8. éves a Prágai Sörfesztivál - Valami, amit nem lehet kihagyni!

18 990 Ft. helyett – 10 990 Ft.

2015. május 15-17-ig

Az alábbi linken foglalható: maikupon.hu/akciok/orszagos/8-eves-a-pragai-sorfesztival-valami-amit-nem-lehet-kihagyni-utazas-1-fo-reszere-most-kedvezo-aron-18-990-ft-helyett-10-990-ft-ert-most-fizetendo-1-650-ft-datum-2015-majus-15-17-ig-limitalt-darabszam

 

Mi vár rád?

  • 17. nap a legjobb cseh sörfőzdék, szakácsok, hentesek és pékek
  • Több, mint 100 márka kiváló minőségű cseh sör
  • Varázslatos prágai légkör
  • Cseh és a nemzetközi konyha specialitásai, nem csak a sör
  • Élő zene és vidám hangulat minden nap
  • 4000 ülőhely

A Cseh Sörfesztivál az egyik legismertebb és legnépszerűbb esemény Csehországban és Prágában is egyaránt. A fesztivál minden évben május elején kerül megrendezésre Prága belvárosában és ez az egyik legnagyobb sörfesztivál Csehországban. A Cseh Sörfesztivál népszerűsége évről évre nő és az egyik legjobb sörfesztiválok között tartják számon Európában es a világon. A fesztiválon a látogatóknak lehetőségük lesz a legfinomabb tradicionális söröket és ételeket megkóstolni. A fesztivál ideje alatt a legjobb tradicionális cseh sörök és ételek fogják a főszerepet kapni és több mint 100 féle kiváló cseh sör közül tudnak majd a látogatók választani.

A 17 napig tartó sörfesztiválon Prágában nem csak a tradicionális cseh söröket, de a legfinomabb kézzel készített cseh ételeket és frissen sütött finomságokat is lehetőséged lesz közelebbről megismerni. Ebből az alkalomból a fesztivál idején rengeteg más program is vár majd. A sörfesztivál ideje alatt a jó hangulatot a különböző élő koncertek és programok fogják biztosítani az érdeklődőknek.

 

Program:

Indulás 2015. május 15-én 23:45-kor Budapestről, a Hősök teréről (Műcsarnok oldalában lévő parkoló). Egyéb felszállóhely Szegeden és Kecskeméten lehetséges (transzferdíj + 3000 Ft.). Utazás a történelmi Csehországba rövid pihenőkkel.  Érkezés Prágába a reggeli órákban.

Délelőtt mindenkinek lesz lehetősége egyénileg, szabadprogram keretében megismerkedni a varázsaltos Prágával.  A misztikus Prágát gyakran hívják „száztornyú városnak”, „arany városnak”, vagy egyszerűen a városok királynőjének. Prága történelmi központját az UNESCO Világörökség részévé nyilvánították. A hely számos látnivalót kínál. Megismerkedhetünk a Vencel-térrel, Prága Újvárosának kereskedelmi és kulturális központjával és Prága szívével, ami nem más, mint a lélegzetelállító Óvárosi tér. A Károly-híd és a Vencel tér között helyezkedik el és turisták ezrei látogatják meg, hogy megcsodálják a gazdag történelméről híres teret. Itt találhatóak Prága legjelentősebb nevezetességei is, mint például a gótikus Tyn-templom. Megtekinthetjük a Városházát az Asztronómiai Órával, az Orlojjal. Építője Hanus óramester 1490-ben átalakította az óraművet, mely a legenda szerint olyan szép lett, hogy a tanácsurak megvakíttatták, nehogy másnak is ehhez hasonló remekművet készítsen. Láthatjuk a 65 méteres Lőportornyot, ami kapuként szolgál a királyi úthoz, amely az óvároson keresztül, a Károly-hídon át a várba vezet. Átsétálhatunk a 30 barokk szoborral díszített Károly-hídon, Prága legrégebbi hídján. Csodás látványosság a Hradzin (vár és környéke) és a Kisoldal. A három udvarból álló prágai várnak kereken 60 épülete van. A vár első virágkorát IV. Károly idején élte. A fejlődés újabb csúcspontját jelentette II. Rudolf, aki számos jelentős tudóst, művészt, alkimistát hívott az udvarába és hatalmas gyűjteményeket hozott létre. Prága évszázadokon át a titokzatos szabadkőművesek egyik európai fellegvára is volt, otthont adott az aranycsináló alkimistáknak. Prágai várban megmaradtak a különböző történelmi korokból származó templomok, kápolnák és tornyok. Köztük van a Szent Vitus-székesegyház, mely a 14. században épült monumentális építmény, szűk várudvarra van beszorítva, melytől látványa még monumentálisabb, a ránk meredő torz formájú vízköpők, pedig misztikus és hátborzongató hangulatot ébresztenek bennünk. Hradzsin terével csodálatos, monumentális nyitott tér tárul szemünk elé a várfalakon kívül. Számos előkelő rezidencia épült itt. Prága egyik büszkesége a Királyi palota lenyűgöző méreteivel, csodálatos bordás boltozatával. A bejárat előtt állva csodáljuk meg az óriási szobrokat vagy fotózkodhatunk a mozdulatlanul álló őrökkel.

A híres prágai sörfesztivál már 12:00-től kezdetét veszi a Letna Parkban a belvárosban, így mindenki kedvére oszthatja be a városnézésre és a sörfesztiválra – sörivásra szánt időt. A fesztiválon estig maradunk. Hazaindulás 10:00 óra tájban. Érkezés Budapestre a hajnali órákban.

Az időbeosztás az időjárás függvényében változhat.

 

Fontos információk:

A sörfesztivál nyitva tartása: 12:00 – 24:00-ig

Belépő: 45 CZK

1 CZK = kb. 12 Ft.

15 év alatt és 65 év felett ingyenes a belépés!

Fogyasztását a helyszínen váltott, bármikor feltölthető Beer Card (Sör Kártya) segítségével tudja rendezni. 1 korsó sör ára kb. 45 CZK = kb. 500 – 550 Ft.

Javasoljuk a cseh korona váltását, de általában bármely bankkártyával fel lehet tölteni a Sör Kártyát.

Sörfesztivál helyszíne: Letna Park

A buszon Prága térképet fogunk kiosztani, de javasoljuk, hogy előzetesen mindenki tájékozódjon, hogy mit szeretne esetlegesen megnézni a városból és mi merre található.

A sörfesztiválon sok hely van, de akik helyet szeretnének foglalni, azok az alábbi linken tehetik meg előzetesen (Booking): https://www.ceskypivnifestival.cz/en/czech/prague-2014/#p-czech-prague2014-w5