Utazás a Föld középpontja felé! 

Irány a sárkányok búvóhelye!

11 990 Ft/fő

2018. tavasszal érkezik! Időpont hamarosan!

A világon az egyik legmonumentálisabb földalatti látványosságát fogjuk meglátogatni, ami olyan, mintha egy fantasy regényíró képzeletéből pattant volna elő.

    Ebben a közép-európai gigantikus barlangrendszerben található földalatti kamrák a világon a legnagyobbak közül valóak. A Szlovénia barlangrendszer 46 évig zárva volt .A rendszer földalatti szakasza több, mint 5km  hosszú, 200 méternél mélyebb szakadékokkal és rengeteg vízeséssel, szám szerint 26 darabbal büszkélkedhet. A karsztjelenségek kutatására pedig itt nyílik a világon a legjobb lehetőség. Aki pedig nem szakértő, az is nyugodtan kelljen útra! A barlang mindenki számára tartogat látni- és csodálni valókat.

    A mészkőbarlang hálózat egyik legnagyobb terme, egy hatalmas kanyon, amit az alján hömpölygő folyó alakított ki és formálja mind a mai napig. Letekintve a szakadék mélyére meg is pillanthatjuk a mélyben zúgó folyót. A kanyonon átfolyó nagy mennyiségű víznek köszönhetően számos szemet gyönyörködtető geológiai képződményt, hatalmas cseppköveket és mészkő medencéket tekinthetünk meg. A terem 308 méter hosszú és 146 méter mély, ezzel Európa legnagyobb és a világ egyik legnagyobb földalatti kamrája.

 

Videó a barlangrendszerről:

        Ez is ott készült: https://www.youtube.com/watch?v=GLpL9SACBXU

 
 

A rendkívüli ökoszisztémában alpesi és mediterrán növények nőnek egymás mellett.

A barlang hatalmas tereinek köszönhetően tekintélyes denevér populáció él a sötétség mélyén, valamint található itt számos egyedi biológiai organizmus, valamint egy olyan halfajta, aki soha nem látott még napvilágot.

Ez egyébként teljesen elképzelhető, ha az ember átsétál a szakadék felett a hídon, teljesen olyan hangulata van a helynek, mint ahol a Gyűrűk urában Gandalf harcolt Balroggal, a tűzszellemmel. Az ember óhatatlanul várja, hogy felbukkanjon a mélyből a szörny.

 

Program, tudnivalók:

Indulás 2:00-kor (szombat, hajnal) Budapestről a Hősök teréről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel. További felszállóhelyek: Szeged, Kecskemét, Székesfehérvár, Siófok, Nagykanizsa

Érkezés a Szlovénia barlangrendszerhez szombaton kora délelőtt, 10 óra tájban.

A barlangban kétféle túraútvonal van. Az 1-es túrát helyi barlangász kíséri. A 2-es túra vezető nélkül bejárható. A barlangász általában angolul beszél és elmondja a biztonsági utasításokat, a hely kialakulását és jellegzetességeit. Irodánk csoportvezetője előzetesen a túrák előtt magyar nyelven fogja ismertetni a tudnivalókat, biztonsági előírásokat, és a barlang kialakulását, érdekességeit az egész csoportnak. A két túra között mindenki tetszőlegesen tudja beosztani idejét.

A park területén működik még egy étterem és szuvenír shop is, valamint rövid sétával elérhető egy hangulatos, magaslaton fekvő kis falu.

Hazaindulás a délutáni órákban.  Hazaérkezés szombat éjszaka.

 

1. túra – Földalatti kanyon (Csoportos időpontot foglalunk)

Indulás időpontok: 10:00 - 17:00-ig óránként

Idő: 1,5 – 2 h

Szintemelkedés: kb. 150 m

 

2.túra – Kövesd a földalatti folyót (Szabadon járható)

Indulási időpontok: 10:00 - 15:00-ig folyamatosan látogatható

Idő: 1 – 1,5 h

Szintemelkedés: kb. 100 m

 

A barlangrendszer szakemberei fenntartják a jogot a túra időpontok változtatására az időjárás és a földalatti folyó vízállásának függvényében!

Ár tartalmazza: teljes utazási költséget turista busszal, magyar nyelvű csoportvezetőt, áfát

Ár nem tartalmazza: belépőjegyeket a túrára

- Kombinált felnőtt belépő (1 + 2. túra): 21 Euro/fő

- Kombinált diák és nyugdíjas belépő (1 + 2. túra): 16 Euro/fő

- Kombinált gyerek belépő (1 + 2. túra): 11 Euro/fő

Barlangtúrán való részvétel gyakorlati tudnivalói:

A barlangon belüli gyalogutak, lépcsők, kapaszkodók találhatóak. 12.000 méternyi gyalogút van a barlangrendszeren belül.

Öltözék, felszerelés: Sport vagy túra cipő. Kényelmes, réteges öltözék. A barlangban kb. 12 C fok van, tehát egy felső jól jöhet. Hasznos kellék a nedves törlőkendő a túrák után, és kis hátizsák, amiben napközben a szükséges dolgokat lehet vinni.

Étel, ital: A túrákon a gyaloglások miatt az átlagosnál nagyobb ivóvíz szükséglet merülhet fel. Javaslunk ásványvizet, szendvicset hozni az útra.

Szükséges fizikai kondíció: A kirándulást csak normál és jó fizikummal rendelkező utasoknak ajánljuk, mivel a barlangon belül jelentős szintemelkedések, lépcsők vannak és a túravezetőt követni kell normál tempóban. Kizáró ok bármilyen szív- és érrendszeri valamint mozgásszervi betegség.  A barlangtúra egyébként előképzettséget nem igényel. Minden résztvevő saját maga felel az egészségügyi állapotáért. Cégünk erősen ajánlja valamely sport utasbiztosítás megkötését. Kb. 1500 Ft/teljes út

Változás jogát fenntartjuk!


 FOGLALÁS 

 

Vélemények, hozzászólások