Nyaralj a Horvát-Bosnyák Riviéra legdélebbi részén!

Neum – Dubrovnik – Korcula-szigete – Ston (8 nap/6 éj)

1. turnus: 2018. június 24- július 1-ig - 57 990 Ft helyett 52 990 Ft (Akciós) - Utolsó szobák!
1-es turnusba egy kedves hölgynek és egy úrnak szobatársat várunk, tehát várjuk az egyedül utazókat :)

2. turnus: 2018. augusztus 12 -19-ig - 59 990 Ft  Betelt!


A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

Ki ne álmodozna a vadregényes dalmát tengerpartról, napozásról a fehér sziklákon, reggelbe nyúló éjszakákról?

Kössük össze ezt egy bosnyák kisvárossal, Neummal, mint kiindulópont, és fedezzük fel együtt Bosznia-Hercegovina egyetlen tengerparti szakaszát, amit Horvátország ölel körül. Ahol a legmagasabb a napsütéses órák száma, ahol a hófehér házak, zöld övezetek igazi mediterrán hangulatot árasztanak. Majd szálljunk hajóra is nézzük meg Korcula-szigetét, utazzunk át Dubrovnikba, mely óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján.

Kalandra fel, menjünk még délebbre!

Program:

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk vasárnap éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök tere (Műcsarnok oldala). (További felszállóhelyek: Szeged, Kecskemét)
Utazás pihenőkkel Neum felé.

2. nap    Utazás és szálláselfogalás

Szóval Bosznia-Hercegovina. Van egyáltalán ennek az országnak tengerpartja?  De van ám!
Egy körülbelül 24 kilométeres szakaszról van szó, mely egyetlen pici, tengerparti városkából áll, ez Neum.

A délutáni órákban meg is érkezünk ide, ahol elfoglaljuk 3 csillagos szállásunkat.
Szobakiosztás után a nap hátralévő részét relaxálással, pihenéssel tölthetjük.
Este pedig egy finom vacsorával zárjuk a napot.

Jó, ha tudjuk a szokatlan közlekedés miatt, hogy a város idomulva a természeti adottságokhoz “emeletes” hegyoldali részekből áll. A házak, villák szabályszerűen hozzá vannak ragasztva a hegyoldalhoz.. Minden négyzetcentimétert hasznosítanak, ki virágot, ki fűszernövényt ültet a cserépnyi szabad helyre, amik a sziklák között van. Az utcák tele vannak virágzó leanderekkel, bokrokkal, sok helyen pálmák adnak árnyékot és sok háznál szőlő lugasok törik meg a kőrengeteget. Kisebb nagyobb vendéglátóhelyek várják a vendégeket, és szolgálják ki őket először “vendégként” de másodjára már jó ismerősként. Szinte kézzelfogható a vendégszeretet.

 

 

3. nap    Bikiniket fel! Ránk fér egy kis pihenés!

Egy hosszú buszút elég ahhoz, hogy a megfáradt utasoknak szükségük legyen egy pihenőnapra, amikor nincs kötött program. Igazán megérdemeljük, hogy ma lógassuk kicsit a lábunkat a reggeli után, fürödjünk, napozzunk, élvezzük a tenger és a napfény feltöltő nyugalmát.

A szálláshely 100 méterre található Neum finom kavicsos strandjától, mely egy zárt kis öböl, a Peljesac-félszigetnek hála védett a nyílt tengeri széltől. Ebben a nyugodt öbölben lehet fürdőzni, vagy akár csak hűsölni a pálmafák árnyékában egész nap és este eltölteni vacsoránkat a szálláson.

  

 

4. nap   Kirándulás a Marco Polo szigetre, Korculára

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

Reggelink elfogyasztása után, buszra szállunk és Orebic városába indulunk, ami már Horvátország.

Kanyargós és meredek utunk a Peljesac-félszigeten át vezet.

A Peljesac-félsziget Horvátország második legnagyobb félszigete, tipikus dalmát táj, piros háztetőkkel, kopár, magas hegycsúcsokkal. Horvátország déli csücskét nyilván az emberi szem kényeztetése végett teremtette a jóisten, erről utunk során meg is bizonyosodhatunk, az ablakból kitekintve végig a Mljet szigetcsoportokat láthatjuk majd.

