Kalandnyaralás Albániában

 

Kalandos utazásaink egyik fő irányvonala, hogy ne csak a műemlékeknél töltsünk hosszú órákat, hanem a jelenre is koncentráljunk. Mesés látványt nyújtanak a hegyek, folyóvölgyek és a tenger, melyeket vétek lenne átutazni a kalandozásaink alatt, így kiemelten fontosnak tartjuk, hogy átéljük a természet adta pompás élményeket. Hiszen, hol lehetne a legjobban feltöltődni, ha nem a természetben?

Ha egy igazi kalandnyaralásra vágysz tele izgalmakkal és szeretnéd felfedezni Albánia rejtett kincseit akkor itt a helyed!

2022. június 4-11-ig (8 nap/6 éj) - 69 990 Ft/fő - már csak 1 db szabad szoba

2022. szeptember 18-25-ig (8 nap/6 éj) - 69 990 Ft/fő - betelt


  Mit tartalmaz az alapár?

- 6 éjszaka szállás 4 csillagos, medencés hotelben-resortban

- 6 éjre az idegenforgalmi adót

- Return buszjegyet turista busszal

- Szervezési költséget

- Magyar nyelvű túravezetőt

- Áfát

- 2022-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra


Részletes program:

 

1. nap    Indulás Neumba

Indulunk július 1-én és augusztus 8-án éjszaka, 23:30-kor Budapestről, Hősök teréről (Műcsarnok oldala). Szegedieknek, Kecskemétieknek ingyenes transzfert biztosítunk Pestig.
Utazunk Horvátországon keresztül Neum felé rövid pihenőkkel.Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

1-2. nap:

Utazás Albániába - Szálláselfoglalás

Indulunk  este, Budapestről, Üllői út 110.-OMV Benzinkút elől (Népliget oldalában) - 19:00-kor egy szuper csapattal és "Málnával" a busszal. :) Pest után csatlakozhattok még hozzánk Kecskeméten és Szegeden (21:45). Ha egyben a csapat, akkor utazunk az egzotikus és izgalmas Albánia felé rövid pihenőkkel.

A hajnali órákban belépünk célországunkba, Bosznia-Hercegovinába, mely számos természeti szépségével, ősi kultúrájával és nem utolsó sorban gasztronómiai finomságaival vonzza az idelátogatókat. Már útközben utazva felfedezhetjük az ország egzotikus kinézetét, a Bosna folyó kíséri utunkat.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/kalandutazas-boszniaba-1-nap/

Délelőtti órákban belépünk célországunkba határ és forgalom függvényében, mely természeti szépségeivel, magas hegyeivel, a vendégszeretettel és finom ízeivel vár ránk.

Ebéd környékén megérkezünk 4 csillagos, medencés resortunkba, ahol a következő napokat fogjuk eltölteni. A szállásunk egy mesés völgyben fekszik, a Drin folyó mellett, közel az Alpán-Alpokhoz. A modern és kényelmes szobák a medencére vagy hegyre nyílnak. A resort napágyakkal körülvett hatalmas medencével, medencebárral rendelkezik, ahol a vidám hangulat és zene garantált. Wifi a közösségi területeken lesz elérhető.

Szobakiosztásig megismerkedünk a hatalmas, több hektáros resorttal, és ihatunk egy koktélt, kávét, sört vagy ebédelhetünk egyet a hotel éttermében vagy már mehetünk is fürdeni a medencébe.

Délután szobakiosztás következik és utána mindenki relaxálhat kedve szerint a szobában, vagy akár a medence parton és kipihenheti az út fáradalmait. Este a hotelben vacsorával zárjuk a napot.

(Kérnénk, hogy aki nem eszik húst, vegetáriánus étrendet folytat, az jelezze nekünk foglaláskor)

 

 

3. nap:

Túra a vadonba -  Albán-Alpok legelszigeteltebb vidéke

Reggeli után kalandra fel és indulás az Albán-Alpok rejtett zugaiban nyúló völgyek felé, ahol egész napos vad túránk során megismerünk Albánia legelszigeteltebb részével, számos természeti szépséggel,  mint például a Thethi Nemzeti Parkkal és a Valbona-völggyel, 2000 méter feletti hegycsúcsokkal, a kristály tiszta vizű Kék-szem forrással, a rózsaszín sziklaszirtekkel, gyönyörű szurdokokkal, kanyonokkal és vízesésésekkel. A vad terület hagyományosan a Shala törzs területéhez tartozott.  Edith Durham, a híres utazó, így jellemezte a vidéket: „Úgy vélem, egyetlen emberlakta hely sem töltött még el ennyire a világtól való fenséges elszigeteltség érzésével.

