Karantén utáni non stop csobbanás Baskán, a Krk-szigeten

2021. július 16-18. (non stop) - 15 990 Ft/fő - Betelt

NINCS REGISZTRÁCIÓS DÍJ, INGYENES TRANSZFER SZEGEDRŐL ÉS KECSKEMÉTRŐL!!!

 
 

Tarts velünk egy rövid nyaralásra, hétvégére, a horvátországi Kvarner-öböl gyöngyszemére, a Krk-szigeten fekvő fenséges strandra, Baskára!

Kinek ajánljuk? Vidám, szórakozni vágyó csapatoknak, pároknak, baráti társaságoknak és családoknak is, akinek esetleg már nincs szabadságuk egy hosszabb nyaralásra idén, de mégis szeretnék látni a tengert és nyári hétvégéjüket, színvonalas, de mégis eredeti hangulatú helyen szeretnék eltölteni.

  

Program:

Indulunk 23:00-kor Budapestről a Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában).

Csatlakozhattok még a csoporthoz az alábbi helyeken: Budapest előtt Szegeden és Kecskeméten - Budapest után Székesfehérváron, Siófokon Nagykanizsán

Éjszaka folyamatosan utazunk Horvátországon keresztül, rövid pihenőkkel. Reggel egy hosszabb kávé szünet után a Tito híd felé tartunk. Külön élmény a szigetre való átjutás. A Krk-szigetre vezető Tito híd páratlan élményt nyújt, csodálatos kilátással a tengerre és szigetekre. Az átjutás után, egy rövid fotószünetet tartunk, hogy megörökítsük a hidat, majd a szigeten utazva érdekes és izgalmas történeteket hallhatunk a vezetőnktől.

Baska az egyik leggyönyörűbb úticél Krk szigetén, a Kvarner-öbölben. A város egy nyugodt kis völgyben terül el, szőlőültetvényekkel, olíva bokrokkal, és virágzó rekettyével körülvéve, a háttérben a festői szépségű Velebit hegység és Prvić szigetecskéje látható, amely úgy tűnik, mintha védelmezné az 1800 méter hosszú partot, melyet joggal neveznek az Adriai-tenger egyik gyöngyszemének. Mint minden jellegzetes dalmát település, Baska is megőrizte jellegzetes mediterrán hangulatát szűk utcácskáival, házaival, melyek szorosan egymás mellé épültek. A baskai nyári teraszokon különféle szórakoztató programok várják. A mediterrán város autentikus atmoszférája, körbevéve a kristálykék tengerrel, a szigetekkel és a mediterrán növényzettel, Baskát ideális nyaralási helyszínné teszi.

Sekély víze miatt különösenalkalmas gyermekek és úszni nem tudók számára is. A strand kavicsos, aprókavicsos, ezért érdemes vízicipőt vagy szandált, papucsot hozni. 1999-ben elnyerte a kiváló minőségű európai strandok kék zászlaját.

Az egész napot a szabad strandon töltjük, a Vela Plazan, napozással, fürdőzéssel, vízi sportolással. Több féle vízi sport közül válogathatunk a beachen, parasailing, fánkozás, banánozás, jet-ski, flyboard, vizibicikli. Napközben válogathatunk a koktél bárok közül, elkészíthetjük nyári selfienket egy frissítővel a kezünkben. :) 

Strandolás után késő délután, este felé lehet zuhanyozni egyet frissítőként a parton. A zuhanyzók fizetősek, apró kunával működnek.

Ha már kellően lebarnultunk és feltöltődtünk a tenger látványával, hazaindulás előtt még egy kellemes nyárestét tölthetünk el Baskán, szép nyári napunkat megkoronázva. Sétálhatunk a város hangulatú utcáin, a fősétányon, a kikötőben megcsodálhatjuk a mai modern vitorlásokat és jachtokat, vásárolhatunk horvát szuvenírt és végül egy ízletes helyi horvát vacsorával és egy pohár borral búcsúzhatunk el a szigettől.

Hazaindulás kb. 21:00-kor, visszaérkezés a reggeli órákban.

(A hazaindulás időpontja esetleg rossz idő esetén változhat.)

 

Hasznos információk, felszerelés:

A kényelmes utazás érdekében javaslunk nyakpárnát és kistakarót a buszra hozni, melyet a buszban lehet hagyni napközben.

Javaslunk még egy kistáskát-strandtáskát hozni, amiben a szükséges strandfelszerelés van összekészítve, és napközben könnyel lehet vele mozogni, mert a buszba a sofőrök pihenőideje miatt napközben nincs lehetőség a visszajárkálásra.

Felszerelés: fürdőruci, kalap, strandtöri, vízicipő vagy papucs, naptej, standtáska, vízi matrac, úszógumi, strand labda :) :), powerbank esetleg fotózáshoz, telefon töltéshez.

Parton lehet napernyőt és napágyat bérelni vagy saját törölközőn is lehet napozni. Lehet saját napernyőt is hozni, be tudunk rakni egy kisebb napernyőt páronként a buszba, de gondolni kell arra is, hogy este, aki szeretne a fősétányon vacsorázni, akkor vinni kell a felszerelést, tehát minél kompaktabbat érdemes pakolni.

Fizetőeszköz: horvát kuna, előzetes pénzváltást javaslunk még itthon

 

Ár tartalmazza: teljes utazást turista busszal, csoportvezető-idegenvezetőt, horvát adót, áfát

Tengerparti biztosítás külön köthető, aki szeretne azt kérjük, hogy megjegyzésbe foglaláskor írja meg

 

Fizetési feltételek, infok:

Jelentkezés után e-mailben fogjuk küldeni a teljeskörű visszaigazolást. Válaszlevélben majd szükséges elküldeni az utasok születési dátumát és útiokmány számát a horvát előzetes határregisztrációhoz, illetve, hogy van-e oltásuk vagy sem.

 

A változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk.

 

 

Beutazás jelenlegi feltételi:

  • Aki felvette mindkét oltást és az oltás után eltelt 14 nap, nekik a zöld védettségi igazolvánnyal és a fehér oltási lappal, amin fel van tüntetve mindkét oltás dátuma, lehet utazni.
  • Akiknek nincs oltásuk, nekik EU által elfogadott, 48 óránál nem régebbi antigén gyorsteszttel lehet utazni. Ennek jelenlegi ára kb. 6500-8500 Ft.
  • Aki utazás előtt 180 nappal igazoltan átesett a fertőzésen, nekik hivatalos, hitelt érdemlő, pl orvosi dokumentumot kell erről bemutatni. (pl pozitív PCR-teszt erdményt elfogadnak, de antitest vizsgálatot nem)
  • A 12 év alatti kiskorúak mentesülnek a tesztelési és karantén-kötelezettség alól, amennyiben szüleik/felnőtt kísérőjük társaságában utaznak, és a szülők/kísérők rendelkeznek a fent előírt védettségi dokumentációval.

Aktuális napi beutazási feltételek: konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?horvatorszag

 

Hazafelé védettségi kártyával rendelkezőknek nincs karantén, akiknek nincs, nekik 10 nap. (várjuk ennek enyhítését)

 

Kedvező árú tesztelő helyek:

whitelab.hu/?gclid=Cj0KCQjwnueFBhChARIsAPu3YkSMrKYDhGnERnA4Pe6PoeyRHGeM6LVhoYzId84w_L_NjjfFYsF5WhwaAl6ZEALw_wcB

www.tesztallomas.hu

europeambulance.hu/

Vélemények, hozzászólások