 

Orebicbe érkezve hajóra szállunk és Korcula szigetére indulunk , ahol helyi idegenvezetőnk kíséretében megnézzük a város főbb látványosságait. Csodaszép sziget, minden négyzetcentimétere fényképre kéredzkedik.

Korcula az Adria-i tenger egyik legzöldebb szigete. Sűrű erdők, kanyargós partú öblök, pálmafák, hullámzó dombok és egy fallal körülvett városka is jellemez, amely olyan, akár Dubrovnik kicsinyített mása.

Csendes, nyugodt, pihentető sziget, melynek hangulatát a polgári házak, tornyok és kapuívek között kígyózó keskeny göröngyös utcácskák határozzák meg. Sokan úgy tartják, hogy ez a város a legszebb város az egész Adrián.

Korcula leglátogatottabb része a varázslatos Óváros, ahol a legfontosabb látnivalókat találjuk. Ide a Városkapun keresztül lehet bejutni, amelyhez egy monumentális neobarokk lépcsősor vezet. A házak szorosan egymásra épültek az erős szél és az égető napsugárzás elleni védekezés miatt. Az óvárost egy bástyákkal megerősített Városfal veszi körül. Szinte azonnal a középkorban érezhetjük magunkat.
Megnézhetjük a XVI. századi Városházát, majd a Dóm térre kijutva, melynek főbejáratát két oroszlán őrzi, a Szent Márk katedrális fekszik, mely Korcula egyik fő látnivalója, és legnagyobb épülete.

A Dóm térről továbbhaladva egy kis utcán elérünk a város turistalátványosságához Marco Polo, a híres világjáró tengerész szülőházához. A híres velencei utazó és kereskedő, Kína felfedezője egyes feltételezések szerint Korcula szigetén született. Itt meg is tekinthetjük feltételezett szülőházának maradványait.

A városnézés után egy kis szabadprogram következik, keskeny, hangulatos utcákon lehet sétálg

 

atni, megéhezve pedig beülni a számos étterem valamelyikébe, vagy a tengerparti sétány fenyői alá menekülve, a hullámok zúgását hallgatni. A fürdőruhánkat sem kell mellőzni a mai nap, mert akinek kedve van fürdőzhet a szabadprogram alatt Korculát körülvevő kristálytiszta vízben. A szabadidő után visszahajókázunk Orebic városában és itt is lehetőség lesz megcsobbani a csodálatos átlátszó, türkiz tengerben.

A visszafelé út is tartogat még meglepetést! A szigeten a szőlő  termesztése a jelentősebb, melyből finom nedűt készítenek a helyi emberek. A félszigeten taláhatóak Horvátország leghíresebb borai, mint a Dingac vagy Plavac Mali, és sok más. Egy családi pincészetet látogatunk meg, ahol borkostolás keretében megalapozzuk esti hangulatunkat és megismerkedünk a félsziget híres boraival.

Szállásunkra visszaérkezve vacsorázunk, és rápihenhetünk a következő napra.


A program ára: 25 Euro, mely a helyszínre hozandó.

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

 

5. nap  Mali Ston - Peljesac kínai nagy fala

Ma reggelink után Mali Ston és Ston városába fogunk ellátogatni.

Szabadprogram keretén belül lehet felfedezni majd a várost.

A Peljesac félsziget kapujaként elhelyezkedekő kis várost, a “só városaként” is sokszor emlegetik.

A két városrészből álló Ston szárazföldi része a 600 lakossal rendelkező Veliki Ston, a félszigeten elhelyezkedő része, pedig a 200 főt számláló Mali Ston. Mindkét település a több mint 2000 éves hírnevét a sókitermelésének köszönheti. Mali Ston ezen kívül még a feketekagyló-tenyésztéséről híres.

Itt található Európa leghosszabb kőfala (5,5km), amit a Kínai Nagy Fal „kistestvéreként" is emlegetnek, több kilométer hosszú, hegyeken át kanyargó falaival. Valóban, ha körbenézünk, a hegyek ölelésében fekvő települést szinte végeláthatatlanul koszorúzza az erőd fala, mely egykor az egész környék védelmét volt hivatott szolgálni. A fal nagyon jó állapotú, nemcsak romjaiban, hanem teljes valójában megcsodálhatjuk. A magasból megtekinthetjük a ma is működő sólepárlókat.

