Halloweeni borzongós extrém vidámparkozás és Vadnyugati kalandok Lengyelországban

 

 2023. október 20-22-ig - 3 nap/ 2 éj

 56 990 Ft/fő + helyszínen fizetendő

 

Kipróbálnád a világ legnagyobb fából készült hullámvasútját?

Gondolkoztál már azon, milyen egy tökéletes hétvége?
Az biztos, hogy egész napos szórakozással telne. Ha bármit megtehetnének, akkor kipróbálnád a legnagyobb hullámvasutakat, extrém attrakciókat? Vagy visszamennél a múltba és a Vadnyugton garázdálkodnál? Vagy egy igazi fantázia világban töltenék az időt a varázslók és sárkányok között?

A lengyelországi Vajdaságban működik az ország legnagyobb amerikai stílusú vidámparkja, mely felejthetetlen élményt tartogat mindenki számára. Október 21-én rendezik meg a hatalmas halloweeni borzongatós vidámparki napot/estét, melyen mi is részt fogunk venni. Az egész napos és estét sikítozás garantált.

Minden lépésnél borzasztóan stilizált animátorokkal, dekorációkkal és izgalmas díszletekkel találkozhatsz. Fantomok és rémálmok, vámpírok és boszorkányok!

Gyertek, és fedezzétek fel velünk a Halloween Városnak stilizált Energylandiát, az extrém vidámparkot, mely garantálja, hogy egyetlen percig sem fogtok unatkozni! Este átélhetitek az igazi Vadnyugat feelingjét egy hangulatos szálláson (fűtött).

Most itt a lehetőség, hogy megkoronázd ezt az októberi hétvégét egy ilyen rendkívüli programmal.

 

Ajánljuk: vidám felnőttek és gyerekek számára is

Ez az a hely, amiért érdemes buszra szállni, mert olyan élményeket tartogat, amit itthon nem kapsz meg.

 

Beöltözés: Mindenki jöhet indián vagy western ruhában a buszra, felvehettek kockás inget, western kalapot, bármit ami a vadnyugatra jellemző. Másnap pedig halloweeni rémes jelmezben leszünk! Mi biztosan beöltözünk :)

2022-ben, aki teljesen beöltözött halloweenkor, ők féláron tudtak jegyet venni a vidámparkba (az erre vonatkozó információkat út előtt néhány héttel kapjuk meg).

 

 

Részletes program:

1. nap:

Utazás - Vadnyugat

Indulunk a reggeli órákban, 7:00-kor indulunk Málnával a busszal Budapestről, Üllői út 110. - OMV Benzinkút elől (Népliget oldala), hogy minél előbb odaérjünk, és az egész nap rendelkezésre álljon a szórakozásra. A csapathoz Pest előtt még csatlakozhattok Szegeden és Kecskeméten is.

Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Szlovákián keresztül, Lengyelországba.

Érkezés a délutáni órákban egy nem mindennapi helyre, egy vadnyugati faluba. :)

Az amerikai vadnyugat egy klasszikus kis faluja egy 6 hektáros zöld területen, ahol egyedülálló lehetőségük lesz arra, hogy kipihenjük a fáradalmakat. Minden részlet reprezentálja az eredeti vadnyugati stílust, garantálja a történelmi időutazást mindenki számára! Ideális hely azok számára is, akik a kemény cowboyok életét szeretnék megérteni, ugyanakkor kényelmes körülmények között tölthetik el az éjszakát. Egyedülálló, örök élmény mindenkinek! :)

 

Délután beleéljük magunkat a vadnyugati feelingbe, fotózkodás, a hely felfedezése és este tarthatunk vadnyugati buli a salonba :) A salon éttermében finom fogások közül lehet válogatni autentikus környezetben. :)

Kérjük, aki tud, öltözzön be és így gyertek már a buszra. :)

Szállás és szobák:


Elhelyezés klasszikus vadnyugati privát fürdőszobás, fűtött sheriff kunyhókban történik. :)

Info: Egyágyas felár lehetőség nincsen. Társítási lehetőséget tudunk biztosítani.

Egyes típusokból, különösen a 2 fős egységekből korlátozott mennyiség van, ezért érdemes mielőbb foglalni.

A kunyhókban 2, 3, 4, 5 vagy 6 főt tudunk elhelyezni és privát fürdőszobával rendelkeznek. A 4 fősben egy kétszemélyes ágy található és egy emeletes ágy a kunyhóban. A 6 fősben egy galérián plusz két ágy van. 

