belevetni magunkat az adventi forgatagba és a krakkói éjszakát felfedezni :)

A szállás körülbelül 1,5 km-re fekszik a főtértől, mely gyalog kb. 20 perc séta, taxival, 5-10 perc. A hotel privát, kedvező árú taxiszolgáltaltást nyújt számunkra, egy taxi 1000 Ft-nyi zlotyira jön ki, tehát ha pl 4-en mentek vele, akkor 4 felé oszlik.

Krakkóban a főtéren, a történelmi óvárosban van a legnagyobb adventi vásár, 1994 óta tartják itt minden évben, és az itt élők nem véletlenül büszkék rá. Estére fénylő díszbe öltözik a város. A vásáron házikókban kínálják az árusok az ünnephez kötődő díszeket, ajándéknak valókat, lengyel kézműves termékeket, sok helyen kínálnak ünnepi ételeket, "hordókból" pedig az ünnepi forralt bort kóstolhatják meg a látogatók, ami jól esik a hidegben. Közben hagyományos lengyel énekek zendülnek fel. Kihagyhatatlan a lengyel forralt sör és alma!!! Az esti hangulat leírhatatlan.

Advent mellett fontos megemlíteni, hogy a lengyel és az európai éjszakai élet fellegvára Krakkó. J Az élet esténként teljesen felbolydul. A helyiek nappal teljes nyugalomban fogyasztják feketéjüket egy kis kávézó teraszán, estére azonban megtelnek a pubok, éttermek, clubbok. Szerencsére lépten-nyomon egymást érik az éjszakai élet színhelyei. Számos party hely közül választhattok.

Az éjszaka folyamán mindenki tetszőleges ideig maradhat az Óvárosban igények szerint és a szállásra való visszatérés egyénileg akár taxival vagy gyalog történik.

2. nap:

Másnap nem kelünk túl korán, majd reggelink elfogyasztása után elhagyjuk Krakkó városát és utazunk Lengyelország egyik kulturális központja, a Tátra csodás helyei és mesés völgyei közt rejtőző, csak erre a vidékre jellemző górál hangulatot árasztó Zakopane felé. A vonzerő maga a lengyel Tátra, mely sokak szerint a világ legcsodálatosabb hegyvidéke, a városkával szabadprogram keretében lesz lehetőség ismerkedni.

Főutcája a Krupówki utca Lengyelország öt leghíresebb utcájának egyike. Ezen az alig 1 km-es utcában számos nemzet tagjai találkoznak egymással. Végig kereskedők árulják kedvesen és jókedvűen portékájukat, ennek köszönhetően szinte mindig pezsgő élet folyik itt.

Zakopane városában és a környéken a vendéglátásnak nagy hagyományai vannak. Az első és legfontosabb tényező az, hogy vendég nem maradhat éhesen! Ráadásul a górál konyhaművészet alapja a hús, amit sokféleképpen, de leginkább is hangulatos grilltűzhelyeken szokás elkészíteni. Ehhez adódik még hozzá rengeteg étterem igazán varázslatos kinézete, a csupa fából épülő, górál használati tárgyakkal berendezett épületekben mindig nagyon otthonosan érzi magát az ember. S ha még a zenekar is rákezdi...

Zakopane híres piaca a Krupówki utca folytatása. Az első részén található Zakopane gasztronómiailag egyik legfontosabb része, a híres sajtpiac, itt helyi kistermelők házilag előállított sajtjait, szárított vagy ecetes gombáit, lekvárjait lehet megvenni. Sajtokból van vagy ezer féle, ízük függ a füstölés mértékétől, a sózástól, hogy milyen tejből készítették. Szerintünk mindenképpen érdemes kóstolni vásárlás előtt.  A sajtpiacon túl, a regionális termékek kapnak helyet. Itt bőr- és faárúból hihetetlen nagy választék van, de regionális mintájú kendők, ékszerek is kaphatók, no meg persze rengeteg szuvenír.

Maga a piac egészen a Gubałówka hegyre felvezető sikló épületéig tart, majd folytatódik a Gubałówka gerincén. Az 1123 m magas helyre sikló közlekedik és akinek kedve van kipróbálhatja. A siklóra külön jegy váltható, lásd lentebb. Fent a hegyen télen-nyáron bazár, éttermek és lovaskocsisok vagy lovasszánosok várnak Titeket! Érdemes egyet sétálni, lovagolni a hegyen a kiépített ösvényen, vagy valamelyik csodás kilátóteraszon ücsörögni kicsit, és megcsodálni a Tátra szépségeit!

Az élmények után késő délután hazafelé vesszük utunkat, érkezés éjfél tájban forgalom és időjárás függvényében.

 

Ár tartalmazza: oda-vissza utat turista busszal, 1 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Krakkóban, magyar nyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget, áfát

 

Ár nem tartalmazza:

 • 25 Eurot (mely kb 8000 Ft) (helyszínre hozandó): 1 reggeli ára, helyi idegenvezetés díja és idegenforgalmi adó, parkolási költségek

 

Gubalowka sikló árát (fakultatív lehetőség)

 • Gubałówka return felnőtt jegy: kb. 23 PLN
 • 5 – 26 éves korig és 65 év felett: kb. 19 PLN

Biztosítás külön köthető: EUB - kb. 500 Ft/fő/nap, vagyis kb 1000 Ft.

 

Helyi fizetőeszköz: Lengyel Zlotyi - Előzetes pénzváltás javasolt. 1 Zlotyi kb. 75 Ft.

Elhelyezés 2 ágyas szobákban történik, vagy egyágyas felárral + 5000 Ft.

 

Jótanácsok, felszerelések:

 • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges, meleg öltözéket, sálat, sapkát, kesztyűt javaslunk.
 • Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
 • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
 • Feltöltött mobiltelefon.
 • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
 • Fényképezőgép
 • Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a lengyel zlotyi)
 • Jókedv, pálinka :)

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!