Adventeljünk Nagyszombat és Pozsony városában

2017. november 26. - 6 990 Ft

Az adventi varázs évről évre sokak szívét hódítja meg. Látogassunk meg két csodás szlovák helyszínt Szlovákia egyik legjobb helyi idegenvezetőjével!

Engedjen a csábításnak, hogy Trnava és Bratislava varázslatos történelme, ízei és illatai Önt is elvarázsolja és töltsön el velünk egy felejthetetlen napot!

Program:

Indulás 6:00-kor Budapestről a SYMA Rendezvényközpont – Dózsa György út elől. A csoporthoz csatlakozhattok még Tatabányán, Győrben és Mosonmagyaróváron.

A csoporthoz csatlakozhattok még Szegeden, Kecskeméten Pest előtt és Pest után Tatabányán, Győrben és Mosonmagyaróváron.

Olvass tovább: https://www.laspalmeraskft.com/utazasok/advent-pragaban/

Utazunk rövid pihenővel a Kis-Kárpátok és a Vág völgye közötti Nagyszombati-medencébe, Trnavába, mely Szlovákia 7. legnagyobb városa. Helyi idegnevezetőnk fog elkalauzolni a városka látnivalóiban, akitől az egész napunk folyamán érdekes történeteket tudhattok meg. :)

Nagyszombat, Trnava - a legrégebbi szabad királyi város volt a mai Szlovákia területén. A város ezen kívül több évszázadon keresztül Magyarország fő egyházi központja is volt. A város történelmi központjában található műemlékek a városi műemlék-rezervátum részét képezik.
Kevés közép-európai város büszkélkedhet olyan hosszú városfalakkal, mint Trnava. A máig fennmaradt, 13. és a 16. század között épített nagyszombati városfalak építészeti különlegességnek számítanak, és a maguk nemében a legfontosabb európai műemlékek közé tartoznak.

A város és a főtér domináns épülete a Várostorony. Ezt 1574-ben gótikus alapokra építette Jakab mester, és a torony kilátóteraszáról gyönyörű kilátás nyílik a városra és környékére. 

A város legértékesebb egyházi műemlékei közé tartozik az első jelentősebb kora barokk épület Szlovákia területén – az Egyetemi templom.  A templom belső terének remeke a kolosszális barokk főoltár, amely 1640-ből származik. Az egyetemi templomhoz több egyetemi épületet is hozzáépítettek. Ezek közé tartozott a kollégium, a gimnázium, az egyetem, a papi szeminárium és annak kollégiuma is.

A Szent Miklós téren, a 14. századból származó román stílusú kistemplom helyén egy további jelentős gótikus stílusú műemlék áll – a Szent Miklós-bazilika. Ez a templom 1543 és 1820 között az esztergomi érsek katedrálisa volt. Nagyszombat ma a Pozsony és Nyitra között elterülő, dinamikusan fejlődő régió központja.

A városnézés után szabadprogram keretében megkóstolhatjuk a helyi, szlovák ízeket, belekóstolhatunk a trnavai karácsonyi forgatagba, majd az ebédidő után Pozsony felé vesszük az irányt.

Pozsony nagyságát számos apróság alkotja, amelyekkel lépten-nyomon találkozhatnak, és amelyek együtt alkotják az elragadó Duna-menti város mindennapi hangulatát. Több mint ezeréves történelemének köszönhetően számos látványosságot nyújt, melyet helyi idegenvezetőnk segítségével megtekintünk (főtér, Mihály-torony, érdekes szobrok, Grassalkovich-palota, Nemzeti Színház, Szent Martin Dóm, Pozsonyi Vár, Székesegyház, Mihály utca)

Pozsony főtere és utcái szép polgárházaival igazi turistalátványosság, de legfeltűnőbb a gótikus- reneszánsz régi Városháza. A Városháza mögötti teret a Prímási Palota rózsaszínű, impozáns épülete uralja. A Főtérről nyílik egy bájos kis tér, a Ferencesek tere hatalmas, árnyas fáival, a Ferencesek kolostorával és egy gyönyörű barokk jezsuita templommal. Az egyik legfontosabb látnivaló Pozsonyban a nemrég felújított Vár. Városszerte néhány, kedves szobor várja a látogatókat! Ezek a kisszobrok annyira kedveltek, hogy sokan külön időt szentelnek a felkeresésükre! Szerencsére nincs nehéz dolguk, mindegyik a belvárosban található! Az egyik leghíresebb közülük a Kandi, az Úri utca és a Halászkapu utca sarkán található. 1997 óta nézelődik a csatornából kikandikálva.

Szabadprogram keretében Pozsony legszebb terein, a varázslatos karácsonyi forgatagban átadjuk magunkat az adventi vásár hangulatának. A karácsonyi sütemények, a forralt bor és a forró puncs illata bódító hangulatot kelt. Minden kapható és minden csillogó. A környező fák pedig ünnepi díszben csillognak és fényárba borítják a környéket.

A városban lévő kis utcácskákban és a korzón sétálgathatunk a számos üzlet között, vagy ha megéhezünk ehetünk egy igazi szlovák különlegességet is egy helyi vendéglőben. Ajánljuk a vadast, knédlivel vagy egy jó sztrapacskát, egy hely barna sör kíséretében.

Hazaindulás a késő délutáni, esti órákban, hazaérkezés az esti órákban.

 

Ár tartalmazza: oda-vissza utat turista busszal, magyar nyelvű csoportvezetőt, áfát

Ár nem tartalmazza: helyszínen fizetendő 5 Euro/fő! (helyi idegenvezetésre és parkolásra hozandó)

 

Biztosítás külön köthető: EUB - kb. 750 Ft/fő