Zotter csokigyár és karácsonyi vásár és városnézés Grazban

2017. november 25. (szombat) – 7 990 Ft.

Tudta, hogy a kakaóbabban 700 féle aroma van, és ez csak azoknak a száma, amiket eddig sikerült kimutatni, a valós szám valószínűleg 1000 fölött van? Meglátogatná az UNESCO „Dizájn városát” adventkor? Nézze meg a világon egyedülálló Fegyvertárat és a páratlan dupla spirál lépcsőt!

Program:

Indulás reggel 6:00-kor Budapestről, a Syma csarnok elől (Dózsa György út). Utazás egy rövidebb pihenővel a Zotter Csokoládégyárba, ahol bepillantást nyerhetünk a mára már valóságos kultusszal rendelkező magas minőségű, bio-csokoládé készítés rejtelmeibe. A gyár termékskáláján 150 féle csokoládé található, ebből mindegyiket megkóstolhatjuk a túra folyamán, annyit amennyi csak belénk fér! Maga a csokoládégyár látogatásra egy filmvetítéssel kezdődik, amely Indiába kalauzol el, és a kakaótermesztésről szól. Ezután indul a kóstolótúra a gyárban. Érdemes a túra alatt beosztani az erőinket, mert tényleg annyit lehet kóstolni, amennyi csak belénk fér! Minden van, ami szem szájnak ingere: nugátok, tejcsokoládék, sima és ízesített fehér csokoládék, forró csoki, meggyes-, kávés- és extrémebb sáfrány-diós drazsék, töltött csokoládék, humuszos csoki vagy rózsa-kókusz-halzselé-szerűségek.

A túra végeztével lehetőségük nyílik a gyár mintaboltjában megvásárolni az előzetesen megkóstolt finomabbnál-finomabb termékeket és bevásárolni az elkövetkezendő ünnepekre! A csokigyár mellett egy állatkert is található, ami 2011-ben nyílt a csokoládémanufaktúra körül elterülő 27 hektáros területen. A projekt középpontjában az állat, a hús és az ember között álló szoros összefüggések állnak. Az "élni és élni hagyni"mottóval létrehozott kreatív biogazdaságban a látogatók régi haszonállatokat ismerhetnek meg, amelyeket fajtájuknak megfelelően tartanak.

Innen tovább utazunk Ausztria zöld szívébe, Stájerország fővárosába, Grazba, melyet helyi idegenvezetőnk kíséretében tekintünk meg kb. 2 óra keretében. Graz az ország második legnagyobb települése Bécs után. Az Alpok előhegyei által körülölelt tágas medencében fekvő, pezsgő életű, nagy múltú várost a Mura szeli ketté. Az UNESCO Világörökség részét képező nagyméretű reneszánsz-barokk stílusú óváros fölé emelkedő Schlossberg (Várhegy) a jellegzetes óratoronnyal a város jelképének tekinthető, mely naponta háromszor szól. Grazi vár (Burg) nem olyan, mint egy hegytetején lévő középkori erőd.  A várhoz szép udvar, várkapu (Burgtor) és várkert (Burggarten) tartozik. A vár építészetileg legérdekesebb látnivalója az 1499-ből származó, gótikus, kettős csigalépcső.

2003-ban Európa Kulturális Fővárosaként, számos új, egészen meghökkentő épülettel gazdagodott Graz, a „barátságos földönkívüli”, a Kunsthaus és a folyón lebegő ultramodern sziget, a Murinsel látványa még ma is lenyűgözi a látogatókat. A Várhegyről térképszerűen rajzolódnak ki az óváros szűk utcácskái, a barokk templomtornyok, a patinás háztetők. Az óváros kihagyhatatlan látnivalója a világon egyedüliként, eredeti, középkori formájában fennmaradt Fegyvertár (Zeughaus), több tízezernyi fegyverből, páncélból álló gyűjteményével. Az ország egyik legnagyszerűbb barokk kastélya, a város nyugati szélén álló Eggenberg-kastély szintén Világörökségi védelmet élvez. Graz belvárosát hatalmas, szépen gondozott parkok láncolata övezi. Graz 2011-ben elnyerte az UNESCO „Dizájn városa” címét. A kupolás Városháza a XIX. század óta Graz főterének első számú épülete, ami nem csak a polgármesterek és a városvezetés székhelyéül szolgál: éppúgy helyet ad üzleteknek, és egy hangulatos kávézónak is az épület kertrészében.

Az állítás, mely szerint Graz Ausztria adventi fővárosa is lehetne, minden különösebb indoklás nélkül megállja a helyét – hiszen alig találni még egy olyan osztrák települést, ahol a város életében ilyen nagy szerepet játszana a karácsonyi időszak. Az óváros valamennyi nagyobb terén adventi vásárok várják az érdeklődőket. Karácsonyfadíszek, kézműves alkotások és különleges ajándékok közül válogathatnak, a vásárt pedig belengi a karácsonyi sütemények és helyi finomságok, valamint az édes puncs, a gőzölgő forralt bor és a gyümölcsbor illata. A graziak a karácsonyi kapkodás és rohanás helyett szívesebben sétálgatnak a hangulatos adventi vásárokon, hogy barátokkal találkozzanak és élvezzék az ünnepig hátralévő meghitt napokat.

A város adventkor csodálatos fényárban úszik, mindenfelől karácsonyi dalok hangja száll - választhatunk a számos adventi koncert közül, vagy csak tehetünk egy kiadós sétát az ünnepi díszbe öltöztetett városban.

Az egész adventi időszakban változatos programkínálat gondoskodik a megfelelő karácsonyi hangulatról: adventi éneklés, gospelkoncertek, regionális kórusok és együttesek, hangulatos adventi séták, krampuszfutások és maskarás felvonulások gondoskodnak róla, hogy az adventi Grazban töltött üdülés feledhetetlen élmény legyen.

Hazaindulás az esti órákban! Érkezés az éjszakai, hajnali órákban.

Ár tartalmazza: buszos utazást, csoportvezetőt, áfát

Ár nem tartalmazza: Zotter Csokigyár belépőjegyet és a helyi idegenvezetés díját Grazban, mely a helyszínre hozandó

Felnőtt: 20 Euro

Fiatal felnőtt (11-17 éves korig): 17 Euro

Gyerek (6-10 éves korig): 14 Euro

Gyerek (4-5 éves korig): 9 Euro

Gyerek (0-3 éves korig): ingyenes

 

Utasbiztosítás külön köthető: EUB – kb. 750 Ft/nap

 

Jó tanácsok, felszerelések:

  • A kirándulásra kényelmes cipőt, réteges, meleg öltözéket, sálat, sapkát, kesztyűt javaslunk.
  • Egy kis hátizsákot, táskát célszerű bekészíteni, amibe a napközben szükséges dolgokat lehet tárolni.
  • A buszra nyakpárna, takaró a komfortosabb utazás érdekében, melyeket napközben a buszon lehet hagyni.
  • Feltöltött mobiltelefon!
  • Szendvicsek, ásványvíz, üdítő.
  • Fényképezőgép!
  • Pénzváltás még itthon!
  • Jókedv!!! :)

Változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!

 FOGLALÁS 

 

Vélemények, hozzászólások