Húsvét előtti meglepetés! Tavaszi romantika Stájerországban

 12 990 Ft.

Ami Rátok vár!!! Futurisztikus épületek, középkori házak, romantikus utcácskák és terek, exkluzív üzletek és színes falusi piacok, egyedülálló kulturális és kulináris ínyencfalatok és egy jókedvű csapat!

2017. április 8. (szombat)

Indulunk reggel 5:00-kor Budapestről, a Hősök tere Műcsarnok oldalában lévő parkolóból. További felszállóhelyek: Szeged, Kecskemét.

Utazunk egy rövidebb pihenővel a Zotter Csokoládégyárba, ami maga a CSOKIMENNYORSZÁG! Bepillantást nyerhetünk a mára már valóságos kultusszal rendelkező magas minőségű, bio-csokoládé készítés rejtelmeibe. A gyár termékskáláján 150 féle csokoládé található, ebből mindegyiket megkóstolhatjuk a túra folyamán, annyit amennyi csak belénk fér! Maga a csokoládégyár látogatásra egy filmvetítéssel kezdődik, amely Indiába kalauzol el, és a kakaótermesztésről szól. Ezután indul a kóstolótúra a gyárban. Érdemes a túra alatt beosztani az erőinket, mert tényleg annyit lehet kóstolni, amennyi csak szeretnénk! Minden van, ami szem szájnak ingere: nugátok, tejcsokoládék, sima és ízesített fehér csokoládék, forró csoki, meggyes-, kávés- és extrémebb sáfrány-diós drazsék, töltött csokoládék, humuszos csoki vagy rózsa-kókusz-halzselé-szerűségek.

A túra végeztével lehetőségük nyílik a gyár mintaboltjában megvásárolni az előzetesen megkóstolt finomabbnál-finomabb termékeket és bevásárolni az elkövetkezendő ünnepre, meglepni szeretteinket az egyik legjobb minőségű, egészséges csokikkal Húsvétra!

Csokival teli hasunkkal tovább utazunk Ausztria zöld szívébe, Stájerország fővárosába, Grazba, melyet helyi idegenvezetőnk kíséretében tekintünk meg és sok érdekes történetet hallhatunk tőle a városról, szokásokról.

Graz az ország második legnagyobb települése Bécs után. Az Alpok előhegyei által körülölelt tágas medencében fekvő, pezsgő életű, nagy múltú várost a Mura szeli ketté. Ebben a gyönyörű városban, mely az UNESCO Világörökség részét képezi, fellelhetjük a mai modernkor jellemzőit, ugyanakkor a történelmi építészet csodáit is. Meglátogatjuk a Schlossberget, a reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő várhegyet a jellegzetes óratoronnyal, ami város jelképének tekinthető, naponta háromszor szól. A Schlossberg tavasszal kihagyhatatlan látványosság. Grazi vár (Burg) nem olyan, mint egy hegytetején lévő középkori erőd.  A várhoz szép udvar, várkapu (Burgtor) és várkert (Burggarten) tartozik. A vár építészetileg legérdekesebb látnivalója az 1499-ből származó, gótikus, kettős csigalépcső. A Várhegyre Európa legmeredekebb siklójával fogunk feljutni.

A második világháborúban a hegy belsejében gazdag tárnarendszert építettek ki, mely 6,3 km hosszú, és 20 bejárata van. Ez akár 40 000 ember számára jelenthet óvóhelyet légitámadás esetén. Ezeket a tárnákat részben még ma is használják.

A teraszos elrendezésű várkert eredtileg a Herberstein grófi család egykori szőlőskertje volt.
A 28 m magas óratorony alatt elhelyezkedő kertből gyönyörű kilátás nyílik a város főterére. A mediterrán hangulatot idéző teraszos Herberstein kert Graz legszebb közparkja, a nagyon szépen rendben tartott kert tele van egzotikus növényekkel, lugasokkal, fákkal, színpompás virágokkal.

Tudni kell, hogy 2003-ban Európa Kulturális Fővárosaként, számos új, egészen meghökkentő épülettel gazdagodott Graz, a „barátságos földönkívüli”, a Kunsthaus és a folyón lebegő ultramodern sziget, a Murinsel látványa még ma is lenyűgözi a látogatókat. Graz 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét. A kupolás Városháza pedig a XIX. század óta Graz főterének első számú épülete, ami nem csak a polgármesterek és a városvezetés székhelyéül szolgál: éppúgy helyet ad üzleteknek, és egy hangulatos kávézónak is az épület kertrészében.

Városnézés után szabadprogram következik, ami alatt lehetőségetek van belekóstolni a helyi ízvilágba, meginni egy kellemes sört a város valamely vendéglátójának hangulatos teraszán.

Kellemesen elfáradva, élményekkel teli hazaindulunk az esti órákban! Érkezés az éjszakai órákban.

 

Ár tartalmazza: buszos utazást turista busszal, magyar nyelvű csoportvezetőt, áfát

Ár nem tartalmazza:

Zotter Csokigyár belépőjegyet, felvonó jegyet a Schlossbergbe és a helyi idegenvezetés díját Grazban, mely a helyszínre hozandó (kérünk Titeket, hogy munkánkat könnyítése érdekében, visszaadás szempontjából, minél pontosabban hozzátok a belépőket :))

Itt láthatjátok életkor szerint:

 • Felnőtt: 25 Euro
 • Fiatal felnőtt (11-17 éves korig): 22 Euro
 • Gyerek (6-10 éves korig): 18 Euro
 • Gyerek (4-5 éves korig): 14 Euro
 • Gyerek (0-3 éves korig): ingyenes

 Utasbiztosítás külön köthető: EUB – kb. 750 Ft/nap

 

 Jó tanácsok, felszerelések:

 • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges öltözéket javaslunk.
 • Egy kis hátizsákot, táskát célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
 • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
 • Feltöltött mobiltelefon!
 • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
 • Fényképezőgép!
 • Pénzváltás még itthon!
 • Jókedv, pálinka !!! :)

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!

Vélemények, hozzászólások