Nyári hűsítő fürdőzés és kirándulás Szlovénia legnagyobb hegyi tavánál, Bohinjban!

2016. július 8-10-ig

12 990 Ft

„Amikor Isten befejezte a világ megalkotását, rájött, hogy megfeledkezett egy kis embercsoportról, akik csendben várták Isten munkájának befejeztét. Ezért hálául nekik ajándékozta a világ legszebb helyét, melyet az emberek - Isten szláv nevéből (Boh) - Bohinjnak neveztek el.”

Program:

2016. július 8-án, 23:55-kor Budapestről a Hősök teréről elindulunk Szlovéniába, Bohinj völgyébe. Folyamatosan utazunk, rövid pihenőket tartva. További felszállóhelyeken is tudsz csatlakozni a csapathoz (Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa). Célunkhoz a reggeli órákban fogunk megérkezni és kezdődhet a kaland!

Tölts el egy csodás, laza napot a lélegzetelállító Bohinji-tónál idillikus környezetben. A Bohinj tó a Triglav Nemzeti Park szívében, a Bohinj völgy hatalmas területén található, ami számos aktív kikapcsolódási lehetőséget, természeti látnivalót rejt magában. Lehetőséged van felfedezni a csodás természetet, a tavat, folyókat, vízeséseket, hegyeket és környező kis falukat egyénileg, ízlés szerint. Legjobban megismerkedni a régióval gyalog, a helyszínen bérelt kerékpárral vagy a helyi Bohinj busszal lehet, ami körbejárja az egész vidéket. Buszunkról leszállni a Ribcev Laz központi helyen fogunk, a Bohinji tó közvetlen közelében, ott, ahonnan minden turista útvonal és aktív sport indul, vagyis Bohinj ún. központjában. A helyszín ideális a szórakozásra, sportolásra, fényképezésre, a természet és a nyugalom szerelmeseinek a kikapcsolódásra és a feltöltődésre.

A hely többek közt arról is nevezetes, hogy egykor Agatha Christie is megfordult itt. Érdemes megnézni a tó szimbólumaként ismert hidat és a mögötte álló Szent János templomot, mindenképp érdemes lefotózkodnod a legjobb szlovén sör kecske szimbólumával, Zlatoroggal vagyis Aranyszarvval! :)

A tónál természetesen fürdeni és napozni is lehet vagy akár kajakozni is lehet, de aki nem szeret evezni, az hajókirándulásra is indulhat a helyi turista hajóval. A környékről kitűnő panoráma tárul eléd a tóvidékre és a Júlia Alpokra, gyönyörködve az egyedülálló látványban.

Csodás látványosság a tó túloldalán kitörő 78 m magas Savica Vízesés. A vízeséshez tehetsz egy gyalogos túrát kiépített turista útvonalon, vízi úton a turistahajóval vagy helyi busszal. A Savica az egyik leglenyűgözőbb és legnagyobb vízesés Szlovéniában, csodálatos a maga kirobbanó elemi erejével. A vad Komarča alatti meredek sziklafalból tör elő, amely a Bohinj-völgy kezdetét és végét is jelenti egyben.

Ha még nem elég a hegyekből, akkor felmehetsz a több mint 1500 m magas Vogel hegy csúcsára a felvonóval is.

Amennyiben igazi aktív pihenésre vágysz, és közvetlen közelről szeretnéd megtapasztalni a völgy sejtelmes és rejtelmes szépségét, válassz a helyi aktív sportok közül! A tó partjától kiindulva számos gyönyörű turista és bicikli útvonal indul a hegyek szerelmeseinek. Kerékpárt tudsz bérelni a helyi kölcsönzőben és lehet nekivágni a vadregényes tájnak.

Ha még nem próbáltad és esetleg kedvet éreznél az extrém sportok iránt, mint például a vadvízi evezésre a Bohinjka folyón vagy a hihetetlen élményt nyújtó canyoningra a Mostnica kanyonban, akkor Bohinj ideális helyszín a számodra. A program alján megtalálod a linket, ahol előre időpontot foglalhatsz az extrémsportokra, mindenképp érdemes előzetesen tájékozódni a helyi programszervező weboldalán.

És ha az élmények után kiéheznél, kóstold meg a helyi kulináris különlegességeket, miközben élvezed a téged körülölelő természet egyedülálló nyugalmát és varázsát. A hagyományos szlovák éttermekben tradicionális ételek ízletes és érdekes fogásokat találsz, mint pl. a sült pisztrángot, sajtokat vagy az ehető alpesi virágok hozzáadásával készült desszerteket, amelyeknek itt a Bohinj-völgyben igen nagy kultúrája van.

Késő délután elindulunk Budapest felé, de hogy a napot megkoronázzuk, hazaútban a két folyó összetalálkozásában épült antik várost, Skofja Lokát érintjük egy rövidebb pihenőként. A városkát mindenki egyénileg fedezi fel. A városka szűk tereivel, kacskaringós utcáival, régi hídjaival, 16-17. századi polgárházaival, palotáival meseszerű.

Hazaérkezünk a hajnali órákban.

Fontos tudnivalók, tanácsok:

Fizetőeszköz: Euro, előzetes pénzváltás javasolt, mert a helyszínen nem mindig van lehetőség a pénzváltása.

Öltözék, felszerelés: Sport vagy túra cipő. Kényelmes, réteges öltözék. Fürdőruha, papucs vagy praktikusabb stand cipő (kövek miatt), kis törölköző bekészítése. Időjárás függvényében naptej, kalap. Hasznos kellék a nedves törlőkendő, aki túrázik és egy kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni. Célszerű a hátizsák tartalmát úgy összeállítani, hogy minél könnyebb legyen, csak a szükséges dolgok legyenek benne, hogy minél könnyebben lehessen vele mozogni.

Étel, ital: A túrázni, biciklizni, sportolni szeretne, annál az átlagosnál nagyobb ivóvíz szükséglet merülhet fel. Javaslunk ásványvizet, szendvicset hozni az útra.

Biztosítás: Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését, mindenki saját maga felel egészségügyi állapotáért. Nálunk EUB biztosítás köthető: sima biztosítás: kb. 1000 Ft/utazás, sport extra biztosítás: kb. 1500 Ft/utazás (regisztrációkor a születési dátum elküldésével igényelhető)


Ár tartalmazza: teljes útiköltséget turista busszal, parkolási költséget, csoportvezetőt, áfát

(A csoportvezető iránymutatást fog adni, hogy mi merre van, elmondja a technikai információkat, de a napot, idejét mindenki szabadon osztja be a hazindulási időpontjának betartásával)

Ár nem tartalmazza: egyénileg, tetszőlegesen a helyszínen igénybevett szolgáltatásokat (olvasd lentebb a tájékoztató árakat)

 

Tájékoztató jellegű belépő és helyszíni szolgáltatási árak:

Savica vízesés: kb. 2,5 Euro

Felvonó a hegyre: kb. 11 Euro

Hajókirándulás: kb. 10 Euro (egyirányú jegy)

Sportolási lehetőségek az Alpinsport Bohinjnál:

Biciklibérlés: 2 órára kb. 8 Euro

Kajakbérlés a tóra: 1 órára kb. 7 Euro

Mini rafting rövid pálya: 1,5 óra, kb. 30 Euro

Mini rafting hosszú pálya: 3,5 óra, kb. 39 Euro

Canyoning  rövid pálya: 2-3 óra, kb. 50 Euro

Előzetesen foglalható az alábbi weboldalon:

https://www.alpinsport.si/English/pricesSummer

https://www.bohinj.si/en/experiencing_bohinj