Felszereltség: ágynemű, törölköző, takaró, légkondicionálás / fűtés, asztal, wc papír, hotel felszereltésgű a kunyhó. Egyes kunyhóhat lépcsőn kell megközelíteni. 

 


2. nap:

Reggeli a vadnyugaton - Egész napos/estés borzongós halloweeni, boldog sikítozás a vidámparkban kifulladásig - Szállás a Vadnyugaton

 

A vadnyugati salonban bőséges reggeli vár ránk, majd egy kis készülődés után délelőtt 11 felé indulunk a 1,5 km-re lévő 2018-ban nyílt vidámparkhoz, ahol a belépést követően az egész napot és estét is itt tölthetitek. Csoportvezetőnk mindenkinek segít a jegyek megvételében, majd irány a szórakozás! (készpénzben Zlotyiban vagy bankkártyával lehet fizetni)

EnergyLandia egy gyönyörű, festői környezetben található, összesen kb. 40 hektár területen helyezkedik el. Jelenleg itt található Európa egyik legnagyobb hullámvasút parkja. Van köztük  gyors, 6x átpördülős vagy az extrém 142 km/h-val száguldó Hyperion.

A nagy hullámvasutak közül a legújabb, a  világ  legnagyobb fa konstrukciójú hullámvasútja, a  "Zadra" a Sárkány Városban.

121 km/h sebességet képes elérni, az első lejtmenet 61 méter magasan, 90 fokos szögben indul. Az útvonala 1316 m., három hosszú inverzzel (fejjel lefelé történő utazással). A súlytalanság állapotai és a váratlan gravitációs elemek mellett a festői környezet látványában is gyönyörködhetünk. Feltéve persze, ha rémületünkben nem csukjuk be a szemünket. Ez a lenyűgöző konstrukció már Energylandia tizenötödik hullámvasútja, és a park új, ötödik részén épült meg. Ez a rész a Sárkány Kertje – a varázslat birodalma. Az új, Zadra hullámvasutat körülvevő 5 hektáros területen alakították ki.  Ez a különös hely mintha A Gyűrűk urából, vagy a titokzatos Vajákból lenne. A középkorira stilizált utcácskák, a korhű építészet, várromok – mindez fából és kőből. Fáklyákkal és egyéb dekorációval díszített fantáziabirodalom.

A Zadra mellett Energylandia legújabb területén használhatjuk az izgalmas Frida hullámvasutat valamint a Dragon Adventure vonatot, amelyről remeka kilátás. A Zatorban található Energylandia Szórakoztatópark a legnagyobb ilyen típusú park Lengyelországban, az egyik legmodernebA 75 szórakoztató elem mellett a Water Parkban is pihenhetünk és szórakozhatunk.

Ezen kívül maja és viking hullámvasút, Forma1, szabadesőtorony, aszték hinta, a kicsiknek jeep szafari, dzsungel túra, kincskereső sziget… csak győzzünk majd válogatni! A szélsőséges extrém kalandoktól kezdve a családi programokon keresztül a kisgyerekek körhintájáig, minden tematikus díszítéssel és elrendezéssel lett kialakítva, a minél teljesebb élmény érdekében.

Szabadprogram keretén belül lehet majd válogatni a park területén található attrakciós zónákból.

A legnagyobb lengyel szórakoztatópark az évszaknak megfelelően változtatja arculatát. Nem csak tavasszal és nyáron érdemes felkeresni, mert nagyon érdekesnek ígérkezik a lengyel ősz is.

Energylandiában speciális Halloween dekoráció lesz, amely 70 tonna dísztökből, 7 ezer virágból, és több száz egyéb díszítőelemből áll. A dekoráció már a bejáratnál felkelti a figyelmet, az összes sétányon keresztül, egészen az új területig - a "Sárkány Városig", amely a szórakoztatópark végén található. A park dekorációjában több száz fős csapat vesz részt!

Több tucat tonna sütőtök, hetekig tartó előkészületek, tervek és projektek, amelyek meghívják az idelátogatókat a Halloween Town-nak stilizált Energylandiába!

A hatás iszonyatosan fantasztikus lesz, mint amilyennek lennie kell H A L O W E E N-kor!

Október 21-én pedig egy különleges Halloween éjszakára invitálunk benneteket, amikor a park nem csak délután 6-ig, hanem egészen este 10-ig nyitva lesz és élvezhetjük a csodás fényekben úszó hátborzongató hangulatot.