A várfal vitathatatlanul érdemes egy sétára, Stonnak mégis az óvárosa a legelbűvölőbb, mely furcsamód inkább a francia kisvárosok hangulatát idézi.

Ez a kis település a csendesebb, elvonulós kikapcsolódásra sokkal inkább alkalmas. A világ pörgéséből itt valóban nem sokat érzékelhetünk. Az élet lassú mederben folyik, érezhetjük, hogy valóban az Adria egyik eldugott szegletében járunk. A gazdag történelmi múltra visszatekintő városba mindenképp érdemes egy nagy sétát tenni.

Aki nem szeretne a városfalon sétálni, őket busszal visszaük át egyik városból a másikba. :)

Koradélután indulunk vissza a szállásunkra és utána lehetsőg van a neumi tengerparton fürdeni, pihenni. Este vacsi. :) :)

 

A program ára 15 euró, mely a helyszínre hozandó.

Várfal belepő: felnőtt kb. 50 kuna, gyerek kb 30 kuna (végigsétálása kb. háromnegyed óra, a séta során vannak erőteljesebb emelkedésű lépcsősorok is)

6. nap   Irány a Dubrovniki Riviéra! (még a program bővülhet, kajokozással és sznorkellingezéssel Dubrovnik környékén)

Reggelinket elfogyasztva, útnak indulunk Dél-Európa egyik legszebb városába, Dubrovnikba. Még a délelőtti órákban meg is érkezünk így a nap további részét itt töltjük Horvátországban.

Szabadprogram keretében  lehetőség van sétálni a városban vagy fürdeni, napozni a dubrovniki parton. A kristálytiszta tengervíz közelsége csak fokozza a vidék rendkívül gazdag növény- és állatvilágának élményét. A Dubrovniki Riviérát a horvát tengerpart egyik legcsábítóbb színhelyeként is emlegetik. A városfalak alatti strandot nem egy idegenforgalmi magazin is kontinensünk egyik legfestőibb fekvésű strandjaként emlegeti – méltán, hiszen valóban egyedülálló élmény a több mint fél évezredes, impozáns falak alatt fürdőzni!

Dubrovnik a több száz éves fehér várfalakkal körülzárt óváros, tűzpiros háztetőkkel a türkiz tenger partján, varázslatosan szép! 25 m magas falakkal van körülvéve, ami körbe is lehet sétáni (kb 150  kuna a belépő). Egyik oldalról masszív mészkőhegyek, másik oldalról az Adriai tenger határolja Dubrovnikot, a világ egyik legszebb és legjobb állapotban megmaradt középkori városát.

Óvárosának érintetlen műemlék együttese szerepel az UNESCO világörökségi listáján is. Az egész óvároson körülvezet a Placa, vagy Stradun, a széles főutca csillogó fehér köveivel, kávézóival és kis üzleteivel, ahol elénktárul a Földi Paradicsom, az Onofrio-kút, Rektori palota, Szent-Balázs templom, kis spanyol lépcső, Sponza palota, Harangtorony, kikötő, katedrális. Ezen az utcán minden ablak, ajtó az üzletek kirakatai és bejárata egyforma, olyan, ahogy a középkorban felépítették, igazi időutazás! Sok turista szerint a Stradun a világ legszebb utcája.

Késő délután indulunk vissza szállásunkra, este vacsi :)

A program ára: 25 Euro, mely a helyszínre hozandó.

 

Ún. Dubrovnik kártyát is lehet vásárolni, mellyel a múzeumok, várfal, templomok, belső látnivalók látogathatók a kártya egyszeri megváltásával, ára: kb. 360 kuna

A fotó lincencét a Las Palmeras Tours Kft. vásárolta, letölteni és felhasználni szigorúan tilos!

 

 

7. nap  Szabadnap

Hazaindulás előtti nap még mindenki kiélvezheti utoljára szabadprogram keretében a tenger nyugalmát reggeli után, a pálmafák hűs árnyékát. Fürödjünk, napozzunk, élvezzük, amíg lehet… Este egy utolsó vacsival zárjuk a napot.

Senkinek nem kell kapkodni az összecsomagolásban sem, kényelmesen lesz időnk mindenre.

