Laza tavaszi városnézés és sörözés Prágában

2017. május 20-21-ig

11 990 Ft/fő helyett az utolsó 6 hely akciósan  9 600 Ft-ért

Prága minden évszakban elbűvöli a látogatóit, de ez különösen igaz a tavaszi időszakra, amikor a Moldva partján, egy han

gulatos sörteraszon élvezhetjük a méltán híres cseh söröket.  A párás söröskorsó, a Moldva páratlan panorámája, az óváros hangulata kikapcsolódást nyújt mindannyiunk számára.  Európa közepén a 9 dombra épült városban olyan érzésünk támad, mintha a nap is jobban sütne ránk. :)

 

Gyere velünk és egy kis kultúra után kóstold meg a világ legfinomabb sörei!

 

 

Program:

 

Hazaindulás az esti órákban. Érkezés Budapestre a hajnali órákban.Indulunk 2017. május 20-án 1:00- kor Budapestről, a Hősök teréről. A csapathoz csatlakozhattok még Szegeden és Kecskeméten Pest előtt és Tatabányán, Győrben és Mosonmagyaróváron is. Utazunk Szlovákián keresztül Csehországba rövid pihenőkkel és éjszaka még lehetőségünk van pihenni a buszon. Reggel tájban tartunk egy hosszabb mosdószünetet, lehetőség lesz kávézni és a reggelt folytatjuk egy igazi cseh welcome Becherovkával :). A délelőtti órákban megérkezünk a misztikus Prágába.

Helyi idegenvezetőnk várni fog bennünket, akinek segítségével megismerkedhetünk a „száz tornyú „ várossal. Prága ugyanis az ég, a világosság felé szökő több mint száz tornyával egy élő legenda.  Gyakran nevezik még, „arany városnak” vagy egész egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO világörökség részévé nyilvánították, az egyik legszebb európai város.

A város számos látnivalót kínál az év bármely szakaszában, Prágát nem elég egyszer látni, nem lehet megunni. Megismerkedhetünk a Vencel-térrel, Prága Újvárosának kereskedelmi és kulturális központjával, láthatjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet. Megtekintjük Prága szívét, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. Prága egyik legszebb, leglátványosabb tere, melyet teljesen mindegy, hogy télen, nyáron, nappal vagy este keresünk fel, egészen biztos, hogy rabul ejt szépségével. A tér a Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. Megtekinthetjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal. Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak.

A városnézés után szabadprogram következik és lehetőség van egy hangulatos cseh ebédet eltölteni, belevágni a sörözésbe, megkóstolni a sima vagy a barna csapolt igazi Kozelt vagy egy kiváló Budweisert. Lehetőség van további látnivalóival megismerkedni. A történelmi és irodalmi jelentőségű város kedvelt helye volt költőknek, művészeknek. A régi, keskeny utcák a középkorias hangulatot árasztanak és visszarepítenek minket az időben több évszázaddal ezelőttre. Átsétálhatunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. A bátrabbak ellátogathatnak akár a szex múzeumba is a híd felé tartva. J Csodás látványosság a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal. A három udvarból álló prágai várnak kereken 60 épülete van. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

Hazaindulás az esti órákban. Érkezés Budapestre a hajnali órákban

 

 

 

Ár tartalmazza:utazást turista busszal, jófej csoportvezetőt :), áfát

Ár nem tartalmazza: 5 Euro/fő, Helyszínre hozandó a helyi idegenvezető költségére és parkolásra!

 

Biztosítás külön köthető: EUB - kb. 500 Ft/fő/nap, vagyis kb 1000 Ft.

 

Jótanácsok, felszerelések:

A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges öltözéket, javaslunk.

Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.

A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.

Feltöltött mobiltelefon.

Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.

Fényképezőgép

Egy kis költőpénz pl. sörre. Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a cseh korona). Árak kb. az itthonihoz hasonlóak, néhol kedvezőbbek. Egy korsó jó sör kb. 3-400 Ft.

Jókedv :)

 

 

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!

 

 FOGLALÁS 

Egy kis hátizsákot célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
Feltöltött mobiltelefon.
Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
Fényképezőgép
Egy kis költőpénz pl. sörre. Pénzváltás még itthon. (helyi fizetőeszköz a cseh korona). Árak kb. az itthonihoz hasonlóak, néhol kedvezőbbek. Egy korsó jó sör kb. 3-400 Ft.
Jókedv :)

Vélemények, hozzászólások