1 napos síelés – snowboardozás – szánkózás – remek zenék, italok

 

Szlovákia legjobb síterepe - A szlovák Nr.1. - az abszolút győztes: Chopok - 

12 000 Ft. helyett Kedvezményes kuponos ár: 6 490 Ft. 

2015. február 28. (szombat)

Program: 

Indulás, felszállás: 2015. február. 28. (szombat); Budapest – Hősök tere (Műcsarnok oldalában lévő parkoló) – 5:30

Tölts el egy napot egy szuper csapattal Szlovákia legjobb síterepén, a Chopokban. Síelj, snowboardozz, szánkózz vagy egyszerűen sétálj egy csodálatos helyen, látogasd meg az Apres-ski bárokat és a Rotundát, ami déli és északi lejtőt összekapcsoló komplexum, mely 360 fokos kilátást biztosít…

Jasná Szlovákia legnagyobb összefüggő pályarendszerével rendelkező, 5 csillagosra értékelt síközpontja, ahol egy évben 150 napig is tarthat a hó. Nevét a ragyogó napsütésről (jasná = világos) kapta. A síterep az Alacsony-Tátra központi részén fekszik, Liptószentmiklóstól (Liptovsky Mikulás) 15 kilométerre déli irányban.


A Jasná elmúlt évek fejlesztési programjainak köszönhetően az Alacsony-Tátra és egyben Szlovákia legkedveltebb síterepe lett. A fejlesztés egyik fő iránya a felvonók cseréje és fejlesztése volt. Jelenleg két modern hatüléses Dopplemayer lift, három négyüléses, egy kétüléses, egy kiskabinos, egy új siklóvasút, egy hipermodern "funitel" (dupla acélsodronyos) típusú kabinos és 10 hagyományos felvonó működik csúcsidőben. A sikló 1225 méterről indul, és 1349 méterre érkezik, egyetlen kabinjában ötvenen férnek el. A 360 méter hosszan megépített pályát (Biela Pút / Koliesko - Priehyba) 26 oszlop tartja a levegőben. Az ország leghosszabb pályarendszerét folyamatosan karbantartják, a 45 km-es pályarendszer több, mint felét mintegy 400 db hóágyú látja el mesterséges hóval.

A központban található Après-ski bárokat a síelők és hódeszkások végtelen après-ski szórakozására alkották, de kedvelik azok is, akik szeretnék a lelküket feltölteni remek zenével. Minden nap frissítőket kínálnak a lejtőn, rendszeres rendezvényeket, remek zenét, italokat és versenyeket. Ez egy hely a barátokkal való találkozásra, új emberek megismerésére, a gyors felfrissülésre, egy forró italra, vagy egy jó italra, ahol rendesen kifagyhat síelés közben. A központban a Chopok mindkét oldalán 5 après-ski bárt talál.

 

Utazás kb. 5 óra, rövid megállóval. Érkezés a síparadicsomba a délelőtti órákban. Utána mindenki egyénileg részt vesz az általa választott programokon (síelés, snowboard, korcsolya, szánkózás, buli, napozás, ivás). Visszaindulás: kb. 17:00, Hazaérkezés az esti órákban.

A síelőknek, snowboardosoknak utasbiztosítás külön köthető: EUB - Generali - kb. 830 Ft.

Ár tartalmazza: utazást autóbusszal, csoportvezetőt, áfát, adót

A síbérlet árat nem.

Pálya adatok:

Magasság: 900 - 2004 m
Szintkülönbség: 1104 m

Sípályák hossza: 45 km

Könnyű lejtők várják a tanulókat, de nem kevés közepes pálya és jópár kilométer fekete is megtalálható itt, szóval senki nem fog unatkozni.

  • Kezdő: 15 km
  • Közepes: 22 km
  • Nehéz: 8 km

Liftek száma: 26

Szezonkezdet: 2013.11.30.
Szezonzárás: 2014.04.28.

