Prága „kicsit másképp” 

2018. október 5-7-ig - betelt

3 nap/2 éj – 27 990 Ft/fő + 30 Euro (helyszínen fizetendő)

(utazással, 3 csillagos szállással (központban), reggelivel és idegenvezetéssel)

Ismerd meg a híres Strahovi Könyvtárat és a prágai legendákat, történeteket, tarts velünk egy igazi cseh kalandra, ismerkedj és vesd bele magadat Prágába!

Program:

1. nap (péntek):

 

Péntek kora hajnali 3:00-kor elindulunk Budapestről a Hősök teréről (csütörtök éjszaka). Egyéb felszállóhelyek: Szeged, Kecsekmét, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár. Éjszaka utazás a buszon, rövid pihenőkkel.

Érkezés a misztikus Prágába a délelőtti órákban. Prágai idegenvezetőnk segítségével első napunkon megismerkedünk a Vencel-térrel, Prága Újvárosának kereskedelmi és kulturális központjával és Prága szívével, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. A Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. A templom leglátogatottabb helye az ünnepelt csillagász és asztrológus Tycho de Brahe sírja, aki II. Rudolf híres udvarában tevékenykedett. Megtekintjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal.

Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Látjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet. Átsétálunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. Csodás látványosságok még a Nemzeti Színház, Rudolfinum, Karolinum, Klementinum, Ferences-templom és a Rendi-színház.

A városnézés után, több órás szabad program következik, sörözés, lazulás.... :) 3 csillagos szállásunkat délután már el lehet foglalni, így után mindenki szabadon rendelkezik az idejével. Szabadidőben, Prágában érdekességként látogatható a középkori kínzóeszközök múzeuma, valamint a szexuális segédeszközök múzeuma. Meglátogathatóak Prága híres sörözői, és szórakozó helyei.

Hotel: A 3 csillagos hotel Prága központi részében a Nove Mestoban, Prága 1-es kerületben található, a Vencel-tértől nem messze található. Elhelyezés 2 ágyas szobákban. A hotel egyszerű berendezésű szobákkal és saját fürdőszobával rendelkezik. Az esti pezsgő prágai élet, könnyűszerrel gyalog is elérhető.

 

2.nap (szombat):

Közös reggelink elfogyasztása után a várnegyed a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal felfedezésére indulunk prágai idegenvezetőnkkel.

Elsőként a nap folyamán a világ egyik leghíresebb könyvtárát, a több mint 800 éves Strahovi Könyvtárat fogjuk meglátogatni (belépő: kb. 100 CZK). A lenyűgöző könyvtár hatalmas termekben foglal helyet, és mennyezetét barokk freskók díszítik. Itt található „Az emberiség spirituális fejlődése” címet viselő gyönyörűséges remekművű is.

Tovább indulunk a prágai vár megismerésére, melynek kereken 60 épülete van. A Hradzin első virágkorát IV. Károly idején élte. A fejlődés újabb csúcspontját jelentette II. Rudolf, aki számos jelentős tudóst, művészt, alkimistát hívott az udvarába és hatalmas gyűjteményeket hozott létre. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak. Városnézésünk során számos szabadkőműves szimbólumot fedezhetünk fel. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a legcsodálatosabb, a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

A vár külső megtekintése után lehetőség van kicsi és nagy belépőt venni, és az egyes múzeumokat és a híres Arany utcácskát egyénileg megtekinteni. Az Arany utcácska Prága legkisebb utcája. Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint II. Rudolf idejében itt alkimisták éltek, akiknek az volt a feladatuk, hogy rájöjjenek az aranycsinálás titkára.

A városnézés után szintén szabadprogram következik.Akinek van kedve megkóstolhatja az abszinthot, mely egy erős főzet, fehér üröm ízesítéssel, amit valamikor a 19. és 20. században óriási mennyiségben fogyasztottak Európa szerte. Az abszinthe fogyasztásnak Csehországban nagy hagyománya van, csakúgy, mint a sörnek. A sört már nem csak fogyasztani lehet, hanem megfürdőni is benne. Az alábbi linken foglalhattok időpontot a sörfürdőre. (ár kb. 100 Euro 2 főre). https://www.beerspa.com/reservation-en.htm

Az esti órákban visszatérünk szállásunkra, de akinek hangulat van maradhat is a belvárosban vagy a szállásról visszatérhet és belevetheti magát a prágai éjszakai életbe. Prágában található Közép-Európa leghatalmasabb szórakozóhelye, a Karlovy Lazne, ahová érdemes ellátogatni. weboldal: https://www.karlovylazne.cz/index.php?lang=en

3.nap (vasárnap):

Túl korán nem kelünk fel ezen a napon, az előző napi esetleges késői fennmaradás miatt, de közös reggelinket elfogyasztva Kutna Hora felé vesszük az irányt. Itt megtekintjük a Csontkápolnát (kb. 100 CZK) és a gigantikus, késő gótikus stílusú Szent Borbála Katedrálist. A Csontkápolnát, akár Dante poklának „előcsarnokaként” is tekinthetjük, melynek elképesztő belső díszítményeit – még kimondani is dermesztő – közel 40 000 emberi csontváz alkotja. Sokkoló, de egyben mégis lenyűgöző látványban lehet része annak, akinek van bátorsága belélegezni ezt a túlvilági atmoszférát. A Csontkápolna után megtekintjük Kutna Hora csodálatos városát.

A kora délutáni órakban hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget autóbusszal, 2 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Prágában, szervezési díjat, áfát

30 Euro (helyszínen fizetendő) tartalmazza: helyi magyarnyelvű idegenvezetést a teljes utazás alatt, 2 reggelit, idegenforgalmi adót, áfát

Ár nem tartalmazza: A helyszínen fizetendő belépőket

Strahovi Könyvtár belépő: kb. 100 CZK

Csontkápolna belpő: kb. 100 CZK

 

1 CZK= kb.12 Ft

 

Prágában hasonló árakat találhatunk, mint itthon, az ételek és a minőségi sör viszonylag kedvező áron kapható! Annyi költőpénzt érdemes hozni, amit az itthoni (hétvégi) kirándulások alkalmával elköltenél.

Tömegközlekedési lehetőségek Prágában: weboldal: https://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/, "Vonaljegy" kb. 32 CZK (kb. 380-390 Ft)
 

Utasbiztosítás külön köthető: EUB: kb. 500 Ft/nap

Egyágyas szoba igénye esetén a felár: 13 000 Ft.

 

Vélemények, hozzászólások