A meghívást többek között elfogadták :):

  • boszorkányok

  • szellemek

  • fekete cicák

  • vámpírok

  • zombik

  • csontvázak

Tematikus játékokkal, versenyekkel, animációkkal és sok meglepetéssel készül a park.

Garantálják, hogy ezalatt az Energylandiában a legfélelmetesebbet fogod megtapasztalni!

Az éttermekben a legjobb séfek direkt ehhez az alkalomhoz alakították az ételeket és italokat, így aztán biztosak lehetünk benne, hogy a kínálat új, témához illő fogásokkal fog meglepni.

Hagyjátok, hogy magával ragadjon a fantázia, engedjetek meg magatoknak egy kis őrületet, kapjon hajatokba a szél, üljetek fel a kedvenc hullámvasutatokra.

Egészen este 10-ig maradhatunk a parkban, de aki előbb szeretne a szállásra visszatérni arra is van lehetőség. A szállásunk közel van, tehát akár gyalog is járható, illetve szokott kisvasút is közlekedni. (tehát tetszőleges időpontig lehet élvezni a parkot).


Info: A park terültén vannak wc-k, öltözők, ivóvíz kutak, csomagmegőrzők, ATM, elsősegély pont, éttermek, kávézók.

Szükséges fizikai kondíció: A kirándulást normál és jó fizikummal rendelkező utasoknak ajánljuk, 3 éves kor felett. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért és, hogy a vidámparkban mire mer felülni, kipróbálni. Vannak extrémebb attrakciók, amik nem kisgyerekeknek valóak, itt általában magasság alapján döntenek a parkokban, hogy ki mehet és ki nem. Pánikbetegeknek és szívbetegeknek nem javasoljuk az utazást. Extrém túlsúly esetén szintén nem ajánljuk a programot, mert ez esetben korlátozottan lehet attrakciókat használni.

Sport biztosítás megkötése ajánlott, lásd alul.

Belépő:

 

A normál jegy ára jelenleg 179 Zlotyi, a nyugdíjasoknak és 140 cm alattiaknak 129 Zlotyi, illetve előre láthatólag (eddig így volt), aki beöltözik teljesen Halloween jelmezbe nekik fél áron lesz a jegy. Teljes beöltözés a fejre és testre is vonatkozik. A különleges Halloween napra vonatkozó pontos jegyinformációkat út előtt kapjuk meg.

Szülinaposoknak: 1 Zlotyi

Helyszínen Zlotyiban fizetendő a belépő készpénzben vagy bankkártyával vagy előzetesen online itthon lehet jegyet venni az Energylandia weboldalán, pénzváltás még itthon!

(az árak jelenlegi árak, esetleg a park szabályzata alapján változhat a későbbiekben)


3. nap:

Reggeli - pihenő Zakopanéban - hazautazás

Frissen, kipihenten, nem túl korán elfogyasszuk utolsó gazdag reggelinket még a Vadnyugaton, sétálunk egyet és elkészítjük a fotóinkat, majd bepakolunk buszunkba és hazafelé indulunk. De a kalandok itt még nem értnek végett, hazafelé megállunk a Tátra csodás hegyei között rejtőző, górál Zakopane városában. Itt kb 3 órát fogunk eltölteni. Lehetőség van sétálni, vásárolni a piacon, felvonózni, és enni egy finom lengyel fogást zárásképpen. :)

Ha megvan a kellő mennyiségű fotó a családi albumba, akkor jóleső fáradtsággal, megkezdjük utunkat hazafelé. Érkezés Budapestre este 11 - éjfél tájban. Szegedre kb 2 órával később.

 

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget turista busszal, 2 éjszaka szállást a vadnyugati western szálláson privát fürdős sheriff kunyhókban, szervezési díjat, áfát, 2023-as vagyoni biztosíték díját minden utazóra

 

30 Euro/fő a helyszínen fizetendő, mely tartalmazza: 2 svédasztalos, bőséges reggelit a "Vadnyugaton", magyar nyelvű csoportkísérőt, asszisztenciát, idegenforgalmi és környezetvédelmi adót, parkolási díjakat

 

Ár nem tartalmazza: A helyszíni belépőket, melyet a kiírás szerint Zlotyiban szükséges hozni. (belépőárak tájékoztató jellegűek, változhatnak)

  • Energylandia: Normál: 179 Zlotyi/fő,   140 cm alatti gyerekeknek és 65 év felett: 129 Zlotyi a belépő, Szülinapos gyerekeknek 1 Zlotyi. Az árak tájékoztató jellegűek, tavaly aki teljesen beöltözött fél áron volt a jegy. A pontos jegyárakat a halloween-i nap előtt néhány héttel teszik ki.
 

