Székelyföld kincsei - Körút Erdélyben 4 nap/2 éj

Székelyföld érintetlen zöldje, hagyományai és kultúrája miatt kedvelt úti célja a látogatóknak. Fedezze fel Ön is páratlan természeti kincseit egy erdélyi körút keretében!

2015. augusztus 19-22-ig - 47 990 Ft. helyett 31 990 Ft-ért előfoglalási akcióval

Program:

1. nap:

Indulás este 23:00-kor Budapestről a Hősök teréről. (Egyéb útvonalba eső felszállókról érdeklődni az irodánál). Éjszaka utazással telik.

2. nap:

Érkezés a reggeli órákban Segesvárra, Erdély legfestőibb középkori várnegyedébe, melyet az UNESCO Világörökség részét képező segesvári vár falain belül találjuk. A középköri utcákkal, régi házakkal borított várhegy minden oldaláról díszes tornyok és csipkézett bástyák néznek le a várhegy alatt elterülő városra. Aki semmit sem tud Moldváról és Havasalföldről – legyen amerikai, japán vagy spanyol –, az is tud valamit Erdélyről. Tudja, hogy Transsylvania a „vámpírok földje”, a „rémségek komor hazája”, a „sötét legendák hona”. A várnegyedben dúl a Dracula kultusz. A hagyomány szerint itt született a vajda, Vlad Tepes, akinek a születési háza is itt található. A város szimbóluma az óratorony, amely a város minden részéből látható. A várost mindenki egyéni tempójában deríti fel.

Utunkat tovább folytatva délután Szovátára, a Medve-tóhoz érkezünk, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Délután és este mindenki egyénileg osztja be idejét a Medve-tónál. Szováta legnagyobb vonzóereje, a szépen kiépített strandja miatt nagyon kedvelt Medve-tó a világ legnagyobb heliotermikus tava. Szováta európai hírű üdülőváros, Románia egyik legismertebb gyógyfürdőhelye. A Medve-tó vizét a fürdőzés mellett különböző reumatikus és gyulladásos betegségek kezelésére valamint női betegségek gyógyítására használják. A sósvizű tavak esetében a víz sótartalma magas, így a fürdőző könnyebben fennmarad a víz felszínén. Szováta számos természeti ritkaságot, érdekességet és látnivalót kínál az ide látogató turistáknak. Ilyenek a század eleji gyönyörű “vadászkastély” stílusú villák,  a Medve-tó és a mellette levő   több kisebb tó, mint például a Fekete-, a Mogyorósi-, a Zöld- és a Veres-tó, a napfényben fehéren csillogó sósziklák, az erdős környezet. A Medve-tónál fürdéssel, sétával, a sós tavak és a környék felfedezésével tölthetjük időnket. Akinek van kedve kisvonatozásra is van lehetőség.

 

3. nap:

Közös reggelink elfogyasztása után Erdély – a Keleti Kárpátok leghosszabb és legszebb szurdokvölgyébe látogatunk el, a Békás patak völgyébe.  A bazársoron természetesen a korondi székelyek árulják portékáikat. Ezután a Gyilkos-tó következik, ahol megcsodálhatjuk a kiálló fenyőfatörzseket. A tó eredetiségét és varázsát a fenyőcsonkokkal teletűzdelt vízfelület adja. A Gyergyószentmiklóstól 24 km-re fekvő Gyilkos tó Erdély egyik legszebb torlasztava, mely 983 m tengerszint feletti magasságban található. A Gyilkos nevet onnan kapta, hogy a néphagyomány szerint a hirtelen feltöltődő tóban nyájak és pásztorok lelték halálukat. A tónál lehetőség van sétálni, csónakázni vagy megkóstolni a sült pisztrángot és puliszkát a reá tekintő vendéglőben. A Gyilkos-tó után a szállás felé vesszük az irányt.

4. nap:

Közös reggelink elfogyasztása után, bepakolunk buszunkba, elhagyjuk szállásunkat, de délutánig még a Medve-tónál töltjük a napunkat pihenéssel, fürdőzéssel. Hazaindulás a délután, érkezés az éjszakai órákban Budapestre.

 

Ár: 31 990 Ft. + 30 Euro (helyszínen fizetendő)

31 990 Ft. tartalmazza: teljes útiköltséget oda-vissza turista busszal, valamint a programok útiköltségét, 2 éjszaka szállást, csoportvezetőt

30 Euro (helyszínen fizetendő) tartalmazza: 2 reggelit, idegenforgalmi adót, 2 napi Medve-tavi belépőt, áfát, illetéket

Szállás, elhelyezés: 2 csillagos hotelben. A Medve-tótól mindössze 250 méterre fekvő szálloda, a gyönyörű zöld erdők közepette a nyugalom és a csend oázisa.  2-3 ágyas szobákban igény szerint. Mindegyik szobához külön fürdőszoba tartozik.

Információk:

Medve-tó nyitvatartás: minden nap 10-18 óráig, de 13-15 óra között a tó védelme miatt nem lehet fürdeni.

Belépő felnőtteknek:  kb. 25 lej, gyerekeknek:  kb. 20 lej
 
Mogyorósi-tó strandján minden nap 9-17 óráig folyamatosan lehet fürödni.
Jegyárak: felnőtteknek kb. 15 lej/nap, gyerekeknek kb. 10 lej/nap.

 

1 lej: kb. 70 Ft.

Biztosítás külön köthető: EUB – kb. 560 Ft/nap

A csoportot 35 főtől indítjuk.