Prága „kicsit másképp” 4 nap/ 3 éj

(belvárosi 3 csillagos hotel - utazás - reggeli - idegenvezetés)

 

1. turnus: 2019. március 14 - 17-ig - 33 990 Ft/fő + 35 Euro

2. turnus: 2019. szeptember 20 - 23-ig - 35 990 Ft/fő + 35 Euro

Ha szeretnéd megismeri Prágát és feltöltődni, új emberekkel ismerkedni, lazulni, sörözni, bulizni, romantikázni vagy akár flörtölni, akkor gyere velünk az egyik legszebb európai fővárosba egy igazi cseh kalandra.  Itt a helyed! :)

Kinek ajánljuk? Akik jókedvűek, társaságkedvelőek, fiataloknak és akik fiatalnak érzik magukat :)

 Program:

1. nap:

Elindulunk március 14 és szeptember 20-án Budapestről a Hősök teréről hajnali 3:00-kor.

Szegedeieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk. Pest után felszállhattok még a pálya mellett Tatabányán, Győrnél, Mosonmagyaróvárnál. Utazunk rövid pihenőkkel Prága felé, közben beszélgetünk, ismerkedünk, megkóstoljuk a cseh Becherovkát  :)

Érkezünk a misztikus Prágába, Csehországba a déli órákban. A szállásunkra becsekkolni a délutáni órákban lehet, ezért kiszállás után elsőként  kirakjuk bőröndjeinket a hotelben, majd nekiindlunk felfedezni a várost.

Első napunkon megismerkedünk egy laza idegenvezetés keretébe Prága kulturális központjával és Prága szívével, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér és környéke.

Látjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet.

Az Óvárosi teret turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. A templom leglátogatottabb helye az ünnepelt csillagász és asztrológus Tycho de Brahe sírja, aki II. Rudolf híres udvarában tevékenykedett. Megtekintjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal.

Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Átsétálunk Prága nyüzsgő utcáin keresztül a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídig, mely Prága legrégebbi hídja.

A közös városnézést követően, egy kis pihenés gyanánt szabad program következik. Ez idő alatt belekóstolhattok Prága finomságaiba, lehetőség van enni, inni, lazulni.... :)

A szabadprogram után közösen becsekkolunk a 3 csillagos szállásunkra a délutáni órákban. Szobaelfogalás után mindenki szabadon rendelkezik az idejével, és kedvünk szerint belevethetjük magunkat a prágai éjszakai életbe, sörözésbe, vásárlásba, bulizásba.

Szállásunk: A 3 csillagos történelmi hotel Prága központi részében a Nove Mestoban, Prága 1-es kerületben található, a Lőportoronytól és Reprezentációs Háztól kb. 2 percre, az esti pezsgő prágai élettérben. Az Óvárosi tér, a bulik és sörözők, éttermek és programok gyalog könnyűszerrel megközelíthetőek. :)

Elhelyezés 2 vagy 3 ágyas szobákban történik. A hotel egyszerű berendezésű szobákkal és saját tusolós fürdőszobával rendelkezik. Wifi elérhetőség biztosított.

A reggeliző részben bőséges nagy választékú reggelit kínálnak, forró italokkal.

Info: Mivel a történelmi belvárosban van a szállásunk, a hotel utcájába tuirsta buszoknak behajtani tilos, ezért a hoteltól kb. 250 m-re tudjuk a csomagokat ki- és bepakolni egy utcában, tehát mindenki számítson egy pár perces sétára a hotelig a csomagokkal.

2.nap:

Túl korán nem kelünk fel, hiszen pihenni megyünk, majd közös reggelink elfogyasztása után a várnegyed a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal felfedezésére indulunk idegenvezetőnkkel.

Elsőként a nap folyamán a világ egyik leghíresebb könyvtárát, a több mint 800 éves Strahovi Könyvtárat fogjuk meglátogatni (belépő: kb. 120 CZK felnőtteknek, gyerek/diák kb. 60 CZK, fotójegy 50 CZK). A könyvtárszobákat szalag mögül lehet megtekinteni.

A lenyűgöző könyvtár hatalmas termekben foglal helyet, és mennyezetét barokk freskók díszítik. Ez a több mint 800 éves szerzetesi könyvtár két barokk teremmel rendelkezik, mely a legnagyobb az országban. A könyvtár több mint 130 000 kötettel rendelkezik. Itt található a kétszintes Filozófia terem is, melynek mennyezetét „Az emberiség spirituális fejlődése” címet viselő gyönyörűséges remekművű díszít.

Elindulunk a Prágai vár megismerésére, melynek kereken 60 épülete van. A Hradzin első virágkorát IV. Károly idején élte. A fejlődés újabb csúcspontját jelentette II. Rudolf, aki számos jelentős tudóst, művészt, alkimistát hívott az udvarába és hatalmas gyűjteményeket hozott létre. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak. Városnézésünk során számos szabadkőműves szimbólumot fedezhetünk fel. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a legcsodálatosabb, a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

A vár külső megtekintése után lehetőség van kicsi és nagy belépőt venni, és az egyes múzeumokat és a híres Arany utcácskát egyénileg megtekinteni. Az Arany utcácska Prága legkisebb utcája. Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint II. Rudolf idejében itt alkimisták éltek, akiknek az volt a feladatuk, hogy rájöjjenek az aranycsinálás titkára.

