Erdélyi kiruccanás székely szemmel!

2017. április 14-16-ig (tavaszi hosszú hétvége)

3 nap/1 éj - reggelivel és Erdély egyik legjobb székely idegenvezetőjével :)

Megnézzük a Várak Királyát, a Vajdahunyad várát, történeteket hallhatunk az erdélyi életről, szokásokról, belekóstolunk a székhely humorba :). Megtekintjük a román kori magyar művészet ékes példáit, egy estét eltöltünk a Gyalui Havasok árnyékában és megismerjük a világ 25 hihetelen látványosságának egyikét és Kincses Kolozsvárt is.

15 990 Ft Ft/fő + 25 Euro (helyszínen)

 

Részletes program:

1.nap: Indulás péntek éjszaka 23:55-kor Budapestről a Hősök teréről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Erdély felé. További felszállóhelyek Kecskeméten (Auchen) és Szegeden (rókusi Tesco) érhetőek el.

2.nap: Szombat reggel egy hosszabb megálló, kávészünet után felvesszük erdélyi idegenvezetőnket és első állomásunk felé tartunk a „várak királyához”, a Hunyadiak dicsőségéhez. Vajdahunyad vára Erdély legimpozánsabb és leglátványosabb, teljesen épen maradt középkori vára, a régió leghíresebb turisztikai látványossága. A lenyűgöző gótikus várkastély hat évszázad történelmének emlékét őrzi és hirdeti, nemcsak a Hunyadiakét, hanem erdélyi fejedelmek és hányatott sorsú családokét is. Ez a vár szolgált mintául a sokak számára ismert, az 1896-os millenniumi ünnepségek részeként a Városligetben épült Vajdahunyad vár megmintázására.

A nap következő részében megtekintjük Gyulafehérvár római katolikus érseki székesegyházat, mely Erdély legjelentősebb román kori épülete, a román kori magyar művészet egyik legnagyszerűbb példája. A magyar történelemben komoly szerepet játszó templomban nyugszik Hunyadi János, és rajta kívül számos más jelentős történelmi személyiség.

Az este közeledtével egy kedvelt kirándulóhelyen lévő, csodás tó partján fekvő szállásunk felé vesszük az irányt a Gyalui Havasokhoz. Szoba elfoglalás után lehetőség van eltölteni egy kellemes sétát a tó körényékén.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy a Húsvét hétvégéjén, főként szombaton a nyitvatartásokat a román étterem és bolt tulajdonosok szubjektíven kezelik, így már délután Gyulafehérváron, aki meleg ételt szeretne enni, javasoljuk, hogy töltsön majd el szabad program alatt egy ebédet. 

3.nap: Vasárnap a reggeli elfogyasztása után - egy kis pihenőt követően, az amerikai Business Insider magazin által a világ 25 hihetetlen látványossága közé sorolt tordai sóbányát látogatjuk meg.

Ki gondolná, hogy a közelmúltban a bánya látogatóterének infrastruktúrája európai uniós támogatással újjászületett, belső csónakázótó, panorámalift, óriáskerék, játszótér stb. létesültek, a belső világítása pedig alapjaiban változott meg. Torda fő látnivalója az évszázadok óta működő sóbánya, mely Erdély egyik legérdekesebb látványossága. A sóbánya napjainkban turisztikai központ, gyógyhely. A benti hőmérséklet 10-12 Celsius fok, így érdemes melegen öltözni az ide látogatáskor. A bejárása gyalogosan vagy egy panorámalift segítségével is lehetséges.  A bánya levegőjének magas páratartalma és egyenletes hőfoka asztmások, allergiások gyógyulását segíti elő. A földalatti tavat a harang alakú Terézia-bányában találjuk, mely az egyik legemlékezetesebb csarnok, a megfagyott vízesésnek tűnő, mennyezetről „lefolyó” sókristályok zuhatagával. A barlang régi kamráiban nyaranta fürdésre is lehetőség nyílik. Ha csak gyönyörködni szeretnénk a természet alkotó erejében, megtehetjük azt a Rudolf tárna észak-nyugati oldalán látható  óriási sócseppkövek lenyűgöző formáin. A furcsa alakzatok akár három méteresre is meg tudnak nőni, aztán a földre zuhannak saját súlyuktól fogva.

    A sóbányát elhagyva Erdély történelmi központjába és legjelentősebb városába, Kolozsvárra látogatunk el idegenvezetőnkkel és megtekintjük a legfőbb nevezetességeket. Az Erdélyi Fejedelemség idején kapta a "Kincses Kolozsvár" elnevezést, melyet gazdagságának és kulturális szerepének köszönhetett.

 

Kolozsvár után hazafelé vesszük az irányt. Hazaérkezés az éjszakai – hajnali órákban.

 

Ár tartalmazza: teljes útiköltséget turista busszal, 1 éjszaka szállást 2 csillagos hangulatos motelben, áfát.

25 Euro a helyszínen fizetendő, mely tartalmazza: reggelit, helyi idegenvezetői díját, magyar nyelvű csoportkísérőt, idegenforgalmi adót

Ár nem tartalmazza: A helyszíni belépőket, melyet lejben szükséges hozni.

-Vajdahunyad vára belépő: kb. 25-30 lej

-Tordai-sóbánya belépő: kb. 20 lej (felnőtt), 12 lej (nyugdíjas), kb. 10 lej (gyerek)1 lej kb. 70 Ft.

Kedves Utasaink! Figyelem! A Torda-sóbánya a 2017. január utólsó hetében árat emelt 10 lejjel, adta tájékoztatásull!!!! Felnőtt: 30 lej, Nyugdíjas, diák, gyerek: 15 lej lett

Szállás: Elhelyezés kétágyas saját fürdőszobás, erkélyes 2 csillagos, egyszerű szobákban. Ingyenes WIFI. A szálláson étterem is működik, ahol menüből lehet választani. A motelhez tóra néző hangulatos terasz tartozik.

Szükséges felszerelés: jókedv és pálinka! :)


A változás jogát fenntartjuk!

 

 FOGLALÁS 

 

Vélemények, hozzászólások