8. nap   Hazaút

Hát eljött ez a nap is…

Reggelink elfogyasztása után, megkezdjük hazautunkat Budapest felé.

Hazaérkezés vasárnap az éjszakai órákban, kb. éjfél hajnali 1 felé.

Szállás: Igényes, kulturált, hangulatos 3 csillagos hotelben.
Néhány perces sétára van a tengerparttól. Neum üdőlőrész szerkezete lépcsőzetes, az üdülőfalu hegyoldalba van beékelődve, a hotelekből lépcsősoron lehet lesétálni a tengerig. A hotel ingyenes Wi-Fi-t biztosít. Valamennyi modern szoba és apartman lágy színekkel díszített, légkondicionált és saját fürdőszobával rendelkezik. Vannak erkélyes és nem erkélyes, valamint tengerre néző és nem tengerre néző egységek is a hotelben. Az egyes társaságok méretét és a csoport létszámát figyelembe véve a hotel véletlenszerűen osztja be. Aki fixre igényelni szeretne tengerre néző kilátást is, az felár ellenében megteheti 15 000 Ft/egység/turnus áron. A tengerre néző kilátás esetén a hotel szobák/egységekhez tartozó erkélyekről láthatjátok a tengert, a neumi öblöt.  A tengerre néző egységek elehelyezkednek a hotel két oldalán, és a tenger felé eső részen. A helyek korlátozott számban érhetőek el!
Ár tartalmazza: az oda-vissza utazást turista autóbusszal, 6 éjszaka szállást Neumban 3 csillagos hotelben légkondi használattal, magyarnyelvű csoportvezetőt, szervezési költséget, áfát.
Ár nem tartalmazza: a fakultatív programok árát, valamint a félpanziós ellátást a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó költségét, mely a helyszínre hozandó
  • Félpanziós ellátás ára a teljes turnusra és az idegenforgalmi adó: 90 Euro: A félpanziós ellátás az egész csoport számára foglalva van, a hotel félpanziós ellátású hotel.  A félpanziós ellátás ízletes, büfé, svédasztalos stílusú, reggel szabadon szedhető szalámik, tojás, zöldségek, forró italok, stb... A vacsora általában leves és főételek, szabad szedéses és még külön választható egy pohár sör, bor vagy cola is. Aki speciális étrenden van, pl. vegetáriánus, étel allergiás azokat kérjük előre, hogy jelezzék irodánknak foglaláskor, hogy a hotel így készüljön.

Fakultatív programok (helyszínen fizetendőek):

  • Hajókirándulás Korculára: 25 Euro
  • Ston, Mali Ston: 15 Euro
  • Dubrovnik: 25 Euro

Kérjük az előzetes bejelentkezést a programokra e-mailben!

Fontos tudnivalók:

Útiokmány: utazáskor érvényes, kártyás személyi igazolvány vagy útlevél szükséges.

Védőoltás: nem szükséges

Valuta: Hivatalos fizetőeszköz a bosnyák konvertibilis márka. 1 KM kb. 160 Ft. Itthon nem nagyon váltják a bosnyák márkát, ezért javasolni szoktuk, hogy kis címletű papír Eurosokat hozzanak és ezzel lehet fizetni, majd a helyiek bosnyák márkában adnak vissza.
Horvátországban a hivatalos fizető eszköz a Kuna (kn) váltópénze Lipa, 1 kn = 100 lipa. Kb 41 Ft.

Időjárás: Utazásunk időpontja általában tipikus meleg, nyári időszak. A legmagasabb nappali hőmérséklet elérheti akár a 35-37 °C-ot is, de éjszaka sem hűl le a levegő 20-22 °C alá. Tartós esőzések nem jellemzőek ebben az időszakban, de rövid záporok előfordulhatnak.

Neum tengerpart: Neumban aprókavicsos és betonos strandok vannak, a város szerkezete lépcsőzetes, a strand egy hegyoldalba ékeli be magán. A szállások a hegyoldalon helyezkednek el. Egész nap és este is nagyon jó hangulat van. Szuvenírshopok és bárok széles kínálatát találjuk.

A programot 3 éven felülieknek ajánljuk!

 

A programot szerzői jogok védik! 

 

Vélemények, hozzászólások