Jó minőségű sítérkép letöltése: map.pdf (901058)

A 2012/13-as síszezonra megvalósult Chopok észak és Chopok dél között a tényleges összeköttetés: a csúcsra mindkét oldalról egy-egy kabinos lifttel lehet feljutni! A külön Chopok-délre szóló síbérlet megszűnt, már csak egységes, egész pályarendszerre érvényes jegyeket lehet vásárolni.

Nyitvatartás:

Nappali síelés: 8:30 - 16:00-ig

Éjszakai síelés: 18:00 - 21:00-ig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Síelés után és közben vagy csak magában:

Rotunda

Eddig előfordulhatott, hogy a szél lekergetett a hegyről. Idén viszont újjáépítették a déli és északi lejtőt összekapcsoló komplexumot, a Rotundát, ami azon kívül, hogy 360 fokos kilátást biztosít, megvéd a széltől, és még ebéddel is szolgál, egyszerűen szuper lett! Ha nincs kedved délután lecsúszni, akkor itt szállást is találhatsz, de ha csak rumokat kóstolnál, annak sincs akadálya. Utána viszont már ne próbálkozz a szlalomozással! A látogatók élvezhetik az egyedülálló tájat körülvevő legfelső Rum Bar széles körű rum és desszertek.

Gyerek programok

A gyereklátogatókat a Biela Put-on található Maxiland téli arénája gyerekeknek, mely a legnagyobb Szlovákiában, több mint 4 000 m2 területen, 3 db kényelmes futószalaggal, szórakoztató animációval és egész napos szakszerű gyermek fogalakozásokkal. A gyermekes családok élvezhetik az 1670 m magas dombról való lesiklást 4 km hosszú könnyű pályán. A központban több mint 10 km behavasított kék pálya található. Az első bernáthegyi kutyákkal teli gyerekvendéglőt az Otupné központban Jasná-n találják.  Gyerekekre a szülőkön kívül a jóságos YETTI is vigyázni fog, s emellett örömmel fényképezkedik mindenkivel. Hogy hogy fogjuk hazacibálni a vakáció lejárta után, az már fogas kérdés.

Esti síelés

A Chopok északi részén két kivilágított, éjszakai csúszásra alkalmas pálya várja az éjjeli baglyokat, Jasná-Biela Put oldalon van lehetőség 2600 m hosszan. Pályákat lásd: sítérkép feljebb

Éjszakai síelés: 18:00 - 21:00-ig

Szánkózás

Esti szánkózás a fiataloknak, vagy azoknak akik fiatalnak érzik magukat, nincs szüksége tapasztalatokra és felszerelésre, csak jókedvre és kalandvágyra.
Éljen át egy felejthetetlen szórakozással tele estét és fedezze fel magában a gyermeket az esti szánkózás folyamán. Kényelmesen, felvonóval jusson fel a hegyre és csússzon le karbantartott kivilágított Jasná – Biela Púť pályánkon.

Hol: Jasná - Biela Púť
Mikor: 18:00 – 21:00

kb. 5 Euro

 

 

Korcsolyázás

Húzzon a lábára korcsolyát és lépjen a szórakozás és a sport világába. BIELA PÚŤ-on a korcsolyapálya világítással rendelkezik, a bekerített pálya mérete 25x16m. Lehetséges a korcsolya kölcsönzése és köszörültetésére a TATRY MONTION Biela Púť kölcsönzőben. A pálya igények szerint csoportok részére is bérelhető.

Belépés ingyenes, tehát használja ki! (korcsolya bérlés kb. 3 Euro/óra)

Nyitva tartás: 9:00 – 16:00,  18:00 – 21:00

Kölcsönzés: 8:00 – 16:30,  17:30 – 21:30  

 

 

Sífelszerelés kölcsönző:

Jasná Nízke Tatry síközpontban található legjobban felszerelt kölcsönző, gazdag kínálatából választhat síléceket,  snowboardot, sífutó felszerelést, bukósisakokat, korcsolyákat és kiegészítőket felnőttek és gyerekek számára egyaránt. 