Az útra érdemes vizes palackot hozni, mert kristálytiszta vízzel tudjuk majd megtölteni és inni belőle.

Túránk során nagy buszunkat helyi minibuszokra cseréljük és utazunk az Albán-Alpokba, és áthaladunk a híres albán levendula mezőkön a magaslatok felé. Tartunk egy rövid fotó szünetet a Boga völgy üveg teraszán majd megtekintjük Edit Durham sírhelyét.

Utunkat folytatva egy mesés völgybe érkezünk, ahonnan egy 20 perces nehezen járható, off road kalandos hegyi úton haladva megérkezünk  a rózsaszín sziklaszirtekhez, felderítjük a különleges sziklaformációkat és innen tovább gyalog, egy közepes nehézségű kb 1 órás gyalogos túrával érünk el a nemzeti park kék szem forrásához ahol lehetőségünk nyílik fürdeni vagy csak szimplán relaxálni. (a helyi minibuszok nem lesznek légkondícionáltak, mert az erős hegyi emelkedő miatt nem tudják használni)

Miután megpihentünk, visszatúrázunk a minibuszokhoz és délután elfogyasszuk az autentikus falusi ebédünket. Ebéd után egy fotószünetet tartunk egy csodás vízesésnél.

Túránk végállomása a Nemzeti Park faluja lesz, ahol megtekintünk egy kőtemplomot és hagyományos toronyházat, ahová vérbosszú esetén menekültek.

Élményekkel teli napunk után visszatérünk a szállásra, majd vacsora következik.

Felszerelés: Stabil, kényelmes túra vagy sportcipő szükséges. Réteges, kényelmes öltözék.  A fürdőzéshez fürdőruhát és egy plusz törölközőt érdemes pakolni. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni, amibe a vizespalac kerül.

Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk a túrát. Számítani kell gyaloglásra, az útvonalban kőtörmelékek, szikladarabok lesznek. A helyi mikrobuszok nem légkondisak, hegyi emelkedőkön, szerpentinen fogunk, nagy magasságokban utazni. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely utasbiztosítás megkötését.

Fakultatív program: 60 Euro/fő ebéddel - helyszínen fizetendő

 

4. nap:

Irány a tenger - fürdőruhákat fel!

Kellemesen kipihenve, finom házi reggelinket elfogyasztva nem túl korán, de elindulunk egy közeli albánok által kedvelt tengerpartra, aminek különlegessége, hogy a homokos partja gyógyító jóddal van tele, amitől a homok egy kicsit sötétebb árnyalatot kap.

A strand széles homokos fövénnyel rendelkezik és mivel itt torkollik a tengerbe a Buna folyó, ezért számos védett faj él itt. Egész nap barnulhatunk, pihenhetünk és természtesen egy kis gyógyító iszappakolást sem hagyhatunk ki. Június és szeptember elő-és utószezonnak számít, ami azt jelenti, hogy nincs akkora tömeg, a tengerpart szabadabb, nincs annyi vendéglátó, de az időjárás nagyon jó szokott lenni. :)

Késő délután visszaindulunk a szállásunkra és lesz idő előkészülni az estére.

Fakultatív program ára: 15 Euro/fő - helyszínen fizetendő

Este egy tradicionális, zenés vacsorát, albán estet fogunk tartani, ahol megkóstoljuk a jellegzetes helyi ételeket és táncra is perdülhetünk a ritmusos albán zenére. :) Lesz helyi alapanyagokból készült előétel, sült hús, desszert és raki. (Kérnénk, hogy aki nem eszik húst, vegetáriánus étrendet folytat, az jelezze nekünk utazás előtt)

5. nap:

Relax - Shkodra by night

Reggeli után ránk fér egy kis medencézés, pihenés és egészen délutánig lazulunk, majd megindulunk egy késő délutáni programra. Megnézzük, hogy hol készülnek a híres Velencei maszkok, mivel kevesen tudják, hogy ezeket a csodaszép alkotásokat nem Olaszországban, hanem Albániában gyártják.

Ezután utazunk egy tipikus albán városba - Shkodrába, ami régi történelmi múltra tekint vissza, i.e. 4 század óta létezik. Itt átélhetjük a nyüzsgést, sétálhatunk a főutcán, megismerjük a különleges vallási és kulturális közeget, vásárolhatunk szuvenírt.

