Kedves Utasaink! A koronavírus miatt az utazást nem célszerű megtartani, megértéseteket köszönjük és várjuk a bankszámlaszámaitokat, névvel és utalunk néhány napon belül.

 

A mágikus Prága 4 nap/ 3 éj

(belvárosi 3 csillagos hotel - utazás - reggeli - idegenvezetés)

 

2020. április 23-26-ig - 38 990 Ft/fő + helyszínre hozandó

Ha szeretnéd megismeri Prága misztikumait, legendáit és feltöltődni, új emberekkel ismerkedni, lazulni, sörözni, bulizni, romantikázni, akkor gyere velünk az egyik legizgalmasabb európai fővárosba egy igazi cseh kalandra.  Itt a helyed! :)

Kinek ajánljuk? Akik jókedvűek, társaságkedvelőek, szeretik a misztikumokat, fiataloknak és akik fiatalnak érzik magukat :)

 Program:

1. nap:

Elindulunk április 23-án Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) hajnali 3:00-kor.

Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk. Pest után felszállhattok még a pálya mellett Tatabányán, Győrnél, Mosonmagyaróvárnál. Utazunk Csehországba rövid pihenőkkel, közben beszélgetünk, ismerkedünk, megkóstoljuk a cseh Becherovkát  :)

Érkezünk a történelem és a misztikum városába, Prágába a déli órákban. A szállásunkra becsekkolni a délutáni órákban lehet, ezért kiszállás után elsőként  kirakjuk bőröndjeinket a hotelben, majd nekiindlunk felfedezni a várost.

Prága az a hely, ahol az 1500 és 1600-as évek között a legtitkokzatosabb szálak futottak összeg Európában. Helyek és személyek történetét fogjuk megismerni az utazásunk során, illetve azt az uralkodót, II. Rudolfot, aki legendás tudósokból, mágusokból, alkimistákból álló udvartartást hozott létre. Mitán császárrá koronzáták ide helyezte át a Német-Római Birodalom fővárosát és megteremette a mágikus Prága mítoszát. 

Első napunkon megismerkedünk egy laza és érdekes idegenvezetés keretébe Prága kulturális központjával és Prága szívével, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér és környéke.

Látjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet.

Az Óvárosi teret turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. A templom leglátogatottabb helye az ünnepelt csillagász és asztrológus Tycho de Brahe sírja, aki II. Rudolf híres udvarában tevékenykedett. Megtekintjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal. Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Megismerjük Husz Jánost, tanait és szobrát, aki felemelte a szavát a főurak és magrangú egyházi vezetők álszentsége és fényűzése ellen.

A közös városnézést követően, egy kis pihenés gyanánt szabad program következik. Ez idő alatt belekóstolhattok Prága finomságaiba, lehetőség van enni, inni, lazulni.... :)

A szabadprogram után közösen becsekkolunk a 3 csillagos szállásunkra a délutáni órákban. Szobaelfogalás után mindenki szabadon rendelkezik az idejével, és kedvünk szerint belevethetjük magunkat a prágai éjszakai életbe, sörözésbe, vásárlásba, bulizásba.

Szállásunk: Egy 3 csillagos hotel Prága központi részében, történelmi épületben, Prága 1-es kerületben található, a Lőportoronytól és Reprezentációs Háztól kb. 2 percre, az esti pezsgő prágai élettérben. A szállás egyszerű szobákkal rendelkezik, de ideális helyen található a város felfedezéséhez és a nyüzsgés kellős közepében található. Az Óvárosi tér, a bulik és sörözők, éttermek és programok gyalog könnyűszerrel megközelíthetőek, nincs szükség tömegközelekedésre. :)

Elhelyezés 2 vagy 3 ágyas szobákban történik. A hotel saját tusolós fürdőszobával rendelkezik, ágynemű, törölköző biztosított. Wifi elérhetőség biztosított. Reggeli svédasztalos lesz.

 

Info: Mivel a történelmi belvárosban van a szállásunk, a hotel utcájába tuirsta buszoknak behajtani tilos, ezért a hoteltól kb. 250 m-re tudjuk a csomagokat ki- és bepakolni egy utcában, tehát mindenki számítson egy pár perces sétára a hotelig a csomagokkal.

2.nap:

Túl korán nem kelünk fel, hiszen pihenni megyünk, majd közös reggelink elfogyasztása után a várnegyed a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal felfedezésére indulunk idegenvezetőnkkel.

Elindulunk a Prágai vár megismerésére, melynek kereken 60 épülete van. A Hradzin első virágkorát IV. Károly idején élte. A fejlődés újabb csúcspontját jelentette II. Rudolf, aki a prágai Hradzsinban rendezkedett be, és különös udvartartás kezdett kialakulni körülötte. Európa talán utolsó reneszánsz udvarában virágzott a kultúra és a tudomány, hiszen kora legjelentősebb művészeit és tudósait gyűjtötte maga köré; neki dolgozott például Kepler és Tycho Brahe csillagászok. Igazi elvarázsolt kastéllyá változtatta tehát a Hradzsint, és nem kis mértékben hozzájárult ahhoz a misztikus atmoszférához, ami még ma is körüllengi Prágát.

Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak. Városnézésünk során számos szabadkőműves szimbólumot fedezhetünk fel a házak falán és templomokon, melynek értelmezése annyira sokrétű, hogy a mai kutatoknak is számos talányt tartogat.

Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a legcsodálatosabb, a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

A vár után elindulunk a Károly-híd felé egyik legszebb utcán a Neurodován, megfigyeljük a rejtélyes szimbólumokat az épületek, házak homlokzatán.

Átsétálunk Prága nyüzsgő utcáin keresztül a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídig, mely Prága legrégebbi hídja, megtudjuk az építésének titkait, és hogy miket rejtettek a híd pillérjeibe a legenda szerint.

A városnézés után mindenki tetszőleges eldöntheti, hogy mivel szeretne tölteni az idejét és midenki választott időben térhet vissza a szállásunkra. :)

3. nap:

Reggeli után szabad nap következik. Miután az előző két nap megismertük a város látnivalóit és impulzusait, lehetőség lesz mindenkinek a számára tetsző látnivalókat meglátogatni, kipróbálni számos érdekességet Prágában.

A kulturális programokat kedvelőknek ajánljuk még a Vencel-tér, Nemzeti Színház, Rudolfinum, Karolinum, Klementinum megtekintését.

Múzeumok közül a legérdekesebbek a középkori kínzóeszközök múzeumaszexuális segédeszközök múzeuma vagy a modern Apple Múzeum (https://www.applemuseum.com/en/), Alkimista Múzeum (https://www.alchemiae.cz/en).

Érdemes tapasztalatokat szerezni Prága híres sörözői, éttermei és szórakozó helyei körében. :)

Ha már Prágában leszünk, szuveníreket és emékeket is hozni kell haza. :) A legkülönfélébb ajándéktárgyak közül válogathattok (hűtőmágnesek, italok, cannabis-os nyalókák, sörök, stb.)

Lehet romantikusan hattyúkat etetni a Moldva partján :) vagy hajózni egyet a folyón.

A sört már nem csak fogyasztani lehet, hanem megfürdőni is benne. Az alábbi linken foglalhattok időpontot a sörfürdőre. Aki szeretne sörfürdőzni javasoljuk, hogy minél előtt fogaljatok, mert nagyon korán telnek a dátumok. Bankkártyával lehet fizetni előre. (ára kb. 100 Euro 2 főre). https://www.beerspa.com/reservation-en.htm

Akinek van kedve megkóstolhatja a Zöld Tündér italát, a cseh abszinthot a híres Green Devil abszinthe bárban. Az ital egy erős főzet, fehér üröm ízesítéssel, amit valamikor a 19. és 20. században óriási mennyiségben fogyasztottak Európa szerte. Az abszinthe fogyasztásnak Csehországban nagy hagyománya van, csakúgy, mint a sörnek. Erőteljes 70% alkoholtartalmának köszönhetően bódító hatása van. :)

Green Devil: https://www.facebook.com/greendevilsabsinth/

Az esti órákban belevethetjük magunkat a prágai éjszakai életbe. Prágában található Közép-Európa leghatalmasabb szórakozóhelye, a Karlovy Lazne, ahová érdemes ellátogatni. weboldal: https://www.karlovylazne.cz/index.php?lang=en

4.nap:

Ismét nem kelünk fel korán ezen a napon, az előző napi esetleges késői fennmaradás miatt, de közös reggelinket elfogyasztva elhagyjuk Prágát és  Kutna Hora felé vesszük az irányt.

A kisváros jelentősége egykor, a környéken folyó ezüstbányászatnak köszönhetően, Prágáéval vetekedett. A gazdag lelőhelyek miatt egy időben a Cseh Királyság kincstáraként tartották számon, több királynak is székhelyül szolgált. Az itt vert prágai garast közkedvelt fizetőeszközként használták egész Európában.

Itt megtekintjük a Csontkápolnát (kb. 90 CZK) és a gigantikus, késő gótikus stílusú Szent Borbála Katedrálist. A Csontkápolnát, akár Dante poklának „előcsarnokaként” is tekinthetjük, melynek elképesztő belső díszítményeit – még kimondani is dermesztő – közel 40 000 emberi csontváz alkotja. Sokkoló, de egyben mégis lenyűgöző látványban lehet része annak, akinek van bátorsága belélegezni ezt a túlvilági atmoszférát.

A Csontkápolna után szabadprogram keretében lehetőség van megtekinteni Kutna Hora óvárosát, mely 1995 óta az UNESCO által nyilvántartott Világörökség része. Gazdag múltjának köszönhetően a település sok műemlékkel rendelkezik.

Érdemes megebédelni valamelyik hangulatos cseh vendéglőben.

Délutáni órakban hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget autóbusszal, 3 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Prágában, szervezési díjat, áfát

45 Euro/fő (mely kb 14 000 Ft) (helyszínen fizetendő) tartalmazza: 3 reggeli árát, helyi magyarnyelvű idegenvezetést, idegenforgalmi adót, áfát, parkolási költségeket

 

Ár nem tartalmazza a helyszínen fizetendő belépőket:

  • Csontkápolna belpő: kb. 90  CZK

 

Helyi fizetőeszköz a cseh korona: 1 CZK= kb.14 Ft

Annyi költőpénzt érdemes hozni, amit az itthoni (hétvégi) kirándulások alkalmával elköltenél.

 

Utasbiztosítás külön köthető: EUB: kb. 500 Ft/nap

Online is köthető: www.laspalmeraskft.com/utasbiztositas/

Elhelyezés 2 ágyas szobákban történik. Egyágyas szoba igénye esetén a felár: 20 000 Ft./teljes utazás

 

Fizetési feltételek:

foglalást követő 8 napon belül fizetendő

 

Vélemények, hozzászólások