A városnézés után mindenki tetszőleges eldöntheti, hogy mivel szeretne tölteni az idejét és midenki választott időben térhet vissza a szállásunkra. :)

3. nap:

Reggeli után szabad nap következik. Miután az előző két nap megismertük a város látnivalóit és impulzusait, lehetőség lesz mindenkinek a számára tetsző látnivalókat meglátogatni, kipróbálni számos érdekességet Prágában.

A kulturális programokat kedvelőknek ajánluk még még a Vencel-tér, Nemzeti Színház, Rudolfinum, Karolinum, Klementinum megtekintését.

Múzeumok közül a legérdekesebbek a középkori kínzóeszközök múzeuma, valamint a szexuális segédeszközök múzeuma.

Érdemes tapasztalatokat szerezni Prága híres sörözői, éttermei és szórakozó helyei körében. :)

Ha már Prágában leszünk, szuveníreket és emékeket is hozni kell haza. :) A legkülönfélébb ajándéktárgyak közül válogathattok (hűtőmágnesek, italok, cannabis-os nyalókák, sörök, stb.)

Lehet romantikusan hattyúkat etetni a Moldva partján :)

A sört már nem csak fogyasztani lehet, hanem megfürdőni is benne. Az alábbi linken foglalhattok időpontot a sörfürdőre. Aki szeretne sörfürdőzni javasoljuk, hogy minél előtt fogaljatok, mert nagyon korán telnek a dátumok. Bankkártyával lehet fizetni előre. (ára kb. 100 Euro 2 főre). https://www.beerspa.com/reservation-en.htm

Akinek van kedve megkóstolhatja a Zöld Tündér italát, a cseh abszinthot a híres Green Devil abszinthe bárban. Az ital egy erős főzet, fehér üröm ízesítéssel, amit valamikor a 19. és 20. században óriási mennyiségben fogyasztottak Európa szerte. Az abszinthe fogyasztásnak Csehországban nagy hagyománya van, csakúgy, mint a sörnek. Erőteljes 70% alkoholtartalmának köszönhetően bódító hatása van. :)

Az esti órákban belevethetjük magunkat a prágai éjszakai életbe. Prágában található Közép-Európa leghatalmasabb szórakozóhelye, a Karlovy Lazne, ahová érdemes ellátogatni. weboldal: https://www.karlovylazne.cz/index.php?lang=en

4.nap:

Ismét nem kelünk fel korán ezen a napon, az előző napi esetleges késői fennmaradás miatt, de közös reggelinket elfogyasztva elhagyjuk Prágát és  Kutna Hora felé vesszük az irányt.

A kisváros jelentősége egykor, a környéken folyó ezüstbányászatnak köszönhetően, Prágáéval vetekedett. A gazdag lelőhelyek miatt egy időben a Cseh Királyság kincstáraként tartották számon, több királynak is székhelyül szolgált. Az itt vert prágai garast közkedvelt fizetőeszközként használták egész Európában.

Itt megtekintjük a Csontkápolnát (kb. 100 CZK) és a gigantikus, késő gótikus stílusú Szent Borbála Katedrálist. A Csontkápolnát, akár Dante poklának „előcsarnokaként” is tekinthetjük, melynek elképesztő belső díszítményeit – még kimondani is dermesztő – közel 40 000 emberi csontváz alkotja. Sokkoló, de egyben mégis lenyűgöző látványban lehet része annak, akinek van bátorsága belélegezni ezt a túlvilági atmoszférát.

A Csontkápolna után szabadprogram keretében lehetőség van megtekinteni Kutna Hora óvárosát, mely 1995 óta az UNESCO által nyilvántartott Világörökség része. Gazdag múltjának köszönhetően a település sok műemlékkel rendelkezik.

Érdemes megebédelni valamelyik hangulatos cseh vendéglőben.

Délutáni órakban hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget autóbusszal, 3 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Prágában, szervezési díjat, áfát

35 Euro (helyszínen fizetendő) tartalmazza: helyi magyarnyelvű idegenvezetést a teljes utazás alatt, 3 reggelit, idegenforgalmi adót, áfát, parkolási költségeket

 

Ár nem tartalmazza a helyszínen fizetendő belépőket:

  • Strahovi Könyvtár belépő: felnőtt kb. 120 CZK, gyerek kb. 60 CZ, fotójegy: kb. 50 CZK
  • Csontkápolna belpő: kb. 90 - 100 CZK

 

Helyi fizetőeszköz a cseh korona: 1 CZK= kb.14 Ft

Annyi költőpénzt érdemes hozni, amit az itthoni (hétvégi) kirándulások alkalmával elköltenél.

 

Utasbiztosítás külön köthető: EUB: kb. 500 Ft/nap

Online is köthető: www.laspalmeraskft.com/utasbiztositas/

Egyágyas szoba igénye esetén a felár: 20 000 Ft./teljes utazás

 

Fizetési feltételek:

I. részlet: 15 000 t/Fő - foglalást követő 8 napon belül fizetendő

 

Vélemények, hozzászólások