Szállásunkra visszatérve vacsora vár ránk.

Fakultatív program ára: 15 Euro/fő - helyszínen fizetendő

 

 

6. nap:

Expedíciós utazás  -  Hajózás az ismeretlen vizeken - Albán-Alpok

Reggelink elfogyasztását követően először szárazföldi úton kisebb helyi albán járművekkel utazunk a vad és izgalmas hegyekbe, amíg el nem hagyjuk a civilizációt (kb. 2 óra). Ez idő alatt betekintést nyerünk az autentikus albán hegyek világába, majd szárazföldi gépeinket vízi járművekre cseréljük.

Egy lélegzetelállító hajótúra vár ránk az ismeretlen vizeken és kb 1,5 órát fogunk még mélyebbre menni az érintetlen természetbe a hegyek között. Már maga az utazás is komplett program, de végcélunk egy paradicsomi, egzotikus hely, ahol néhány órát fogunk eltölteni. Itt lesz lehetőség felfedezni a helyet, a természet szépségeit és fürdeni is, ha az időjárás engedi. Akinek kedve van egy finom helyi ebédet is el lehet fogyasztani.

Délutáni órákban visszaindulunk szállásunkra és érkezünk az esti órákban, ahol már ízletes vacsora vár ránk.

Info: Mivel egy expedíciós túra lesz, fel kell készülni a természetes közegre! Nem városnézés lesz! Aki nincs hozzászokva, hogy a civilizációtól és vívmányitól távol leszünk, valamint sziklák, kövek, hegyek és természetes közeg lesz, nekik nem ajánljuk a programot. Vízicipőt vagy olyan sportcipőt szükséges hozni, amiben lehet köveken és vízben mászkálni. Vízállástól függően elfordulhat, hogy a hajónkból kiszállva a kanyonban, vízben gyalogolnunk kell. A helyi minibuszok nem minden esetben légkondícionáltak, mert az erős hegyi emelkedő miatt nem tudják használni.

Fakultatív program: 45 Euro/fő - helyszínen fizetendő

 

7. nap:

Relax - Szabadnap

Ezen a napon átadjuk magunkat reggeli után a szállásunk adta hangulatnak és lehetőségeknek. Egész napos medencézésről, buliról, lazulásról, pihenésről fog szólni a napunk a csodás környezetben.

Este vacsora.

 

8. nap:

Hazautazás

Utolsó reggelink elfogyasztása után kényelmesen elindulunk haza.

Érkezés másnap hajnali órákban.

------------------

Alapár:

Mit tartalmaz az alapár?

 • 6 éjszaka szállás 4 csillagos, medencés hotelben-resortban
 • 6 éjre az idegenforgalmi adót
 • Return buszjegyet turista busszal
 • Szervezési költséget
 • Magyar nyelvű túravezetőt
 • Áfát
 • 2022-es vagyoni biztosíték díját minden utazóra

Helyszíni lehetőségek, étkezés, programok:

Csoportos félpanziós alap ellátás (reggeli és vacsora) 6 éjre és az albán est ára: 80 Euro/fő a teljes turnusra, melyet elég a helyszínen fizetni

(Félpanzió ára 12 Euro/napra jön ki, aki nem kér, kérjük foglaláskor jelezze)

 

Fakultatív programlehetőségek:

Aki szeretne csatlakozni, kérjük, hogy jelentkezéskor adja meg, hogy mely programokra szeretne jönni. Befizetni elég a helyszínen. Aki nem jön valamelyik programra, ők a hotelben maradnak pihenni.

 • Irány a tenger: 15 Euro/fő
 • Shkodra: 15 Euro/fő
 • Expedíciós program: 45 Euro/fő
 • Túra a vadonban: 60 Euro/fő
 
 
Egyágyas felár, ha valaki egyedül szeretne egy kétágyas szobában lenni: 25 000 Ft
5-12 éven aluli gyermekeknek 8000 Ft/fő kedvezmény jár

------------

Útiokmány: Személyi igazolvány

Aktuális határátlépési szabályok konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Jelenleg 2020 novemberében, az utazás meghirdetésekor egy negatív PCR teszttel és útlevéllel lehetsége a beutazás Boszniába. Várjuk a normál korlátozás nélküli utazási feltételeket a 2021-es nyárra. Idén nyáron fennálltak a járványügyi korlátozások, ezért Neum helyett a horvát oldalra helyeztük át út előtt a szállásunkat és a teljes programot le tudtuk bonyolítani korlátozások nélkül.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Ajánlott korosztály: 5-65 éves korig. Olyanoknak ajánljuk az utazást, akik szeretik a izgalmakat, a jó és vidám társaságot, szeretnének ismerkedni, vagy csak szimplán jól érezni magukat, jó fizikai állapotban vannak. 65 év felett kizárólag jó fizikai, egészségügyi állapottal rendelkező utasok jöhetnek. Az út során lesznek bulik és zene is! :)

Valuta: Kis címletű papír Eurosokat ajánlunk hozni és ezzel lehet fizetni, és a helyik legfeljebb albán lekben adnak vissza.