Síbérlet árak (2014/2015):

Felnőtt jegy főszezonban: kb. 37 Euro/1 nap

Szenior/Junior: kb. 30 Euro

Gyerek jegy: kb. 26 Euro

13:00-tól felnőtt: 29 Euro

1 menet Jasna: 10 Euro

1 menet Chopok: 18 Euro

 

https://www.jasna.sk/hu/arlistak/arlista-skipas/arlista-skipas-ok-tel-20142015/

Interneten előre vásárolva az alábbi linken 2-5 Euroval is olcsóbbak a jegyek.

 

Aprés-Ski bárok

A központban található Après-ski bárokat a síelők és hódeszkások végtelen après-ski szórakozására alkották, de kedvelik azok is, akik szeretnék a lelküket feltölteni remek zenével. Minden nap frissítőket kínálnak a lejtőn, rendszeres rendezvényeket, remek zenét, italokat és versenyeket. Ez egy hely a barátokkal való találkozásra, új emberek megismerésére, a gyors felfrissülésre, egy forró italra, vagy egy jó italra, ahol rendesen kifagyhat síelés közben.

A központban a Chopok mindkét oldalán 5 après-ski bárt talál.

 

Happy End Restaurant és Champagne Bar: Az après-ski bárok gyöngyszeme a felújított CHAMPAGNE BAR Happy End, mely elbűvöli önt a bel terével, bőrkárpittal a székeken, eredeti pezsgő kínálatával és egyéb luxus italaival. Ez egy remek hely közel a felvonó kiinduló állomásához Biela Púť-on a Chopok alatt, mely a nap folyamán stílusos vendéglőt kínál. Remek ételek és az italok széles kínálata.  Kilátással a gyerek areálra és egyedülálló bel térrel. A közeli tó az idei kellemes pihenő zónát kínál. Champagne Bar az idei év újdonsága a  Happy End-ben! Champagne Bar az a felszabadult, kellemes társalgási hely, bundával bevont ülőalkalmatosságokkal, mint egyetlen bár a domboldalon kínál Önnek eredeti pezsgőt és a borok legszélesebb választékát! Egyedülálló abban is, hogy a pezsgőt és a bort poharakban szolgálják fel, tehát nem kell az egész üveg italt megvennie, ha csak egy pohár pezsgőt vagy bort szeretne inni. Jöjjön és igyon égy pohár remek italt, melyet gyümölccsel szolgálunk fel. Bár a Happy End felső részében található, a külső terasz mellett. A formája hasonlít a lejtőn található après-ski bárhoz, melynek alaprajza ovális. A fa és a prémek kombinációja még lakájosabbá teszik. Exkluzív bár a síelés alatt és után is elérhető mindenki számára!

Fekvés: 30 m a 4 személyes Biela Púť felvonó kiinduló állomásától50 m-re az autóbusz megállótól / Biela Púť parkoló/

NYITVA TARTÁS: TÉLEN MINDEN NAP 11:00 órától 17:00 óráig.

Kapacitás: 130 személy, terasz 100 személy

Funibar: Az új Funitel felvonó kiinduló állomásánál a Priehyba-n találja az új après-ski bárt, mely egész évben nyitva tart turisták és az Alacsony Tátra látogatói számára. Az alacsony tátrai gerinceken folytatott nyári barangolásai folyamán itt felüdülésre lel. Ha Jasná-t gyermekeivel együtt látogatja meg, vagy ha azért jön, hogy a felvonókon jusson el egészen a Chopok csúcsára, akkor léptei biztosan erre vezetik.  Ideális hely a rövid pihenőre mielőtt felszállnak a legmodernebb kabinos felvonóra Szlovákiában a Funitelre. Funibar nyitható üvegtetővel és kupolával, mely a napfényes napokon remek kilátást biztosít a Chopok csúcsára, a maga nemében egy az elsők közül Közép Európában.