Treetop Walk - 8 990 Ft/fő

Sétálj a fák fölött és fedezz fel egy helyet, ahol Nyugat és Kelet összeér! 

1. turnus: 2018. április 29.  (vasárnap) - betelt

2. turnus: 2018. május 6. (vasárnap) - betelt

 

Elsőként szervezzük meg az országban Fák felett járó ösvény látogatását!

Ingyenes transzfert biztosítunk a szegedi és kecskeméti utasainknak. :)


Program:

Indulunk 2018. április 29-én 5:00- kor Budapestről, a Hősök teréről. A csapathoz csatlakozhattok még Szegeden és Kecskeméten is a pesti felszálló előtt. Utazunk Szlovákiába rövid pihenővel és célországunkban felvesszük helyi idegenvezetőnket is, aki az út hátralévő részében történetekkel fog minket szórakoztatni.

Első állomásunkra délelőtt meg is érkezünk Szlovákia legújabb attrakciójának számító Fák fölött járó ösvényhez.  Tavaly év végén gazdagodott az újdonsággal a Tátra. A Bélai-Tátra és a Szepesi-Magura között fekvő, Zár község keleti részén található Bachleda-völgyben.

Buszunkkal leparkolva kb. 926 m magasságból gyalogosan elindulunk a fák felett járó attrakcióig  felfelé vezető úton. A felső állomás 1180 méter tengerszint feletti magasságban található. Kb. 2 km-es, 45 perces sétára lehet számítani.

Felérve a turistákat a földről 24 m magasságig vezetik el egy faszerkezeten a fák között, vagyis inkább a fák fölött futó lombkoronaösvényig, mely 603 m hosszú és 1,8 m széles sétány, ehhez jön még 631 m hosszú megfigyelőtorony, így az ösvény teljes hossza 1234 m. Építéséhez kb. 1000 köbméter fát használtak fel. A sétát a fák koronájában, a helyi természet érdekes információi, adrenalin-megállók és egy 67 m hosszú szárazcsúszda teszik különlegessé.

A tanösvény egy 32 méter magas spirál alakú, panorámás pihenővel és járható hálóval ellátott kilátótoronnyal végződik. Teljes panorámában nyílnak meg a szomszédos hegyek, a látvány lenyűgöző. Kilátás nyílik a Bélai-Tátra legmagasabb csúcsaira, a nyugatra emelkedő Holló-kőre (2152 m) és a Siratóra (2146 m). Tiszta időben nem kevésbé szép a panoráma az észak felé található Pieninek felé, az ösvény egy részéről a hegység leghíresebb csúcsa, a Dunajec-áttörés fölé emelkedő, 982 m magasságú Korona-hegy fehér mészkősziklái is jól kivehetőek.

A friss levegővel és csodás fotókkal visszatérünk az alsó állomásra. Lehetőség lesz inni egy frissítőt, vagy bekapni néhány falatot.

Idegenvezetőnkkel együtt fedezzük fel Kassát, Európa 2013-as kulturális fővárosát és látnivalóit. Kassa ad otthont Európa legrégebbi maratonjának, itt van a legnagyobb kiterjedésű műemlékvédelmi terület, de mindenekelőtt egy város, ahol zajlik az élet.

Szlovákia keleti felének legnagyobb és az ország második legnagyobb városa Kassa. Valóságos metropolisz, ipari, kereskedelmi, kulturális és tudományos központ, de az utazók számára főként történelmi emlékei miatt érdekes. Ebből a szempontból Kassa igazi kincsesláda, ami nagyban köszönhető annak is, hogy évszázadokon át a különböző nemzetiségek olvasztótégelye volt. Az eltérő kultúrák, hagyományok, szokások találkozása és együttélése rajta hagyta a nyomát a város történelmén és megjelenésén is.

Kassa az Európa és Konstantinápoly közötti kereskedelmi útvonal mentén fekve stratégiai szerepet töltött be. Címerét 1369-ben kapta, korábban, mint Közép-Európa bármely más városa. A 13-15. század között hatalmát és vagyonát tekintve is a csúcspontra jutott, nagyrészt ebből a korszakból származik 450 műemlékének többsége. Kassa óvárosa az egyik legnagyobb és legszebb egész Szlovákiában, ezért aki a városnézést részesíti előnyben, nem hagyhatja ki az útitervből.

