Prága „kicsit másképp” 

4 nap/2 éj – 23 990 Ft/fő + 30 Euro (helyszínen fizetendő)

(utazással, szállással, reggelivel és idegenvezetéssel)

Ismerd meg a híres Strahovi Könyvtárat és a prágai legendákat, történeteket, tarts velünk egy igazi cseh vacsira Prága egyik legrégebbi éttermébe az október 23-ai hosszú hétvégén!

2017. 10. 20-23-ig (hosszú hétvége)

 

Program:

1. nap (péntek):

Este 23:00-kor elindulunk Budapestről a Hősök teréről. Egyéb felszállóhelyek: Szeged, Kecsekmét, Tatabánya, Győr, Mosonmagyaróvár. Éjszaka utazás a buszon, rövid pihenőkkel.

2. nap (szombat):

Érkezés a misztikus Prágába a reggeli órákban. Prágai idegenvezetőnk segítségével első napunkon megismerkedünk a Vencel-térrel, Prága Újvárosának kereskedelmi és kulturális központjával és Prága szívével, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. A Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. A templom leglátogatottabb helye az ünnepelt csillagász és asztrológus Tycho de Brahe sírja, aki II. Rudolf híres udvarában tevékenykedett. Megtekintjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal.

Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Látjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet. Átsétálunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. Csodás látványosságok még a Nemzeti Színház, Rudolfinum, Karolinum, Klementinum, Ferences-templom és a Rendi-színház.

A városnézés után több órás szabad program következik. Szabadidőben, Prágában érdekességként látogatható a középkori kínzóeszközök múzeuma, valamint a szexuális segédeszközök múzeuma.

Késő délután fakultatív közös vacsira és sörözésre indulunk Prága egyik legrégebbi 14. századi old timer étterembe, ahol lesz lehetőség elfogyasztani egy igazi tradícionális 3 fogásos különlegességet és akár leöblíteni egy korsó cseh sörrel.

„A” menü: hagymaleves sajtkrutonnal, vadas knédlivel áfonyaöntettel és sárgabarack torta vanília öntettel

„B” menü: káposzta leves kolbásszal, sült sertésszelet káposztával és knédlivel, palacsinta erdei gyümölccsel

A kedveményes menü ára: kb. 280 CZK (helyszínre hozandó)

Aki szeretne a csoportos kedvezményes vacsira-sörözésre jönni, azoknak kérjük a menü igényüket leadni a bejelentkezéskor (aki nem foglal helyet, az sajnos a tapasztalat alapján nem talál szabad ülőhelye, így az étterem nagy forgalma miatt kérjük leadni a vacsora igényt előre)

A helyszínen mindenki egyénileg, külön rendeli a söröket és fizeti.

A vacsi után 3 csillagos szállásunk elfoglalása következik.

Hotel: A 3 csillagos hotel Prága csendes kerületében található. Elhelyezés 2 ágyas szobákban. A szobákban hajszárítóval és zuhanyzóval ellátott fürdőszoba van. A hotel egész területén díjmentes Wi-Fi-hozzáférés biztosított. A szobákban síkképernyős TV található.A Čakovice nagy bevásárlóközpont 2 perces sétával elérhető a szállodától, ahol kedvező áron lehet bevásárolni ajándék sörökből és becherovkából.. A városközpont tömegközlekedéssel 35 perc alatt közelíthető meg.

 

3.nap (vasárnap):

Közös reggelink elfogyasztása után a várnegyed a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal felfedezésére indulunk prágai idegenvezetőnkkel.

Elsőként a nap folyamán a világ egyik leghíresebb könyvtárát, a több mint 800 éves Strahovi Könyvtárat fogjuk meglátogatni (belépő: kb. 100 CZK). A lenyűgöző könyvtár hatalmas termekben foglal helyet, és mennyezetét barokk freskók díszítik. Itt található „Az emberiség spirituális fejlődése” címet viselő gyönyörűséges remekművű is.