Kalandutazás fogalma: A kalandutazásnak a legtöbb esetben szerves része olyan természeti helyszín, ami a civilizációtól, lakott területtől távol esik, ahol nem számíthatunk a megszokott civilizáció jónéhány fontos vívmányára.  Így aki gyógyszert szed, bármi speciális dologra szüksége van, illetve női dolgok, kérjük hozzák magukkal.

Felszerelés: A kalandutazásra, programokra stabil, kényelmes cipőt ajánlunk.  A fürdős programokra fürdőruhát és egy plusz törölközőt, vízi cipőt, érdemes pakolni. Nyáron igen meleg időre lehet számítani, így naptej, kalap, fejfedőt javaslunk. Érdemes kisméretű hátizsákot hozni a napi túrákhoz.

Kérünk mindenkit, hogy maszkot készítsenek a kéztáskába, mert egyes határokon szükség lehet rá.

Egészségügyi állapot: Átlagos és jó fizikummal rendelkező embereknek ajánljuk az utazást.  Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Akinek nincsen biztosítása, nekik baleset, betegség esetén maguknak kell intézni saját költségre és felelősségre az orvost, ellátást és adminisztrációt.

Jelenleg 2020 novemberében, az utazás meghirdetésekor egy negatív PCR teszttel és útlevéllel lehetsége a beutazás Boszniába. Várjuk a normál korlátozás nélküli utazási feltételeket a 2021-es nyárra. Idén nyáron fennálltak a járványügyi korlátozások, ezért Neum helyett a horvát oldalra helyeztük át út előtt a szállásunkat és a teljes programot le tudtuk bonyolítani korlátozások nélkül.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/neum-dubrovnik-korcula-ston/

Biztosítás: Nálunk köthető pl: Európai Utazási Biztosító; sport biztosítás kb 750 Ft/fő/nap

Ivóvíz: A szállásunkon iható a vezetékes ivóvíz.

Poggyász:
 

Minden utasunk számára a következő poggyász szállítását biztosítjuk:

 • 1 db nagyméretű bőrönd/táska a csomagtérbe (maximum 15 kg/fő)
 • 1 db kézipoggyász utastérbe maximum 5 kg/fő
 • 1 db válltáska/retikül/laptoptáska, nyakpárna, takaró utastérbe nyugodtan jöhet

A csomagokat és a kézipoggyászokat mérlegeljük az autóbuszok kötlező tengelysúlymérése miatt!  Fejenként egy nagy méretű bőrönd/táska kerülhet a busz csomagterébe, melynek maximális tömege 15 kg lehet. Itt kérjük, kalkuláljátok bele, ha valaki visszafelé több kg, liter szuvenírt, italt szeretne hozni, ez esetben érdemes helyet hagyni a bőröndben. Plusz súlyt csak akkor tudunk elvinni, ha van üres hely a csomagtartóban és belefér a tengelysúly szabályozás szerinti súlyba, 10 Euro/kg díjért.

 

Időjárás: Utazásunk alatt általában itthonitól melegebb időre számíthatunk. Tartós esőzések általában nem jellemzőek, de a magas hegyek miatt szélsőséges is lehet az időjárás. Amennyiben az időjárás szélsőséges lenne, a túravezetőnek lehetősége van a programon változtatni.

Nyilatkozat: Mivel utazásunk során az időjárás változékony lehet, ezért irodánk túravezetői mindenképpen fenntartják a jogot, hogy rossz idő esetén – eső, köd, rossz látási viszonyok – megváltoztassák a programot. Ez jelentheti a különböző látnivalók vagy túrák sorrendjének felcserélését, de különösen zord időjárás esetén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is maradhatnak túrák. Ebben az esetben mindenképpen igyekszünk valamilyen más programot szervezni. Ez lehet egy másik, könnyebb túra vagy városnézés.