Kassa történelmi belvárosának központja a hosszúkás alakú, virágágyásokkal körbeépített Fő tér, melynek fénypontja a monumentális gótikus Szent Erzsébet székesegyház. A dóm az egyike Szlovákia hivatalosan is elismert 7 csodájának, az ország legnagyobb temploma, melyben egyszerre 5000 ember fér el, nem csoda, hogy több mint 100 éven át építették. A legenda szerint a dómnak van egy bizonyos téglája, amit ha eltávolítanak, az egész épület összeomlik. A szóbeszéd úgy tartja, a középkori mesterek így biztosították magukat, hogy megkapják munkájukért a fizetséget, ám feltehetően nem ennek köszönhető, hogy az épület ennyi évszázad után is stabilan áll. A belsejében látható, 15. századi kettős csigalépcső egyedülálló Szlovákiában.
A környező utcácskák zöme sétálóövezet szépen lekövezve, hangulatos sétára csábítva. A székesegyháztól északra  áll az Orbán-torony, melyet a borászok védőszentjének tiszteletére neveztek el és a zenélő szökőkút túloldalán a főtér másik meghatározó épülete az eklektikus stílusú Állami Színház is. A színház mögött áll a Szűz Mária Pestisoszlop és szoborcsoport, mely a nagy pestisjárványtól való megmenekülésnek állít emléket. A Fő tér keleti oldalán található Premontrei templom, amit eredetileg jezsuiták építtettek, díszes barokk belső tere lenyűgözően szép, a szentély térhatású freskói és a gazdagon faragott szószék igazán különlegesek.

É ki ne szeretne egy rövid időre betekinteni a középkorba? Kassán erre is van lehetőség a bűbájos, korabeli térkövekkel rakott, aprócska házakkal szegélyezett Mesterségek utcájában. Friss, illatos kenyeret vehetünk a péknél, gyógyfüveket és teákat a gyógyfüvesnél, vagy betérhetünk egy bőrdíszműveshez. A kovácsműhelyben a kovács, a fazekasműhelyben a fazekas kezének munkáját akár munka közben is megcsodálhatjuk. Inspirációt gyűjthetünk a műasztalos boltjában, és drágakövekből készült ékszert is tudunk vásárolni.

A városnézés után szabadprogram következik, mindenkinek lesz ideje egy tradicionális vacsorát eltölteni a Főtér vagy hangulatos utcáinak valamely éttermébe. Ajánljuk a minőségi ízek és sörök kedvelőinek a Pivovar „Hostinec“ éttermet. A hely egy újkeletű kézműves sörfőzde Kassa legrégebbi épületében, és nevezetessége, hogy egyben a világ ötödik legrégebbi étterme. 1542 óta felkeresik az ínyencek. Jóízű ételekhez a helyben készített, nem szűrt és nem pasztőrözött sör dukál.

Az esti órákban indulunk vissza Budapestre, érkezés éjfél környékén. 

Ár tartalmazza: teljes utazási költséget turista busszal, magyar nyelvű csoportvezetőt, áfát, szervezési költséget

Ár nem tartalmazza, helyszínen fizetendő Euroban:

- Helyi idegenvezető díját: 5 Euro/fő

- Belépőjegyet az ösvényre:  Felnőtt belépőjegy: 8 Euro

                                                   Gyerek 3 - 14 éves korig és Nyugdíjas 65 év felett: 6,5 Euro

                                                   Gyerek 2,99 éves korig: ingyenes

Spirál csúszda (fakultatív): Felnőtt és gyerek (120 cm felett) jegy -  2 Euro

Utazáson való részvétel gyakorlati tudnivalói:

A fák felett járó ösvényig kb. 2 km-es gyalogút vezet felfelé, szintkülönbség kb 250 m.

Más lehetőség nincs a fel és lejutásra, mivel a felvonó felújítás miatt nem fog üzemelni.

Öltözék, felszerelés: Sport vagy túra cipő. Kényelmes, réteges öltözék. Hasznos kellék a nedves törlőkendő a túrák után, és kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni.

Étel, ital: A gyaloglás miatt az átlagosnál nagyobb ivóvíz szükséglet merülhet fel. Javaslunk ásványvizet, szendvicset hozni az útra.

Szükséges fizikai kondíció: A kirándulást csak normál és jó fizikummal rendelkező utasoknak ajánljuk, mivel a fák felett járó ösvényig gyalog kell felfelé menni. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  Gyaloglás/túra előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért.

Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Kb. 750 Ft//nap. Biztosítás külön köthető.

 

A változás jogát fenntartjuk! Az utazást 35 főtől indítjuk!