Tovább indulunk a prágai vár megismerésére, melynek kereken 60 épülete van. A Hradzin első virágkorát IV. Károly idején élte. A fejlődés újabb csúcspontját jelentette II. Rudolf, aki számos jelentős tudóst, művészt, alkimistát hívott az udvarába és hatalmas gyűjteményeket hozott létre. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak. Városnézésünk során számos szabadkőműves szimbólumot fedezhetünk fel. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a legcsodálatosabb, a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

A vár külső megtekintése után lehetőség van kicsi és nagy belépőt venni, és az egyes múzeumokat és a híres Arany utcácskát egyénileg megtekinteni. Az Arany utcácska Prága legkisebb utcája. Nevét onnan kapta, hogy a legenda szerint II. Rudolf idejében itt alkimisták éltek, akiknek az volt a feladatuk, hogy rájöjjenek az aranycsinálás titkára.

 

 

A városnézés után szintén szabadprogram következik. Majd estefelé, akinek van kedve ellátogatunk egy Absinth Bar és Shop-ba, a „Zöld Tündérhez”. Az abszint fogyasztása egy igazi rituálé. Az abszint egy erős főzet, fehér üröm ízesítéssel, amit valamikor a 19. és 20. században óriási mennyiségben fogyasztottak Európa szerte.

 

Az esti órákban buszunkkal visszatérünk szállásunkra, de akinek kedve van maradhat is a belvárosban vagy a szállásról visszatérhet tömegközlekedéssel és belevetheti magát a prágai éjszakai életbe. Prágában található Közép-Európa leghatalmasabb szórakozóhelye, a Karlovy Lazne, ahová érdemes ellátogatni. weboldal: https://www.karlovylazne.cz/index.php?lang=en

4.nap (hétfő):

Túl korán nem kelünk fel ezen a napon, az előző napi esetleges késői fennmaradás miatt, de közös reggelinket elfogyasztva Kutna Hora felé vesszük az irányt. Itt megtekintjük a Csontkápolnát (kb. 100 CZK) és a gigantikus, késő gótikus stílusú Szent Borbála Katedrálist. A Csontkápolnát, akár Dante poklának „előcsarnokaként” is tekinthetjük, melynek elképesztő belső díszítményeit – még kimondani is dermesztő – közel 40 000 emberi csontváz alkotja. Sokkoló, de egyben mégis lenyűgöző látványban lehet része annak, akinek van bátorsága belélegezni ezt a túlvilági atmoszférát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A kora délutáni órakban hazafelé indulunk. Érkezés Budapestre az éjszakai órákban.

 

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget autóbusszal, 2 éjszaka szállást 3 csillagos hotelben Prágában

30 Euro (helyszínen fizetendő) tartalmazza: helyi magyarnyelvű idegenvezetést, 2 reggelit, idegenforgalmi adót, áfát

 

Ár nem tartalmazza: A helyszínen fizetendő belépőket, vacsora árát.

Strahovi Könyvtár belépő: kb. 100 CZK

Csontkápolna belpő: kb. 100 CZK

Fakultatív 3 fogásos vacsora: kb. 280 CZK

 

1 CZK= kb.12 Ft

 

Prágában hasonló árakat találhatunk, mint itthon, az ételek és a minőségi sör viszonylag kedvező áron kapható! Annyi költőpénzt érdemes hozni, amit az itthoni (hétvégi) kirándulások alkalmával elköltenél.

Tömegközlekedési lehetőségek Prágában: weboldal: https://www.dpp.cz/en/fares-in-prague/, "Vonaljegy" kb. 32 CZK (kb. 380-390 Ft)
 

Utasbiztosítás külön köthető: EUB: kb. 500 Ft/nap

Egyágyas szoba igénye esetén a felár: 12 000 Ft.


 FOGLALÁS 

 

Vélemények, hozzászólások