INFO: A vidámparkokban kizárólag Zlotyiban fogadják el a belépő árát készpénzben vagy bankkártyával. Az előzetes itthoni pénzváltás szükséges itthon. A csoportvezetőnk a park kasszájánál mindenkinek segítenek megvásárolni a jegyeket.

 

1 Zlotyi (kb 86 Ft)

 

Fizetési feltételek:

Egyben vagy két részletben: 25 000 Ft/fő  - foglalást követő 8 napon belül, második részlet szeptember 5-ig
 

Hasznos tudnivalók az utazáshoz:

Úti okmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány

/ha ismerős 18 éven aluli gyerkőcöt hoztok és nem saját :), akkor egy sima kézzel írt igazolás is elég, hogy a szülők elengedik/

Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a lengyel Zlotyi. Előzetes pénzváltás szükséges itthon, mert kint már csak Zlotyiban lehet a belépőt megvenni vagy pedig bankkártyával.  1 Zlotyi kb 86 Ft.

Ajánlott életkor: 3 - 60 éves korig. (3 éves kor alatt nem ajánlott)

Öltözék, felszerelés: A vidámparkba nagyon fontos a réteges öltözködés, attól függően, hogy hideg vagy meleg lenne. Mivel estig leszünk mindenképp hasznos, ha jól felöltözünk. Akik jelmezbe jönnek, nekik érdemes a jelmez alá beöltözni. Hasznos kellék lehet a kis hátizsák a vidámparkba, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni. Kényemes cipőt ajánlunk mindenképp!

Mindenki jöhet indián vagy western jelmezben a buszra, felvehettek kockás inget, western kalapot, bármit ami a vadnyugatra jellemző. Másnap pedig halloweeni rémes jelmezben leszünk! Mi biztosan beöltözünk :)

 

Szükséges fizikai kondíció: A kirándulást normál és jó fizikummal rendelkező utasoknak ajánljuk, 3 éves kor felett. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért és, hogy a vidámparkban mire mer felülni, kipróbálni. Vannak extrémebb attrakciók, amik nem kisgyerekeknek valóak, itt általában magasság alapján döntenek a parkokban, hogy ki mehet és ki nem. Pánikbetegeknek és szívbetegeknek nem javasoljuk az utazást. Extrém túlsúly esetén szintén nem ajánljuk a programot, mert ez esetben korlátozottan lehet attrakciókat használni.

Biztosítás:

Utas- és storno (útlemondási betegség esetén) biztosítás külön köthető nálunk, pontos születési dátum megadásával e-mailben. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését, egyéb esetben, akinek nincsen biztosítása egyéni felelősségre és költségre kell az orvosi ellátást intézni.

Sport biztosítás ára: Kb. 900 Ft/fő/nap, gyerekeknek 18 éves korig fél áron.


Storno (útlemondási biztosítás út előtti baleset vagy betegség esetére): Az útlemondási biztosítást pedig születési dátum alapján pár ezer Ft-nyi költség. Az utazás foglalásakor igényelhető, út előtt már nem. Nagyon hasznos a storno biztosatás az út előtti időszakra, ha valaki nem tud eljönni az utazásra betegség vagy baleset esetén, mert ilyenkor a biztosító, ha igazolt az eset, megtéríti a részvételi díjat arányosan, amikor mi már nem tudjuk. 

 

 

Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

 
  • 1 db nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (maximum 15 kg/fő)
  • 1 db kézipoggyász utastérbe maximum 5 kg/fő
  • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe nyugodtan jöhet
A csomagokat és a kézipoggyászokat mérlegeljük az autóbuszok kötlező tengelysúlymérése miatt!  Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkuláljátok bele, ha valaki visszafelé több kg, liter szuvenírt, italt szeretne hozni, ez esetben érdemes helyet hagyni a bőröndben. Plusz súlyt csak akkor tudunk elvinni, ha van üres hely a csomagtartóban és belefér a tengelysúly szabályozás szerinti súlyba, 10 Euro/kg díjért.

 


A programot szerzői jogok védik!

Az út min. 35 fő jelentkezése estén indul!